- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Gugu_
tag
Sziasztok Kéne egy kis help és előre is köszönöm:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Első sorban játék single multi vegyesen ARMA Elite Cyberpunk Ready or not stb (Minden más elmegy rajta Videó végés 3d render ilyesmi nem játszik)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor (egyelőre) Bill egér marad, minden más kuka
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU RAM Ház SSD VGA Proci hűtő (komplett gép)
4. Mennyi a kereted rá?
Olyan 6-700K körül gondolkoztam.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Jelenleg Full HD HDMI csatlakozó+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Inkább Nvidia/Intel párti vagyok de nyitott vagyok sokmindenre, Igazból egy viszonylag időt álló gépet szeretnék amivel megint elleszek jó pár évig, valami olyasmibe gondolkoztam hogy I5, 4070 vagy 5070 (ha megéri), 64GB RAM...
Az alkatrészeknél az RGB ilyesmi abszolut nem szempont sők jó lenne ha nem lenne.A kinézett konfig az alábbi kéretik fikázni és várom a javaslatokat:
HázFractal Design Meshify 2 Black Solid
AlaplapGIGABYTE Z790 EAGLE AX
TápegységSeasonic Vertex GX-1000 Gold
RAMKingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO - RAM memória
SSDSamsung 990 PRO 2TB
VGAASUS PRIME GeForce RTX 5070 O12G
CPU Intel Core i5-14600K
Proci Hűtő Be quiet! Dark Rock Pro 5 -
_Gugu_
tag
Sziasztok Kéne egy kis help és előre is köszönöm:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Első sorban játék (Minden más elmegy rajta Videó végés 3d render ilyesmi nem játszik)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor Bill egér marad, minden más kuka
CPU RAM Ház SSD VGA Proci hűtő (komplett gép)
4. Mennyi a kereted rá?
Olyan 6-700K körül gondolkoztam.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Jelenleg Full HD HDMI csatlakozó+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Inkább Nvidia/Intel párti vagyok de nyitott vagyok sokmindenre, Igazból egy viszonylag időt álló gépet szeretnék amivel megint elleszek jó pár évig, valami olyasmibe gondolkoztam hogy I5, 4070 vagy 5070 (ha megéri), 64GB RAM...
Az alkatrészeknél az RGB ilyesmi abszolut nem szempont sők jó lenne ha nem lenne. -
_Gugu_
tag
válasz
jokeph #150535 üzenetére
Igen ezt a házat néztem,Fractal nem olcsó de szerintem minőségi cuccokat csinál szeretem ha jó nagy, porszűrős és nem vagyok RGB meg ablak párti(egyszer sikerül ráülnöm a kanapán az oldallapra ami egy kis egyengetés után jó lett... ezt üveggel lehet nem értem volna el)
-
_Gugu_
tag
Először is köszönöm a korábbi segítséget!
Nos kicsit gondolkoztam, illetve kicsit feljebb toltam az összeget (tényleg nem akarok hozzányúlni megint x évig) max VGA csere
Erről mi a vélemény:
AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz
MSI B450 TOMAHAWK MAX
32GB 3200MHz DDR4 RAM Crucial Ballistix Sport LT CL16 (2x16GB) /BLS2K16G4D32AESB/
Seasonic Focus GX 650W
1TB Samsung 970 EVO Plus M.2
Fractal Design Meshify C MiniVGA egyelőre marad a mostani 1070
-
_Gugu_
tag
Üdv
Lassan -de tényleg lassan- gép újításon gondolkozom a cél játék (a többi úgyis menni fog rajta) ezért szeretnék javaslatot kérni a cél annyi lenne hogy megint X évig (X minnél több) ne kelljen hozzányúlni. Az a korszakom elmúlt amikor nézegetem a benchmarkokat EUR HUF árfolyamot és cserélgetem az alkatrészeket, szóval most gép csere aztán talán jövőre VGA.
A mostani I5 Gen2 néha kicsit kevés1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra
MSI GTX 170TI
Ház, Táp, Alaplap, SSD M2, proci, memória
4. Mennyi a kereted rá?
Olyan 300 körül
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
VGA Egyelőre marad;
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Eddig inkább Intel párti voltam de ahogy elnézem a piacot lehet elcsábulok -
_Gugu_
tag
Nos köszönöm még egyszer a tanácsokat, megfogadom, lassan kezd össze állni a cucc.
-
_Gugu_
tag
Sziasztok
Először köszönöm szépen mindenkinek
Akkor valószínűleg ennél a verziónál maradok többé kevésbé:
i7-4770 ~ 73k
msi gtx 770 TF ~ 88k
Gigabyte b85m-d3h ~18k
Xfx pro 550 vagy fsp raider 550 ~ 15 v 18k.
Fractal design core 3000 ~18kHasonló cuccot nézegettem viszont én I5 ben gondolkoztam 4670 viszont 780 as VGA Keretben benne valahogy az I7 et túlzásnak érzem.., vélemény?
-
_Gugu_
tag
Üdv
Gép felújításon töröm a fejem.
Ami nem kell, RAM, SSD, HDD, Monitor, DVD, bill, egérAmi kéne: CPU,Alaplap, VGA, Táp, Gépház
Proci és VGA terén inkább az intel nvidia páros felé húz a szívem, de győzzetek megCél első sorban játék, (melóra biztosan nem lesz szűk keresztmetszet az új gép)
illetve az hogy megint ne kelljen hozzá nyúlni x évig.Amennyit szánok rá: 280000FT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.5TB HDD
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 8400F - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- Mac Mini M1 Újszerű 16GB/256ssd/1-3 hónap gar./p4290
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged