Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    válasz t.imi #1045 üzenetére

    töltök fel mindjárt képeket, a Sony/Minolta topikban linkelem, sztem nem olyan vészes a helyzet, sőt. az tény, hogy a hasonló kategóriájú Pentax és főleg Canon, Nikon gépek kevésbé zajosak u.olyan iso mellett.
    amúgy sztem minden gépnél érdemes raw-ban lőni, sokkal több lehetőséged marad ha utólag vmit módosítani akarsz, deha nem, akkor csak kiválasztod az összes raw képet, konvertálod, megvan seperc alatt. nem nagy cécó, de láthatóan jobb lesz az eredmény. ez a Pentax-ra is vonatkozik az általam olvasott tesztek szerint, pl. [link]
    a pasztel meg retró meg dinamika optimalizáció csak humbuk, ha raw-ban lősz, feldolgozás során ezeket a hatásokat szintén el tudod érni, szebb lesz a végeredmény és több lehetőséges van. érdemes megtanulni ezt a raw konverzió dolgot, egyáltalán nem vagyok profi az egész DSLR témában, fél éve van ilyen gépem, de úgy gondolom, hogy a raw-ban lévő lehetőségek a DSLR használat fontos részét adják.
    a Photohall-ban az A300 csak 10k-val kerül többé az A200-nál, ha kell a live view, akkor megéri sztem [link]
    ezek az olcsó teleobik egyáltalán nem igazi makroobik nemhogy 1 cm-ről, de még 30-ról sem tudnak fókuszálni, de egy 10k-s előtétet ráhelyezve már egész jó képeket lehet készíteni (nem tapasztalatból mondom, csak olvastam, láttam ilyen képeket).

Új hozzászólás Aktív témák