Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    válasz t.imi #1031 üzenetére

    azért nem ajánlom az A200-at, mert pont madárfotózásnál szükséged lehet a magasabb iso értékekre ahhoz, hogy kellően rövid záridőket tudj használni annak érdekében, hogy a madárka ne mozduljon be, a szárnya szép élesen látsszon, ne egy homályfoltot láss. és mint Szten írta, az A200 a magas iso-knál elvérzik. ezt ha akarnám sem tudnám megcáfolni. 70-300-as obit Pentax-hoz is kapsz 40-50k-ért [link], persze nyilván nem top kategóriájút.
    nem dárágbbak amúgy Sony-hoz az obik, általánosságban ilyet nem lehet kijelenteni, csak nem Sony márkájú obit kell venni ;)
    a live kereső azt jelenti, hogy nem csak a képernyő feletti kukucskában tudsz komponálni, hanem magán az lcd képernyőn is. döntsd el, hogy erre szükséged van-e, mert ha igen, akkor az egy egsézen más történet lesz.
    a bajonett mindkét vázon fém. a kitobi bajonettje a Sony esetén műanyag, ezt tapasztalatból mondom. a Pentax kitobi a kép [link] szerint fém, kérdés, hogy tényleg ezt a II jelzésűt adják-e hozzá.
    AF pont sztem jól tud jönni ha van 9, de Szten mindig azt írja, hogy szerinte elég lenne akár 3 is, és mivel ő jobban ért hozzá, elhiszem neki.
    a Sony-nak saját akksija van, a Pentax mint látod, AA elemet használ. ez utóbbi nyilván olcsóbb, én személy szerint azonban a saját akksit preferálom, és nincs is szükségem pótakksira.

Új hozzászólás Aktív témák