Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rison77
senior tag
válasz
Speed® #83588 üzenetére
Szimplán egy Apex Legends-et futtattam, nagyon közben nem figyeltem realtemp-et. 1.3V-ot kap 4,8-on. Cinebench alatt 65-66 fok maximum idle-ben 34-35. Viszont most közben néztem a hőfokokat stabilan megy 65-70 fok között aztán hirtelen felugrik 80-82-re majd következő pillanatban megint 65-70.Szóval szerintem ettől pánikoltam be,mert csak a végén néztem a max temp-et meg. Közben topikjában is olvastam ezt a jelenséget.
A házban túl sok szigetelés nincs, 2 oldalt borítás megvan, illetve felül volt betömve, de azok ki vannak szedve alul-fent is 1-1 venti működik be-ki. Akkor ezek szerint semmi gond a brocken 2-vel. Talán kísérletképp rárakok a másik oldalára is egy ventit. -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Előző platformomból megmaradt egy Brocken 2 hűtő, amit tanácsoltatok, hogy nyugodtan vihetem tovább egy 9600k-ra. Körülbelül egy hete üzemel, alap órajelen maximum 67-70 fok, kis OC-val 4,8 Ghz-re, viszont már igencsak 77-82 között ugrál egy 20-22 fokos szobában. Erre nyáron még rájön egy 10 fok az már szerintem nem túlzottan egészséges,(vagy csak túlreagálom?) Így egy kicsit hatékonyabbat szeretnék nézni, akár lég, akár víz terén, árban maximum 40-ig. A ház egy deep silence 2 így a méret nem akadály, elnyel mindent. Amiket átbújtam az a Noctua NH-D15 , be quiet! Dark Rock 4 Pro, viszont pár ezressel drágábban ennyiért a másik oldalon már lehet kapni corsair h100i-t is, amivel összeszerelés terén sincs annyi macera, hibafaktor.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy brocken 2 hűtőm van 4690k-val amit 4,3 Ghz-en stabilan tart 60-65 fokon. Szerintetek elbírna még egy 9600k-val is? Be Quiet Dark Pro-t néztem ki, de ha megfelel a brocken is hozzá, akkor nem igazán költekeznék feleslegesen.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje brocken 2-őt használok egy alapjáratos 4690k-hoz, maximum terhelés alatt játék közben 59-60 fok a vége, linx alatt 75-80 megvan, ezt úgy, hogy msi lapban bevan kapcsolva Enhanced mode ( turbo-nál minden magot azonos órajelre húz, ergo 3,9-en megy az összes mag) . Az lenne a kérdésem, hogy érdemes a másik oldalra is venni egy ventit, javulna a teljesítmény? Vagy ha feljebb akarok mászni órajelben(4-4.2Ghz)már valami komolyabb vízhűtés fele nézelődjek? -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
A brocken 2 hűtőt fel lehet fordítva rakni ? Úgy értve, hogy a ventilátor iránya a ház hátoldala felé néz tehát függőlegesen de a hűtőt megfordítva, mert minden képen a ventilátor benyúlik a ramok fölé, és hátul van egy kézfejnyi hely. Nálam viszont bő 2 cm van a ramok között, és hátul egy hátsó ventit elég körülményes lenne bepaszírozni. -
Rison77
senior tag
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Beüzemeltem egy brocken 2-őt nagynehezen, első gépindítás megy minden. Core temp 60-70 fok értékeket mtuat, viszont az afterburner pedig 27-30 fokot, most melyik az igazi? -
Rison77
senior tag
Üdv,
i5-750 procihoz tudtok ajánlani egy megbízható hűtőt úgy 6-7k körül?(lehet használt is). Körülbelül 3,5 Ghz-ig kellene stabilan bírnia vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest