Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
válasz TechN7ne #33899 üzenetére
Szóval az az AM3+-t nem támogatja? Pedig úgy emlékeztem Akkor melyik Phenom használtan?
Szerk: Most akkor a 4130 belemegy, de a 4100 nem? Ha azt nekem szántad, hogy miért nem lehet erősebbet venni, azért, mert ennyire futja (ha nem, akkor tekintsd semmisnek).
[ Szerkesztve ]
-
ryger
aktív tag
válasz Dinter #33896 üzenetére
Ha a mostani lapodat megtartod akkor innen nezhetsz valami Phenom II x4-x6-ot, ezeket tamogatja a lapod es vga-nak meg ATI 7770 vagy nVidia 650Ti.
Ha Intelt nezunk akkor a lap 20k, aprorol i3 cpu 20k es maradt 20k a vga-ra ami eleg keves egy ujhoz. Esetleg hasznaltan ATI 6850.Szerk:
A cpu tamogatasi listan megemliti az FX-4130-at de akkor nem ertem, miert nem lehet beletenni erosebbet is, a lapnak lenne tuning potenciaja boven. BIOS verzional viszont nincs semmi irva.
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Üdv.
A gépet szeretném felújítani, jelenlegi alkatrészek:
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3
VGA: ATI HD 5670 1GB DDR5
CPU: AMD Athlon II X3 455Max. 60k lenne rá. Játékra lenne a gép, ennyi pénz mellett szerintem platformot nem lehetne váltani. A régi alkatrészeket nem adom el, tesómé lesz. Mit ajánlanátok egy CPU+VGA AMD AM3(+) esetén, vagy egy inteles verzióból, lappal mellé? Apróról vennék újat, vagy Lectől.
-
membrandj
nagyúr
Hát itt csak komplett gépeket találok. 600 euroért itt van ez: [link] Attól függ mire lenne használva, ha nem akarsz a legújabb bf3 és társaival játszani,akkor bőven elég egy i3(i3-3220)/650Ti vagy HD7770, ha igen,akkor egy 7850/i5 3470 is kijönne a 180k-ból. Amúgy a legtöbb alkatrészre minimum 2 év gari van, a jobbakra 3(legalábbis nálunk), szóval még jobban is járnál. Nagyjából ezen a vonalon indulj el szerintem.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Fang
aktív tag
válasz membrandj #33892 üzenetére
Nos igen, a probléma az, hogy minden képpen egy komplett gépet szeretnének venni, amit a boltban, webshopban raknak össze a komplett garancia miatt. Darabonként valószínűleg én is egy "normálisabb" konfigot tudtam volna összeállítani (valószínűleg szintén a te/ti segítségetekkel)
Mind a ketten Németországban élünk, itt a korábban [linkelt] webáruházat találtam a legrugalmasabbnak már ami az alkatrészek variálhatóságát illeti.
Nem tudom, hogy ebben tudsz-e segíteni (vagy hogy van-e kedved, ha nincs azt is megértem), mivel sajna a weboldal a sok komplex ajánlat miatt elég bogarászós, én még a korábban megadott konfigot találtam a leghasználhatóbbnak.
A keret max 600€ tehát kb 180.000 Ft. Ha esetleg tudsz ebben az összegben ajánlani egy konfigot, akkor megkérdezem a webshopot, hogy ezt ők egyáltalán vállalják-e és ha igen mennyiért.
Előre is köszönöm a segítséget!
ui:
Én a nyáron ezt vettem:
ASRock B75 Pro3
Intel I5-3450 BOX
Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3K2/8G)
OCZ 128GB Agility 4
Sapphire Radeon HD6950 2048MB OC PCIe (11188-22-20G)
XFX 550W
Corsair Carbide 400REz is kb 600€ és teljesen elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
membrandj
nagyúr
Na pont ezt akartam mondani,hogy ez nem igazán van egyensúlyban. Egy HD7770 mellé elég lenne egy i3-3220 is. A 7750-ről nem is beszélve. Ha írsz egy keretet,akkor lehet jobbat tudnánk összeállítani.
Nem magával a b75-ös lappal van a baj, hanem ,hogy fizet kb. +10k-t azért,hogy k-s procit vegyen és ezt nem tudja kihasználni. ( a hd4000-et leszámítva).Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Fang
aktív tag
válasz membrandj #33890 üzenetére
Szia
Köszönöm a válaszod! (a gép kolleganőmnek lesz)A proci nem lesz húzva, viszont a bolt szinte minden esetben "k"-s i5-öt ad a konfigjaiba, tehát ha a tunningtól eltekintünk, a B75-ös alap lap szerintem rendben van (nekem is B75-ös lapom van és semmi gond vele) Valószínűleg igazad van és a HD4000 miatt került ez a típus bele. A vga valószínűleg Radeon HD 7750, vagy 7770 lesz, de ez még képlékeny, azt hiszem ezek a vga-k minden gamet kiszolgálnak majd...
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
membrandj
nagyúr
Legdrágább i5 proci, ami húzható, de csak olyan alaplap,amivel nem lehet. Gondolom a HD4000 miatt adják ezt a procit. Filmre bőven sok, játékra gyenge,de ezzel a civ5-el menni fog. Legalább a lapot cseréltesd ki, valamilyen Z77-es lapra! Milyen vga-t tervezel venni? Játékoknál javarészt a VGA számít.
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
Az alábbi konfiggal kapcsolatban kérem véleményeteket:
CPU: Intel® Core™ i5-3570K, 4× 3400 MHz, Turbo Boost 2.0 Technologie mit bis zu 3800 MHz
CPU-Kühler: Silent-Kühler für Sockel 1155/1156
Festplatte: 1000 GB SATA, Seagate®/Toshiba/WD®
Speicher: 8192 MB DDR3-RAM, Micron®/Elixir®
Grafik: Intel® HD Graphics 4000, max. 1700 MB shared Memory, Intel® Clear Video HD Technology, VGA, HDMI
Mainboard: MSI B75MA-E33, Sockel 1155, Intel® B75 Express Chipset, 3× SATA II, 1× SATA III (6 GBit/s), 2× USB 3.0, 4× USB 2.0, 2× Front-USB, 1× PCIe X16, 1× PCIe X1, 1× PCI, 2× PS/2, 7.1 Sound
opt. Laufwerk: 24× Multiformat DVD-Brenner (CD-R, CD-RW, DVD±R, DVD±RW, DVD R9 (DL))
Sound: integrierter OnBoard 7.1 Controller ALC887, HD-Audio
Netzwerk: 10/100/1000 MBit/s Ethernet LAN, DSL fähig
CardReader: 8,89 cm (3,5") 10in1 CardReader (SD, SDHC, MicroSD, xD, CF I/II, MicroDrive, MS, MS Duo, M2, MMC, 1x USB 3.0)
Gehäuse: ATX Design-Mini-Tower (CSL 6001), Farbe schwarz glänzend+
120 Gb OCZ Agility 3 ssd
450W vagy 550W XFX Core edition 80+ tápA kérdésem lenne továbbá, hogy a cpu beépített grafikus vezérlője megbírkózik-e fullHD filmekkel, illetve némi játékkal (CIV5). Vga vásárlása tervbe van véve, de csak később, tehát a fenti feladatokra elég a HD Graphics 4000?
A fenti konfig egy német webshop által összeállított ajánlat, tehát nem túl sok mozgás tér van a változtatásokat illetően, (ők szerelik össze és 2 év garanciát is vállalnak a komplett gépre) szerintem ez egyébként rendben van, csak tőletek is szeretnék egy „áment” ha ti is így gondoljátok
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
pomade0
csendes tag
válasz #98593280 #33884 üzenetére
A szellőzése kiválónak tűnik, de sajnos a külseje nem annyira tetszik. Szeretem a hagyományos formákat, egy-egy apróbb különlegességgel fűszerezve.
Például ha már Sharkoon, a Nightfall U3-as modell kellemes, visszafogott, de mégis megragadó. Elegáns, ha fogalmazhatunk így egy ház esetében. Igaz ez már a 15-20 ezres kategória.
Még annyi kikötést ha szabad kérnem, hogy a ház elején legyen előlapi USB panel.
-
törölt tag
-
pomade0
csendes tag
Maximum 7-8 ezer ft körüli árért tudtok ajánlani egy jó kis házat? Mind szellőzésileg, mind kinézetre legyen megfelelő. Kinézetre egy kicsit eltérőre gondoltam.
Például Iponról kinéztem ezt az XDL Happy-31 modellt 6 ezerért, de nem tudom mennyire érdemes beruházni rá, pontosabban a maga kategóriájában mennyire ajánlott: http://ipon.hu/webshop/product/xdl_happy_31_plexi_oldalas_fekete/203358
Ami menne bele:
- ASROCK FM2 A55M-DGS
- AMD A6-5400K 3.60GHz
- FSP 60APN85Illetve a többi alap dolog.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Smithy87 #33877 üzenetére
Szia! Én ezt tenném össze:
ASROCK B75M-GL R2.0
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
GIGABYTE GV-N65TOC-1GI GTX650Ti 1GB GDDR5 PCIE + 16.500Ft értékben kredit + Assasins Creed 3
CORSAIR VS Series VS450
SHARKOON Vaya~136k,így belefér egy usb-s wifi stick is: TP-LINK TL-WN722N ~139k.
Esetleg:
ASROCK 970 Extreme3 +Fx 6300 , így a wifis stickel: 148k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok a multkor már kaptam választ de felemeltem a keretet 140K-ra. A monitor adott 900*1600 ehhez kellene gép a 140K ból tök 0 ról. Tehát csak a monitor van meg. Előre is köszi. 2 konfigot kinéztem esetleg vélemény?
1. Aqua-s : http://www.aqua.hu/jatekra/aqua-gamer--trend-szamitogep-2.html/konfigurator/
2. Hardverkeres: Ehhez nem tudok direkt linkest.- Intel Core i3-3240 3.40GHz CPU
- ASUS P8B75-M LX alaplap
- CORSAIR DDR-3 8Gb/1600 KIT
- Gigabyte nVidia GTX650 2Gb OC
- VIA VT1708S 8ch HD Audio
- 8x USB 2.0, 4x USB 3.0, 6G SATA
- Hitachi 1Tb SATA-II 32Mb HDD
- Samsung 22x SHS224BB DVD író
- Cooler Master 500W Elite táp
- Cooler Master Elite 431 házKöszi a segítséget. Kellene értelmes Wifi modul is nincs szét vezetékelve a lakás és nem is lesz
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz gyuromoj #33871 üzenetére
Szia!
ASROCK B75 Pro3-M
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
GIGABYTE GV-R785OC-2GD HD7850 2GB GDDR5 PCIE
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
SHARKOON Vaya
~125k. Sandys i5 kb 30-33 környékén van használtan. Esetleg újonnan még egy fx6300 lehetne, de akkor más lap is kell,ami drágább 2-3k-val.Ha nem kell a 4 memória slot,akkor ezzel a lappal tudnál még spórolni kb 3k-t. ASROCK B75M-GL R2.0
[ Szerkesztve ]
-
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Egyik barátom gépvásárláson gondolkozik és megkért hogy segítsek neki.
1. Mire fogod használni a gépet?
Főként játékra. Leginkább multizik (LoL, Tera, WoW), esetleg újabb játékokat is kipróbálna. (BF3,FC3,TR,C3)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Monitor, egér, billentyűzet, hangfal, füles.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre, ami a gépházat és a benne lévő dolgokat takarja.4. Mennyi a kereted rá?
140-150k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
19"-es LCD, 1440*990Amire én gondoltam hogy CPU elég lenne neki apróról, valami i5-2***. Minden más jöhet boltból, újonnan. B75-ös lap, 8GB RAM. Többiben kéne a segítség.
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv Gyuri
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
ryger
aktív tag
válasz arcsi84 #33867 üzenetére
LAP: ASRock B75M-ITX ~ 22k
CPU: Intel Core I5-3470 processzor BOX ~ 48k
VGA: ASUS 7850 2GB ~54k vagy GIGABYTE 660 2GB ~ 60k
RAM: Corsair Vengeance Kit Blue (CML8GX3M2A1600C9B) (2X4GB) ~17k
OTH: Alpenföhn Brocken ~ 12k
PSU: XFX Pro 450w ~ 15k
HAZ: Bitfenix Prodigy ~ 23k
Sum: ~ 137k ATI kartyaval es ~ 143k nVidia-valEz a haz lehet egy szobanak is a disze, szerintem. Van benne hely nagy cpu hutonek is. Meg rakhatsz bele par extra ventit is a megjobb szellozes erdekeben.
-
stratova
veterán
válasz arcsi84 #33867 üzenetére
Talán ez még az egyik legkisebb ház, amibe normál 2 slotos hűtésű VGA befér. De ezt ShellKretor kolléga még "megszakérti", amúgy is tevékeny itt. Ilyen pöttöm házba viszont érdemes lehet moduláris tápon agyalni, mert a kábelezés nem egyszerű.
A méretéből adódóan érdemes ügyelni még két korlátozó tényezőre:
VGA card length: 343.0 mm / 13.5 inch
CPU cooler height: 65.0 mm / 2.5 inch
Nagyon alacsony hűtő fér csak bele, ebből adódóan ebben a házban csak top-flow kialakítású hűtő játszik az egyik legjobb talán a Noctua NH-C14,sajnos top-flow kialakításnál ua. hűtési teljesítmény szinte mindig drágábban érhető el mint egy toronyhűtőnél.
Nem ártana ismerni a rászánható keretet és, hogy milyen méretű/kialakítású házat látnál szívesen a nappaliban.
ITX igény miatt CPU oldalon, dVGA esetén itt csak Intel játszik, mert sokkal jobb az alaplapkínálat.[ Szerkesztve ]
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Ha nem haragszotok leírnám az elképzeléseimet, hogy egyértelműbb legyen a szitu. Van egy PS3 konzolom, amivel nagyon elégedett vagyok, de lassan jönnek az új konzolok és nagyon gondolkozom, hogy PC-re váltanék. (Emellett van egy APU-val szerelt notebookom, amiben dual graphics van, na attól mentsen meg mindenkit az Isten, szóval Dual Graphics szóba se jöhet).
A fentiekből következik, hogy egy olyan PC-n gondolkodom, ami könnyen mozgatható, kompakt és nem utolsó sorban elhelyezhető a nappaliban egy TV mellett is. A gépet elképzelhető, hogy több lépcsőben építeném meg. A végcél egy olyan gép lenne, ami elég erős ahhoz, hogy elvigye a jelenlegi illetve a nextgen játékokat. Nem ragaszkodok a maximális beállításokhoz, de azért szépen nézzen ki és stabil 30 fps elvárás lenne. Fontos lenne a bővíthetőség, nem tudom, hogy a 1155-ös foglalat mennyire lesz időt álló, illetve később erősebb VGA.ITX méretben gondoltam, mindenképpen halk gép kéne, ha lehet nvidia alapon physx miatt (feltéve, ha ez nem jelent túl nagy veszteséget az ATI-hoz képest)
Ami van dell 23" ips monitor, full hd TV, SSD, perifériák.
Szóval ami kéne az proci, itx alaplap, memória, VGA, táp, ODD esetleg.
Tudom, hogy ez nem egy egyszerű kérés, mert ahogy vissza olvastam kevés ilyen itx-es igény van, de remélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm a tippeket.
-
membrandj
nagyúr
válasz ludsimon #33860 üzenetére
CORSAIR 450W VS450 - CP-9020049-EU tápot cseréld erre. Igazából ha 4-5 év távlatába nézünk,akkor lehet jó az i3, de amit tud jelenleg spórolni: SFM2 ASRock FM2A75M-DGS+ SFM2 AMD A6-5400K BOX, ha kell HDMI csatlakozó: SFM2 ASRock FM2A75 PRO4-M.
[ Szerkesztve ]
-
jofpet
csendes tag
Helló!
Egy tükör szerver gépet kéne összeraknom, (a munkahelyi szervert menti le naponta).
Kis fogyasztás, nagy tárhely lenne a cél.
A kis helyigény sem hátrány.nincs megalkuvás
-
ludsimon
veterán
Egy nagyon gyors segítséget kérnék, mielőtt rossz döntést kezdeményezne ismerősöm!
Összeg 100eFt-ot költene rá és komplett gépet szeretne házzal.
Az lenne neki a lényeg, hogy 4-5 évig jó legyen netezésre. Namármost szerintem ez a konfig 70-80k-ból is kijönne!Segítsetek!
A10-es AMD esetleg vagy mi az amit ajánlanátok?
Most ezt nézte ki:
undefined
-
membrandj
nagyúr
Szia! A HDMI miatt választottam ezt a lapot!
ASROCK FM2A75 Pro4-M
AMD A6-5400K 3.60GHz FM2 BOX
CSX 4GB DDR3 1600MHz KIT CSXO-D3-LO-1600-4GB-2KIT
CORSAIR VS Series VS450
GABA 2936
~61k.Prociban esetleg nézhetsz erősebbet. Pl.: A8 5500 vagy 5600k. Filmezésre elég 4GB ram, de ha gondolod vehetsz nyugodtan 2x4GB ramot is egyből.
-
nihill
őstag
válasz Ivy.4.Ever #33851 üzenetére
te vagy a rendszergazda, beszóltak a szoftveresek és most megbosszulod?
-
bluyoo
nagyúr
válasz g.killer #33854 üzenetére
Gondolom a hardverapró. .:Vision:. ? De olcsónak azért azt sem nevezném (még ha a bolti árhoz képest nagyon jó is az ár). Egy 10K-s cerka na az olcsó! Vagy egy használt I5 30K-ért .....
(#33836) dunc
Hát videolejátszáshoz egy Pentium is bőven nem hogy egy I3.(#33851) palacsa
"Személy szerint minél hitványabb annál jobban örülnék " Akkor kész is vagy![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Egy PC konfigot szeretnék 60 ezerért tetőben és annyi szempontom lenne tudásban, hogy a fejlesztő IDE-ket futtatni tudja. Eddig ezeken gondolkozok:
Alaplap: Ecs H61H2-I3
CPU: G1610 2.60ghz
RAM: 2Gb
Winyó: 250Gb seagate
Ház: CHIEFTEC BT-02B 180W
Össz.:~58ESzemély szerint minél hitványabb annál jobban örülnék
-
bluyoo
nagyúr
válasz peete88 #33848 üzenetére
Hi!
Ház : XIGMATEK Asgard Pro 13K
LAP : Gigabyte GA-Z77X-UD4H 47K
olcsóbb/gyengébb LAP : Gigabyte GA-Z77-D3H 32K
CPU : i5-3570K 58K
TÁP : FSP Raider 550 16K
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B 17K
VGA : ASUS GTX660-DC2-2GD5 GTX660 2GB GDDR5 PCIE 60K
Összesen: 211K az olcsóbb lappal: 196K(#33849) g.killer
Egy 85K-s CPU-t olcsón? Hol?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
peete88
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Kb mennyi az a pénz amiből optimálisan össze lehet rakni egy játékos konfigot.
Pár dolog kiindulásnak:
Inteles konfig (tunning képes), Gigabyte lappal (tunning képes), VGA Nvidia
A játékok HD felpontásban ~40-60 fps szinten
Crysis 3, Battelfield 4, Assassins Creed IV, Starcraft 2, Metro: Last Light stb.Köszönöm előre is
-
bluyoo
nagyúr
válasz g.killer #33843 üzenetére
"Sztem nekem úgy lesz h egy elöl fúj befelé hátul meg egy szív ez így jó?" Igen jó! Gyárilag is így vannak elhelyezve.
"Kül néztem a lapot hát nem tom az ára már kicsit húzós a számomra." Csak egy javaslat volt .....
Nem értek a használt cuccokhoz de az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban az "Ármesterek" majd beárazzák neked.(#33846) g.killer
Nem neked írta!Bazinga!
-
-
g.killer
aktív tag
válasz bluyoo #33842 üzenetére
Sztem nekem úgy lesz h egy elöl fúj befelé hátul meg egy szív ez így jó? Kül néztem a lapot hát nem tom az ára már kicsit húzós a számomra. Kül van egy jó Medion gépem intel pentium d 830 2×3Ghz Cpu. Ddr2 800Mhz ram 4 gb Ati radeon x1600 sok extrával kártya olv. lcd kijelző eddig szuper volt most kicsit kinőttem kül a gép nem csak medion építve van. Szted mennyit kérjek érte? Tom h nem ide tartozik csak gyorsan egy be szerettem volna írni. Ja és egy igényes szép gyári medion házben full aluminium. Előlap zárt cd író falak gombnyomásra nyilnak stb.
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
bluyoo
nagyúr
válasz g.killer #33839 üzenetére
Szívesen!
Nem akkora ördöngösség és ha netán később meggondolod magad a kinézett lappal nem tudod majd kihasználni a CPU-d tuningképességét (ezt leszámítva nagyon jó kis lap). Ahhoz tuninglap kell pl. Asus P8Z77-M PRO .(#33841) g.killer
Amit legutoljára szereltem abban mindkét szélkavaró felülre került teljesen leszabályozva.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
g.killer
aktív tag
válasz bluyoo #33838 üzenetére
Ok köszi akkor úgy írnám h még nem szeretném tudingolni mert nem értek hozzá és nem szeretnék 100 ezrekkel játszadozni!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
bluyoo
nagyúr
válasz g.killer #33837 üzenetére
"Mint leírtam tuning nincs," Ok csak furcsa a legdrágább tuningképes I7, amivel nem szeretnéd a tuningpotenciát kihasználni ....... De ha nem hát nem. Szóval akkor ok az elgondolásod.
CPU: Intel i7 3770k
Alaplap: Asus P8H77-V
Táp: FSP Raider 550W
RAM: CORSAIR 8Gb Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B 17K
Ház : Szerintem a XIGMATEK Asgard Pro -val jobban járnál (2db 12cm-es venti jár hozzá).
CPU Hűtés : Tuning nélkül szerintem a gyári elég. De pl. Alpenföhn Brocken egy igen jó vétel tuningra is.
"értékállóság kel nagyon" Ez a hardverek esetében lehetetlen kérés .....
"FSP Raider 550W (elég lesz ez a jövőben egy komojabb vga hoz?)" Igen elég lesz![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
g.killer
aktív tag
válasz bluyoo #33835 üzenetére
Pontos keret nincs 90 ezrem van a cpu-un kivül mindenre a cput mástól kapom.
Mint leírtam tuning nincs, értékállóság kel nagyon, modern ség és játszanék rajta!Kösz a gyors választ.
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
Sziasztok
Szeretnék egy megbízható halk gépet.A cél,hogy HDMI n keresztül tv n vigye a full HD filmeket ,internet,torrent játék nem. Nem kell monitor ,egér,bill,hang,hdd. Egyik gyártó iránt se vagyok elfogult Árba jó lenne mimnél lejjebb szorítani.(csak új jöhet szóba ! )
Az amd oldalon az F2 apu k at nem ismerem ,intel oldalon az I3 nem tudom mennyire felel meg full HD lejátszására.
Vagy marad a "hagyományos" megoldás egy AM3+ alaplap (integrált minden) és egy AM3 X2 (pl 250)
Röviden ennyi elöre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz g.killer #33834 üzenetére
Szia!
Nem igazán. Tuning CPU-t tuningmentes lapba (pl. az Asus P8Z77-V már tuninglap).....
A CPU hűtéssel kapcsolatban tuning nélkül jó a gyári is de a tuninghoz azért már elkél egy komolyabb ....
Írj egy keretet és a srácok (vagy én) összedobnak egy configot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok segítségetket szeretném kérni abban h az általam kiválasztott konfig összeállítás jó-e?!
Úgy nézzetek rá h nekem egy időtálló jó gépre van szügségem főleg játékra,filmnézésre.
A konfig:
CPU: Intel i7 3770k
Alaplap: Asus P8H77-V
Táp: FSP Raider 550W (elég lesz ez a jövőben egy komojabb vga hoz?)
Ram: Ebből mit ajánlotok 1600Mhz-est? Elsőnek 2×4Gb ban gondolkodtam.
Ház: cooler master elite knight 350
CPU Hűtés: Ebben is segítséget szeretnék kérni a profik tól h nem tudom mit válsszak mert eggyik azt mondta jó a gyári, másik meg azt h kel a nagyobb hűtés. Tuningolásban nem gondolkodom.Ja és a házba belemenyen!
Ház hűtése: 2db 12cm es ventivel lenne megoldva.
VGA: Arra még gyüjtenem kell mert egy erőset szeretnék belerakni de azt olvastm h az integrált vga is elég agy darabig. ( Intel Hd Graphics 4000)[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Tituszazeb #33821 üzenetére
Szia!
SHARKOON Vaya
CORSAIR VS Series VS450
ASROCK FM2A75M-DGS
AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX
PATRIOT 8GB Signature DDR3 1600MHz CL9 KIT PSD38G1600K
GIGABYTE GV-R775OC-1GI HD7750 1GB GDDR5 PCIE
~110k.Ha ragaszkodsz a kerethez, akkor: ASROCK B75M-GL R2.0(lap)+INTEL Pentium G2020 2.90GHz 3MB 1155 BOX(CPU) ~106k.
Ha még ez is sok, akkor vga:
ASUS EAH6670/DIS/1GD5 HD6670 1GB GDDR5 PCIE ~102k.Esetleg a házon tudsz még fogni 4k-t, gaba 2936,de ebbe venti sincs.
[ Szerkesztve ]
-
JENKINS1
csendes tag
Hali.
AMD A10-5800K 3.8Ghz (K szorzólock mentes tuning barát)
Asrock FM2A85X Extreme4-M
Kingston HyperX Predator 2400Mhz 8GB kit
Sapphire HD6670 1GB GDDR5 (ez Dual Graphics módban megy a prociba integrált HD7670-nel)
OCZ Vertex3 SSD 60GB
Gigabyte Aircruiser WIFI
500W Q-TEC PSU BigFan kapcsoló üzemű tápEhhez milyen házat ajánlotok? Micro Atx házban túlmelegedhet?
automosowebshop.hu
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az M5A97 EVO R2.0-n nincs integrált video, a 970/990-es lapkakészletű lapokra nem raknak, csak a 7-es lapkával szereltekre. A lap kapott hűtőbordát a FET-ekre, 6+2-es tápellátású, egykártyás rendszerhez tökéletes, a tuning sem hozza zavarba, szerintem ehhez képest nem annyira eltúlzott az ára...
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Tituszazeb
tag
Hello!
Új gépet szeretnék venni!
-A gépet játékra (is) fogom használni (nem túl rendszerigényes, de azért leírom: World of Warcraft…), más játékkal ritkán játszom, ha ez megy szépen, az nekem elég. 1680*1050-ben használnám.
-100E Ft körül kéne lennie a végösszegnek
-A teljesítményt preferálom a tárhellyel szemben, szóval inkább legyen gyors, meg legyen inkább jobb videokártya, mint egy nagyobb winchester.
Mindegy milyen márka, a lényeg, h minél jobb ár-érték aránya legyen, mint gondolom még sokaknálElőre is köszönöm a segítséget!
Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Yoru
csendes tag
Hali!
Alaplap és proci kellene 3D-s munkákhoz (3Dsmax, Zbrush, render stb.). Körülbelül 60 ezret szánnék rá összesen.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Ace owner
addikt
Köszi mindenkinek, nagyjából összeállt hogy mit kéne majd venni. Milyen webáruházat ajánlotok? PCX-et nézegettem, esetleg van olcsóbb is?
Galaxy Fold 4
-
membrandj
nagyúr
válasz membrandj #33816 üzenetére
Kis változás. AMD Phenom II X2 560 eredmény: 2142. AMD Phenom II X4 B60 eredmény: 4287. Ezzel a magfeloldással majdnem a duplájára növekszik a teljesítménye? Mert ha igen, akkor az i3 visszalépés lesz. Inkább várd meg, míg mások is írnak!
Szerk: i3-3220: 4268
i5-3330: 5891[ Szerkesztve ]
-
pilleraj
csendes tag
válasz tranceplanet #33814 üzenetére
Oké, köszi mindent!
-
pilleraj
csendes tag
válasz tranceplanet #33812 üzenetére
Csak még egy kérdés. A négy GHz editionból melyiket?
SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
SAPPHIRE 11201-00/17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
SAPPHIRE 11201-20-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE
SAPPHIRE 11201-17-10G HD7770 1GB GHz Edition GDDR5 PCI-E OEM -
pilleraj
csendes tag
válasz tranceplanet #33810 üzenetére
Köszi! Akkor megpróbáljak venni egy gtx650ti-t vagy maradjak nyugodtan a hd7770-nél?
-
-
pilleraj
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy ezek így jók együtt játékra?
ASROCK FM2A75 Pro4
AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX
Sapphire HD7770 Flex vagy Vapor-x vagy GHz edition?
KINGMAX 8GB DDR3 1600MHz KIT
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
A kártyán ötletelek csak, hogy megéri-e a +8000 Ft-ot a Flex a GHz editionhoz képest.
720p-ben játszom többnyire bf3-al, de érdekelnek az újabb játékok is. -
tranceplanet
addikt
válasz sketchifun #33804 üzenetére
Manapság nem kell érteni a tuninghoz, K-s procinál emeled a szorzót és ennyi. ~4,5GHz felett pedig plusz feszt adsz a procinak és teszteled, pofonegyszerű. Ha nem vagy elégedett a hűtővel rádobsz még +2K-t és veszel egy Xigmatek Gaia-t(~8K), 11K-ért pedig van Alpenföhn Brocken.
Mellesleg, ha kihagyhattuk volna az SSD-t, akkor belefért volna az i5-3470 proci.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
membrandj
nagyúr
válasz regener #33800 üzenetére
1155-ös alapon a maximum ami kihozható,az egy g2020+ asrock b75m-gl 2.0 ~ 31k. Fm2 kizárva, mert később veszel majd vga-t tehát a trinity felesleges , az x4 750k-ban pedig nincs igp. Am3+-os procikban szintén nincs IGP.
-
kickboxko
tag
válasz sketchifun #33798 üzenetére
Ha húzol az órajelen akkor igen.
Egyébként írta tranceplanet kolléga.
"A lap bírni fogja a tuningot is, vidd fel a szorzót, 4,3 GHz-et menni fog a proci, ez csak játék miatt kell majd, hogy megkergesse rendesen a VGA-t."[ Szerkesztve ]
"Life is simple"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-book olvasók
- Call of Duty: WWII
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest