- Megjött az Arrow Lake platformra épülő ASUS NUC 15 Pro mini PC
- Megfizethető Sharkoon házak, akár kábelezést rejtő alaplapokhoz is
- Vizsgálja a driver frissítés után leálló GeForce-okat az NVIDIA
- A 16 nm-es node alatt korlátozza a kínai rendeléseket a TSMC
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Raspberry Pi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
GoodSpeed #70757 üzenetére
Kinek mi a megszokott kiosztása az egy jó kérdés.
Tegnap este agonizáltam pár órát, hogy milyen billzetet vegyek elő, amíg levakarom a GMMKról a KPR kupakszettet, kiveszem az Outemu Silent Greyeket, majd összepattintom a bag lubingon átesett Outemu Silent Whiteokat, végül felteszem az új Keychron kupakszettet.
Először próbáltam a régi kedvenc FrankenCherryt (MX Brown), de sajnos nem igazán akart működni, türelmem meg nincs a szereléshez.
Másodszor próbáltam a sötét 1000-et (68gr Outemu V2.2 stem MX házban), de rájöttem, hogy azon nem tudok gépelni, túl kemény a rugó, meg túl fárasztó a nagy taktilis púpja.
Meg a stabjait sem kezeltem korábban, így a szóköz hangjától hülyét kaptam.MX Brownos Ducky One2 elő se került, mert 1) szar a világítása, 2) nem szeretem a hangját, 3) nem működik a KVM switchemmel.
2 billzet maradt, a mostani melóra épített ócóTKL (O Silent White), de azért át kellett volna mennem a másik szobába, meg a régi melós1800 (MX Brown).
Úgyhogy a zöldség nyert.Utána bő 10 percig anyáztam, mert nem találtam rajta a gombokat, fogalmam sincs, hogy bírtam 3 évig 1800-on dolgozni. (1,5 éve visszaváltottam szabvány kiosztásra)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
copass
veterán
válasz
GoodSpeed #70744 üzenetére
költeni kell rá és akkor elfogadható lesz.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
válasz
GoodSpeed #69581 üzenetére
Bakker most bekapcsoltam, és úgy néz ki, hogy megjavult. Csak a G betűt kell megkeresnem.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Throme
veterán
-
-
Throme
veterán
válasz
GoodSpeed #69574 üzenetére
CK530 V2
Hallható fémes pengés
Nincs semmilyen (pl: capslock) állapot kijelzés.
Ha szoftverrel állítod a háttérvilágítást, akkor a capslock ás a scrlock gombok alapból nem világítanak. Működnek, de pl capslock a nagybetűknél világít...
Ha billentyűzet gombokkal állítod, akkor normálisan működik.Fentieket leszámítva szerintem jó billentyűzet.
Fényerőben rendben van és kellően testre szabható a világítás.
Elegendően nagyok a karakterek a kupakokon.
Mostanában is érkezett a kezelő szoftverére frissítés (bár én nem vagyok frissítés függő és nem is tapasztalatam különbségeket az egyes verziók közt)Szerintem egy aksis billentyűzettel és egy vezeték nélküli egérrel még a képen látható kábelezettségen is csökkenthetnél
(kicsit elfogott a nosztalgia és a retro érzet a kihúzható billentyűzettartós asztal láttán
nekem is volt hajdan hasonló megoldás)
-
dqdb
nagyúr
válasz
GoodSpeed #69570 üzenetére
Húzd ki a billentyűzetet a gépből, várjál 1-2 percet és dugd vissza úgy, hogy az Fn+jobb Alt kombinációt nyomva tartod. Ha ez nem működik, akkor bedugva az Fn+E kombinációt tartsd lenyomva 10 másodpercig.
A leírásod alapján megkergülhetett a firmware/EEPROM tartalma megsérült, amin egy reset segíthet.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
GoodSpeed #69568 üzenetére
A billentyűkombináció a billentyűzet oldaláról több, egyszerre lenyomott billentyűt jelent csak, és nem többet. Szóval ha megy a Ctrl, a Shift és az N külön, de egyben nem, akkor az szoftveres probléma lesz. Töltsd le ezt, és teszteld vele a billentyűket egyenként.
A billentyűzetnél olyasmi, mint "alaplaphiba", egy javítható dolog, ha egy trace-szel vagy forraszponttal probléma van, akkor egy vezetékdarabbal könnyen kiváltható, csak előtte vissza kell követni a mátrixot. Egyedül az MCU probléma jelent tényleges halált tömeggyártott billentyűzeteknél, mert sokszor ki sem lehet deríteni, hogy mit használtak, vagy ha mégis, akkor a firmware-t nem lehet szerezni hozzá. Ha a billentyűzetet érzékeli a Windows, akkor az MCU nem döglött. Ha egyes billentyűknek van problémája, és nem egy komplett sornak vagy oszlopnak egyszerre, akkor az sem áll, hogy az MCU valamelyik lába szállt el.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mephike
őstag
válasz
GoodSpeed #69564 üzenetére
A kedvedért visszanéztem 2017-ben kb. 305 Ft volt az Euro, tehát a billentyűzeted a mai áron kb. 28100Ft lenne. S nem számoltam egy csomó más dologgal, csak azzal, hogy mennyi volt akkor és most a Forint értéke.
Szóval ha pöccre ugyanannyi pénzt akarsz erre áldozni, minőségben szerintem várhatóan sokkal lejjebb leszel. -
micafighter
nagyúr
válasz
GoodSpeed #69564 üzenetére
Biztos újat akarsz venni? A meglévő billentyűzet valószínűleg egyszerűen és olcsón javítható lenne. Mechanikus billentyűzetnél ha nem működik egy billentyű: ,,valószínüleg a switch forrasztása elengedett, rá kell forrasztani. páka, friss ón megfolyasztot a lábaknál és kész.
ha így is rossz akkor a kapcsoló adta meg magát, darabra lehet venni" ahogy előttem írta a forumtárs.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz
GoodSpeed #69561 üzenetére
átmeneti megoldásként átrakhatod a numpadon lévő 456-ból valamelyiket.
érdemes írni a supportnak hogy esetleg tudnak-e küldeni neked egy "G" keycapet. hátha. nekem cherry-nél küldtek.
darabonként lehet venni alin wsad szetteket, D-t rakod a G helyére.
eléggé overkill ha veszel rá egy másik keycap szettetvalószínüleg a switch forrasztása elengedett, rá kell forrasztani. páka, friss ón megfolyasztot a lábaknál és kész.
ha így is rossz akkor a kapcsoló adta meg magát, darabra lehet venni."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AliExpress tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Akciófigyelő: Még ráadás óra és fülhallgató jár az új Redmi telefonokhoz
- Hyundai, Kia topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
- AKKO Monsgeek M1 Barebone, ISO Layout 75%
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest