- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dronor
újonc
Sziaztok!
Custom/prebuild hotswap billentyűzet vásárlásban kérem a segítségeteket!
Már egy jó ideje tervezem, hogy meglévő low profile membrános billentyűzetemet egy mechanikusra cserélem az eszétikai és gépelési élmény javítása céljából. Arra jutottam, hogy beruházok egy custom buildre, vagy legalábbis egy hotwsap billentyűzetre. (jelenlegi kb 10 éves billentyűzetem az Icon7 Topper névre hallgató ritka gyöngyszem. ICON7 Topper USB English Black - iPon - hardware and software news, reviews, webshop, forum (iponcomp.com))
Főbb szempontok a kiválasztáshoz:
- ár: kb 45.000Ft (40-hez közel jobb lenne, de ha úgy van, még az 50 is beleférhet)
- mire kell: főleg gépeléshez és számítógépes munkához (adobe szoftverek, 3ds max) és alkalmi fps játékra
- ANSI kiosztás a nagyobb válaszék miatt (de persze az ISO is megfelel)
- 65-75% (exploded layout preferált), nyilak mindenképpen kellenek, illetve még egy knob vagy pár gomb helyette jól jönne, hogy azokat makrózni tudjam hangerő +/- funkcióra (pl PgUp/PgDn)
- tactile switchek (Akko Levander Purple és Ajazz Diced Kiwi switchekkel szemezek. van róluk tapasztalatotok? hasonló árban tippeket fogadok!)
- szín: fekete-fehér-szürke árnyalatok preferáltak (pl fekete alapon szürke-fehér keycapek vagy fehér alapon fekete-fehér billentyűk. a lényeg, hogy ne legyen egy színű az egész billentyűzet)
- PBT keycapek, nem megvilágított karakterekkel. XDA, DSA, ASA, OSA és Cherry profilok amiket eddig néztem, de nyitott vagyok. OEM nem igazán jön be, szóval azt kerülném
- vezetékes mód (wireless funkció egy plusz pont, de ha nincs, az sem baj)
- RGB nem szükséges
- használt is lehetMég két apróság:
- Külföldről rendeléssel nem vagyok nagyon képben, de ha jól tudom, akkor az AliExpress már magában foglalja az áfát, máshonnan EU-n kívülről rendelt termékeknél viszont ez még plusz 27%-ot jelent, igaz? EU-n belül pedig nincs plusz költség.
- Az FN sor nélküli billentyűzeteknél a magyar kiosztás szerinti "0" helyére kerül az Esc billentyű, ami szerintem nagyban megnehezíti a használatot. Ezt bármelyik billentyűzetnél át lehet progarmozni valamilyen 3rd party applikációval, hogy pl az Esc gomb elsődlegesen 0-ként fukncionáljon, és az Esc funkció pedig például egy másik gombon vagy másodlagos layeren legyen elérhető?Ha valamit kihagytam, írjátok meg!
(Bocsi ha hosszú lett, de gondoltam inkább egyben írok le mindent, mint sok kis üzenetben szétszórva.)
Előre is köszi a tippeket mindennel kapcsolatban!
Ui.
Pár billentyűzet amit eddig néztem:Prebuildek:
- Keychron K2 hotswap és Keychron K6 hotswap (esetleg egy PBT keycap szettel még jó is lenne, bár a brown switchek ahogy hallottam nem a legjobb taktilisek) Keychron K6 Wireless Mechanical Keyboard
- Akko ACR Pro 68 (sajnos csak lineáris kapcsolóval árulják, és drágácska) ACR Pro 68 | Akko Official Global Site (akkogear.com)
- Akko ACR Pro 75 (kb ugyanaz csak nagyobb, viszont lehet tactile kapcsolóval venni) ACR Pro 75 | Akko Official Global Site (akkogear.com)
- Akko PC75B Plus Black&Silver (Erről jókat olvastam neten, de ez is picit drága sajna) PC75B Plus Black&Silver | Akko Official Global Site (akkogear.com)
- Ducky ONE 2 SF (sajnos nem hotswap) Ducky One 2 SF mechanical keyboard - Small yet Complete, SF means Sixty-Five, we bring the groundbreaking size for customers' choice (duckychannel.com.tw)
- LTC NB681 Nimbleback (NAGYON tetszik a kiosztása, de nem tudom ér-e annyit, amennyi ez a szállítással meg mindennel meglenne, + rá egy PBT keycap szett, és akkor még nem is beszélve a brown swithekről) LTC NB681 Nimbleback Wired 65% Mechanical Keyboard, RGB Backlit Ultra-Compact 68 Keys Gaming Keyboard with Hot-Swappable Switch and Stand-Alone Arrow/Control Keys (Hot Swappable Brown Switch, Black) : Video Games (amazon.com)
- Royal Kludge Rk68 (szintén kéne hozzá pbt keycap és talán egy jobb switch) Rk68 (rk855) Rgb Wireless 65% Compact Mechanical Keyboard, 68 Keys 60% Bluetooth Hot Swappble Gaming Keyboard Hot Swap Switches - Keyboards - AliExpress
Kitek:
- GamaKay LK67 (tetszik a kiosztás es a knob, de valahogy kicsit gagyinak tűnik, nem tudom tudtok-e róla valamit) GamaKay LK67 billentyűzet testreszabott készlet 67 billentyűs RGB Hot Swappable 3pin/5pin Switch 65% programozható hármas üzemmódú vezetékes Bluetooth 5.0 2,4 GHz -es billentyűzet készlet NKRO PCB rögzítőlemez tok forgatható gomb - Fekete, csak 24.999 Ft, China Billentyűzet & egér, 1885206-blck (azolcsosag.hu) (nem tudom ez az oldal amúgy megbízható-e, csak láttam, hogy magyar)
- Tester 68 (sajnos csak wireless only) Zuoya Tester68 Customized Mechanical Keyboard Kit Tes68 Hot-swappable Shaft Base Axis 2.4g Bluetooth Customized Wireless Keyboar - Keyboards - AliExpress- További szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Razer Huntsman mini gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Mode Envoy fa betéttel,Mode Obscura gombokkalés gateron oil king switchel és sok extrával.
- Mountain Everest Max RGB billentyűzet
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
- Keychrone K3 Pro /Új, 0 km-es/