- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Jo hat tudjuk h ha egyszer kilyukad az orszag akkor pesti lesz a katasztrofa. Meg azt is tudjuk h ott az atlagber nem annyi mint itt. De neha bele kellene gondolni masok helyzetebe is
Mas. Megint defektem van. Most Maxxel a valtozatossag kedveert... kezdek kicsit idegbeteg lenni. Egy even belul a negyedik...
-
-
-
gzbotii
nagyúr
"Szelephézagot 80 ezrenként kell állítani ezt szeretik elspórolni (igényesebbek ilyenkor új szelepfedelet is tesznek fel nem csak a tőmítést cserélik, szóval ha az új, az nem feltetélnül rossz jel). Ha azt elspórolták csattaoghat a motor vagy erőtlen lehet (attól függ melyik irányban van elállítódva)"
- ez járhat valamilyen maradandó károsodással? -
gzbotii
nagyúr
Most nekem is mozgatja a fantáziam ez az 1.4 T-jet.
Nem félek a turbótól - ha megvételkor már alapból nem kuka, az ember ügyel rá (hidegen nem nyomja, visszahűti, rendszeres olaj és szűrő csere normális minőségben) - egy nem betegágy konstrukciónal azért nem a világ vége. TSI-t azért zártam ki, mert amiket néztem, azok első generációsak, ott meg ugye van baj (kokszosodas, vezérlés).És mivel nem Opel jelvény van az orrán, még olcsóbb is mind a D Corsa.
______Golf 5 amúgy csak FSI volt 1.6?
-
molnarpeter
nagyúr
Plusz sok
Nem éri meg másikat venni, azon is lesz ugyanúgy pár kavics, kis nyűgök, stb. A csere költségén meg bőven kijön az esetleg hamarabb letérdelő turbó, lendkerék, stb (de nincs rá garancia, hogy két hónap múlva döglenek), benzinesnél üzemanyagköltségen jóval többet ki kell adni biztosan. Ampera alatt nem foglalkoznék váltással
-
gzbotii
nagyúr
Ja, főleg arra használom. Évi 15000+ megy bele, úgy, hogy BPn sokszor (szó szerint) két hétig meg se indítom. BP-Kolozsvár, BP-Gyergyó. Ezért kellene valami nagyobb motorral, ami azért halad is, neadj' isten van 6-ik kapcsolás.
És mivel sokszor ülök benne 6-9 órát egyszerre, kényelem is számítana. Bár az 1.9TDI dinamikáját a kiszemeltek nem fogjak hozni, az tény.Szóval ami olcsón fenntartható, kényelmes csatahajó és ami megy is. Kérem válasszon kettőt
-
-
Múltkor jött haza após a 2007-es Ford Galaxy-val, rettenet hangja van szegénynek, mert a végsőket rúgja a kettőstömegű, meg a kuplung. 2.0 TDCI, 319.000km van az autóban, újonnan vették, bemutató autó volt. Ridegtartás van kb, napi minimum 4-8 alkalommal csak 1km-re van beindítva, turbó visszahűtés pályázás után smafu, 10w40 olajat kap (
). A turbó is most kezdi kilehelni a végét, de még az is gyári. Nem rossz, hogy még ilyen körülmények között is elment ennyi km-t.
-
Integrale
veterán
8. Gen nagyon bejon, parszor megtettem egy olyannal (2.2 dizellel) Bolognat oda-vissza. A motor hangja kicsit fura, kavedaralo szeru, de a fogyasztasa, teljesitmenye, uttartasa nagyszeru, belul vannak konnyen karcolodo anyagok (kardanbox, ajtok alja) illetve a csomagos extrak miatt sok eleg felemasan felszerelt.
Jol nez ki, igenyes, tartos auto, asszem csak a 2.4-es benzines nem jo bizonyos evjaratig, csereltek azokat gariban, meg fekre es a valtora volt visszahivas. -
Declare
őstag
(#159926) hülyegyerek egyetertek. Ez olyan, mint amikor valaki eldobja a papirzsepit az erdöbenn..."ach lebomlik az...meg nezd mar ott masok utanfutorol boritjak le a szemetet, akkor mit szamit ez"
(#159929) Xero amugy ezen rugoznak a nemetek is, joggal. Ha az autogyartok "sz@r" termekei miatt szivunk, valahogy szaljjanak be a költsegekbe....ne annyi legyen, hogy akkor az "atlag ember" kidobja a dizel autojat a kukaba, aztan bemegy a szalonba, ahol mar dörzsölik a kezüket es megveszi az uj benzines autojat....igazabol ez kifejezetten kafa is lehet az autogyaraknak....felpörög a termeles.
(#159930) Integrale a valtoztatasokat altalaban alulrol kell kezdeni...raadasul, szerintem is az van, hogy a legsürgetöbb a varosok levegöjenek a javitasa es ezzel egyidöben elkezdeni nyilvan globalisan is...legalabbis en igy gondolom
-
footy
addikt
Nekem most 255 van a Golfban(kezi) es keresem az utodot automataval, de a DSGknel mindig olyan remtortenetekbe futok bele, hogyha annak csak a fele igaz is rossz. Pedig van 1-2 Passat ami beleferne a keretbe. (Bar a B7 kinezete szamomra amugyis
)
1 szo mint 100 a fenti DSG-s Superb-et tutira nem vennem meg... -
gzbotii
nagyúr
Irónia?
Amúgy, mint írtam, én is gondolkozom azon, hogy lecserélem a Golfot egy Jazzre majd a közeljövőben, mert mostani felhasználás mellett az is bőven elég lenne. De nem másodlagos autónak, annak szerintem annyit nem ér. De persze, ha belefér, és ez kell, akkor miért ne, csak olcsóbban is meg lehet oldani.
-
gzbotii
nagyúr
Gondolom hátsó ülésekre azért be lehet pakolni, ha szükséges.Amúgy ja, kb ekkora a csomagtartó Yarison
Ha tényleg csak városi rohangálásra kell, és nem egy második személynek lenne az elsődleges autó, akkor gondolom, ez vállalható kompromisszum.
Főleg, hogy Yaris 1500 ajró körül már van normális, Jazz kb 4000 környékén kezdődik. -
Integrale
veterán
Annyira nem is sok, majd ha elmegy 460 ig mint az elozo 1.6-os, akkor elegedett leszek.
Erzekeny az olajra mindegyik, ebben le van cserelve 8-12 kozott, mikor hogy jon ki a lepes, ha valaki szarik bele, akkor joval elobb elfaradnak a tengelyek, egyenetlen alapjarat, fulladas, hangosabb uzem a tunete, raadasul ugy tudom, hogy nem valtoztattak az anyagan mint a VW a 2.5 V6 eseteben.
-
-
Bad Pritt
félisten
Elektromos tolótetős, bocs, nem tudom, mi a különbség köztük.
Köszi az infókat, ezeket mind nézni fogom.
-
molnarpeter
nagyúr
Régebbi autóknál szerintem a legnagyobb baj, hogy nincs is kijelző, amire lehetne alapozni. Újabbaknál amilyen könnyű megoldani utólag (még utángyártott kamerát feltanítva is), a többi esetben annyira kompromisszumos bármi aftermarket fejet beépíteni, külön kijelző a műszerfal tetején meg kicsit drabális lenne
Szükségmegoldás, de mondjuk léteznek egy-az-egyben tükör helyére feltehető változatok is, mint a Hyundai gyári, csak az már súrolja a 15k-t kamerával-kábellel, drága egy furgonba
-
kisza25
félisten
Na ja, de a 7 év garival mi lesz?
Nekem a skodaba belerakták a tempomatot 30 k ért utólag (márkaszerviz)
Kia-nál kérdeztem csak pislogtak, hogy mit akarok
Yushchenko: mondjuk az ám csak egy 4,15 m autó,
Kia nak jók a tükrei, i30 sw-hez sem hiányzott a radar soha
Carensnél alaphoz is lehet kérni tolatóradart, de az 1,8*4,5 méter -
Csak ezzel az a baj, hogy van egy új kocsid és ilyen utángyártott szarokat kell azonnal beszereltetni.
A radar érzékelői sosem lesznek olyan szépek, mint a gyári lenne, a sima tolatókamera meg szerintem rosszabbul használható, mint egy radar (a 360 fokos kamera már fasza, de olyat még fullosan sem adnak a Stonichoz).
Apám is szereltetett utólagos kamerát a Rióba, szerintem csúnya még ha alig látszik is és macera lehet a gyári kijelzőre rákötni, mert akkor meg egy sima márkaszervizes szoftverfrissítésnél esélyes, hogy mehetsz megint a kamerásokhoz okosításra. Van visszapillantó tükörbe épített kijelző, de olyan kicsi képernyőn nem látsz semmit (tapasztalat). -
-
-
L@co
aktív tag
Köszi a válaszokat. Egybe válaszolok/kérdezek mindenkinek (kisza25 molnarpeter Integrale)
Németországban élek és itt igen vastagon fog mindenkinek a ceruzája, ha autószervízről van szó (kb. 3-szorosa a magyarnak). Ezért inkább tankolok többet, meg pörgetem jobban a motortJelenleg így néz ki egy hét: 6*10km város és 2*150km autópálya. A változás az lesz, hogy az autópályás részt redukálnám, ha találnék közelben munkahelyet, terv szerint ilyen 10*30km lenne egy héten.
Az autó egyébként teljesen jó, csak a dízel motor szívás városban (részecskeszűrő, motor karaktere nem erre van kitalálva).Toyota 1.2 turbó túl új, nem férne bele a limitbe.
Hibridtől kicsit félek, de egyébként bevállalnám, csak jellemzően vagy sokat mentek vannak, vagy egy generációval régebbi Auris. Ahogy néztem kb 2l/100km amit meg lehet spórolni
1.6GDI helyett, közvetlen befecskendezésesekből Mazda 3 Skyactiv-ra még rádobnék pénzt, mert annyira tetszik, de inkább elvetettem az összes közvetlen befecsist.
Marad akkor a sima T-Jet 120. Az alfánál az autó többi része mennyire megbízható, strapabíró a koreai/japán konkurensekhez képes?Mi lenne a rangsor nálatok?
Alfa Romeo Giulietta 1.4 T-Jet
Honda Civic 1.8 i-vtec
Kia Ceed/Hyundai i30 1.6 MPI
Toyota Auris 1.6 valvematic
Toyota Auris Hibrid -
molnarpeter
nagyúr
-
SzlobiG
félisten
Köszi, így már világos. máginak is.
(#158420) Eagl3 Ismim nem rég szabadult tőle a turbo benyás CX7-től iszonyat sokat evett neki (Svájc-Mo) viszont nem ment rosszul, de nem érte meg neki ekkora távokra, na meg jó drága is volt a szervizelése. Átült egy 3.0 tdi A4-be, ami elmondása szerint sokkal kevesebbet eszik és jobb minőségibb a beltere is. Valszeg a szerviz számla itt se lesz kevés...de amúgy nagyon jó kellemes gép próbáltam egyik nap, nagyon jó vezetni.
-
SzlobiG
félisten
Tdci-nél nem emeli meg ellenben a TDI esetén igen szóval ott könnyen ellenőrizhető, hogy fut, avagy nem.
(#158404) Qru Turbo nyomás emelést hozott az új szoft?
(#158411) Eagl3 Szándékosan nem raknak kijelzést, hogy a vezető ne foglalkozzon vele, gondozás mentes megoldásként árulják így. Mondjuk az opel kijelzi.
-
Johnny_vT
senior tag
A trendet szerintem jobban formálja a többszöri dízelbotrány, a dráguló dízel és a többfelől (Németország, Franciaország) hallható dízel stop törvénytervezetek. Ezek eljutnak az egyszeri vásárlóig a saját információcsatornáin.
A meghibásodásokkal szerintem mindenki úgy van, hogy "áhh, velem ilyen biztos nem lesz, hiszen x százezer példányt gyártottak és a Jóskának se ment még tönkre semmi".
De az is lehet, hogy az elmúlt 10-20 év roncsimportja miatti féktelen szívás tényleg most kezd révbe érni.
-
BigBlackDog
veterán
Hmmm...
Volvónál nem tudom, hogy mennyire pontos (egy osztás hány fokot jelent) a vízhőfokmutató, de véleményem szerint nem működik a kiegészítő fűtésem, azért melegszik ilyen rohadt lassan. Nálam automatán ment a fűtés (első 1-2 kilométeren kb. semmit nem fúj, utána kezd langyosat tolni) és 20 perc alatt majdnem beállt pont középre (bár én 20 km-t tekertem bele ennyi idő alatt).
-
BigBlackDog
veterán
Nálam tegnap, 1 fokos külső hőmérséklet mellett kellett a 2.4-es dízlinek 8 kilométer haladós városi szakasz, míg beállt pont az üzemi hőfokra. Mindezt úgy, hogy a belső légbefújás 1-esre volt téve, hogy azért ne párásodjon belül a szélvédő. Ha automatán hagyom, akkor kell neki 10-15 kilométer is. Mínusz 5 foknál rosszabb volt a helyzet, akkor automata belső fűtéssel 20 km alatt állt be nagyjából.
-
Johnny_vT
senior tag
Először nem tudtam mi a csuda történt, így már értem. Jogos a dolog, ezen átsiklottam, elnézést.
Ettől függetlenül tartom magam hozzá, hogy a téma nem volt off-topik, így legalább a reakció kommentek maradhattak volna. Autóvásárlás előtt állok és sokkal egyszerűbb így nagy mennyiségű adathoz jutni a különböző típusokról, mintha egyesével kérdezgetném őket.
Írtam korábban egy 400 soros Excel-t, amiben kb. 45 autótípus szóba jöhető motorváltozatai és variánsai szerepelnek. Senki sem akarja, hogy sorról sorra elkezdjem azzal interjúvolni itt az embereket.
Másrészt, ha találok is hozzáértőt, aki néhány típusban nagyon jártas, az még mindig elég szubjektív, hiszen ami "Papp Jóskánál" tönkrement, az "Kovács Julinál" lehet, hogy nem. (Valós személlyel való egyezés a véletlen műve)
A kérdést megelőzvén a Totalcar népítéleteket a legtöbb kiszemelt típushoz már végigolvastam. Azok minősége, komolysága és sokszor beleszerelmesedettsége baromira változó, egyáltalán nem konzisztens. Ezért is terveztem meg és készítettem el a kérdőívet, hogy a számomra igazán fontos szempontoknak és kérdéseknek megfelelő információhoz jussak.
A végére egy kérdés: az aláírásomból is törölni kell a linket? Nem akarok még egy figyelmeztetést vagy tiltást, még csak tegnap regisztráltam
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- FÉLÁRON! Dr.coffee H2 Automata kávéfőző - ÚJ! Bontatlan!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged