Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz Strix Aluco #32042 üzenetére
Meglett a gép, tegnap össze is szereltem. Nem tudom, mennyire szokás ide visszaírni a tapasztalatokat, de egyvalamit mindenképpen megjegyeznék. Elég régóta párévenként cserélem az asztali gépet. Eddig ház tekintetében nem igazán voltak az ártól eltekintve különösebb szempontjaim, ha elfogadhatóan nézett ki. Most egy Modecom Logic A33-at vettem, amit itt többen megköpködtek, vagy ipari hulladéknak tituláltak. No az "ipari hulladékot" már láttam eleget, de ez nem az. Nem vagyok nagy szaki ebben a témában, de az eddig látottakhoz képest szerintem egy alsó kategóriás megoldásként több mint elfogadható.
Nem volt benne venti, nem extra az anyaga, lehet h nem a legjobb a hűtése egy beszerelt ventivel, de egyszerűen szerelhető balfaszkodások nélkül. Ha nem napi szintű hegesztésre kell, akkor ez nem az, amiről le kéne beszélni a zembereket.Még egyszer köszi a segítséget.
-
RVR400
veterán
Neked ezért mennyit fizetnek óránként?
-
sg22
senior tag
válasz werszomjas #32887 üzenetére
tessek a full hd teszted... kicsit ertenel hozza belatnad h mekkora baromsagot kerdeztel... (cpu limit alacsony felbontason jobban kijon)
6300 alaporajelen agyon meg vissza veri a kis i3at...what should I do about this?!
-
Axeboy
csendes tag
válasz Malibutomi #32892 üzenetére
Szia!
Nem akarok beleszólni, de nem hinném , hogy az i3 teljes mértékben kitudná hajtani a gtx690-et így jó, hogy sokkal kevesebb fpst kapsz olyan teszt kellene ami pl. egy hd 7850-el tesztel. Ugyanis így ebben a tesztben is szerepet játszott a cpu limit.
-
xatos3
senior tag
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
daredar562
tag
sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e , sikeresen összeraktam a konfigomat, és szeretném letesztelni hogy minden rendben van-e , esetleg tud valaki program nevet mondani ami meg mutatja hogy minden oké ?
Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
Malibutomi
nagyúr
Ennyit arról, hogy az i3 vagy FX-6300 az időtállóbb. Ezek az új motoros játékok, amiknek a motorjára több játék is érkezik a közeljövőben. Amikről meg fentebb vitatkoztatok,Skyrim, Deus Ex, stb. 2-3 évesek.
Vagyis, ahogy már irtam tegnap is, az FX-6300 régi játékban lehet hogy elmarad az i3-tól egy kicsivel, de újakban van ahol egy körön kettőt ver rá. -
TGWH
őstag
válasz xatos3 #32889 üzenetére
Sorold, linkeld a teszteredményeket, várjuk a nagy kérdésre a választ.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
xatos3
senior tag
"nem lesz amd-t jobban támogató játékok tömkelege sem idén, sem pár év múlva..."
farcry 3 , crysis 3, tomb raider, dirt 2-3-showdown, bisohock infinite, hitman legújabb, soroljam még?
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
TGWH
őstag
(#32855) Rypejakten, keress rá, nézd meg miket linkelt.
Mellesleg nehogy már az én dolgom legyen, csináljon a ph! teszteket, az a dolguk...
De ha neked volt mindkettő, akkor könnyű dolgunk van, írd le milyen beállításokkal játszottál, nyomj be bár fps görbét, ugyan arról a pályarészletből...
Mellesleg, ha egy pár éve a piacon lévő i3-mat cseréltél le egy vadi új fx-re, akkor még az is beleszól a buliba...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TechN7ne
nagyúr
válasz trickyy #32884 üzenetére
Rypejakten-ben Strix Aluco szelleme él,fogadjátok sok szeretettel ismét körötökben!
-
sg22
senior tag
Az i3 jobb mint a 6300? Es linkelgettek ide single playeres kitudja milyen jatekokat? En nem akarok veszekedni, de nekem volt mind ketto, es a 6300 messze sokkal jobb mint az i3, arrol nemis beszelve hogy 2 kattintassal siman 4.5ghzre vagy a fole lehet huzni es meg jobban elhuz. Tessek itt egy teszt
what should I do about this?!
-
-
TechN7ne
nagyúr
Tudtam én,hogy mekkora egy kamu ember volt ez a Strix Aluco,pár napja regisztrált aztán akkora embernek érezte magát. Kamu volt az egész,annyira harcoltattok érte. Biztosan regisztrál még egy párszor,hogy okoskodjon.
-
TGWH
őstag
válasz GnuShuu #32878 üzenetére
Shellkreator házajánlós weblapját keresd meg.
Minden esetre, ha számít a zaj, és tényleg akarsz rá költeni, akkor vegyél jobb házat, csendesebb tápot.Vagy pedig keress egy ismerőst, akinek ,,hangos'' gyári ventije van, lehetőleg i5-ös, mert az ,,ku@vahangos'', és hallgatózz...
Én mondjuk nem költenék többet a gépre, csak azért, mert van rá keret. Esetleg egy olyan drágább ram, amit támogat az alaplap, de ha nem támogatja, az is csak minimális kockázat, szinte nulla...
Vegyél 15-20 ezer forintért egy nagyon jó hangfalat, vagy egy hangkártyát és egy jobb hangfalat. Hallani fogod a különbséget az alaplapi hangkártyához képest, és ha folyton zenét hallgatsz, elnyomja a ,,k@rvahangos'' gyári i5 ventit..
Megjegyzem, én most a bill kopogását hallgatom, és mögött hallni a ,,kvahangos'' i5 ventit... nem zavar, a billentyűzet hangosabb...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Rypejakten #32875 üzenetére
És? Már három éve is megmondtuk, hogy felesleges i7-et venni, csak ha munkára kell, és van rá pénz.
Ennyi erővel a bull is 70-80 ezer forint körül kezdett, és egy 50 ezres i5 2500k össze-vissza, sz@rrá verte a játékok alatt...Őszintén? A fszom abba, hogy én keressem vissza a csúsztatásaidat... Azt írtad, immár kb. harmadszor, hogy az amd jobb, majd linkeltél olyan teszteket, amiből kiderül, hogy az intel egyértelműen jobb.
Mert hogy az fx8350 milyen jó. Akkor ajánljd azt, majd mi felhívjük a figyelmet, hogy van jobb intel. Erre jössz, hogy az drága. Az fx nem az? i3 is hozza a teljesítményét. Le kell cserélni? Akkor ne ajánlj olcsó procit, még amd-t sem... De hát erre van kerete? Akkor írd le tényszerűen, hogy jobb az i3, és ugyan úgy ki kell cserélni pár év múlva, mint az fx-et..De az, hogy ne i3-mat vegyél mert bull jobb, erre belinkelsz teszteket, ahol az i3 jobb, vagy pedig a sokkal drágább amd jobb, ez így fals...
Amd-t kizárólag azért ajánlanak, mert az i3 kevesebb maggal rendelkezik. Ennyi. Ha az intel lejjebb vinné az árait, az amd lehúzhatná a rolót...
Ja, hogy majd jönnek az új konzolok, azokban meg amd, és így pc-re átírják a gémet, majd jobban fogja támogatni az amd-t... ja igen, erre mondom, hogy bull csodapatch...I5-öt szintén nem kell cserélni pár év múlva... drágább... igen, de jobb. Százszor lefutott kör, hogy i5 alatt az amd jobb - i3 kevesebb magja miatt -, felette meg csak is az intel. Ott a teszt, i3 jobb mint fx 6300. Aki ez alapján dönt, vesz i3-mat. Majd belefut abba a hibába, hogy mégis jobb lett volna kicsit többet költeni rá.
És a lényeg, én nem látom a kezdetét ennek az ,,amd majd jobban tartja magát'' hisztinek. Van alapja?
Lényegében az amd csak azért tartja magát, mert olcsó, sehol sincsenek a csodákat hozó programok. Erre írta valaki, amikor rákérdeztem, hogy hülyeség, nem lesz amd-t jobban támogató játékok tömkelege sem idén, sem pár év múlva...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
GnuShuu
csendes tag
Akkor inkább be sem kezdek a csöndesítésbe, mert már látom, hogy a gatyám rámegy mire tényleg csöndes lesz, meg nem is úszom meg egy körben
Zalman Z9 plus házra egyéb alternatívát tudnátok még nekem javasolni? Hátha épp nem beszerezhető. (iponnál csak sima Z9-est láttam, bár úgy tudom csak a ventillátor szabályzó és külső hőmérő a különbség, nem tudom számít e).Köszönöm az eddigi segítséget.
-
TGWH
őstag
válasz milu44 #32874 üzenetére
Persze, de pont 16-17 ezres ramok lettek linkelve.
De ha úgy nézzük, megint csúsztatva lett a kérdés
Olcsó ramot akar. Akkor vegyen 13 ezres kingmaxot, nagy különbség úgy sincsen...
De ha lesz procihűtő, akkor alacsony bordás legyen. Kingmaxon nincs borda, azaz melegebb... tehát vegyen drágábbat.
Ha meg már drágább, +2-3 ezer forintért ott a Patriot, minőségi márka. Ne akarjunk már kétezer forintot most spórolni, azért, hogy később még ramot is kelljen cserélni, meg amúgy is, kétszer annyiba kerüljön lecserélni a fél gépet...
Ismét ott vagyunk, hogy nem elég ár szerint dönteni. Ha kukába akarja három év múlva vágni az egész gépet, vegyen olcsót. Fejleszteni ne akarja az olcsó gépet, mert drága lesz. Ram mondjuk nem fog kisülni csak azért, mert nincs rajta hűtőborda... legalábbis ha nem egy lezárt konzervdobozba tesszük be, de ott más előbb fog kisülni.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Rypejakten
addikt
"Igazából a fő szempont, hogy tartós legyen. Akkr meg a drágább i5, egyértelmű"
A 3 éve kijött i7 2600K, az akkori 80-90k-s árával mostanában már-már lemarad egy i5-3470-től, alapórajelen.
Borzasztóan fejlődik a hardverpiac, butaság lenne azt hinni, hogy egy i5 tovább húzza, mint egy FX.Szerk.: Senki sem hasonlította össze a 8350-et a 3220-szal, ha mégis, linkeld már be, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
milu44
aktív tag
Mind 3-otokat értem.
Nem tudtam róla hogy a patriot is megbízható ramokat gyárt.(Köszönöm a felvilágosítást.)
Amúgy ne 18k-ért vegyen ramot ha van olcsóbb is azért írtam.Xiaomi redmi note 11NFC spesn
-
TGWH
őstag
válasz MiklosSaS #32868 üzenetére
Nem erről van szó.
Csak kezd arra menni a játék, hogy amd-t mindenkinek. Ha olcsó azért, ha drága azért...
Igazából a fő szempont, hogy tartós legyen. Akkr meg a drágább i5, egyértelmű. De ekkor jönnek, hogy ne akard rábeszélni, mert nincs mindenkinek erre pénze. Akkor már olcsóbb, amit tök mindegy milyen, úgyis cserélni kell majd... nem fogja egy olcsó amd 8 évig kihúzni...Mindig arra lyukadunk ki, hogy az amd jobb... és itt hatalmas csúsztatások vannak... most akkor vagy az árakat nézzük, vagy a teljesítmény... egyszer ezt, egyszer azt...
Most ennyi erővel majd 2 év múlva megjelenik egy új gyártó, teljesen más felépítésű procikkal, leszerződik mindenkivel, és semmi nem fog futni intelen meg amd-n... az esély kb. megvan...szerk.: az egész abból indult ki, miért nem 6-8 ,,magos'' amd, miért intel, ha játékról van szó. Mert jobb. És a csúsztatás ott jött, hogy az 50 ezres amd-t hasonlította a 30 ezres i3-hoz... mert az jobb, miközben épp olcsó procit kerestek... azért ez így nem stimt...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz milu44 #32867 üzenetére
mi a baj a Patriottal?
(azon kívül hogy most az is marha drága lett...)
Ugyanúgy 5 év arra is a garancia és legalább nem CL10 (főleg nem CL11), hanem CL9.
Igaz, ennek nincs különösebb jelentősége, de mégis[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TGWH
őstag
válasz milu44 #32867 üzenetére
Cl 11-est szerintem lőjük ki, de még a 10-es is sok. Ha már lehet, akkor CL 9-re próbáljunk gyúrni, mert jobb. Gyakorlatilag lehet hogy csak 1-2%-kal, de erre van a ram-os fórum
De ugyan már, ennyiért már Patriot ram... 17-18 ezret ír rá az árgép, de én kb. 16-ért vettem...
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Rypejakten #32860 üzenetére
Nem erdemes pazarolni a betut. i3-ast a nepnek ! Termeszetesen 670/680-al duonban, ocsso lapal. Es jajj neked krajzis.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
milu44
aktív tag
válasz Rypejakten #32863 üzenetére
Szerintem ez a 2 közül esetleg mert egy picivel olcsóbb is de legalább márka.?
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL10 CMZ8GX3M1A1600C10
CORSAIR 8GB DDR3 1600MHz CL11 KIT CMV8GX3M2A1600C11[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 11NFC spesn
-
TGWH
őstag
válasz GnuShuu #32864 üzenetére
Jó kérdés... Veszel +30 ezer forintért egy jobb házat...
Vagy veszel egy csendes hűtőt a procira, igaz az alapnak sincs szerintem sok hangja.
+16 ezer egy erősebb 3570k-s proci + hűtés rá nagyjából.
Vagy a vga-n csendesítesz, asszem az asus-nak van jobb hűtése, nézd meg a képeket a hd7850-ről, és ami nem olyan mint a sapphire-é, meg +10+15 ezerrel drágább, az a jobb hűtésű hogy halkabb-e, azt nem tudom, de a hűtés jobb
Vehetsz halkabb tápot is kb. + max 10 ezerért...
Rajtad áll, lehet válogatni a lehetőségek közül.Rypejakten. Tehát van egy erősebb proci, ami majd évek múlva rosszabb lesz, mint a vele egy árban lévő, de gyengébb procik?
Már ne haragudj, de ez így az amd bulldozer csodapatch című vicclapra emlékeztet...
Majd talán technológiát váltanak...
Igen, de egy Fx 6300-at ugyan annyi eséllyel kell majd lecserélni később, mert gyengébb lesz...
Tehát a kedves vevőnek legyen +20 ezer forintja drágább amd-re, de ne legyen +10 ezer forintja egy i5-re? Logice?[ Szerkesztve ]
-
Wilboo
csendes tag
válasz Rypejakten #32863 üzenetére
Nem feltétlen akarok itt. Az ár felmenés miatt itt rakom össze az árakat, hogy ha valami történik legyen + ba
-
GnuShuu
csendes tag
válasz trickyy #32851 üzenetére
Kösz a gyors választ!
Monitor vásárlás egy későbbi projekt, jelenleg mindenre elég a 22-es Samsung. Majd később valami ormótlan nagyra lesz szükségem, de egyelőre ilyen esetekre ott a tv.
Viszont mivel bőven 200 alatt maradt a config, mennyiből lehetne ugyanezt a teljesítményt kihozni, úgy, hogy minél csöndesebb legyen. Persze nem akarok +100.000 ft-ot költeni csak azért, hogy teljesen csöndes legyen, de 20-30 ezret megér. -
Wilboo
csendes tag
válasz Rypejakten #32860 üzenetére
Húzni nem igazán szeretném nem baj ha 1-2 éven belül le kell cserélni.
-
Wilboo
csendes tag
köszönöm.
Szóval akkor [link] ő simán jöhet ? -
TGWH
őstag
válasz Wilboo #32856 üzenetére
Tökmindegy, mivel nincs bent apu, és csak az apu-nak kell a legalább 1600mhz-es ram. Szóval lényegében mindegy mit választasz mellé...
szerk.: természetesen a húzás nélkül támogatott legnagyobb mhz-es ramok közül mindegy
Ha támogatja az 1600mhz-et, tegyél bele azt...[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz Rypejakten #32855 üzenetére
Első kép mit bizonyít? Hogy a 40-50 ezer forintos amd-k jobbak mint a 30 ezer forintos intel? Fx6300 jobb mint az azonos árban lévő i3? Természetesen szigorúan játékok nélkül, hisz oda van írva zárójelben.
Ez önmagában annyit jelent, hogy ha nem kell játék, vegyél amd-t...Megnéztem a többi képet is.
A játékoknál minmál felbontás, erősorrend: intelek, majd amd-k. Puff neki.
Alacsonyabb felbontásra tehát nem jó az amd... kompromisszum ugye...
Oks, Dirt3-nál persze hogy nem mindegy, hogy 290 fps (amd) vagy 270-260 (i3)... hozzátenném, hogy az Fx 6300 itt minimálisan, de gyengébb, mint a két i3-mas...Magas felbontásnál, Skyrim-ban az 50 ezer forintos FX8350 lehagyta a 30 ezer forintos i3 3225-öt... kemény 1 fps-sel jobb nála, és akkor még felfelé is kerekítettem... i3 2120, ami meg 28 ezer forint, jobb mint az Fx 8350...
Akkor kérem most miről is beszélünk?
Dirt3, magas felbontás, kemény 7 fps-eket ver a két i3-ra... Deus ex már jobb, nagyobb a különbség, tizenvalahány fps...Ami szóba jöhet, mint az i3 ellenfele, az a kb. 33 ezer forintos Fx 6300. Te linkelted, én nézem, és drágább, meg gyengébb, mint a két i3-mas.
Hozzá kell tenni, hogy az intel i5 3570k, ami 7 ezer forinttal drágább, csak egy helyen gyengébb az Fx 8350-nél. Amúgy meg erősebb.
Kérdezem immár sokadszorra: ha kevesebb a keret, miért nem a 30 ezer forintos i3? Ha már kompromisszumokat kell kötni ugye... Ha magasabb a keret, akkor meg miért pont az Fx 3850? Nem muszáj 3570k ellen nézni, van más i5-ös... i5 2400 50 ezer forint...
Nem értem ezt az egészet. Mit bizonyított ez a pár kép? Hogy max 13 fps-t tud verni az Fx 8350 az olcsóbb i3-ra? Se minimál felbontásban, se maximumban nem nyer az Fx 8350, akkor meg miről beszélünk?
Hogy majd kijön egy csomó olyan amd-s játék, ami amd procit fog támogatni, mint a Dirt3 vagy a Battlefield3?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Wilboo
csendes tag
Sziasztok.
Ehhez a konfighoz szeretnék ramot. De ha jól tudom ez nem támogatja az 1600as ramokat. Legalább is az ipont on olvasottak szerint. 8 gigát szeretnék
ASROCK FM2A85X Extreme4
AMD Athlon II X4 750K
ASUS HD7770-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE -
Rypejakten
addikt
kép
Ahol az adott játék nem használ több, mint 2 magot, és alacsony a felbontás,ott jobb az i3, de FullHD-ban kijön a több modul adta előny. ( Skyrim 1280*720 > 1920*1080, Dirt 3 1366*768 > 1920*1080 Deus Ex HR 1280*720 > 1920*1080)
Szvsz. ha már egy árban vannak, annak , akinek nem a fogyasztás a fontos egy játékos gépben, jobb választás az FX6300. -
ryger
aktív tag
Talan ez a TT Commander GS-II ami lehetne olcson de majd talan valaki kisegit ebbol a boltbol mi mas johetne meg szoba. Plusszba vegyel bele ventiket, hogy jo szellozes legyen odabent.
Szerk: ha feket tapot akarsz bele akkor: Corsair Builder Series CX430Wv2 ~ 12k
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz GnuShuu #32849 üzenetére
Szia!
LAP: Asrock B75 Pro 3 19k
CPU: i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 50k
VGA: Sapphire HD7850 2 GB 50k
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz low profil 2x4 Gb KIT 15k
HDD: van
SSD: Samsung SSD 840 120GB 23k
ODD: van
HÁZ: Zalman Z9 Plus 17k
TÁP: Corsair Builder Series CX430Wv2 12kösszesen: 186k, ha rádobsz még 30k-t, és eladod a régi monitorod, akkor akár egy Dell U2312HM monitor is belefér ~54k környékén kalibrálással együtt, ami FHD, LED-es, IPS paneles, 23"-os.
-
TGWH
őstag
válasz Rypejakten #32840 üzenetére
Nem kapod meg, hogy amd fan vagy, de kérlek mutass már egy ph! tesztet pl.
GnuShuu, írd le milyen program lenne ,,munka'' címszó alatt.
[ Szerkesztve ]
-
GnuShuu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új gépet venni, ehhez kérem a segítségeteket.
Elsősorban játékokra fogom használni, de néha filmnézés és munka is szóba jön (ez utóbbi is általában VGA izzasztó).
Az előző gépből csupán egy 500Gb-os HDD-t fog örökölni valamint egy DVD írót. Egér, billentyűzet, stb. szintén adott. Monitorom felbontása 1680x1050, de néha használnám a FullHD tévére is kötve.
A keretem rugalmas, első körben kb. 200.000Ft-t szánok rá. Ha érdemes mondjuk még 20-30 ezret rákölteni, mert akkor lényegesebben erősebb lenne, akkor lehet róla szó. Szeretnék SSD-t is bele, de mivel ott lesz mellette egy fél terás HDD tárnak, nem kell, hogy hatalmas legyen.
Én HD7850 vga-ban és i5-ös prociban gondolkodtam, de inkább odabízom a profikra
Köszönöm a segítséget! -
trickyy
senior tag
Amit a kolléga írt, az valóban jobb, mert csak mhz-ben van különbség a két processzor között, viszont ~10k-val olcsóbb, és te magad állítasz néhány szorzót és ugyanott vagy. Az a hűtő bőven elég lenne, és még halkabb is mint a gyári, ezért már megéri. CTG-500-nak elég hosszúak a kábelei alsótápos házba, megbízható és halk.
Ha így felment az Asgard Pro ára, akkor nézz utána a Zalman Z9-nek, szerintem az jobban megérné és kb ~2k-val drágább.
-
-
ryger
aktív tag
HAZ: XIGMATEK Asgard Pro usb3 ~ 14k
TAP: CTG 500-80 ~ 12k
CPU: AMD-8320 ~ 41k
CPUHUTO: XIGMATEK Loki ~ 6kA gyari hutot csereld le minimum egy ilyenre es a procibol vedd ezt mert fel lehet huzni secperc alatt a 8350 szintjere. Hazbol egy jol szellozo darab, hozza tap aminek eleg hosszuak a kabelei, hogy elerjen mindenhova.
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Azon gondolkodtam hogy milyen gamer pc-t állítsak össze és erre jutottamAsus M5A97 R2.0 deszka
AMD FX-8350 (4000Mhz ,16MB) BOX processzor
MSI N660 -2GD5/OC - GTX660 2GB VGA
FSP HEXA 500W Active PFC 80+ 12cm táp
KINGSTON SSD V300 2,5" 60GB Sata-600 SV300S37A/60G SSD a rendszernek
1 TB Western Digital Caviar Green HDD adattárolásra (már megvan)
Cooler Master Midi - Elite Knight 350 - RC-350-KWN2-EN házikó
Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz memória (ilyenből van még 4 GB 1333Mhz)És sajnos csak ennyire van keret ami összesen 207950 FT
Segítséget kérek hogy nem nyuljak mellé ezzel a konfiggal
Megfelel FullHd játékra?
A válaszokat előre is köszönöm -
ryger
aktív tag
válasz Rypejakten #32840 üzenetére
Az elejen irjak is, hogy a G8xx INTEL kikerult mert az x4 640 hasonlo arban van es valoban 4 magos. Ami szerintem kizarja az FM2 platformot, hogy nem tudsz igazan eros CPU-t beletenni kesobb sem, szemben az AM3-as foglalattal ahol azert nem kicsi elorelepesi lehetoseg van, megha talan nem is az a kimondottan jatekos proci egy 8320/50.
-
törölt tag
válasz Rypejakten #32830 üzenetére
nem frissen gondoltam. megy majd lejjebb is az ara...
-
ryger
aktív tag
Nem akarom tovabb szitani a vitat AMD-INTEL fronton de azert erdekes, hogy itt sem nagyon jon kepbe a 6-8 magos AMD ha "gamer gepet" epit valaki.
-
balpis
őstag
sata3 HDD-nél csak extrém esetben számíthat, de a gyakorlatban ott sem. Addig, amíg pl. írásnál a 32 vagy 64MB cache be nem telik.Utána már a HDD nem tudja elérni a sata2 elméleti sebességét sem. Azaz relatív kicsi file-ok írásánál. Ott meg nem mindegy, hogy 0.1 vagy 0.2sec. lesz az az írás? (a számokat tippeltem)
Itt egy teszt (valamiért nem enged linkelni, "a kapott adatok érvénytelenek az üzenet, sőt simán bemásolni sem, ezt nem értem...) hardverpiac_pont_hu/cikkek/sata-20-sata-30-sebessegteszt, amiben nagyon jól látszik, hogy a különbség kb. a mérési hiba nagyságrendjébe esik.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
addikt
válasz Rypejakten #32835 üzenetére
Igen...
De amikor mondasz valamit, az az illetőnek jó, de jön valaki aki azt mondja hogy ááá az úgy nem jó, majd ő összerak egy jót, na össze is rakja majd jön az akinek kéne a gép és az meg neki nem tetszik, és így megyünk a végtelenbe és tovább.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Rypejakten
addikt
válasz gyuribácsi88 #32834 üzenetére
Meg kéne érteni, hogy ha valaki 100k-ból akar gépet, akkor annyiból rakunk össze.
Itt az, hogy gémer gépet akar, vagy sem, teljesen mindegy.
Ha ezt a logikát követnénk, 2 konfigot kéne bevarrni az első hsz-be. Az egyik egy netkonfig 60k-ért, a másik meg egy gémer konfig 200k-ból.
Aki a kettő közötti kerettel rendelkezik, az csak szart vehet? Nem, csak kompromisszumot kell kötnie, és erre általában felhívja a figyelmét az, aki összeírta a konfigot.
Létezik ilyen is, bár úgy látom, ezt nem nagyon vagy hajlandó beismerni.TGWH: Az SK által linkelt teszt utolsó oldalán van egy gyönyörű utalás arra, hogy 45k körül érkezik.
Még ha pár hét/hónap múltán ez le is esik 40-42k körülire, akkor is ott van a nála erősebb 7850 már 43k-ért, ergo nem jó vétel. Aláírom, jó kártya, de ár/teljesítmény arányban teljesen alulmarad a 7850-nel szemben, ami néhány ezressel drágább nála.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Rypejakten #32828 üzenetére
Te tényleg ilyen buta vagy, vagy csak megjátszod magad?
Ki a jó isten ajánl i5-töt ha csk 100K a keret? Senki, de neki az kell, de csak ennyi meg annyi van rá.
De nem állok le vitatkozni senkivel, akinek nincs pénze az vegyen sárga kazettás segamega drive-ot, akinek meg van vegyen normális gépet.
Én se akarok Bentley-t venni mikor csak Audira van pénzem, na erről ennyit.
-
TGWH
őstag
válasz stratova #32821 üzenetére
Majd fog, ne félj. Előbb-utóbb elfogy az olcsó proi ereje, de inkább előbb.
Sajnos Magyarországon az emberek többségének semmi megtakarítása nincs, sokan vásárolnak hitelre, valamint meggondolatlanul költik a pénzt.
Állítom neked, ha aludna rá egy hetet, sok ember rájönne, hogy nem is kell neki ilyen drága gép, vagy pedig megértené, hogy az olcsóbb sokszor drágább.Xmodule, szerverbe nem inkább gyors és stabil vinyó, meg több ram kellene? Sata2-t szerintem ne vegyél, de nekem úgy logikus, hogy ha használni fogja a vinyót, akkor azt tegye minél gyorsabban. Az átviteli korlátokról hirtelen fingom nincs, hogy képes-e kihasználni ilyen esetben a sata3 gyorsaságát, vagy elég a 2. Ram is ugye minél több, annál jobb, lényeg a gyorsaság. Erről majd aki jobban ért hozzá, ír véleményt.
Rypejakten, inkább azt kéne megérteni, hogy ez itt nem a ,,bsszuk át a kérdezőt'' téma. Mostanság igen is szükség van arra, hogy ne csak gépet írj a kérdezőnek, hanem felvesd neki a többi lehetőséget is. Lehet hogy téged zavar, de szépen lassan, mint eddig mindig, eljön egy újabb generáció az userek világában is. Nekik már fontos lehet az a 30 ezer, amit egy olcsóbb gépen spórolnának, vagy pedig a felvetés, milyen egyéb lehetőségeik vannak még, mert lehet bele sem gondoltak.
Saját pénzével természetesen azt csinál amit akar, de ha lehet mindezt tudatosabban és értelmesebben, miért ne?
Te most amúgy kételkedsz abban az emberben, aki évek óta a szakmában van? Olcsóbb az általa írt vga, mint a hd7850, de gyengébb is. A 7850 egy piszkosul jól eltalált kártya, most már jó áron. Miért ne érné meg egy kisebb, de olcsóbb, ha alacsonyabbak az igények? Sőt, elnézve a csíkokat, kb. egy szinten van a 650ti-vel... gondolom majd annak is csökken az ára.don pardon, én azért samsung ramot nem használnék, valamiért nem olyan felkapott, mint a többi gyártó. Aztán lehet hogy jó...
-
don pardon
aktív tag
válasz don pardon #32831 üzenetére
Srry, ezt nem ide kellett volna írnom!
Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
don pardon
aktív tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy van e 2ezer forint különbség a két ram között? A kingmaxra 3 év helyett 5 év gari van.
KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz -8k
4GB 1333MHz DDR3 RAM Samsung - 6kKöszi
Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
törölt tag
HD 7790, nemsokára ajánlható lesz
6870 felett, GTX 560 Ti körül, 7850 alatt vmivel.
Fogyasztás majdnem mint 7770.[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
válasz gyuribácsi88 #32802 üzenetére
Vagy az arcod óriási, vagy tényleg nem fogod fel ennek a topiknak az értelmét.
Itt nem az a cél, hogy játékra mit kéne venni, hanem hogy mi fér bele a keretbe, ha valakinek 100k-ja van gépre, akkor nem fogok i5-öt ajánlani, merthogy úúú játékra az kell. -
superecneB
őstag
Üdv,
Olvasgatva itt a történéseket, egyre inkább az körvonalazódik bennem, hogy sokkal jobban járok dGPU-s Athlon II X4 750K-val:
VGA: R6850 27000.- apró Haszn.
RAM: Corsair Vengeance DDR3 8GB/1600 KIT 14990.- Gianni Új
CPU: AMD Athlon II X4 750K 17990.- Gianni Új
Alaplap: ASRock FM2A85X Extreme-4 M 18990.- Gianni ÚjÖsszesen:
78970.-Ezzel szemben a kiszemelt A10-es konfig:
Alaplap: ASRock FM2A85X Extreme-4 M 18990.- Gianni Új
CPU: AMD A10-5800K 30750.- Gianni Új
RAM: G.Skill DDR3 8GB /2133 KIT (F3-17000CL11D-8GBXL): 13.990.- Gianni ÚjÖsszesen 63730.-
Kérdésem, hogy megéri -e az a +15k a dGPU-t, ha csak hétvégi játékos vagyok, akkor is általában régebbi játékok, league of legends, CS:GO, Diablo3 ami újabb és játszanék vele. Nem akarok Crysis 3-azni, sem Metrozni meg ilyesmi.
VGA-ban egy 4850 szint is elég lenne nekem 1680x1050-es felbontáshoz elég volt régen egy c2d e2180-nal 3000mhz-n. Tehát lehet tudnátok valami olcsóbb megoldást ajánlani adott esetben és akkor az a +15k már nem +15k lenne. -
Xmodule
őstag
Hello. Bocsi, hogy ide is beírom, de több véleményre vagyok kiváncsi. Szóval home server -t szeretnék épiteni: torrent, file megosztás (föleg filmek HD ban). Általában 1 médialejátszó és egy laptop lenne rákötve ezekre kellene továbbitsa az adatokat sokszor egyidöben. OS linux lesz rajta egyelöre Chakra van tervben de aztán meglátjuk. Amiket kinéztem:
Az egyik intergrált celeron cpu a masik pedig socket 1155 ös foglalattal, szóval a CPU -t akár még cserélni is lehet késöbb.
Config_1LAP: ASUS C8HM70-I/HDMI CELERON 847 MINI-ITX
RAM: CORSAIR 4GB DDR3 1333MHZ SO-DIMM
HÁZ+TÁP: CHIEFTEC BT-02 MINI-ITX + táp 180W BLACK
Total:1400Kr (44800Ft)
Config_2
CPU: INTEL Celeron Dual-Core G465 1,9 GHz - Cache 1,5 MB - Socket LGA 1155 (BX80623G465)
LAP: ASUS P8H61-I R2.0 - Socket 1155 - Chipset H61 - Mini-ITX
RAM: CORSAIR PC RAM Value Select 4 GB DDR3-1333 PC3-10600 CL9 (CMV4GX3M1A1333C9)
HÁZ+TÁP: ADVANCE PC chassi 3906B + táp 300 W
Total:1434Kr (45888Ft)Szerintetek melyiket érdemesebb? Ugye itt fontos az is milyen chipset egyiken HM70 (itt csak 2 SATA csati de abbol egyik SATA3) masik H61 (itt 4 SATA es abbol mindegyik csak SATA2).
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
stratova
veterán
válasz gyuribácsi88 #32823 üzenetére
DVD és vinyó adott volt, a ház pedig CM 311 néven szerepel a listán, gondoltam sikerül kitalálni mit takar.
ShellKretor: akkor ebbe a keretbe ez a lap fért bele. Nem vezethető ki az előlapra az USB 3.0, de a hátlapon van és CM 311 basic-en amúgy is csak 2.0 van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt a 970 Extreme 3-at végül is miért ajánljátok? 19 pines usb3 sincs rajta... 19k-ért mondjuk ez elég durva.
-
addikt
-
stratova
veterán
válasz Narancs #32820 üzenetére
Használtan egész kellemes árban ment az i5 2300-2400 ehhez jó lenne egy Z-s lap, ha kicsi tartalékot is szeretnél biztosítani teljesítmény ügyében, ha erre nincs igény megteszi olcsóbb is. Ha ebből éppen nincs kínálat újonnan FX-6300 + 970 Ext3 kapható hasonló árban. Mindkét variáció 50-es keretre értendő. FX-ekhez még jobb lenne Asus M5A97 EVO 2.0, mert abban egy 4 modulos FX is jól érzi magát, de ez már kilógna a keretből.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
40-50K-s kerettel milyen alaplap+cpu parost erdemes venni? Hardverapron vennem, gyereknek jatekra (gep tobbi reszet mar tudom).
Elore is koszi.Udv,
NarancsBeauty is pain
-
addikt
-
TGWH
őstag
válasz gyuribácsi88 #32802 üzenetére
Há' de most hüje vagy? Ájemdét, mert occó és sokkkkal jobb mint a zintel meg jobban lehet húzni, meg a játékok csak ájemdére fognak kijönni...
Ki lehet hozni egy gépet 100 ezer forintból is, de a szarból várat effektus alapján sokkal randábban fognak futni a játékok. Ez nem lenne baj, csak a tapasztalat szerint az emberek nagy része utána hozzávágja a fejedhez, hogy mégis milyen szart adtál el neki...
A minőséget igenis meg kell fizetni. Fel kéne fogni, hogy a pc egy luxuscikk, és nem alapnak venni, hogy majd letöltök mindent torrentről.
Vegyen akkor olcsó amd-t, ha arra van pénze. De amikor kapásból azzal kezd, hogy ,,majd kicserélem a procit fél-egy év múlva egy jobbra...'', hát könyörgöm, sokkal drágább, mint ha várna fél évet, és gyűjteni addig a gépre...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
tikshow
addikt
-
szlobod95
csendes tag
-
tikshow
addikt
válasz szlobod95 #32805 üzenetére
Egyébként ha 20k-val drágább, akkor rendeld meg máshonnan azokat. Én pl memóriát a múlt héten vettem Aqua-tól. 6k-val volt olcsóbb, mint máshol. Ami nem kis pénz egy 13K-s memória kitre. Meg akkor olyantól rendeld ezeket ahol van PickPack pont és akkor csak 990 a szállítás, igaz el kell érte menni egy átvevő helyre, nem tudom, hogy a városodban van-e ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz szlobod95 #32803 üzenetére
Iponon és más nagyobb boltba több beszállítóval dolgoznak. Mindig a legolcsóbb beszállító árait teszik ki akinél lehet kapni vagy a közeljövőben lehet kapni. Ha náluk elfogy akkor egy drágább beszállítótól szerzik be. Illetve külföldi raktárról is dolgoznak tehát egyes termékek árai az Euro/HuF szerint is ingadoznak.
-
szlobod95
csendes tag
Mi az, hogy pont ma rendelés előtt, iponon vagy 20k ft-al drágult a gépem? Főleg a vga és a ram drágult??
-
addikt
válasz Lacuss20 #32800 üzenetére
Te vagy az Csernus doktor? A fórum neve életmód tanácsadás, ki mire költsön kombóval
MIRESZ Igazad van, de hogy ajánljon az ember i5 konfigot, ha egyből jön a drága/nincs rá keret válasz?
Igazából meg kéne érteni hogy nincs gamer gép 200 alatt, de van aki 100-ból akarja kihozni
-
tikshow
addikt
válasz miresz #32799 üzenetére
Hm, mondjuk ez jogos. Csak abba nem vagyok 100%-ig biztos, hogy nem kell-e egy 6300-nak egy kicsivel nagyobb táp? Nem akarom ezt a hülye fogyasztás témát felhozni, mert egyszer egy topicba már megmondtam, hogy semmi értelme kis tételbe ezen vitázni, csak ugye egy erősebb táp egy kicsivel megdobja az árat, és nem tudom, hogy mondjuk egy 350-450-es táppal beérné-e egy FX-6300 egy mondjuk 7770-7850-el amiket általában i3-hoz szoktunk ajánlani max.
Egyébként FX-6300-hoz melyik a legolcsóbb lap ami alkalmas hozzá? Mert ugye egy Ivy i3-i5-i7-nek elég egy 15k-s B75 is, de ahogy nézem AM3+-hoz van 10k körül 760G-s lap is, vagy ehhez már 970-es chipset kell? Mert akkor az már 5k plusz - ami oké annyira nem sok, de ez plusz 4GB RAM vagy plusz 500GB HDD, ha úgy nézzük.
(#32800) Lacuss20: Egyetértek, de legalább tedd már off-ba... Így is jön szerintem lassan a takarítóbrigád. - Szerk - gyorsabb voltál Egyébként 5 évente nem árt cserélni, mert azért a 6-7 éves laptopommal már egy mai játékot sem tudok normálisan játszani, pedig az egy felső-közép kategóriás gép volt akkor - CoreDuo T2300, 2 GB RAM, X1600 Mobilty - 2006. augusztus - Viszont a mai napig tökéletes 720p(minek nagyobb amikor 1280*800 a felbontása) filmek lejátszására és bármilyen általános célú használatra, igaz egy SSD-vel felturbózva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest