-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
Üdv!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
50-60k
2.Használt szóba jöhet?
nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Tesoro Gram Spectrum TS-G11SFL agile blue. Miértt? Ezértt, duplán nyomja a a tt-t meg a vv-t stb. Agyamra megy. Meg a vezeték is.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Alkalomszerű játék (rainbow six), alapvetően gépelés, böngészés semmi extra
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
Keychron K10 Pro
- Asus azért, mert van rendes 2.4GHz wireless mód, van numpad, átvilágított a kupak és magyar is. Viszont ettől az összezsúfolt elrendezéstől falnak megyek. Kupak felület tartóssága nemtom milyen lehet.
- Keychron azért, mert normális billentyűzet mérete van, numpad, minden ami kell. Elvileg magyar, bár nemtom ezeknél ez hogy van. Ami visszatart tőle az a kupak minősége, csak bluetootth wireless és ha jól nézem csak körbevilágítja a billenttyűt, nem pedig át. Azt meg nem látom, mert vak vagyok, mint egy kiszúrt szemű bányaló.
Szimpatikus a hotswap lehetősége is, hosszú távon nem mindegy.
A tesoro kb 6 éves, rengetegett használtam és egy hangyabokányi kopás nincs a billentyűkön, karakterek olyanok, mintt újkorában. Csak fényesedés.Pedig állítólag nem egy extra minőség, de mégis jól bírta. Ennyit azért elvárnék a következőtől is.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
kizárólag magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
lásd 6-os kérdés, az asus formátumánál lejjebb semmi esetre sem. Numpad kell
9.Extra igények?
világítás, nem muszáj rgb, vezetéknélküliség, lehetőleg 2,4GHz, nem bluetooth. Kupakon lehetőleg világítson át, ne csak körülötte.
És akkor a 40 milliós kérdés, a fenti kettőn kívül létezik más ezekkel a kritériumokkal, ami minden pontot kielégít vagy ennél többet ne akarjak ennyiért? Ha így van, akkor a kettő közül melyik jobb.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
Sűrűn használt betűknél leütéskor ilyenekett művvvel, legtöbbször dupla leütés, őrületbe kerget. Azt esetleg megpróbálom, hogy ritkán használt billentyű alól átrakom a kapcsolót és megcserélem, ezzel akkor ki tudom zárni a switch hibáját (?)
igen, közben nézem, hogy ez nem ilyen sima hotswapes, mindenképp forrasztós történet akkor ez lesz, köszönöm
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
üdv
low porofile gram spectrum billbe lehet venni agile slim switchet valahol? Ha nem, akkor melyik az a kapcsoló ami csereszabatos vele és bele lehetne hajítani?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 50 ezer ennyibe talán belefér
2.Használt szóba jöhet? - csak ha garis
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Tesoro GRAM Spectrum Agile / igazából nem tudom megmondani, talán jobb lenne valami olyan aminél nagyobb a gombok ellenállása illetve túl hamar érzékeli a leütést, tehát a leütés érzékeléshez hosszabb utat járjon be. Nekem kissé túl érzékenynek hat.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - gépelés 99%-ban, heti pár óra játék mellett
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? - kizárólag mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? - nem ismerem a jelenlegi felhozatalt, így hát nincs ilyen
7.Milyen kiosztást szeretnél? - magyar only
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? - numpad kell, többi annyira nem lényeg
9.Extra igények - háttérvilágítás, azon belül is lehetőleg olyan, ahol a karakter megvilágított, ha vezetéknélküli az sem gond[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz Skullwipe #38875 üzenetére
Az egy percig sem zavar ha fényesre kopik és csak esztétikailag kifogásolható. Ezt viszont nem szeretném [link]
Igaz ez egy 5 ezer Ft-os genius aminél várható volt, ez is 5 év, napi használat alatt jutott ide. Egy 30-40 ezres billentyűzetnél viszont nem igazán tolerálnám a dolgot, ezért kérdezem, hogy mennyire bírják? Mert ha 5 év múlva a mecha is így megkopik, hogy olvashatatlan lesz akkor hagyom a francba az egészet és veszek valami noname backlitet.
-
tixem
addikt
Üdv!
Tesoro Gram Spectrum low profile tapasztalat valakinek? Mennyire bírnák a kiképzést a keycap-ek kopásügyileg? Vagy ezzel minden háttérvilágításos billentyűzetnél számoljak? Másik kiszemelt a cougar attack x3, ez a kettő maradt versenyben, de nem tudok dönteni.
-
tixem
addikt
Azt még talán elviselem. Ezeket hajtom most, de itthon nem találok olyan boltot ami árulna magyar cherry keycapet. Viszont akkor a lényeg az, hogy bármilyen cherry-s billre rá tudom rakni a cherry kompatibilis keycap.-et, csak küllemre lesz eltérő? Ha igen akkor már csak magyart kell belőle találni és meg van oldva a dolog.
Bocsmá', hogy itt értetlenkedek, de nem akarok felülni a sz*órollerre
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
-
-
tixem
addikt
Üdv!
Kérném szépen a szakértők tanácsát1.Mekkora összeget szánsz rá? Max 30 ezer
2.Használt szóba jöhet? Ennyiért legyen már új, de ha éppen csak pár hetes/hónapos és sok garis szóba jöhet ha máshonnan nem megoldható
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Genius KB-G255. Azért mert miért ne
4.Mire használnád a billentyűzetet? Vegyes, de inkább játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Elsősorban mechanikus, de jó minőségű ollós, gumiharangos is jöhet
6.Van konkrét modell ami tetszik? Akad pár: MS Natural ergonomic, Isku FX, Osmium, Durandal ultimate, stb, sok szimpi van, bár nagy részük nem magyar
7.Milyen kiosztást szeretnél? kizárólag magyar
8.Extra igények? Világítás kell, de nem kell fényorgia (bár ebben a kategóriában ez lassan alap szóval nem kizáró ok), vezetéknélküli és vezetékes egyaránt jöhet. Wireless-ből inkább az ergonomikus vonal érdekelne. (MS Ergonomic-hoz hasonlóaknál viszont nem muszáj a háttérvilágítás)köszi
Ja: numpadot szeretem ha van
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Beújítottam én is egy Genius kb g-255-öt, azt kell mondjam nagyon frankó kis billencs. Viszonylag halk, jó nyomáspont, a gombok felülete picit érdes, nem csúszik rajta az ujjam. Full sötétben sem égeti ki a szemem a világítás, jól el van találva, a színe is frankó, és nappal sem lesz olvashatatlan. A betűk is szép nagyok és jól olvashatóak
Alul 5 hosszú gumitalp van, nem csúszkál tapad rendesen, még kihajtott lábakkal is 3 talpon áll, stabilan. Kár hogy nem kapcsolható ki a világítás, és a zongoralak festés a későbbiekben nem fog ilyen szép lenni mint most, de ez legyen a legnagyobb baja
Ja és az enter - backspace - úű ominózus idióta elrendezése sem áll fent, nagy enter, rendes backspace.
2 év garival 5400-ért szerintem ettől jobb magyar kiosztású, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet nincs. Jó bolt volt szvsz, és ha minimum annyit bír mint a slimstar 110 (3 év) már megérte
-
tixem
addikt
-
tixem
addikt
válasz anasis #13012 üzenetére
- Durandal-ból mx black-et vedd az a leghalkabb.
- Genius bill-ről meg kérdezd energy kollégát, neki van egy. Szerintem egész korrekt billencs 5 ezerértha teheted akkor Durandal Ultimate-et vedd, mx black verziót.
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz BRIKLY #12920 üzenetére
slimstar 110-ről írok most én is. Egész jó cucc volt de nálam is ugyanez a gond, de hát 1500-ért kibírt majd 3 évet, én kevesebbet jósoltam neki anno.
Igazából többet kell áldozni szerintem ha ilyesmiben gondolkodsz, de majd jön egy okosabb kolléga és felhomályosít mindkettőnket
-
tixem
addikt
válasz BRIKLY #12917 üzenetére
hát van ez de nem igazán meggyőző: [link]
A revoltec lightboard még okádékabb, van a Trustnak is világítós, igaz 7 rugó de a 3 év gari azért biztató, ha szar akkor ennyi idő alatt úgyis szétmegy, ha meg bírja akkor bírja tovább is.
Genius kb g255 van még, de az meg nagyon nem laptopos.
-
tixem
addikt
Vagy max 10 ezerig milyen hasznalhato vilagitos bill van? A revoltec lightboard x3 egy borzalom ahogy omlesztve van rajta a vilagitas, undorito.
Asszem a geniusnak van egy vilagitos, magyar kiosztasu "gamer" billencse, asszem KB G-255 a pontos tipus.
Ez mennyire gaz cucc? Tudom, hogy ennyiert rendeset nem kapok, de sajna olyan kalappal kell koszonni amilyen van. Szoval a sok rossz kozul ez e a legjobb, vagy van mas is.
Koszi!(telefonrol irok ezert nincs ekezet, bocsi )
-
tixem
addikt
lehet nem ide tartozik de jobb topikot nem találtam
ez a cucc itt mennyire életképes?
Tegyük fel, hogy lehetőségem van egy Tesoro Durandal bill-t rohadt jó áron megvenni, de sajna nem az ultimate hanem a sima nem világítós verziót. Mennyire használható egy ilyen foszforeszkálós matrica?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Üdv!
Max 5 ezerből vennék új billentyűzetet. Sokat gépelek, elsősorban erre kellene, másodsorban battlefield 3 multira.
Jelenleg egy genius slimstar 110 van, jó volt de már kezd behalni, nem veszi be a space-t stb. Mivel ez se egy nagy valami, nincs túl nagy igényem. Multimédiás gombok ha lennének rajta jó lenne.
Tudom ennyiért szart kapok, és hogy a gamer bill-ek dupla ennyiért mennek, ha dupla ennyi pénzem lenne van vennék is.őket néztem: [link]
[link]
vagy ha ezektől van jobb, megköszönném.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...