Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz Strix Aluco #31998 üzenetére
A tuning egyáltalán nincs tervbe véve, de az újabb játékokat azért szeretném futtatni. De ez nem inkább vga kérdése?
-
Strix Aluco
aktív tag
Az Intelnek nincs tuningprocesszora 55k alatt.
Akinek fontos, hogy tudjon húzni az órajelen, és nincs pénze i5-3570K-ra, annak tökéletes megoldás az FX széria.
Ha nem tuningolna, egy i3 is elég. 1 magon, azaz a régebbi játékokban jobb az Intel, de az újabb játékok, főleg, hogy a NextGen konzol játékok is 8 magos Opteronon jönnek majd, kihasználják a többletszálat. -
TGWH
őstag
Mert olcsó gépbe csak amd jó, ha játékra is kell.
Igen, valszeg azért olcsóbb az amd, mert hosszú távon időtálló. Pont ti cáfoltatok rá - itt ph! fórumon -, hogy idén amd proci párti játékok jönnének ki...
Ahogy egy i3-mat, úgy egy fx-et sem lehet időtállónak nevezni... De most vagy egy árban nézzük a procikat, vagy pedig azt nézzük, melyik kettő hozza kb. ugyan azt, majd az árat...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Malibutomi
nagyúr
-
TGWH
őstag
De még a 8120-at is otthagyja néha az i3...
Meg kell nézni a teszteket, ha renderelni kell, akkor amd, ha játszani akkor inkább intel. Ha szerintetek régi játékokkal tesztelnek, akkor kérni kell a ph!-n, hogy teszteljenek friss játékokkal, vagy keressetek külföldi tesztet.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Zedz
addikt
válasz Strix Aluco #31991 üzenetére
Én azt olvastam, hogy az ilyen 6 magos dolgok maximum renderelésnél érezhető. A példa egy i3 vs fx4100 volt, ahol azzal érveltek az i3 mellett, hogy sok játékot hidegen hagy az, hogy 4 mag van alatta. :S
-
TGWH
őstag
válasz Kolbie #31969 üzenetére
A gyári hútővel semmi baj sincs, elvégre ezekre a procikra tervezték. Akkor meg? Nem fog megsülni. Már ha szellőzik, és nem egy 2000 forintos codegen házban van, akkor nem fog megsülni...
Hangos? Lehet korlátozni, de minek. Most őszintén, mihez hangos? Megy a zene egész nap, nem is hallom... a hangfal búg - régi -, azt hallom, ha kinyomom, akkor a gépet is. De őszintén, ki az, aki a gépét hallgatja? Megy a torrent esténként? Esetleg...Gabesz1019, nem fogod elhinni, de prohardver.hu vagy beírod a google-ba hogy test proci neve meg hasonlók, és kidob egy rakat tesztet.
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Strix Aluco
aktív tag
Fogyasztáson ne aggódj: FX topikban valahol kiszámolták, hogy havonta nagyjából 500 forint a többletfogyasztás egy Intelhez képest - valakinek sok, valakinek elenyésző, ezt Te döntsd el.
Amit én ajánlanék:
Lap: ASUS M5A97 EVO R2.0
CPU: AMD FX6300
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2*4GB KIT
VGA: Asus HD7770-DC-1GD5-V2
HDD: Toshiba DT01ACA050 500GB SATA III
Táp: Corsair CX430 V2
Ház: Xigmatek Asgard ProΣ ~ 138k
-
Gabesz1019
senior tag
Tudtok olyan oldalt ahol vannak tesztek, összehasonlítások processzorokról, videokártyákról? Már nagyjából összeraktam egy gépet, de a processzor és a videokártya kérdést kellene eldöntenem.
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Hétvégén sajnos bemondta a videokari az unalmast ( 6 év után ) és a gépem foltozgatása helyett inkább szétnézek, hogy megéri e újat venni. A keret 130-140k lenne. Mindenem van, csak gép kell. Jó lenne ha a mai játékokat tudná futtatni viszonylag korrekt minőségben (a monitorom fullHD), de használom photoshoppra és programozásra is. Szóval úgy mindenre kellene . Olvasgattam egy kicsit és többen az i3-at ajánlják az AMD-vel szemben, viszont az ugye sokkal drágább. Erről valami vélemény? + az ilyen gépek mennyivel fogyasztanak többet mint mondjuk egy 6 évvel ezelőttiek (egy akkori felső-középkategóriásra gondolok.)? Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
-
>Deego..
senior tag
válasz Kolbie #31979 üzenetére
Az integrál vgat ez esetben a cpu ban integrálták nem a lapra, de a lap támogatja.
A te esetedben a Intel® Core™ i5-3470 ba ami Intel® HD Graphics 2500.Befolyásolni ez esetben nem szokott semmit, abban az esetben jön jól ha nem nincs dVGA-ad. És használni szeretnéd a gépet netezésre, filmnézésre és amit az integrált megenged.
Letiltani nem tilthatod le, csak az elsődleges megjelenítőt kell kiválasztani hogy melyik megjelenítőt kívánod majd használni, de használhatod AUTO-módban is.[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
den dro
csendes tag
válasz Strix Aluco #31978 üzenetére
Az expansion/connectivity --> connector alatt a "1 x ATA133 IDE connector (supports 2 x IDE devices)" más lehet?
Rendben, akkor megnézem azt a tápot amit ajánlottál.[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz den dro #31975 üzenetére
Én itt nem találtam IDE csatit - de egyébként az újabb lapokon már sehol sincs IDE csati, csak SATA2/3.
Mindenképpen cseréld. Az oké, hogy eddig nem volt baj vele, de a forgalmazók allergiásak a táp dologra, ha a táp miatt megy gallyra a rendszer, nem hajlandóak cserélni. És ez a táp bizony lehetne a későbbi gondok okozója.
1*4 GB jobban bővíthető a későbbiekben, és már újonnan nem nagyon lehet 1GB-s modulokat kapni, olyan áron, hogy megérje a 4*1.
[ Szerkesztve ]
-
den dro
csendes tag
válasz Strix Aluco #31974 üzenetére
Utána néztem az alaplapnak, a manuált is elolvastam, ott azt írják van benne, a rajzon is feltüntetve. Ha gondolod belinkelhetem, de mindjárt megnézem azt is amit ajánlottál.
A táp: Codegen 300X. Elég öreg, viszont eddig semmilyen probléma nem volt vele. Érdemes lenne cserélni?
Memória: kérdésem az lenne, hogy mennyiben van különbség 1*4GB és 4*1GB között? Előbbinél nyugodtan lehetne később is bővíteni és árban sem rosszabb.
CPU: akkor szerinted nem éri meg a 3 ezer pluszt a Phenom-ért?[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz den dro #31973 üzenetére
Lap: ASRock FM2-A75-DGS (15k)
CPU: AMD Athlon X4 750K (18k)
RAM: Corsair XMS3 DDR3 1333Mhz 1*4GB (7k)
VGA: Sapphire HD6770 1GB DDR5 (19k)
HDD: Hitachi Deskstar 7K.1000C 500GB (13k)
Táp: FSP FSP400-60APN (10k)Összesen: 82k, táp nélkül 72k.
Táp márkáját leírnád? Ha jó minőségű, nem kell csere.
A házzal nem lesz gond, viszont ha jól láttam, az általad kinézett lapon nincs IDE csatlakozó.
A helyedben inkább vennék külön egy SATA írót, nem nagy beruházás, 4k körül hozzá lehet jutni.
Procihűtő nem vészesen hangos, de az az AC hűtő jó választás, ha mindenképpen cserélnéd.[ Szerkesztve ]
-
den dro
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Összeállítottam egy gépet magamnak, viszont sokat segítene ha átnéznétek, hogy egyáltalán kompatibilisek-e egymással, valamint, hogy megéri-e ilyet venni.
Kb. 80ezer forintom lenne rá, esetleg később még egy kicsi, ennyiért is állítottam össze. Elsősorban általános felhasználásra lenne, de szeretném ha még jó ideig kiszolgálna, nem sűrűn tudom cserélgetni a gépem.
Mivel ez az első gép amit összeállítok magamnak így nem vagyok vmi jártas benne, úgyhogy szívesen veszek bármi tanácsot, bárkitől aki segítene.
Amiket újonnan vennék:
-alaplap: Asrock 970DE3/U3S3 alaplap (14,6k) [link]
-processzor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition (21,5k) [link]
-memória: Corsair 4GB DDR3 1333MHz (6,7k) [link]
-HDD: Seagate 500GB ST500DM002 (14k) [link]
-2 videókártya között hezitálok, meggyőzhető vagyok
Sapphire 6570 1GB DDR3 (13k) [link]
Sapphire 6670 1GB DDR5 (19k) [link]
-hütő: processzorhoz mondták, hogy érdemes lecserélni a gyárit mert hangos, de nem tudom mennyit érdemes nekem rákölteni, mert sajna sok pénzem nincs is rá, vmi kompromisszumos érdekelne, én ezeket találtam eddig: Arctic Alpine 64 Pro Rev 2 (3k) [link]
Xilence COO-XPCPU.AM2.HDS (2,7k) [link]
Kérdesem lenne még, hogy ez az összeállítás a régi, ugyanilyen méretű alaplapot tartalmazó gépházamban el kell hogy férjen, ugye? Valamint, hogy a meglévő, 300W-os táp elég lesz ennek is?
Ezeken ha lehet szívesen spórolnék, persze csak ha van értelme.
Annyit fűzék még hozzá, hogy direkt kerestem olyan alaplapot amin van IDE csatlakozó, mivel a DVD íróm még ilyen, semmi baja, így jó lenne ha megtarthatnám.
Ha bármelyik helyett tudtok jobb megoldást, szívesen veszem!
Előre is köszi mindenkinek a segítséget! -
bluyoo
nagyúr
-
Strix Aluco
aktív tag
-
TGWH
őstag
válasz Kolbie #31963 üzenetére
Én nem vennék rá cpu hűtőt, bőven jó a gyári is. Vegyél inkább egy jobb házat, többet ér.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Axeboy
csendes tag
A cpu hűtő helyet szerintem sokkal jobb választás lenne egy scyhte mugen 3, mine 2 vagy egy alpenföhn brocken (különösen ajánlott) ezek a hűtök sokkal jobb ár/érték arányúak a brocken csendesen dolgozik és jól is hűti a procit főleg, hogy nem is fogsz tuningolni.Meg ha mondjuk csak egy 1 tb-s vinyót veszel akkor lehet beleférne egy radeon hd 7950 ami már egy igen csak komoly kártya bár nem tudom honnan veszed és, hogy ott mennyibe kerül. Háznak pedig egy zalman z9/z9 plusz is jó de amit előttem írtak is tökéletes lenne.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
alapvetően nem rossz, de új Ivy processzort inkább egy újabb chipsetes B75, H77 esetleg Z75 vagy Z77 alaplapba tennék.
Főleg, hogy a P67 elvileg tuningképes processzorokhoz készült, a "sima" i5 pedig nem tuningolható.
Ha nincs extra felszereltségbeli kívánság, akkor egy B75 Pro3 (esetleg -M) megfelelő lenne. Azon már natív USB3 is van, ráadásul alaplapi belső is, nem csak hátsó.Házban pedig egy jobban szellőzőt keresnék, kábelmenedzsmenttel. Ebben az árban pl. egy Xigmatek Asgard Pro-t.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Kolbie
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni, és nagyjából össze is gyűjtöttem, hogy mi az amit szeretnék:
Alaplap: ASROCK P67 Pro B3
Proci: INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 OEM
Procihűtő: COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
Táp: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
VGA: ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
SSD: SAMSUNG 120GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7TD120BW
Memória: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 CMZ8GX3M1A1600C9
Merevlemez: SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
Ház: COOLERMASTER RC-334U-KKN1 Elite 334USzerintetek ez így mennyire életképes? Főleg játékra kéne. Lehet ezzel valami probléma? Igyekeztem minden kompatibilitási dologra odafigyelni, de soha nem lehet tudni
Ha minden igaz CPU-nak ki kellene hajtania a VGA-t. (legalábbis ezt olvastam)
A tápban nem vagyok biztos, hogy elbírná a terhelést. A proci és a VGA együtt már akár 300W is lehet, de a többi egység nem tudom mennyit fogyaszthat.A konfig kijön 230000 Ft-ból. És ha tényleg olyan jó így amilyennek gondolom szívesen rá is szánnám a pénzt. De ha esetleg van valami ötlet, hogy hol lehetne még kicsit spórolni azt is szívesen fogadnám.
Ha VGA-ból ASUS helyett, Saphire-t vennék az kb 6000 ft-al olcsóbb, de nem tudom hogy milyen teljesítmény különbséget jelentene.Előre is köszönök minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
radipeter
csendes tag
válasz Strix Aluco #31922 üzenetére
Még egy olyan kérdésem van, hogy ez a lap támogatja a prociban lévő gpu-t? Mert ha igen akkor tudok egy olyat spórolni, hogy a VGA-t plusz a hűtést 1-2 hónappal később venném meg és akkor el is értem a 200-as keretet. Ha ez így működik, akkor ezt konfigot veszem.
-
őstag
válasz csabi0805 #31953 üzenetére
Egy 4 magos proci miért van a 3220 szintjén amikor az csak 2 magos?
Mert az Athlon gyengébb 4 mag, ezért számos játék tesztben egy Ivy I3 szintjén van. Ez van...
Az fx4xxx pedig egyszerűen nem rendes 4 magos, kár ezt szépíteni. A Piledriver-es 6-os FX, ahogyan többen írták, már képes min.(!) 3 fizikai magként viselkedni. Így valóban ajánlott alternatíva egy I3 helyett, de főleg az, hogy később mehet bele egy Vishera-s FX-8xxx, ami hozza egy I5 szintjét a játékokban. Multiban akár még jobb is lehet. Jó hűtővel ára nagyságrendileg I5 szintjén van. Így valóban van hova fejlődni.
Nem fejtetted ki azt, hogy mi az, hogy "nem hardcore gamer" és "alacsonyabb beállítás" Gond az, hogy pl. alacsonyabb felbontáson a proci fontosabb, míg a felbontás növekedésével nő a videókártya szerepe a procival szemben.@droti25
Igen. Visszafele kompatibilis, semmi hátrány nem lesz. Főleg nem wincsinél. Ahogyan a SATA3-as eszköz is megy SATA2 csatolón. A SATA3 teljesítménye főleg SSD-nél mérhető igazán, wincsinél alig számít.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
fntastic
aktív tag
válasz csabi0805 #31953 üzenetére
Nem tudtam már szerkeszteni, egyébként Malibutomi kollega által ajánlot FX-6300-al járnál talán a legjobban.
Még régen amikor nekem ajánlottak gépet Sandy-k idején, akkor mondták, hogy i3 felár, mert a 4 szálat nem használják ki a játékok és akkor meg már majdnem vehetnél olcsóbb Pentium-ot is.
És egyébként vannak olyan játékok amik egyszerűen nem futnak jól 4 mag alatti procikon (GTA, BF3 multi), tehát én 4 mag mellett döntenék.[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
válasz don pardon #31949 üzenetére
Jól döntöttél, a helyedben én is egy normális tápot és házat választanék -
csabi0805
senior tag
válasz bluemirage #31952 üzenetére
Na még a végén meggyőztök róla.
De én ezt nem értem.
Egy 4 magos proci miért van a 3220 szintjén amikor az csak 2 magos?
Ezt magyarázzátok már el nekem légyszives...Meg az mit jelent hogy b 75 lap legyen minimum.
Na akkor 2-1 jelenleg az állás...[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül a variácók közül melyik lenne a legjobb?Főleg játékra kellene,de nem akarok ilyen hardcor gépet viszont azért normálisan lehessen vele játszani.Nem valami low beállításokkal...Athlon ii x4 750K+GTX 650TI
I3 3220 + hd 7770
FX 4100 + hd 7770
A10 5800K + HD 6670 vagy hd dual graphicsAz i3 3220-tól azért óckodok,mert az két magos.Aztán én ha már veszek,akkor mindenféleképpen 4 magosat akarnék.Intelből meg 4 magos drága nekem.
-
don pardon
aktív tag
válasz fenergie84 #31948 üzenetére
Köszi!
Most nagyon lámának érzem magam, a hogy a lapot nem is néztem meg...
Akkor maradok egy normális háznál, rendes táppalHa 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
fenergie84
addikt
válasz don pardon #31947 üzenetére
1. az a ház ITX formátum, a Te lapod meg mATX, tehát nem megy bele,
2. a tápot én nem nevezném tápnak, szóval totális zsákutca... -
don pardon
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete jártam itt, és kaptam egy ilyen konfigot:
LAP: Intel Celeron G550 2.60 GHz/2MB s1155 BOX - BX80623G550 ~ 11k
CPU: MSI s1155 H61M-P20 (G3) ~ 11k
RAM: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz / 4GB KIT (2x2GB) ~ 6k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 ~ 13k
TÁP: VS350 Corsair ~ 9k
HÁZ: ASUS ház ~ 5k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 54kEzt elbírná ez a lc power ház, illetve a benne lévő 75wos táp?
Köszi,
Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
őstag
@ membrandj, balpis, Strix Aluco, StLui
Hagyjátok már elszáradni a1200-t. Látjátok, hogy menthetetlen. Tényleg ámokfutás amit csinál, de már nem is szórakoztató. Szétoffolja az egészet, kérdését nem az 1 hsz. alapján teszi fel, de a legnagyobb gond az, hogy több segítőszándékú topiktagba csak beleköt.Meliora sunt bono inimica
-
balpis
őstag
amit itt elvársz másoktól, az majdnem az, amit te magad nem akarsz megtenni:
"Ennyi idővel, befektetett ingyenmunkával akár letehetném az alapfokú angol nyelvvizsgát is."
Amit szeretnél, az kb. egy 50 oldalas esszé csak az alkatrészek funkcióinak ismertetése kapcsán.
De ez mind olyan info, hogy amíg valaki leírná, addig a google kidobja a választ.pl. Supports Intel® HD Graphics Built-in Visuals : Intel® Quick Sync Video 2.0, Intel® InTru™ 3D, Intel® Clear Video HD Technology, Intel® Insider™, Intel® HD Graphics 2500/4000 with Intel® Ivy Bridge CPU
- Supports Intel® HD Graphics Built-in Visuals : Intel® Quick Sync Video, Intel® InTru™ 3D, Intel® Clear Video HD Technology, Intel® HD Graphics 2000/3000, Intel® Advanced Vector Extensions (AVX) with Intel® Sandy Bridge CPU
- Pixel Shader 5.0, DirectX 11 with Intel® Ivy Bridge CPU. Pixel Shader 4.1, DirectX 10.1 with Intel® Sandy Bridge CPU
- Max. shared memory 1760MB with Intel® Ivy Bridge CPU. Max. shared memory 1759MB with Intel® Sandy Bridge CPUSajnos erről szól az élet: az információért alapvetően fizetni kell. És időt kell befektetni.
Ma már sok hozzáférhető pénz nélkül is, szinte minden, csak több idő befektetést igényel.
Azaz pl. a win funkciói kapcsán: vagy veszel egy sok ezer Ft-os könyvet - valószínűleg jót magyarul nem is találsz - és rászánsz pár napot. Vagy nem veszel, és rászánsz pár hetet a kiismerésére.Az angollal gond van esetleg? (a fenti mondatod alapján) Akkor legelőször azt kellene tisztába tenni. De nem az alapfokig, azzal még semmire nem mész...
-
n-tek
aktív tag
-
membrandj
nagyúr
Szia! Neked is ezt tudom javasolni:
Lap: ASROCK FM2A75M-DGS
CPU: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B~61k.
Pcx,ipon én ezeket ismerem. Keress rá,hogy hol jönnél ki a legjobban.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz SunyiMenyét #31934 üzenetére
Szia! Monitorral ezé alá nem adnám:
Lap: ASROCK FM2A75 Pro4-M
CPU: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
Táp: CORSAIR VS Series VS450
Ház: FRACTAL DESIGN Core 1000
Monitor: LG IPS224V-PNÖsszesen: 136k.
A házon lehetne spórolni 1-2k-t,de azt már rád bízom, illetve a procin,de azt nem ajánlom,de ha muszáj: AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX ez kb -5k.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek egy "erősebb" irodai gép kellene. Sok excel tábla, adatbázisok, néha videozás, nagyon ritkán játék, inkább csak a gyermeke játszik néha valamivel.
Van egy régi atx háza és egy frissebb 400W-os chieftec tápja és még egy 500GB-os sata csatlakozós vinyója.
Erről a konfigról mit gondoltok?Alaplap: ASUS P8B75-M LE
CPU: i3-3220
Mem: KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9Lehet, hogy a következő hónapban venne még egy SSD-t és egy full hd-s monitort is, de most 60 körül szeretne vásárolni.
köszönömés nem tudom, hogy reklámnak mennyi helye van, de hol érdemes vásárolni? köszönöm
[ Szerkesztve ]
Escape is Just the Begining
-
SunyiMenyét
csendes tag
válasz Strix Aluco #31930 üzenetére
Köszi, Monitor már nem férne bele??:S
-
drunkyboy
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm gépét fejleszteném. Milyen inteles vagy amd-s megoldás létezik egy alaplap-cpu-memória-videókari összeállításra max 60k-ból? Főleg netre lesz és filmre, és jó lenne, ha néhány játék is futna rajt kisebb felbontásban természetesen (pl: GTA IV). -
bluyoo
nagyúr
válasz taybor28 #31925 üzenetére
Mint írtam az I3 és a 7850-et részesíteném előnyben. A használt I5-öt azért írtam mert ugyan annyiból kijönnél mint az I3-al ...... és nem kevés teljesítményt nyernél vele.
Monitor ügyben a Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig toipic-ban érdeklődj.Az ottani fórumtársak naprakészek ez ügyben.
De nekem 21.6-os LCD -m van és nem nevezném óriásinak. Pont jó. Szóval +1 a haverodnak ....(#31927) Strix Aluco
+1[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz SunyiMenyét #31929 üzenetére
Lap: ASRock B75M-GL (15k)
CPU: Intel i3 3220 (29k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2*4 GB KIT (14k)
VGA: ASUS HD7770 1GB DDR5 (31k)
HDD: Hitachi Deskstar 7K.1000C 500 GB (13k)
Táp: FSP FSP400-60APN (10k)
Ház: Sharkoon Vaya (8k)Összesen: 120k
-
SunyiMenyét
csendes tag
SKacok megint én
Feladat: 120kból gépet össze rakni minden kell. (Film,Net, Játék(LoL,Dota2,WOT,TOR))
http://hardverapro.hu/apro/gianni_bazarja_uj_arlista_2013_01_30/hsz_1-1.html
[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz taybor28 #31925 üzenetére
Ugyan nem Tőlem kérdezed, de azért leírnám:
Mindenképpen FullHD monitort vegyél, monitort egyszer vesz az ember, akkor is (a konfighoz képest) hosszabb időre.
i3+7850 2GB (1GB-s 7850 nem éri meg)=85k, i5+7770 1GB=86k - ha hallgatsz rám, és FullHD monitort veszel, ott, maximális felbontáson inkább a VGA dominál, és az i3 ki is tudja hajtani a 7850-et.
Ha a proci kevés lenne, akkor később még mindig tudsz újítani egy i5-re. -
taybor28
csendes tag
válasz bluyoo #31865 üzenetére
Most még mindig nem tudtam eldönteni, mert monitort is szeretnék venni, amire van 30k keretem. Eddig azon gondolkodtam, hogy elég lesz egy 20"-os monitor és nem is kell hozzá olyan videokártya, ami viszi FHD-n a játékokat és elég egy Sapphire 7770 1Gb. Vagy veszek egy 21,5"-os monitort és akkor, ha már van olyanom, illene olyan videokártya hozzá, ami futtatja FHD-n a játékokat pl. Sapphire 7850 1Gb. Nézegettem a monitorokat és 3 db-ot találtam, amik árban és teljesítményben megfeleltek. Ezek a következők:
Asus VS208DR: [link]
Asus VH228D: [link]
LG E2242C-BN: [link]
Az elsőhöz elég lenne egy 7770-es kártya és akkor hozzá dobnék egy i5-ös procit.
A második és harmadik között úgy nézem, a különbség a kontrasztarány, ami az Asus javára hajtja a vizet, és az LG-nél a látószöggel is vannak némi problémák. A 21,5"-os monitortól meg azért tartózkodok, mert sima otthoni használatra lenne a gép, térinformatikára meg játékokra használnám, de nem szeretnék nézni, egy 55 cm képátlójú monitort egész nap, közelről. Erre mondta egyik barátom, hogy a 20" és a 21,5" között 3,8 cm különbség van, ami nem sok. Van benne valami... Viszont, ha veszek egy FHD-s monitort, akkor hagyom az i3-as procit és veszek hozzá inkább egy 7850-es videokártyát. (Használt dolgoktól most inkább tartózkodnék.) Szerinted, hogy válasszak?Seat Leon 1P 1.9 PD TDI 140Le
-
a1200
aktív tag
Már mindent leírtam többször is, olvass vissza.
Ilyen dolgok érdekelnek, ami itt olvasható a CPU, chipset, RAM, BIOS, audió, videó, stb. részekben : [link]
Supports Intel® HD Graphics Built-in Visuals : Intel® Quick Sync Video 2.0, Intel® InTru™ 3D, Intel® Clear Video HD Technology, Intel® Insider™, Intel® HD Graphics 2500/4000 with Intel® Ivy Bridge CPU
- Supports Intel® HD Graphics Built-in Visuals : Intel® Quick Sync Video, Intel® InTru™ 3D, Intel® Clear Video HD Technology, Intel® HD Graphics 2000/3000, Intel® Advanced Vector Extensions (AVX) with Intel® Sandy Bridge CPU
- Pixel Shader 5.0, DirectX 11 with Intel® Ivy Bridge CPU. Pixel Shader 4.1, DirectX 10.1 with Intel® Sandy Bridge CPU
- Max. shared memory 1760MB with Intel® Ivy Bridge CPU. Max. shared memory 1759MB with Intel® Sandy Bridge CPUASRock Extreme Tuning Utility (AXTU)
- ASRock Instant Boot
- ASRock Instant Flash
- ASRock APP Charger
- ASRock XFast USB
- ASRock XFast LAN
- ASRock XFast RAM
- ASRock Crashless BIOS
- ASRock On/Off Play Technology
- ASRock OMG (Online Management Guard)
- ASRock Internet Flash
- ASRock Dehumidifier Function
- Hybrid Booster:
- ASRock U-COP
- Boot Failure Guard (B.F.G.)
- Combo Cooler Option (C.C.O.)
- Good Night LED
Stb.Pont azért írok ide, hogy készen, gyorsan, 1-2 nap alatt megkapjam a válaszokat a tapasztalt emberektől, hogy ne kelljen a netet, a fórumokat, stb. HETEKIG túrnom a válaszokért, a gyártók oldalait, a 100 CPU, alaplap, stb. típust átnéznem.
Nem tudok minden dologhoz külön topikba írni. Ha kell CPU, lap, RAM, vannak kérdéseim a W8-ról, nem írhatok 5 külön topikba, az 5. a milyen gépet vegyek.
Csak úgy van értelme, ha minden 1 helyen megy.
Értitek már?Az meg kizárt, hogy a W8 összes beállítási lehetőségeinek az összes almenüjét, és annak is az összes almenüjét, mindenütt bal+jobb gombokat nyomogassak, kipróbáljak, mert ez min. 1 hónap lenne napi 3 órával, és ez csak ahhoz, hogy valamennyire kiismerjem ezt a rohadt rendszert. Ennyi idővel, befektetett ingyenmunkával akár letehetném az alapfokú angol nyelvvizsgát is. (Amúgy akinek van esze, menekül ebből az országból min. az USA-ig. Nem részletezem miért, aki okos, látja magától is.)
Az XP-t sem ismertem ki 100%-osan, pedig 5 éve használom. Ott a beállítások, stb,. dolgok nagy részét már végignyomogattam. Nem csinálom meg még egyszer.Pár órája levettem min. 200 MB-ra, és max. 1000 MB-ra a lapozófile-t, restart, semmi változást sem érzek. Ez nem megy 200 dolognál, amikor 1 részénél újraindítás is kéne.
Amúgy is túl sok RAM (4-5 GB) kellene, ha 130-150 lapot akarnék használni, mert most, 1 mozillában 30 lappal, semmi mással 1,7 GB foglalt a 3-ból.Az miért spam, ha a W8 topikban W8-as kérdéseket írok, ami kapcsolódik a RAM-hoz, a CPU-hoz, az alaplaphoz is?
Mióta nem függ az OS az alaplaptól, RAM-tól, CPU-tól?????
Tényleg nincs értelme itt írkálnom, úgyis az lesz, amit én akarok.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Figyelj!
Add meg akkor annak a boltnak a weblapját, ahonnan vásárolni szeretnél.
Add meg mégegyszer, hogy milyen felhasználási területről van szó - ne kelljen visszakeresni 100 hozzászóláson át, és hogy mire van szükséged, mid maradna a mostani gépedből (táp, HDD típust is)
Ha teheted, egy keretet is adj meg.Hogy milyen "paraméterek " vannak? Itt sajnos a kérdést sem értem. Javaslom a wikipediat vagy simán a googéle-t. vagy konkrét kérdést itt. Most azt várod, hogy valaki kezdjen el részletesen írni, hogy az alaplapon lévő D-SUB, DVI, HDMI, SATA2, SATA3, IDE, különböző típusú hangkimenetek, USB2, USB3 (hátlapi, belső), venti csatlakozók (3 és 4 PIN, alaplap függvényében), stb. stb. mit is jelent és hogyan működik?
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz radipeter #31921 üzenetére
Ha húznád a procit, akkor sehogy. Ha meg nem, akkor vétek lenne K-s procit venni.
Lap: ASRock Z77 Extreme4 (32k)
CPU: Intel i7 3770K (80k)
CPU hűtő: Thermalright Macho (12k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2*8 GB KIT (25k)
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB (17k)
SSD: Samsung 840 SATA III 120GB (24k)
VGA: Zotac GTX650 1GB DDR5 (33k)
Táp: Corsair CX430 V2 (13k)
Ház: Xigmatek Asgard Pro (13k)Összesen: 249k
-
radipeter
csendes tag
válasz Strix Aluco #31918 üzenetére
Egy i7 3770K-ra milyen konfigot dobnál össze? az ki tud jönni 200 környékén?
-
ktommy91
addikt
válasz Strix Aluco #31917 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de HDD, ház, táp nem szükséges.
Nincs kerítés.
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz ktommy91 #31915 üzenetére
Szia!
IGP-s megoldás:
Lap: ASRock FM2-A55-DGS (12k)
APU: AMD A8-5600K (25k)
RAM: Kingston HyperX DDR3 1600 MHz 2*2 GB KIT (7,5k)
Táp: FSP FSP350-60APN (9k)
Ház: Sharkoon Vaya (8,5k)Összesen: 74,5k
dVGA-s megoldás:
Lap: ASRock B75M-GL (15k)
CPU: Intel Pentium G1610 (10k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz 1*4 GB (7k)
VGA: Sapphire HD6670 1GB DDR5 (19k)
Táp: FSP FSP350-60APN (9k)
Ház: Sharkoon Vaya (8,5k)Összesen: 81,5k
Az előbbi megoldás procierőben jobb, az utóbbi megoldás grafikai téren.
Az előbbi IGP-je is alkalmas játszani, de a 2. nagyjából 20%-kal "tud többet". -
radipeter
csendes tag
válasz Strix Aluco #31914 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ. Esetleg, ha megkérlek összedobsz egy Inteles verziót?
köszi. -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősnek kellene kihozni ~75k-ból a legjobb alaplap+proci+ram+vga kombót. Általános dolgokon kívül alkalmi játékra használná, természetesen tudja hogy felbontásban,részletességben kompromisszumot kell kötnie. Előre is köszönöm a segítséget!
Nincs kerítés.
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz radipeter #31913 üzenetére
Szia!
Lap: ASUS M5A97 EVO R2.0 (24k)
CPU: AMD FX-8320 (41k)
CPU hűtő: EKL Cold Tower (3,5k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2*8 GB KIT (25k)
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB (17k)
SSD: Samsung 840 SATA III 120GB (24k)
VGA: Zotac GTX650 1GB DDR5 (33k)
Táp: Corsair CX430 V2 (13k)
Ház: Xigmatek Asgard Pro (13k)Összesen: 193,5k
-
radipeter
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy konfigot összedobni és ebben szeretném a segítségeteket kérni. fullHDVideó vágásra Illetve képszerkesztésre használnám főleg. Adobe CS6 futna rajta leginkább. 200e3 van a projektre. monitor van.
Nagyjából ennyi. köszi előre is. -
StLui
veterán
Akkor egyelőre ne költsél gépre, és ezt a rengeteg időt, meg főleg a 130 lapos böngészésre fordított időt inkább valami hasznosra fordítsd, szerintem. Akár olvass könyvet, könyvtárból olcsó.
Már ott rá kellet volna jönni, hogy valami gond van amikor kiderült teljesen hétköznapi weblapokat tartasz fontosnak nyitva tartani százszámra.
Semmi irónia, semmi kötözködés, jótanács.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
andree04
aktív tag
a1200 Ö szeretné tudni mit mivel érdemes összerakni és hogy miért is azt ajánljátok,szerintem.
-
a1200
aktív tag
Ez csak 1 kis részlet, sokkal rosszabb helyzetben vagyok, nem részletezem.
-
Strix Aluco
aktív tag
Én egyedül lakom édesanyámmal gimnazistaként, diákmunkából próbálom azt összeszedni, amit amúgy nem engedhetünk meg magunknak. Nekem sem tolják alám az Ájfon 5-öt, a jelenlegi konfigom is 80 ezer forintból tervezem összerakni, használt dolgokból.
De ha egyszer ebben a fórumban felteszem a kérdésem, az azt jelenti, hogy megbízom abban, akitől az ajánlatot várom.
Nem akar senki lehúzni téged, és rád se akarjuk erőltetni a többszázezres kiadásokat.Ha vidéken vásárolnál, add meg a bolt webcímét, onnan összeállítunk Neked valamit.
Egy keret sem jönne rosszul, mert onnan tudunk elindulni.Ha teljesen minimálisan akarod megúszni a dolgokat, de javulást akarsz, akkor el kell fogadnod, hogy lapra, procira, memóriára minimum rá kell költeni 50-60 ezer forintot.
[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
válasz Strix Aluco #31905 üzenetére
Nem volt 2 egyforma ajánlat sem, nem hogy 3.
Ha nem lenne mindenből rengeteg típus, nem lenne nagy gond választani.
Persze, velem van a baj, mert alaposan tájékozódni akarok a lehetőségekről, hogy ne utólag szívjak. Hát nem.
Sajnos sokkal rohadtabb ez a világ, mint gondolnátok, sokmindennek utánajártam.
A tervezett elavulás, a válság, a túl nagy választék csak 1 része 1 nagyobb dolognak. Nem részletezem.Manapság nehezen lehet bárkiben is megbízni, sokszor megszívtam már, ha bíztam valakiben, ezért kértem több embertől is ajánlatot, hogy összehasonlíthassam, de a válaszokban ellentmondások is voltak.
Rengeteg mindenre kell figyelni, bármit is veszek, teszek.
Nem a korom az érdekes, nem vagyok se túl fiatal, se túl öreg.Úgy látszik nektek nem világos miért így csinálom a dolgokat.
A legtöbben csak bejönnek ide, beírják mit akarnak, 2-3 üzi, és már el is mentek, csinálják a dolgot a kapott infók alapján. Én nem ilyen vagyok. Bármit veszek, alaposan utánajárok, még ha 1-2e Ft-os dolog is.
Ti is így cselekednétek, ha minimálbért keresnétek, egyedül élnétek, nem lenne senki, akire számíthatnátok, se család, se senki, és nem lenne 2 évente 150-200e-etek új konfigra, vagy Apple cuccra.5 év után akarok fejleszteni. Nekem 5 évente is sok 70e-et csak PC dolgokra költeni.
-
Strix Aluco
aktív tag
Az utolsó 2 bekezdést már leírtad nagyjából kilencszer. Többször már nem kell, köszi.
Az elsőre válaszolva: leírtuk, hogy mi lenne újítás. Leírtuk, hogy miben érdemes gondolkozni, és azt is, hogy miben nem.
És csodálkozol, hogy mikor már tizedszerre kezdesz el merengeni a 2*4 1*8 dolgon, ami legalább annyira lényegtelen, mint hogy milyen színű alsógatya van valakin, senkinek nincs kedve tizedjére is választ adni?Menj be a boltba, kérj ott árajánlatod, és pengesd ki a pénzt, amit kérnék érte. Ha ennyire nem érdekel más véleménye (ne mondd, hogy nem így van, mert akkor már a 3. TELJESEN UGYANOLYAN ajánlatnál abbamaradt volna a diskurzus) akkor hagyatkozz magadra.
Árakra reagálva: minek kéred, hogy árakkal ajánljunk valamit, ha nem adsz keretet?
-
andree04
aktív tag
Úgy olvastam hogy a B75 : az első Intel B75 vezérlőchippel szerelt alaplapok. A lapkát elsősorban kis- és középvállalati felhasználásra szánják.
Magyarán mindenki használhatja akinek nem kell tuning illetve RAID vezérlő.Ezt akkor nekem találták ki. -
andree04
aktív tag
válasz tranceplanet #31900 üzenetére
Szóval mindenképp egy min i3 as procit ajánlanál?
Inkább egy olcsóbb alaplap és drágább processzor az aktuális összeállítás?
Ha nem játszanék kell nekem az a 8 GB RAM?
Elnézést a sok kérdésért,de nem vagyok egy okoska -
StLui
veterán
válasz Strix Aluco #31893 üzenetére
3 topicban tart az ámokfutása, napok óta, de szórakoztató, ha nem húzod fel magad rajta
mondjuk azon megvagyok lepődve, hogy még nem kapott semmit a folyamatos offolásért amit még csak off-ba sem tesz
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
a1200
aktív tag
válasz Strix Aluco #31895 üzenetére
Nem adtam pénzkeretet, ezt honnan vetted? Csak hogy minél olcsóbb legyen, meg nem elavult, nem túl kis teljesítményű, stb. Ott vannak hogy miknek kell megfelelni. 31838, 31840.
Sokmindent kérdeztem, írtam itt, de még mindig többre nem kaptam választ.
Pl. az alaplapok, CPU-k paramétereinek a magyarázatát, melyik mit jelent, miért hasznos, stb.
Több ellentmondás is volt közetetek, pl. hogy az i3 3225 túl erős ehhez, stb.
Az 1 dolog hogy többen többféle konfigot ajánlottak, de akkor is nekem kell választanom akár ezek közül, vagy másból.Annyit tudtam meg, hogy Asrock lap éri meg jobban, és hogy egyben 8 GB alig lassabb, mint 2×4.
Az Intel/AMD dolgot is nekem kell eldöntenem, és a több lapból, CPU-ból, RAM-ból is választani, és még nem is minden kapható itt. A távvásárlást nem szeretem ilyen dolgoknál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- HP pro desk erős procival
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest