Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #2898 üzenetére
bocsesz Szen , akinek 50-es róka (fox, érted ) obija van.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz rumos14 #2897 üzenetére
Ha a "Szen" én vagyok, akkor részben igaz az állítás. Lehordani azért nem hordtam le, de tény, hogy nem egy űber objektív. Ami azt illeti, ha kezdéskor, amikor beléptem a DSLR tulajok körébe, csak a kitobi állt volna rendelkezésemre, akkor eléggé csalódott lettem volna. Az első pár kép erejéig persze megvolt az érzés, hogy hűűűű, milyen szép, jó stb, de utána hamar jött a "csak ennyire képes?" érzés. Ha nincs mellette egy manuális fox 50-esem, ami eléggé brutálisan jól rajzol a kitobihoz képest, akkor nagyon nem lettem volna megelégedve azzal, amit a felszerelésem nyújt. De ez a helyzet más m árkák kitobijai esetében is, nem hiszem, hogy a Pentax kiugróan rossz lenne. Persze a Canon 18-55 IS kiugróan jónak tűnik, de a többi kitobi szerintem egykutya, nem érdemes ez alapján választani rendszert.
Ja igen, a Pentax is adja kitben jobb obivak a középkategóriás vázait: a 16-45 F/4-el. Szóval nem kell félni, aki jobb obit akar kitben, megteheti, hogy olyat vesz.
-
rumos14
nagyúr
válasz philoxenia #2896 üzenetére
csak a Sony (18-70-es) kitobijához volt szerencsém, az sem volt annyira szörnyű azért...
a Canon és Nikon képstabis 18-55-éről én is mintha azt olvastam volna, hogy a jobbak közé tartoznak. a Pentax-ot csak annyira ismerem, hogy asszem Szen eléggé lehordta, ill. megnéztem a K-7-es tesztképeket és hát nagyon siralmas. nem is értem, miért nem egy fokkal jobb obit kínál hozzá a Pentax (WR változatban), mint a Canon az 50D-hez a 17-85-öt.
megragadom egyben az alkalmat, hogy pár tesztkép alapján pozitív meglepődésemnek adjak hangot az új 18-55-ös Sony kapcsán, 14 mpixelt is meglepően jól kiszolgál sztem [link]
ja és lényeg a lényeg: meddő vita kitobikat összehasonlítani, mert a különböző vázak miatt 1:1-ben úgysem lehet, ill. kitobi miatt egy biz. márka mellett dönteni sztem nem bölcs dolog. -
philoxenia
MODERÁTOR
Persze a kitobik minőségét attól függ mihez viszonyítjuk. Ez a kitobi a K-m -hez, vagy a K200D -hez még elfogadható, a K20-hoz már nem igazán, a K7-hez meg vicces..../itt az árakra gondolok/
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Mercutio_
félisten
válasz Bikerman #2893 üzenetére
Az általad linkelt első tesztben is azt írják, hogy építési minőségben jobb azoknál és képminőségben se rosszabb, akkor most magaddal vitatkozol?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bikerman
aktív tag
válasz philoxenia #2892 üzenetére
ne mondd már, hogy egy canon 18-55-e vagy egy nikoné nem jobb a pentaxénál?!
[ Szerkesztve ]
ragazzi della curva...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Bikerman #2891 üzenetére
Lehet, hogy a gyenge angoltudásom miatt, de én nem látok más kitobikat itt egyik linken sem. Nem arról van szó, hogy valami világverő lenne a Pentax kitobija, de a többi sem jobb....A Sonyé például pont itt a fórumon elhangzottak szerint nagyon gyenge....
-
Bikerman
aktív tag
-
Bikerman
aktív tag
válasz philoxenia #2888 üzenetére
mert rosszabb a képminősége, tesztek is igazolják.
ragazzi della curva...
-
Mercutio_
félisten
válasz tarti19 #2883 üzenetére
Ha ez volt az a típus ahol szériahiba volt az érzékelőhalál, akkor nézz utána, hogy nem-e a hibás szériából való, vagy ha igen megtörtént-e a cseréje.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bikerman
aktív tag
válasz Marky21 #2884 üzenetére
gép vásárlásakor első szempont az hogy mennyire kényelmes a fogása, gondolom 2 óra fotózás után nem szeretnél ujjat jegelni, mert kényelmetlen a fogása. ha ez megvan, akkor utána a belépő szinten teljesen mindegy, hogy mit választasz, ugyanazt a képminőséget fogod kapni, mivel a kitobik minősége ugyanaz. kivéve a pentax, ott a 18-55 nincs annyira toppon, de a sony 18-70-je még viselhető. ha belépőszint, akkor én nikont ajánlok, mert sokan mondják, hogy a canon belépőszintjére nem áldoz annyi pénzt, hogy jó minőségű legyen a váz...stb. a nikonnak meg van fogása, van súlya. bár te döntesz. én az 1000d-t nem ajánlom. ez olyan, mintha vennél egy drága autót, pl. egy bmw-t 1.2-es motorral.
[ Szerkesztve ]
ragazzi della curva...
-
Marky21
aktív tag
Canon 1000D 10 hónapos kitobival memória kártyával táskával együtt megér 90000???
-
tarti19
senior tag
Sziasztok
Konica Minolta DiMAGE A200-as gépnek milyen értéke van a mai világban? Minden megvan hozzá (2 akksis)
Köszi előre is...PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
Marky21
aktív tag
Melyik termék családnak vann több stabilizátoros objektívje és melyik a legolcsóbb?
-
nasinas
tag
Gratulálok a géphez.
Nekem is A300 van, én a két obis kittet vettem meg.
Szeretni fogod.
Ami ami, az az !
-
sbazsi
veterán
válasz Mákosmetélt #2873 üzenetére
Jó reggelt Köszi. Igen, leettem. Éjjel gyomormosáson voltam.
Szóval rajta maradt éjszakára. Éjjel 1kor amikor forgolódtam egyet, gondoltam arra, hogy megsasolom, de végül az ágy győzött...
-
BiriBum
őstag
A LiIon akkuk azt szeretik legjobban, ha nem meríted le a cellákat teljesen, hanem mindig inkább rátöltesz. Persze a fényképezőgép elektronikája nem engedi a teljes kisülést és ezzel az akku esetleges károsodását. Bármikor lehet ezeket az akkukat tölteni. Ez szabály vonatkozik pl. a LiIon mobiltelefon akkukra is.
-
Omni
aktív tag
Sony A100 leírása szerint csak akkor lesz teljesen feltöltve az akkud, ha a töltést jelző led kialvása (kb 90% töltöttség) után még további egy órát hagyod a töltőn. Ez áll minden li-ion akkura, ezért érdemes éjszakára feltenni töltőre.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
ez egy kiirthatatlan babona még a NiMh időkből, amikor a töltők a folyamat végén csepptöltésre kapcsoltak át, és azokat az akkukat valóban érdemes volt így rajta hagyni
Li-Ion-nál ez már értelmetlen, mert nincs csepptöltés (mivel ezeknél nem komoly tényező az önkisülés, ellenben a túltöltés káros lenne), ezért a töltők automatikusan lekapcsolnak amikor készen vannak = nem számít, h ilyenkor még meddig maradnak rajta, olyankor már nem történik semmi... (de persze az automata lekapcsolás miatt bajt sem okoz, ezért nyugodtan föl lehet rakni este a töltőre, nem kell megvárni mikor lesz készen, reggel is le lehet szedni róla)
-
sbazsi
veterán
Megvettem.
mennyi ideig tölt? le szabad venni mondjuk fél óra után első töltésnél, vagy mindenképp várjam meg, hogy teljesen feltöltsön, esetleg reggelig hagyjam, vagyis 12-16 óra?
Ezenkívül mire kell még figyelni?
-
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok. Segithetne nekem valaki, ugyanis szeretnek venni egy ND szurot a gepemhez es arra lenne szuksegem hogy olyan 3 fenyerteket sotetitsen. A kerdesem az lenne hogy hanyas ND filter lenne erre kepes? ND4, ND8 vagy ND16 ???
Miert?????
-
Gubro
senior tag
válasz koxkids #2858 üzenetére
Van azért még pár:
Pentax K-m
ugyanez szimpla kitben
Sony A300
Olympus E520
Sony A200Csak a részrehajlás megszüntetése érdekében.
-
sbazsi
veterán
Nálam spec határozottan tervbe van véve egy dslr, jelenleg egy sony a300k a kiszemelt, amit ha minden jól megy, hamarosan meg is veszek.
Na igen, van pár ember, akinek sokkal jobb gépe van, mint amit ki tud használni. más meg pont fordítva... de ez nem csak a fotózással van így sajnos... -
Allien
veterán
Igen, hát kinek mit jelent a fényképező gép. Van akinek a mobilban lévő izé is az. Vannak, akik meg túl misztifikálják, és elfelejtik, hogy igaziból a gép csak egy eszköz, mint egy szerszám, és a használója (tehát a fotós) az, aki elkészíti a "képet". Sokan feleslegesnek tartják utána olvasni, nézni, hogy esetleg mit-, hogyan kellene alkalmazni egy kép elkészítésénél, mondjuk aranymetszés, horizont, meg ilyenek. Pedig ilyen apróságokkal is sokkal "jobb" képeket lehet(ne) készíteni, és ez NEM gép kérdése.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
őstag
Nikon D60 + 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR
bővebben...
Canon EOS-450D + 18-55mm EF-S f/3.5-5.6 IS
bővebben...[ Szerkesztve ]
-
Warek
tag
Az olcsóbb belépő gépek közül melyikben van kép stabilizátor? Vagy melyikhez adnak stabilizált objektívet kit-ben?
-
Allien
veterán
válasz kugyu21 #2842 üzenetére
Látod, nem vagyunk egyformák. -n már a kis bridge gépemhez is vittem majdnem annyi cuccot, mint most a dslr-hez! Nézzük csak. Memkártyák darab számra kb azonosan, 3-4 mind a kettőhöz, akksi készlet (természetesen mind a két féle AA-s), két-két garnitúra minimum. Külső vaku mindkettőhöz, állvány ugyan azt használom, de csak egy van, tisztitó felszerelés szintén egy garnitúra, makró előtét, Raynox 250-s szintén egy darab. Azaz, ha szigorúan nézem, nekem egyedül a váz (plusz markolat), és az obik a többlet. Namármost, ha speciálisan esetleg tudom, mit akarok fotózni, ahhoz mérten viszek obit is. Azaz, van, mikor elég 2 obi maximum. Természetesen van, amikor több kell. Csakhogy meg is van az eredménye, mert amíg az asszony próbálkozik, hogy a bridge AF-je végre befogja a célpontot, addig a dslr-t használva már rég meg is kávézok, aztán megpróbálom én is a bridgével, és megállapítjuk, hogy sz*rakodjon a rák, meg akinek 6...., az. Inkább cipelem. Igaz, mi nem megyünk sátortáborba, meg mittomén, azaz, egy hétre lemegyünk mondjuk jellemzően a Balcsira. A szállásra levisszük a cuccot, és onnan már szelektálva, mert mondjuk kevés helyre viszem a vakut, 4 obit, meg hasonlóan minden mást is. Más egy biciklis túra, vagy olyan túra, ahol egy hétig Te cipeled minden cuccodat a hátadon. Csak az jellemzően nem fotós túrázás.
Igaz, az én bridge-m már nem mai darab, még csak 4 MP-s, és van benne már kb 60E expó. Ráadásul, MF se nagyon megoldható, kis gombokat kell nyomkodni, nem lesz elég pontos, és ha az AF-l nem boldogulok, akkor inkább hagyom is. De, a mai kis gépek hiába jobbak, ha mondjuk 10-12 MP-sek, azzal is kitörölhetem. Igaz, nem nézegetem meg az összes mostani gép tesztképeit. Nem hinném, hogy sokkal jobbak lennének a régi 4 MP-snél.
Mindenkinek magának kell mérlegelnie. Érdemes esetleg elmenni fotós találkozókra, elvinni a jelenlegi kis gépet (mert nem szokás senkit se kinézni, ha nem 6 kilós a gépe), és el lehet kérni pár képig a nagyobbakat. Aztán hamar el lehet dönteni.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
rumos14
nagyúr
csak arra céloztam, hogy Sony-n pl. pont az említett Sigma-ra "léptem fel", míg Oly-nál 3rd party obik nem nagyon vannak, vagy ha igen, a 2x szorzó miatt gyenge a nagylátó vége. tehát a kitobiról váltani drága mulaccság.
Sigma 17-70-ról személyesen szereztél ilyen jó tapasztalatokat amúgy? én elégedett vagyok vele. -
rumos14
nagyúr
válasz kugyu21 #2841 üzenetére
ha van affinitásod a tükrös gépekhez, akkor sztem az 1000D-t vedd.
torzítás, CA obitól függően DSLR gépeknél is van, de korrigálható.
személy szerint nem értek egyet azzal, hogy bizonyos kompaktok verik képminőségben a kitobis belépő tükrös gépeket, egyszerűen hozzá vagyunk szokva a kompaktok túlprocesszált képeihez. -
kugyu21
senior tag
válasz philoxenia #2843 üzenetére
Egyszer egy rövid időre volt Olympusom is. Valakitől úgy kaptam, mert a műanyag elemtartó fedél zárjának kis darabkája annyira elkopott, hogy gyakran a fényképezés alatt az ember lábujjára potyogtak az elemek (4AA). Elvitte megjavíttatni és majdnem a gép árának megfelelő összeget kértek volna érte, inkább nekem ajándékozta. Én nagy örömmel elfogadtam, mert nem akartam elhinni, hogy annak a kis ajtónak a cseréjéért ekkora összget van képük elkérni. Tévedtem, mert volt képük.
Valahol a pincében meg van még a darab, de akkor megfogadtam Olympust nem fogok venni. -
kugyu21
senior tag
válasz Bikerman #2833 üzenetére
Én a jelenlegi compactom AF-jével is meg vagyok elégedve, inkább a kép minősége okoz néha gondot (nagylátónál jelentkező anomáliák és egyebek amiket 1-el előbbi hsz-ben rumos14-nek már írtam).
Nekem nem gond ha nem érzem a gép súlyát, sőt ez az egyik dolog ami visszatart a DSLR-től (elszoktam attól, hogy egy nagy táskát hordjak mindenfelé, és ez a kis Pentax szolgáltatásban nagyon ott van, átlagos körülmények között pedig még a minősége sem rossz).
A felhasználás:
30% eseményfotózás (elsősorban P, néha Av, Tv)--> egyértelműen DSLR,
60% utazások, kirándulások dokumentálása (szinte kizárólag P) --> egyszerübb egy ultrazommal,
a maradék 10% (egyre kevésbbé van rá időm) tényleges fényképezés (M, Av, Tv) --> megint csak DSLR.
Na ezért a nagy dilemma.[ Szerkesztve ]
-
kugyu21
senior tag
válasz rumos14 #2834 üzenetére
Mert olyan már van, szeretnék elöbbre lépni.
Kisfilmesként egy Minolta XGM-et nyúztam, 3 obival, vakúval, előtéttel és közgyűrűvel. Hat éve egy Pentax Optio 550 van, de mostanra elérhető árúak lettek a DSLR-k (annak idején többet fizettem a Pentaxért, mint amennyiért ma megkapom a 1000D két obis kitben) és már nem vagyok elégedett a compactom párnatorzításával, a vinnyettálásával,a CA-jával, a vakú lőtávolságával és az 5x zoom-nál is jobb lenne egy kicsit nagyobb átfogás.
A képminőség miatt kellene a DSLR (bár olvastam már itt olyat, hogy vannak olyan compactok, bridgek, amik képminőségben sem rosszabbak egyik-másik kitobinál) és a nagyobb zoom (valamint az elkényelmesedés(ezerféle kiegészítőt cipelni)) miatt jött a képbe az ultrazoom is.
PS:
Én az 1000D-t nem 3x zommal, hanem a dupla obis verzióban állítottam szembe az SX10-el.[ Szerkesztve ]
-
Patentcsávó
tag
válasz rumos14 #2839 üzenetére
Pontosan az ár miatt, mert ha már választani lehet, akkor legyen tökéletes, ami ugye nem létezik még!
Ha az sx10 csak 3x zoomot tudna, akkor is nyerő lenne...
Az egyikben ez tetszik a másikban az és mégis cirka ugyanannyi pénzt adok ki mindkettőért alaphelyzetben.Majd én tudom...
-
rumos14
nagyúr
válasz Patentcsávó #2837 üzenetére
vannak egyéb prémium kategóriás kisebb méretű kompaktok, nem ez a lényeg. csak annak adtam hangot, hogy furcsállom, hogy 3x zoom átfogású alap DSLR és 18-20-stb átfogású ultrazoom hogyan lehetnek egymás alternatívái. egyedül az ár közös.
-
Bikerman
aktív tag
válasz Patentcsávó #2835 üzenetére
hát... az obi majdnem kétszer akkora 200-as állásban, mint a váz. bár nem baj, ha van mit fogni.
ragazzi della curva...
-
Bikerman
aktív tag
válasz kugyu21 #2832 üzenetére
figyelj.
én is ilyen cipőben jártam. én 2 nap alatt eldöntöttem, hogy nekem a mostani kompaktom után egy megbízható af kell, egy jó képminőség, és hogy érezzem, hogy a kezemben van valami. ezután már csak az volt a kérdés, hogy melyik dslr legyen. nekem is bent volt az 1000D, de az kiesett, mert a 450D af-rendszerével, és menüjével sem voltam kibékülve. azért ne vegyél canont, mert azt látod, hogy a fele, vagy harmada fórumnak az van, illetve minden tv adásban csak canonokkal rohangálnak a fotósok. persze nem lebeszélni akarlak, sőt. de az 1000D lehet hogy "nem bírja majd el" az 55-200 IS-t, nem? nem tudom mire szeretnéd használni a gépet, ha leírnád, esetleg tudnék tenni neked egy jobb ajánlatot, akár canon témában, akár nem.
ragazzi della curva...
-
kugyu21
senior tag
Én is újra kérdezéssel zavarognék.
Hasonló cipőben járok mint Patentcsávó és az elképzelésem is hasonló.
Sarkítva kicsit az feltételeket:
1000D dupla obis kitben vásárolva vs SX10
- általános célú felhasználás
- 95%-ban P-ben használva, de a többi belepiszkálás is csak olyan mértékben amit az SX-el is meg lehet tenni
- a kitobi marad, soha nem lesz kiegészítve másokkal
- RAW és utómunkákra soha sem volt időm (gondolom ez késöbb sem változik)
- mondjuk, hogy alapvetően nem az ár dominál
Én is olvastam Szten Márs irását, tisztában vagyok a két rendszer különbözőségével, előnyeikkel és hátrányaikkal.
De a két gépet összehasonlítva jobb-e annyival az 1000D képe, hogy megéri a nagyobb súlyt/tömeget cipelni, felvállalni az objektív cserék alkalmával porosodó gépbelsőt (és zárójelben azért megemlítve a 2x-es árat)? -
rumos14
nagyúr
válasz Mákosmetélt #2830 üzenetére
ceteris paribus az olcsóbbat venném. egy 100-110k-s gépnél nálam nem éri meg az ára ~20%-át a +1 év gari.
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok,
most hogy pörög a topic ismét megkérdezném , hogy dslr gépnél mennyire fontos a garanciaidő? Van D60 1 és 2 év garival is (+20e). Adjak ki több pénzt + garanciáért vagy kicsi az esélye hogy..?
Köszi szépen!
Éljenek a nyulak!
-
tbs
addikt
válasz philoxenia #2825 üzenetére
Egy jól belőtt auto-iso tartomány sokat tud segíteni. Párom a K20D-t zseniálisan használja P módban. ("Sport" programvonal -> rövid záridőre optimalizál.) Nem ismerem a Canon lehetőségeit, de szvsz simán vállalható egy riport jellegű esküvőfényképezés akár kompakttal is.
-
rumos14
nagyúr
válasz philoxenia #2823 üzenetére
bőven volt beállított kép is: témánként 8-10 kép, csak némi arc- és testtartás átrendezéssel. összességében, inkluzíve lagzi, a képek 2/3-a P-ben készült. a másik pedig, hogy túl erős zajszűrést alkalmazott a beállított képeknél, pedig hát 5D-nél az iso800 nem gond. ahogy gondolom az újságokban a képek meg szoktak jelenni, az arc totál retusálva lett. ja és eleve jpeg-ben lőtt, nem raw-ban. na annyira nem gond, a képek komponálása, színek, megvilágítás k. jók. bocsánat, befejeztem.
-
tbs
addikt
válasz philoxenia #2823 üzenetére
, bár a P akkor is erős...
-
Allien
veterán
válasz Patentcsávó #2818 üzenetére
Amikor az asszony levadássza a nyakamból a gépet, akkor már rutinból tekergeti a megadott motívumhoz. Miért is lenne baj. Azért van a gép, hogy használjuk, aki automatán használja, miért is lenne baj? Ha szigorúan nézzük, még a profik is (fél)automatán használják, legalábbis relative kevesebben használják kizárólag "M" módban.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
rumos14
nagyúr
válasz Patentcsávó #2818 üzenetére
túl van spirázva ez a dolog, DSLR-t is lehet nyugodtan P módban használni. én A módban használom szinte mindig, azért, mert az én gépem szobában, vakus képeknél (sztem) túl tág, kültéri képeknél túl szűk rekeszt állít be P módban.
-
Bikerman
aktív tag
-
Patentcsávó
tag
válasz Szten Márs #2810 üzenetére
Köszi, elolvastam most is és régebben is, de még mindig tanácstalan vagyok...
Ha a tükrös mellett döntök kitobival és egyelőre még csak "P" vagy az egyéb módokban (nem a teljes manual)használom, akkor is lényeges különbség van a DSLR javára gondolom.
Majd én tudom...
-
ottkar
addikt
Én használtam Panasonichoz RP utángyártottat szinte jobb volt mint a kétszer akkora áru Panasonic. Panaszokban azt lehet olvasni hogy esetleg túl szorosan megy bele a gépbe egyik másik, de legalább annyi az elégedett vásárló. Tönkre nem teheti a gépet mert a feszültsége ugyanannyi.
-
Omni
aktív tag
Sziasztok!
RealPower utángyártott akkumulátorokkal van valami tapasztalat?
Egy Sony-ba kellene. Szerintetek tehet kárt a gépben az utángyártott akku?
A RealPower 6k, a Sony 14k lenne.
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #2809 üzenetére
arany árban... akárcsk a Pana vázak.
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #2801 üzenetére
köszi!
kit obi, de a 17,5-45 (1:3.5-5.6)
tetszik nagyon. pedig az olympus 510 uz után megfogadtam, hogy soha többé nem veszek olympust, ez a sors fintora.....[ Szerkesztve ]
-
Marky21
aktív tag
válasz Szten Márs #2806 üzenetére
De azok se stabilizátorosok amit adnak az olymposhoz sőt ehez a rendszerhez(FourThirds) csak kevés stabilizátoros objektívet készítenek azt olvastam,kár hogy nincs ebbe a gépbe stabilizátor .
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Patentcsávó #2808 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha akarod, mind a kettőre rá tudlak beszélni. Az a kérdés, hogy Neked miért kellene bridge, vagy dslr. Kisebb gép, könnyebb cipelni. A dslr meg gyorsabb. Amíg a bridge-vel még szórakozol, hogy eltalálja az AF- amit szeretnél, addig a dslr-l már árkon-bokron túl vagy. Azaz, ha családi kiránduláson vagy, akkor a dslr gyorsabb, és nem fognak annyit szekálni, mert mondjuk csak azt látják, hogy szemed elé emelted a gépet, és mész tovább, vagy, nincsen kedved cipelni azt a kb 2-3 kilós cuccot, viszont akkor a bridgével jöhet a "szenvedés", ha mások már haladnának, Te meg mindig meg-meg állsz több percre.
szvsz (dslr)Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Patentcsávó #2808 üzenetére
Tökmás világ a tükrös és a bridge. Erről itt van egy írásom, elég hosszú, de szvsz segíteni fog, igyekeztem mindenre kitérni benne: [link]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #2807 üzenetére
A Panasonicnak vannak stabis obijai 4/3-ra, ha jól emlékszem.
-
Patentcsávó
tag
Sziasztok,
A Canon EOS 1000D-t néztem ki magamnak kit obival, mint tükrös, viszont nem tudom eldönteni, hogy ez legyen vagy maradjak a bridge kategóriánál ami az SX10 lenne.
Tényleg láthatóan sokkal jobb képeket készít egy belépő tükrös is?
A családban "kinéznek", mert mindent fotózok amit lehet és egy egyszerű kirándulásnál is több száz képet generálok. A gépet család, nyaralás és ilyen hasonló témákra használnám csak hát a tükrös gyorsasága nagyon megfogott...
Max egy 55-250 telét vennék még rá a távolabbi helyzetekre...Szerintetek?
Köszi a válaszokat
Majd én tudom...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #2806 üzenetére
Stabis obik vannak hozzá?
-
Marky21
aktív tag
Nem hátrány hogy nincs benne stabilizátor?
-
Marky21
aktív tag
Olympus E-420-ról mi a véleményetek ,esetleg ki hazsnálta már?
120 e megér 2 kitobival [itt]?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest