- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #99127 üzenetére
Köszönöm! Akkor előrébb jutottunk ebben a kérdésben.
M.
-
válasz blaisegrille #99127 üzenetére
mert én egy régebbi mechát újítottam fel, ahol nem smd, hanem 3mm átmenő ledek vannak.
régi led kiforraszt, kihúz, régi swtch kiforraszt, kiszed. Új switch beforraszt, új led beforraszt. ennyi. A fényterelő helyén csücsül a led.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #99120 üzenetére
És benne vannak az alis képeken látható novelty-k, Rakéta, daru, szélkerék, stb?
Mert ha igen, akkor valószínű, hogy ezeket mind az Aifei gyártja és a DaYe az egyik forgalmazó brandje.
Amikor megjelentek ezek a készletek, a Daye még nem volt jelen az alin. Mindenhol csak AFSA-ként (=Aifei SA) vagy tévesen simán SA-ként hivatkoztak rájuk, és csak néhány store jelezte, hogy a gyártó az Aifei (egy "régi" kínai bérgyártó).
Nem sokkal azután, hogy cherry profilos Aifei v2-k megjelentek, jött a DaYe és az Aifeihez nagyon hasonló készleteket kezdett forgalmazni, amiben a novelty-k tértek el. Ráadásul sok store mindkettőt árulta, gyakran a gyűjtő oldalaikon egymás mellett is, szóval tényleg csak az alapján lehetett megkülönböztetni őket, hogy melyik milyen figurás kupakokkal jön.
Korábban az AFSA profillal 3 féle készletet tudtunk megkülönböztetni. A rakétást (Aifei, a legrégebbi), a juharlevelest (DaYe) és a 3 majmos kiteket (a legfrissebb, ezt azóta sem tudjuk, ogy kié, de olcsóbb és kisebb lefedettségű készleteik vannak).Viszont ha a DaYe egyértelműen Aifei-s készletet is forgalmaz, akkor több, mint valószínű, hogy mindet az Aifei gyártja némileg eltérő formában.
M.
-
válasz blaisegrille #99121 üzenetére
Szedtem ki vagy 80-90-et, de fogalmam nincs, h elraktam, vagy kidobtam... Peach V3-ból kellett kiszedni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz blaisegrille #99121 üzenetére
Nein.
Ki kell lőni a világítást a búsba.
Ja télleg; neked a csuklótámasz teljesen szintben van?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz blaisegrille #99117 üzenetére
"Az itt olvasottak alapján sokkal rosszabb minőséget vártam a double-shot abs-ektől."
Akkor ezt nem olvastad. : >
És ez a jó doubleshot ABS-ek olcsóbbik fajtája. : > Nekem külön bejön, hogy a másodlagos réteg nem ér le teljesen a szoknya aljáig, így picit magasabb tónusú hangot generál. A simább tapintás (ami nekem egyébként a halálom) itt annyira nem zavaró, mert a kontaktfelület mintegy körbeöleli az ujjbegyeket.
"Igen, sajna nem találtam odaillő del/home cap-eket a dobozban. Jó a szemed "
Meg ismerem a kittinget.
Nem is kell. Egyrészt mindkettő elég kényelmetlen azon a helyen szerintem (a Delt pl. a jobb oldali B elsődleges rétegére tettem, ott eddig bejött, a Home meg egyértelműen Fn1+balra nyíl ), másrészt van sorazonos kupakpár oda. Itt pl a -/+ szokott felkerülni (kivéve a kéken, mert az Akko Starry Night OSA szettjében nincs sorazonos belőlük). Like this:
Illetve az "í" helyére már mindenhol 1u shiftet rakok, mert rászoktam, hogy a jobb oldali B-re van sorhelyes Del, és az is modszínű."A Q8-ról egyelőre annyit, hogy nem bántam meg."
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
arnes
kezdő
válasz blaisegrille #99109 üzenetére
Egyetértek az előttem szólókkal. Tényleg jól néz ki, patent a színkombó is. Milyen amúgy ezzel a profillal gépelni?
-
Molydeus
őstag
Nagyon rendben van, passzol az ezüst szürke házhoz.
Hogy tetszik a profil?Amúgy ez a készlet Aifei AFSA, nem Daye, de majdnem mindegy, mindkettő nagyon hasonló és nagyon jó ár/érték arányú készleteket frogalmaz. Én azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a Daye-kat is az Aifei gyártaná.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Csecse.
Hogy tetszik a profil? A del/home a jobb oldalon nem sorhelyes profil szerint.
------------------------------------------------------------
(#99110) Biga123: "Ez a keebmat mivel tud többet mint egy 3mm es egérpad?"
Első körben ott, hogy 5 mm vastag.
Fasza anyaga van, puha, igen jól ragaszkodik a helyéhez, van három színben és csomó méretben, jól néz ki, kifejezetten ehhez gyártották + ugyanilyen felülettel van hozzá egy színazonos poháralátét. Amelyiknek varrott a pereme (asszem' csak az Arisunak nem), ott színvonalas a varrás.Igényes kis motyó, és adnak hozzá 3 mm vastag átlátszó szilikongumi tappancsokat a csuklótámaszodhoz (ha van), hogy minden szintben lehessen.
A Premium Felt Editionről beszélek, nem érdemes 4 dollárt spórolni a simáért.
Itt már van egy Arisu, meg egy 65 százalékos Dark Grey.[ Szerkesztve ]
-
válasz blaisegrille #98702 üzenetére
hát sztem a hang 50% kapcsoló, 25% kupak, 20% ház (a szivacsokat, foamokat is ide értve) a maradék meg az ilyen olyan poron pad, stb... nekem pl. a Redragon nem gasket, nincs 100 réteg, de hangban nem rosszabb az új Ajazznál.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #98690 üzenetére
Ez a klasszikus Hyperfuse téma jó minőségű klónja az említett Aifei féle AFSA-k közül.
Double-shot ABS, a felülete enyhén szemcsés és alapból is egy kicsit fényes, így a tartós használatból eredő fényesedés szerintem csak később fog meglátszani rajta. Nekem 2 éves a Fishing klónom ugyanebből a sorozatból és tökéletes állapotban van, igaz az én bőröm nem eszi az ABS-t olyan mértékben, mint többeknek.
Sokan kedveljük a profilt. Bár magasnak számít, de nem olyan magas, mint az eredeti Signature Plastic féle SA, sokkal inkább a Melgeek MG-hez, vagy az MT3-hoz hasonlít. Viszonylag széles a felülete hangsúlyos, szférikus mélyítéssel. Gépelésre szerintem ideális, ha valakit nem riaszt el a magas profil, de van, aki játszani is szeret vele.
A hangra is jó hatással van, mint a legtöbb magas profil, ez is mélyíti.
Az SA-hoz hasonlóan a legalsó sor nem a felette lévővel egyezik meg, hanem a középsővel. A készlet lefedettsége is rendben van, teljes az ISO (nem csak nemzetközi angol, hanem ISO-UK secifikus kupakok is vannak), támogatja az Arisu-t is.Ebben az ársávban abszolút ajánlott gyártó, profil és sorozat, a store is megbízható.
M.
-
Valkűr
addikt
válasz blaisegrille #98690 üzenetére
Nekem ennek van a világos narancs-kék verzió van, szeretem!
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #98686 üzenetére
A Shenpo BOB dye-sub, a másik szerintem reverse dye-sub. A Shenpo lopakodójából azt a verziót érdemes - venni különösen az Arisu miatt -, amiben benne van a Spacebar kit.
M.
-
Valkűr
addikt
Ha akarsz más Knobot azt itt vettem, mert én nem adok 8 ezer plusz postát a gyáriért. Ez is teljesen jó, aluminium, és olcsó.
[link]iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
Nem, ez egy 129 darabos volt, amihez lehetett egy 23 darabos bővítőt venni, de nem látok most
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #97622 üzenetére
Személy szerint kíváncsi lennék mind a DSA-ra, mind a PBT SA-ra, hogy a valóságban milyen, de annyira azért nem, hogy egy komplett jó billencs árát ellőjek egy tisztességes lefedettségű készletre.
Különösen, mert személy szerint nem is használok se ISO-t, se magyar feliratos kupakokat (az XMI-vel lesz egy azért), viszont az SP többi profilját nagyon kedvelem (double-shot SA, DCS van itthon)
Szóval időről időre bedobom a létezésüket (amúgy micafighter találta meg őket), hátha ráharap valaki, aztán kicsikarunk az illetőből pár jó minőségű fotót legalább.M.
-
dbius
veterán
-
nyunyu
félisten
válasz blaisegrille #97604 üzenetére
Billzetedhez nem adtak accent nélküli módosítókat?
Anno a CMYK-hoz adtak nem színes Shift/Ctrl/Win/Alt gombokat is.
(Akkonál fordítva van, ott a billzeten az alap gombok vannak felrakva, plusz külön zacskóban az accentek.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz blaisegrille #97598 üzenetére
egy paypal linket ahol ki tudod fizetni
Ehhe, Paypal különadó befigyel.
Egyrészt rosszabb árfolyamon váltanak, mint a bankod, plusz felszámolnak valami utalási díjat is, úgyhogy számíts arra, hogy a 153,81$ végösszeg az nem 59-60k HUF lesz, hanem pár százalékkal több.Céget meg inkább nem kommentálom, mert hosszú rant lenne a vége.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kristof123
őstag
válasz blaisegrille #97065 üzenetére
PC vagy POM plattel szivacsokkal es valamilyen thocky switch-el lehet mely hangzast kihozni belole. Persze kell hozza valamilyen vastag falu kupakszett is.
FR4 plattel, Gateron Milky Pro kapcsoloval es Shenpo PBT kupakokkal creamy hangzasa volt a bill-nek. Nekem kifejezetten tetszett.
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #97065 üzenetére
Érdekes. Nekem egyáltalán nem tűnt magasnak, amit hallottam.
A CNC-zett tömör alu ház önmagában nem viszi el a magas tartományba a hangot, már csak azért sem, mert a puszta tömege csillapítja a rezgéseket. Az ugyan előfordul, hogyha nem jól van megtervezve, akkor kong vagy visszhangzik, de a Neo messze nem az a kategória, de a legelső Q1-et leszámítva, a Keychronok sem.
Két dolgot tudok elképzelni:
1. Olyan videókba szaladtál bele, ami merev plate-et használ (CF, esetleg alu) és az oszlopokra csavarozott mounttal építették meg.
2. Valami magasabb hangú long pole switch ment bele akár előbbivel kombinálva.Ha mélyet szeretnél, akkor POM vagy PP plate-tel rendeld meg a Neo80-at és majd gasket jacket-es mounttal építsd meg, plusz valamilyen teljesen nylon házú switchet rakj bele.
M.
-
Ereshkigal
őstag
válasz blaisegrille #97064 üzenetére
Azért egyhamar nem adják meg az akksik magukat. Hogy mennyire találni majd megfelelő méretűt x év múlva? Passz. Mindenesetre akksi nélkül is megy dróttal.
-
Ereshkigal
őstag
válasz blaisegrille #97046 üzenetére
Mit jelent az hogy időállóság? És miért jobb abban a drótos?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz blaisegrille #97046 üzenetére
Ha nem abszolút must have, én a vezetékeset venném.
CF vagy POM plate-tel, de ha tudnék korrektül forrasztani, lehet, hogy befigyelne az a plateless.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz blaisegrille #97044 üzenetére
yw : >
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #96918 üzenetére
Az előbbiek mellett egy további érv a forrasztható PCB mellett, hogy Plateless buildet máshogy nem is tudsz építeni, mert a hot swap foglalat önmagában nem fogja meg kellőképpen a kapcsolókat.
Egy másik előnye a forrasztott switchek-nek, hogy nem tudod kihúzni őket egy kupakcsere alkalmával. Mondanám, hogy nem fárad el a foglalat sem, de maga a forrasztás is tud.
Emellett sok esetben a hot swap PCB-k csak korlátozottan adnak teret a különböző kiosztásoknak és azokat sem mindig jól oldják meg. Az ISO és ANSI párhuzamos támogatásnál pl. 90°-kal elforgatott foglalatok problémásak lehetnek bizonyos kupakoknál. A kereszt nem azonos kiterjedésű minden irányban, ha elforgatod, megrepesztheti a szűkebb és ridegebb anyagú kupa foglalatát. Egy forrasztható PCB viszont rengeteg split-key megoldást is támogathat egyszerre. Persze itt is át lehet esni a ló túloldalára, ha a közeli kombinációk összeérnek, akkor forrasztani is sokkal nehezebb lehet.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz blaisegrille #96915 üzenetére
Hacsak nem valami jó akcióban vagy a HA-n fognád ki, esetleg nagyon kell az RGB és/vagy a Knob, akkor ahogy dqdb írta, van nála jobb ebben az ársávban.
A következő Neo80 kör most 31.-én zárul. Nem kényelmes helyzet, mert rövid az idő a döntésre és utána még várni is kell a kiszállításra, de ha belefér, akkor sokkal jobb választás. [link]M.
-
dqdb
nagyúr
válasz blaisegrille #96915 üzenetére
Ár-érték arányban nem túl jó sem a barebone, sem a komplett változata a Q3 Max-nak, cserébe nagyon könnyen elérhető. Ettől még nem lesz rossz billentyűzet, mert nem az, a délután bemegyek a boltba és megveszem kategóriában a legjobb, csak éppen vannak nála jobbak hasonló áron, de azokhoz többet kell tenni/várni/tervezni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Az a billentyűzet már az a kategória, ahol alap, hogy van forrasztható nyák is. Még feljebb pedig előfordul, hogy van hotswap nyák, de nem tipikus.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
A hotswapnak vannak hátrányai is, nem mindenkinek van rá szüksége.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mephike
őstag
A hotswap az utóbbi pár évben terjedt csak el.
-
Ispy
veterán
válasz blaisegrille #96914 üzenetére
Gondolom mert forrasztós a pcb, nem hotswap. Van aki nem kedveli a hotswapot, ezért minden custom billt meg lehet venni soldered pcbvel is.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ATI
senior tag
válasz blaisegrille #96851 üzenetére
Nekem az jött le, hogy a 7.0u spacebarral szimmetrikus az alsó sor, ezt nevezik tsangan layout / bottom row-nak. Nekem sem jött be, pedig nagyon sok TKL billentyűzeten találkozni vele, ami kizárólag csak ezt támogatja. Pl.: Mr. Suit, Tiger 80, QK80, stb.
-
Ispy
veterán
7.0u space szívás, ha nincs dedikált hosszú í a billen, mert akkor altgr j és ha hozzászoktál a 6.25u-hoz rohadtul útban lesz az a 0.75u plusz space.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Vortex model m ssk-val van valakinek tapasztalata?
A fém változat egyszerűen túl drága (100 dollárral olcsóbban lenne körülbelül a helyén), és a visszajelzések alapján a minőségük hagy kívánni valót maga után. Sokkal olcsóbban a Neo80, olcsóbban a Cycle8 magasra tette a lécet TKL fronton, igaz, ezek nem a retró vonatra ültek fel.A másik kérdésem az lenne, hogy milyen érvek szólnak a 7.0u spacebar mellett?
Szimmetrikus alsó sor, kompatibilitás vintage kupakkészletekkel, WKL alsó sor lehetősége. Szóval esztétika és praktikum.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz blaisegrille #96567 üzenetére
Úgy nézem, hogy ezt vagy ezt rá tudod rakni, csak a két spacebar egyike 2,75u széles shift lesz (szokták így olyan készleteknél, amikben nincs spacebar kit; mármint ISO-s Alice/Arisu-knál a sztenderd ANSI shifteket spacebarokként használni), a másik meg numerikus, 2,25u széles 0 (OEM profilnál az alsó két sor egyezik).
Ha más is ránézne a topikból, az jó lenne megerősítés végett, de szerintem így működne.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz blaisegrille #96561 üzenetére
A Q8-at. Nem is kérdés. ~35-40-ért a barebone ajándék. : >
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest