- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Bpisti84 #163050 üzenetére
Én is külföldiában élek, átérzem a problémádat a szerelő kereséssel kapcsolatban. Facebook rajongói csoportokban és egyéb fórumokon próbálok nem is feltétlenül magyar, de a márká(ka)t mindenképp jól ismerő emberkét felhajtani, hát nem túl könnyű.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
footy
addikt
válasz Bpisti84 #163049 üzenetére
Az a baj, ha mostani Corollahoz hasonlitod a fentieket az nagyon nem lesz fair, mert a generaciokulonbseg miatt (szinte) csak feljebb tudsz lepni, a corolla pedig sosem volt a kategoria etalonja. En a helyedben kiprobalnek egy J Astrat es egy Golfot, hogy legyen valami osszehasonlitasi alap a suvokkal.
(#163051) bitpork
A Q7 azert elegge mas meret. Az IX35-ot szelessegben nem ereztem tagasabbnak mint a Golfomat, cserebe joval olcsobbnak hatott. -
-
cog777
senior tag
Udv mindenkinek!
En is kernek tanacsot uj auto vasarlasra.
Total nem ertek hozza, igy meg markat sem tudnek mondani. Szinten hosszutavon megbizhato, viszonylag kisebb benzines autot keresek ugy mint Seat Ibiza vagy Opel Astra meretut.
Leginkabb rovidebb utakon lenne hasznalva, kiveve evente par nagyobb kirandulas, viszont az tuti nem egyhuzamban.Meretileg vonohorgot, bicikli szallitot tennek fel, 5 szemelyt kellene szallitani alkalmankent de 3-at rendszeresen. Legkondi meg elol van a prioritas listan.
Milyen mostani uj auto markakat kellene kerulni? Amelyek tipushibaja meg a gari idon belul is rendszeresen elojon?
Ismeros szerint a Hyundai, Toyota-nak eleg megbizhato autoi vannak. Neztem pl i20-at a Hyundaitol.
Szoval szeles a valasztek de keves a tapasztalatom.
Elore is koszi!
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Megane II CC-t vagy Peugeot 307 CC-t érdemes venni elsősorban városi futkározós autónak? Első Cabrio lenne, bejön a dolog eléggé Vannak típushibák amire figyelni kell? Megane-nál úgy tudom, hogy a tető elég megbízható.. Peugeotnál mi a helyzet? Szigorúan 1.6-os benzinesben gondolkozom..köszi!
-
őstag
válasz cog777 #163056 üzenetére
Ha rövid utak akkor szívó benzines kellene. Ebben kezdesz kifutni az időből, egyre kevesebb helyen van ilyen... Mennyi a keret? Én erre a célmegjelölésre honda jazzt vettem feleségemnek (de vonóhorgot nem tettem rá az van a nagyobb autón). De a hyundai i20 sem rossz. Bele kell ülni a lehetségesekbe hogy mennyi a hely (nálunk így nyert a jazz).
-
Bpisti84
tag
válasz footy #163053 üzenetére
Jajj én nem akartam a corollához hasonlítani egyiket se. Csak megemítettem, hogy olyan autót szeretnék, ami mind térben nagyobb, mind ülés pozícióban számomra megfelelőbb, mint a mostani, de azért kisebb, mint egy Q7-es
Kiróbálok majd egy kombit azokból a márkákból ami számomra szóba jöhet, de nem várok drasztikus különbséget a Corollához képest, a csomagtartót leszámítva. Meglátjuk mennyire tágasabbak most az ""újabb" kombik, de ezért gondoltam inkább SUV-ra vagy egyterűre.
Szélességre egyébként valóban nem sokkal szélesebbek ezek, 2-3 centivel kb, de nem is ez a szempont. Az anyag minőség meg gondolom felszereltség és ízlés dolga, de majd kiderül, ha beülök egybe.
-
Bpisti84
tag
válasz gzbotii #163054 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos. Kipróbálni valószínűleg ki tudom, sőt olyat is hallottam, hogy csak adják a kulcsot és vihetem. De nem tudom mennyire vannak ilyesmire felkészülve a szervizek. Szerintem inkább ezért vállalnak némi garanciát itt a kereskedők. Inkább nézek olyan autót amibe nincs kettős tömegű, legalább ezzel ne legyen gondom.
-
-
-
Integrale
veterán
válasz Geri89 #163057 üzenetére
Szomszedomnak van egy 307 CC, nagyon elegedett vele, 2 literes, 500e km felett van benne, europat jarta cegeskent.
Tipikus nyugjeirol FB csoportban, itt a franciasban (ha van) tudsz tajekozodni.
Megane sem rossz, facelift utanit kell keresni abbol is es a Prugeotbol is.
"Bad reklám is reklám too"
-
-
válasz cog777 #163071 üzenetére
Csak meló miatt járkálok ki. Bár lehet egyszer ott kellene felejtenem magam, de a mostani kocsim kivitele epic fail lenne uh nem erőltetem még Viszont lassan ha megyek szervezek magyar találkozót annyian élnek már kint lassan a ph-ról is
MOMD
idén törölték el a 140%-s regadót, ne mondd már h sok a 100%
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, új Honda Civic-ekkel van vkinek negatív pozitív tapasztalata? Kaptam 5.7 milliós ajánlatot a 130 lóerős elegance + navi + metálfény kombóra. Elmentem meg is néztem és nagyon tetszik.
Mivel nem értek sajnos az autókhoz a jelenlegi meg öregecske és rohad ezért mindenképpen legkésőbb augusztusban vennénk újat.
Ami még árban és felszereltségben tetszik az a Renault Megane Grandtour kombi. Erről esetleg vélemény?[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
válasz szallasi007 #163075 üzenetére
Hát hondát illetőe, a barátom 20-éves gépe még megy,kicsit rozsdállik 😁 de ennyi.talán a motor csipegetheti az olajat. Ha pár ezer km van benne és jó akkor hajrá. Járj utána milyen gyeetya kell bele.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintem a civic-ről nem igazán lesz rossz tapasztalat, nagyon új még. Az a motor 3 hengeres, ha ez esetleg zavarna. Az 1,5t elégé szerették a tesztekben, de az elég sokkal drágább.
Renault nem ismerem, de mintha körte lenne almával (5 ajtós vs kombi). De ha ezek tetszenek az annyiban jó irány hogy olyat kell venni ami tetszik.
-
MM
őstag
Megane Grandtour 4 kombi 1.5 dci használok (110Le)
Dízel, mert céges, de ez a motor a leg kiegyensúlyozottabb választás bele. Pályára is tökéletes.Ha a forma tetszik, imádni fogod, de ne a fapadosat lődd! Intense, vagy Zen+navi legalább.
Ha magamnak vennék most autót, a turbós benzinest venném Intense felszereltséggel (olcsóbban), 5 év garral.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Adott keretből ezt venném, plusz waze és egy márkás tartó+töltő
-
footy
addikt
-
nagyúr
válasz molnarpeter #163079 üzenetére
Mondjuk a civic sokkal vagányabb és mar azzal a 3 hengeres motorral is jól megy.
-
von toth
tag
válasz footy #163080 üzenetére
Igen, ilyen az, amikor nem a megfelelő olajat töltik bele. Országosm cimbimnek van ilyenje, 150E+ km és semmi baja. Mondjuk idejében meg is kapja a mobil 5w30-at ami belevaló, nem a szakszervizben a; - 10W30 jó lesz abba kopott az mán, biztos csipegetei az olajat- by pistabá.
-
őstag
válasz footy #163080 üzenetére
Érdekes módon arról az 1.33-asról azóta olvastam egy két egyéb rossz tapasztalatot ezen kívül is. De nem megfelelő olajcserével bármi kinyírható (legfeljebb szívót kicsit tovább tart). És persze van rossz szívó benzines motor is (nekem a vw sima 3 hengeres 1,2-es ugrik be amelyik főleg hideg időben hajlamos volt meghalni, de lehet hogy már keverem).
-
alázógyík
addikt
Már a 3-as Meganokkal is igen kevés gond van/volt.
Pedig a topikja tele van taxikkal, taxis tulajokkal, amik rengeteget futnak.Ha csak nem rengeteget mennétek vele, mindenképpen a benyásat venném. Újraértékesítéskor sokkal könnyebb lesz eladni.
-
nagyúr
Fontolgatom a civic cseréjét, egyenlőre sok változós a képlet, de két opció van terítéken.
Napi 2x20km, agglomeráció-Budapest távot futna biztosan. Gyerek miatt csak 5 ajtós vagy kombi, sedan kizárva.
1) 2005-2008 közötti 7gen accord kombi k20-al. Tetszik, 2.5M-ig néztem őket, az egyedüli gondom hogy kevés van belőle
2) Apósom 2007-es ford galaxy-ja, 2.0 tdci. Új korától náluk van, most fogja cseréltetni a kettős tömegűt, kuplungot, turbót. 320e km van benne. Az ismert előélet vonz, de a dízeltől azért félek, egy magasnyomású vagy porlasztó csere nem hiányzik annyira és nem tudom mennyit bír még ez az autó. Nagyon sok rövid távot futott, értsd 1-1.5km-t. DPF van benne vajon?
Szerintetek ismeretlen előéletű accord vagy ismert előéletű galaxy?
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kicsit félve kérdezek, de autót szeretnénk venni, régi 1200-as ladát váltaná, már nem igen éri meg rá költeni, nem tudom mennyire bullshit, de 1-200k ig gondolkodunk, első sorban munkás autó lesz, szóval a lényeg a megbízhatóság lenne, meg az alacsony fenntartás
Első körben néztünk 1500-as Ladát, de ennyi pénzárt már kezdődnek az F astrák is, 200 körül kombikat néztem, az mennyire lehet jó ötlet?
Xbox One: bandymnc
-
von toth
tag
válasz bandi0000 #163088 üzenetére
Én nem tudom melyik világban élsz (viccen kívül) de nálunk egy működőképes ezeröcsi olyan félmillába kerül mert gyűjtők veszik. Nem tudom ennek fényében mennyire komoly a kérdésed, de ha tudsz 1500-ös ladát, akkor a helyi szakemberrel kicsit költsetek rá, mert például egy szépen helyreállított 1978-as 1500-as konkrétan másfél milla körül járt tavaly. A kockalámpást nem tudom mekkora renoménak örvend, DE!...és itt egy hatalmas de. Értem, hogy egy olyan autó kell, amire nem kell költeni, de cserébe azért mondjuk működőképes, de gondolj bele a mai világban, ahol a 10+ éves autók zöme 10-12mp/100 gyorsulást tud, abs felszerelésű, légzsákos, ESP van a zömében, vajon milyen közlekedési biztonságérzeted lesz egy negyven éves autóban? Mert ezzel másokat is veszélyeztetsz. Az oké, hogy néhanapján papa elindul vasárnaponként egy négyütemű Wartburggal horgászni, na de itt napi szintű rohangálásról beszélünk. Azért az enyhe kifejezés, hogy a vezetés fárasztó lesz. 100-200E forintért a decathlonban egy bicót tudok javasolni.
Úgyhogy kérdéseddel valóban jogos volt félelmed.
-
bandi0000
nagyúr
válasz von toth #163090 üzenetére
aki csak elektromos rendszerekkel érzi magát biztonságba/ tud vezetni, az jobb ha az általad ajánlott bicajt veszi, és azzal közlekedik
e=mc² én is ilyeneket nézegetek, akkor marad az astra, most is az van, csak fényévekkel jobb állapotba, de ilyet meg nem fognék be melóra, 200 körül szerintem szép állapotút rozsda nélkül csak ki lehetne fogni
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz tboy93 #163086 üzenetére
Szerintem napi 2*20km jó lenne neked a dízel Ford.
+ Ha kuplung, kettőstömegű, turbó cserélve lesz (rendes alkatrészekkel) akkor már elég sok ki lesz küszöbölve a nagyobb kiadásokból.
Meg gondolom apossal meg lehet egyezzni majd árban is jobban, mint egy nepperrel ..és akkor egy esetleges magasnyomású és DPF cserét talán akkor ki lehet bírni
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-
von toth
tag
válasz bandi0000 #163091 üzenetére
Észrevételed jogos, de a világ megváltozott, tehát már senkit nem érdekel, hogy a könyvtárban a tárgykereső hogy működik, ha minden interneten van. Hasonló az analógia ez a gépjárművekkel kapcsolatban is. Nem a sofőr tartja a kanyarívben az autót, hanem a fejlett kormányzás, az ESP és a gumi, aminek az összetétele már nem is hasonlít arra, amivel az autósok a hetvenes években jártak.
Amúgy meg régi kombi baleno. Még azzal is jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gzbotii #163092 üzenetére
Igen, a nagyobb kiadások egy jó része ki lenne küszöbölve, rendesen karban volt tartva náluk az autó és a tdci-ről alapvetően jókat hallok.
(#163093) DZs Valahogy úgy Az accord régi vágyam, de a Forddal is ki tudnék egyezni. Igen, gondoltam rá, hogy a dízel mellé kéne kis tartalékot hagyni, ha beüt a krach. 1 hónapos a baba, a babakocsi a sedan csomiból baromi sok helyet elvesz. 460L-es a civic puttonya (pont mint az accord sedané), de olyan idióta forma meg nyílás, hogy a kocsi mellé nem sok minden fér. Értsd, mózes + váz és mást már nem raksz be
-
bandi0000
nagyúr
válasz von toth #163094 üzenetére
én sem annyira hajlok a ladára, fatertól függ, de azért mrg kell húzni a határt egy melós autónál, amúgy talán büszkén mondhatom, hogy baleset nem volt a a ladával sose, se fater 15 év alatt, se én 7 év alatt, lehet bármilyen okos egy autó, de ha a sofőr hülye, akkor azzal nem tud mit tenni
-
nagyúr
válasz kalmanchris #163097 üzenetére
Na ja. Simán bele lehet csúszni. Apósom most fog nagyjából 5-600k-t költeni rá, kuplung, kettőstömegű, turbó.
Az accord mellett szól, hogy ezek közül egyik sincs benne, viszont többet kell költeni benzinre Mondjuk az legalább tervezhető.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt