- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Hali!
Szükségem volna valami BT-s vagy rádiós (nem tudom a különbséget.
) billentyűzetre és egérre, amit kiválóan észlel, a kb 3,5 méterre lévő gépem.
Ez mennyire jó alternatíva?
Köszi.
-
nyunyu
félisten
válasz
mhorvat #5197 üzenetére
Amúgy meg, a Logitech a 10-15.000 Ft feletti cuccaival a drága, de jó kategóriában van és szinte mondhatni, hogy monopolhelyzetben (legalábbis ami az innovációt illeti, biztosan).
Ott van ugyanebben a szegmensben a Microsoft is, de ok par olcsobb kiveteltol (Wired 500, WOD3000, WLD5000) eltekintve nem szoktak magyar kiosztasu billzetet gyartani, legfeljebb a magyar disztributor matricazza az US vagy UK kiosztasu billzetet. (jobbik esetben az utobbit, de nem az a jellemzo, hanem az egysoros enteres US.
)
5 eve piacra dobott Ergo4000 billzetukre pl. meg mindig nincs hasonlo kaliberu L billzet.
(Cordless Desktop Comfort Laser nem er, az 10 eves dizajn harmadik lobore, mas szinnel, MS-tol lopott mubor csuklotamasszal, de az Ergo4000-hez kepest faek bonyolultsaggal. Wave Keyboard/uj szamozassal Wireless Keyboard K350 meg valahol a Curve2000 es az Ergo4000 kozott van feluton, csak elbaltaztak az Ins/Del kiosztasat)
Mondjuk MS-ek sem vittek tulzasba az Ergo4000 tovabbfejleszteset, iden nyaron vett peldanyomnak mas betutipussal van nyomtatva a doboza, mint az elso szerias regi billzetemnek, na meg a Win gombon levo logot csereltek le XP stilusu fekvo zaszlorol Vista/7 stilusu korbe foglalt elere allitott zaszlora.
(Telefonnal keszult kepemen pont nem latszik. Rohej, hogy Google kellett ennek a kepnek az elobanyaszasahoz, mert a PH sajat keresoje sehol nem talalta, pedig minden forumon kerestem.)
Vagy ott van pl. a vilagitos SideWinder X6, aminek varialhatod, hogy melyik oldalon legyen a numpadja. (ha pl. ugy tolod a jatekot, hogy jobb kez eger, bal kez numerikus)
Ez olyan, mint hogy ténylegesen notebook vékonyságú klaviatúrát miért nem csinálnak asztali géphez, rendes layouttal?
IBM Think Keyboard? vagy ott a numerikus nelkuli hordozhato tesoja a Travel Keyboard.
Utobbibol letezett magyar kiosztasu is.
(Ujonnan mar csak a tapipad nelkuli Lenovo akarmi utodja kaphato, horror osszegert.)Egyebkent ne akarj ilyenen sokaig gepelni, sokkal rosszabb, mint barmelyik rendes magas billzet.
Pedig a Think/Travel Keyboard a regi IBM ThinkPad-ok notebook vizsonylatban legendasan jo billzeten alapul... -
Freddy7170
csendes tag
Help!
Szert tettem egy Gigabyte K8100-re, azonban gépindításkor nem jut tovább az alaplapi üdvözlő képernyőnél. Szerintem még a biost sem tölti be. Lefagy. Ha lehúzom bill nélkül betölti a windowst, rádugom települ, használom. Újraindítom semmi.
Bekapcsoláskor fagyásig a num lock-ot nyomogatva a lámpa működik.
Lenne ötletetek mit teszek rosszul? -
mhorvat
senior tag
Gondolom telefonnál valamivel könnyebb megoldani, mert alapból kisebb gombok vannak, kisebb szerkezet, illetve igen kicsi a leütési útjuk. Klaviatúránál nagy és sok gomb, több mm-es mozgás, magába a gombba történő LED integrálás pedig nyilván drága és időigényes munka, főleg bekötni (pedig ez lenne a frankó megoldás), nem a gomb alá tenni a LED-eket.
Amúgy meg, a Logitech a 10-15.000 Ft feletti cuccaival a drága, de jó kategóriában van és szinte mondhatni, hogy monopolhelyzetben (legalábbis ami az innovációt illeti, biztosan). Az meg, hogy ezek nem a magyar pénztárcához vannak belőve, hát sorry a részükről. Magamból kiindulva, én sokszor mondom, hogy inkább legyen valami drágább, de akkor ne kelljen kompromisszumot kötnöm, legyen összerakva, minden igényem elégítse ki. Más kérdés, hogy mikor ezt meg is csinálják (pl. Logitech Illuminated Keyboard), meg már nem veszem, mert más dolgokat jobban preferálok. De amúgy a Logitech ezeket az embereket keresi (és találja is meg), akik a minőségi cuccért hajlandóak fizetni. Mert ahhoz gondolom kétség nem fér, hogy "guzi" kis dolgokat csinálnak.
De visszakanyarodva feltevésedhez: nem, valószínűleg nem technikai akadálya van annak, hogy megoldják a szép háttérvilágítást. Ez olyan, mint hogy ténylegesen notebook vékonyságú klaviatúrát miért nem csinálnak asztali géphez, rendes layouttal? Egyszerű, csupán alapfunkciókat ellátó, de minőségi és szép mobilt miért nem csinálnak? Erre mind-mind nagy igény lenne, de nem csinálják meg, mert... nem trendi? nem ezt mutatják ki a piaci igények felmérései? sz*rnak rá?
-
vlevi
nagyúr
válasz
mhorvat #5194 üzenetére
Ami azért furcsa számomra mert mobiltelefonoknál tökéletesen meg tudják oldani a háttérvilágítást. Itt van a sanyi erikson K510 telefonom, teljesen jó zöldes háttérvilágítása van a gomboknak. De csak a gombokon lévő szövegnek. Oldalra semmi fény nem jön ki.
De az ezeréves Nokia 5510-esem háttérvilágítása is jó volt, pedig az pont fordítva volt. Világító (áttetsző szilikon) gombok, fekete felirat.
Hihetetlen számomra, hogy egy ámítógép billentyűzeténél egy hasonlóképpen működőképes megoldás már hájtek űber technológiának számít... -
mhorvat
senior tag
És nem mellesleg ezek az olcsó "világítós csodák" ontják magukból a fényt mindenhonnan, abszolút ronda mód egy normálisan megcsinált, ámde 20.000-es Logitech-hez képest.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Füleske #5182 üzenetére
Az MK250 pedig félúton a kettő között. Mármint a laptop billentyűnél kicsit magasabb gombok, de azért mégsem az a teljesen hagyományos magasságú gombok vannak rajta. Szélességben teljesen oké, szóval a mérete miatt félreütés nem lesz, de a függőleges kiterjedése kb feleannyi, mint egy szokványos billentyűnek. De ez egyáltalán nem hiba. Csak az a fránya Home-End,... gombsor a helyén lenne
Azóta kezdek róla leszokni, hogy megnyomjam ezeket a gombokat
-
Füleske
addikt
Így sincs sok választásod. Világítós magyar nyelvű billentyűzet (ami normális minőség , mert gagyi pár ezer forintossal tele a piac , pl. Speedlink Alterno , Dtk , Revoltec , Labtec stb.) egyetlen létezik , a Gigabyte K8100 , ami magyar kiosztással olyan 14-15 ezer forint. Ez alatt szerintem felejtsd el a világítós magyar nyelvű billentyűzeteket , felette meg nincs semmi magyar kiosztással.
-
@matthew@
őstag
válasz
Füleske #5182 üzenetére
Na közben elmentünk és vettünk egy Logitech MK250-est nagyon jó kis bill. csak ajánlani tudom, kényelmes, nem zörög,stb. az i820 és e között vaciláltam de az nagyon rossz volt a normál billhez képest és játékra szinte alkalmatlan volt a gombok miatt, nagyon könnyen nyomódtak be, úgyhogy ez sztem jobb döntés volt
Am köszi a segítséget! -
joey04
titán
Sziasztok!
Keresek egy aránylag elfogadható árú, tehát nem ilyen 20k tartományban lévő, Logitech billentyűzetet, kritériumok: magyar kiosztás, vezetékes, világítás. Tudtok valami best buy ajánlatot?
-
sgtyork
csendes tag
Ötlet:
Genius Slimstar i220
Nemcsak dekoratív hanem könnyen szokható jók a gombok érdemes élőben szemügyre venni kipróbálni valami nagyáruházban aztán ahol a legolcsóbb ott meg megvenni -
Füleske
addikt
válasz
@matthew@ #5181 üzenetére
Szerintem azon kívül amit írsz kb. hasonló kategória a két billentyűzet játékban. Hogy a gombok milyensége mennyire befolyásoló játékban - hát ez szerintem már a "kinek mi jön be jobban vagy mit szokott meg" kategória. Ha normál billentyűzeted van akkor nyilván az mk320 - at lesz könnyebb nyomkodni , ha meg laptophoz vagy szokva akkor meg az i820 - at.
-
@matthew@
őstag
válasz
Füleske #5177 üzenetére
Rendicsek, köszi a segítséget
Am szted melyik bill lenne jobb játékra: Logitech Wireless Desktop MK320 vagy Genius SlimStar i820 Cordless --> sztem a Logitech azért lenne jobb mert ott a gombok közelebb vannak és könnyebb eltelálni, nem kell "nyújtózkodni" mert a slim-es Geniusnál viszonylag nagy a táv a bill között, és nem is olyan vastagok, hanem kissé laptop-os hatása van. De ez lehet h nem így van, élőben még egyiket sem nézegettem
Szerintetek?
-
Peter Kiss
őstag
Megvettem a Logitech MK250-es szettet, csak jókat tudok írni.
Gépelni nagyon jó rajta, az elforgatott hatos pakk nem annyira zavaró, mint gondolnánk (főleg egy notebook-ról jövőnek). Egyáltalán nem csillog, persze itt is láttam képet bizonyítéknak, csak azzal az a baj, hogy direktbe kapja a megvilágítást, ami rossz, a szemnek is zavaró. A Dell U2311H monitorom fénye mellett kényelmesen lehet keresgetni a feliratokat, minden látszik. Az megint nagy örömmel tölt el, hogy ez a billentyűzet ugyanúgy viselkedik a multimédiás gombokat illetően, mint a notebook-omé. Gondolok itt arra, hogy ugyanúgy a főhangerőt szabályozza, és használja a notebook-billentyűm OSD-jét is.
Az egér is tökre rendben van, nekem elég nagy kezem van, így nem lehet elég nagy egeret adni a kezembe, de kényelmesnek találom a szettben lévő egeret. Pontosan lehet vele dolgozni, bal- és jobbklikk kattanása pont jó, a görgővel való kattintáshoz már erősebben kell nyomni, ez elég hangos is. Egyébként a görgő "fokozatai" jól el vannak találva, az MX518-asomon ezt nagyon utálom (pontatlan, már-már lötyög).
Olcsón jót tipikus esete. Lesz egy kis fölös pénzem, veszek még egyet.
-
vlevi
nagyúr
A dobozon lévő grafikára nem szabad sokat adni. Logitech Mk250 dobozára is az amerikai 101 gombos van rárajzolva. Azaz a lapos enter, hosszú bal shift, satöbbi. Még csak nem is az angol. De a dobozban természetesen magyar van. Már persze, ha azt írták a dobozra, hogy magyarnak kell benne lennie.
És ugyanez a helyzet a MS billentyűkkel is.
Ha egy billentyű magyar kiosztású, akkor mindennek ott kell lennie, ahol szabvány szerint lennie kell.
Utóbbi években egyetlen vadhajtást láttam, a MS Wired 500-t akarták rámtukmálni úgy, hogy az "magyar". Ja, az amerikaira volt rámatricázva utólag a magyar kiosztás, de úgy, hogy természetesen még az Y, Z is meg volt cserélve, nem volt í betű, satöbbi. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Kinéztem az itteni segítséggel a Genius SlimStar i820-as ketyerét, de azt láttam képeken, h nincs a gomboknál ott kicsiben az h pl: az Alt Gr-val milyen karaktereket lehet előhozni, pl: @,&,# Ez tényleg így van vagy csak a képeken látható így? Am elégé fontos lenne nekem mert gyakran használom őketHa pedig ez tényleg olyan akkor van-e olyan vezeték nélküli bill+egér amiken ezek rajta vannak? pl: Logitech Wireless Deskopt MK320-is ilyen?
-
mhorvat
senior tag
válasz
Joachim21 #5173 üzenetére
A legjobb az lenne, ha az egész klaviatúra matt lenne, de ez még belefér. Én nem értem, egy-két éve miért trendik az olyan termékek, melyeknek felülete fényes, hát még ha fényes fekete. Csak a termékfotón néznek ki jól. A bemutatótermekben agyontapizzák, otthon már kibontáskor tiszta ujjlenyomat, második nap még poros is, semmi értelme ennek a felületnek. A legjobban akkor akadtam ki, mikor a Linksys kijött a fényes fekete borítású WRT router utódjával... Ezért nem tetszik az i220 sem.
-
Joachim21
őstag
válasz
mhorvat #5169 üzenetére
Cegléden vettem helyi kiskernél, de 3250-ért egyáltalán nem volt drága. A nyomáspontot mihez hasonlítsam? Az előző hagyományos magas billentyűzethez képest jóval érzékenyebb. Csattogás teljesen ok, nem hangtalan, de éppen annyi hangja van, amit én szeretek is megkapni visszajelzésként. Alapjában véve nagyon pozitív benyomásokat szereztem róla eddig, elég gyorsan hozzászoktam, és megy a gépelés ahogy kell. Gép egyből felismerte, funkciógombjait nem próbáltam még, azokat én nem igen szoktam használni, most kipróbáltam, és pl. az outlookot szépen meg is nyitotta. Játékok alatt sem éreztem h gond lenne h távolabb vannak a gombok kicsivel, talán a baloldali CTRL ami nekem jobban esne ha egy 2cm-el kintebb lenne.
-
mhorvat
senior tag
-
Joachim21
őstag
Most vettem i222-t. Nem sok különbség van a 220-assal összehasonlítva. Viszont teljesen magyar, minden karakter megvan rajta, billentyűkombinációk is. Még szokni kell, de nem rossz, elég gyorsan ráállt a kezem, ugyanakkor nagyon kicsi, semmi felesleges körítés, ami jól jött mert helyhiánnyal küzdök, főleg ha a kormány is felkerül az asztalra.
-
valory
tag
válasz
Füleske #5165 üzenetére
nagy kár, hogy az angol kis enteres... pedig szerettem volna egyet, egész pöpecül néz ki, amúgyis ideje lenne váltanom, mert egy 11 éves Altrix bilcsit nyúzok
(azt a kerekített Space -est)
Esetleg valaki, valamit helyette tudna ajánlani? Kritériumok: angol kiosztás, nagy enteres, nagy shiftes, USB-s, meg nem ilyen helytakarékos, meg összenyomott billentyűzet. Nézegettem az A4Tech X7-G700 bilcsit, de az meg PS/2 csatis, meg kicsi a space rajta, alatta meg vannak valami gombok is... Nemértem miért nem lehet gyártani egy normális billentyűzetet
...
-
@matthew@
őstag
válasz
Füleske #5164 üzenetére
Ja már látom, hát az eléggé zavaró sztem ezért az is kilőve. Csak azt néztem most h az i820-ason nincs és a többin sem a billentyűkombinációkkal előhívható karakterek, pl @,&,#, stb. és szüleimnek ez necces lenne
Nincs vmi olyan vezeték nélküli bill aminek van nak ilyen "segítségek"?
-
Füleske
addikt
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Új vezeték nélküli billentyűzetet nézek és van pár versenyzőm, ebben kérnék segítséget:
1.Logitech Wireless Desktop MK320
2.Genius TwinTouch 720e Hu USB Black wireless billentyűzet+egér
3.Genius SlimStar i820 Cordless, Black, USB
Persze ezekhez mindegyikhez van egér is.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Kb. max 12e lenne a felső határ. -
Joachim21
őstag
Sziasztok!
Olyasmi billentyűzetet keresek asztali PC-hez, mint amiket az Apple ad a cuccaihoz. Genius Slimstar i220 még eddig ami kiosztásában hasonló. Mást nem nagyon találtam, pedig a design maga bejön, csak jó lenne ha nem egyetlen termékből kellene választanom. Ha valaki tud még hasonló billentyűzetet javasolni, azt megköszönöm! -
TayRol
nagyúr
válasz
pchelpline #5149 üzenetére
ezek szerint kelendo a cucc. ennek orulok.
-
valory
tag
Sziasztok,
szeretnék beújítani valami normális billentyűzetet, a kitételek: nagy Enter, nagy Shift, normális billentyűkiosztás, legyen pár multimédia gombja és USB csatlakozója legyen. Ezt néztem ki Gigabyte GK-K6800, de nemigazán tetszik az insert, home, page up elrendezése, de mondjuk ez nem annyira zavaró, nagyjából ebben az árkategóriában valami más, vagy megvehetem ezt nyugodtan? Még szemeztem az A4Tech X7-G700 bilcsivel, de ahol találtam ott PS2 csatis volt, esetleg valami más modellt tudtok ajánlani?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Logitech G Pro X 60 Lightspeed vezetéknélküli billentyűzet - Új, Bontatlan
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- AKCIÓBAN! - HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek
- Kailh Prestige Voice - 90 db
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest