Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4387 üzenetére
Nem hinném, hogy elvinné passzívan az SI-97, legalább egy minimális levegőszállítás kéne rá. Vannak ám elég hangtalan ventilátorok, nem tudom miért fontos ez a passzív mánia.
Másrészt, ha passzívan hajtod nem 45 °C-on lesz terhelve...
Esetleg feszültség csökkentés segíthet, de mindenképp muszáj, hogy a hűtő lamelláiról valami lehúzza a meleg levegőt...
DP 102-ről ködös emlékeim szerint kétes hírnév sugallatik. -
(Bundás)
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4384 üzenetére
Jónak tűnik pedig a hőmérsékleti érték... Mennyire hangos? Következő lépés valami heatpipe hűtő lenne, minimum SI-97. Vagy cseréld le az alaplapot: NF7-S is tökéletesen megfelel neked, talán a hűtőt ki kifutná az eladás!
Chaser: Pro lesz igen, ma kapom, holnap talán tesztelem... -
(Bundás)
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4378 üzenetére
Innen [link], de van a PH!-n topikja is, s ott a gyártót is megtalálod.
Terhelve mennyire megy fel a mostani hűtővel? Tuning lesz? Hangos?
Chaser: hmm, nem rossz..., de Freezer lett belőle -
(Bundás)
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4374 üzenetére
Attól függ mennyi pénzed van rá: Alcomp Cual 550PRO, Thermalright SI-97, vagy SLK-900, más most hírtelen nem jut eszembe.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4372 üzenetére
Ilyen állat hűtőket nem is fog elbírni a CPU foglalat... erre csimpaszkodó meg tuti nem hűti le...
-
(Bundás)
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4370 üzenetére
Passzív táp van, de passzivizálni ''aktív'' tápot nem érdemes. Volt aki a Codegent is venti nélkül használta, de meglesz annak a böjtje!
Megpróbálhatod a Sonic Tower-t, vagy a Hyper 6+-t, de mindenféle képpen kell házszellőzés (főleg a hűtőről), mert ha bent reked a meleg, akkor annak vége... -
mrmatyi
tag
válasz
Balázs_a_laz #4366 üzenetére
Jaja! Passzív nekem is jó lenne!!
Már ebbe a hűtőventi huzavonába belefájdult a fejem,és az sem biztos,hogy jó is lesz!
De kérdés az,passzív hűtés mennyire lenne megbízható például az én rendszerembe??
...az is lehet,hogy valamiféle ház hűtés is elkéne mellé nem? (pláne ha a nyári melegre gondolok)
[Szerkesztve] -
mrmatyi
tag
válasz
Balázs_a_laz #4364 üzenetére
Ezt kitől kérded? (nem nyomtál válasz gombot)
-
szeva000
addikt
válasz
Balázs_a_laz #4347 üzenetére
Nekem anno egy alcomp magyar hűtő volt rajta,de azéé kellett rá egy 92-ee venti minimális fordulattal.A húzást is elbírta
-
(Bundás)
addikt
válasz
:S Talán Cooler Master Hyper 6+, esetleg Sonic Tower, de ezeknek is kell légáram...
-
válasz
feszkó csökkentéssel meddig tudsz elmenni? (nekem 1.3V-on ment a 2,5+om)
mondjuk nemtom ez mennyire károsítja a cuccost, de gondolom nem sokkal jobban mint a feszkó emelés...
aztán valami buzi nagy borda és egy 12cm-s cooler sztem mindenképpen kellene... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Balázs_a_laz #923 üzenetére
Mondom, tapizd meg terhelés alatt. Ha csak elviselhetően meleg, akkor szerintem nem gáz, ha viszont már kellemetlenül, akkor sem valószínű hogy megsülne, de nem ártana neki egy kis huzatos támogatás. Ha át tudod rá úgy kötni az eredetin lévő ventit, hogy ne 12, csak 5V-ról menjen, akkor a hangja szerintem elenyésző lesz, de a bordatüskék közül meg elég lesz kinyomatni kicsit lendületesebben a meleget. Ha viszont házventi is van és normális huzat uralkodik bent, akkor szerintem elég így is ahogy van(ha nem égeti meg a kezed)
-
Sefter
veterán
válasz
Balázs_a_laz #924 üzenetére
ezekkel is az a baj, hogy 1/2 cm marad és a tápotventit is takarja...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Balázs_a_laz #920 üzenetére
Jah. Igen, közben már rájöttem, csak nem volt erőm postolni. Valóban kisebb a talpa, mint a teljes szélessége, és reméld hogy elég lesz. De véleményem szerint inkább terhelés alatt nézd meg kézzel a borda hőmérsékletét. Ne higyj a szoftvereknek. Nekem 38fokosnak írta a Motherboard temp.-et, és a NB-borda pedig érintésre égetett(kb. min. 60fok) majd rátéve egy lelassított régi csapágyhibás venit, most 36 fokot mond, és a NB pedig éppen csak langyos-meleg(kb 42-45fok) szerintem a legtöbb esetben a MB Temp nem az északi hidat mutatja, ami pedig a legmelegedőbb alkatrész lehet, hanem valami mást, mert számtalan esetben láttam már, hogy nagyon mellényúl a mérési eredmény a valóságnak. Csak mondjuk nemtom hogy akkor mire kötötték a szenzort? Déli hidam is éget, de azon is csak egy 6mm vastag szétterítő miniborda van, ami nagyon kívánja szerintem a cserét, azt pedig alighanem olyanra cserélem mint amit te most az északidra tettél.
Hát reméljük a legjobbakat. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Balázs_a_laz #915 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Balázs_a_laz #913 üzenetére
Ha a Primecooler-t megfelelőnek találod, akkor használd egészséggel. Az oprendszer alatt valószínűleg lejjebb fog kicsit csúszni a hőmérséklet.
Az elvileg nem baj, hogy a NB-hűtő nem fedi teljesen a NYÁK-ot, a lényeg hogy a magot, vagyis a chipet fedje, azt meg tuti lefediA NB-hőmérséklet mérésnél ne hagyatkozz csak a szoftveres mérésre, működés közben érintsd meg a bordát, és ha nem olyan forró, sőt csak alig meleg, akkor szerintem nem igényel plusz zajforrást. De ez néha csalóka tud lenni, nem biztos hogy a NB-hőmérsékletét méri a lap. Nekem pl 37-41°C-okat mutogat a BIOS is, pedig kézzel megfogva a bordát(gyári passzív) szerintem van az 50-60 is. Ráadásul most nem is a légáramnak megfelelő az irányultsága, de ez már az én bajom.
Ha van huzat a házban, akkor szerintem elég rá a Zalmi venti nélkül.
-
Yom
aktív tag
válasz
Balázs_a_laz #902 üzenetére
privit akartam
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Balázs_a_laz #906 üzenetére
Hogy elég-e azt nem tudom, de azért ajánlottam a nagyobb(ak)at, mert azokat is le lehet potméterrel lassítani/halkítani, de ha kell, akkor max fordulaton több levegőt mozgatnak.
NB=North Bridge -
csapos2
addikt
válasz
Balázs_a_laz #907 üzenetére
[link] Őt kérdezd.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Balázs_a_laz #904 üzenetére
Nemtom mekkora venti megy rá, de ha 80 millis, akkor szerintem a 2k-n belül jó választás lehet az YS-Tech FD 1281253B-2A venti, ami ha leszabályzod még halk is, de feltkerve még elég jól hűt 1152HUF, ha pedig még nagyobb teljesítmény kell, akkor az YS-Tech FD 128025 HB lehet még. De nézz szét itt : [link] Vagy fusd át ezt : [link]
Ha elég jó a huzat a házban(!), akkor egy megfelelő jó minőségű passzív borda jól felrakva simán lehet jó a NB-en.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
Balázs_a_laz #902 üzenetére
Miért ne rakhatnál rá házventit? Ha meg tudod fogatni és elég a fordulatszáma a borda/proci hűtéséhez, akkor akármilyen ventit felrakhatsz.
A Passziv chipset hűtővel nekem eddig semmi bajom nem volt, bár az otthoni gépemben nincs, mert sztm csak pénzkidobás, ha nem húzza az ember a gépet illetve nem megy örökké.
Aktív témák
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz memória, hihetetlen áron!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest