Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
execute93
őstag
Hellotok.
Félkonfigot szeretnék vásárolni. Amim van:Asrock H61M-GS
Intel Core I3-2100 3,1GHZ
4GB DDR3 KingMax 1333MHZ
Gainward GTS 450 1GB
FSP Hexa 400WEbből eladnám a Procit (20K) meg a VGA-t (20-25K). Hozzárakok még 60eFT-ot.
Így kb 100.000ft-om van. Proci, meg vga kéne. Mi a best buy?MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
balpis
őstag
válasz Joe Swanson #30496 üzenetére
karcsú...
Lehetnek-e használt holmik, milyen felontásban szeretnéd használni és van-e bármi használható alkatrészed?
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz Joe Swanson #30496 üzenetére
Ennyiből a legújabb játékokat max. úgy tudod futtatni, hogy megveszed, és a menüt nézed 1,5 óráig, ott talán lesz 30-40 FPS-ed.
Kb. 100k körül indul az, ami már tud valamit kezdeni a mai játékokkal valamit érdemlegesen.60-70k-ért egy HD filmezésre, multimédiára, esetleg közepes gépigényű játékokra alkalmas gépet tudunk ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Joe Swanson
senior tag
SZiasztok! olyan maximum 60-70 ezer Ft ot szánnék a gépre. Amire kellene: Bf 3 és a legújjab játékok futtatása. előre is köszi!
-
trickyy
senior tag
válasz Strix Aluco #30490 üzenetére
Hitman Absolution-nek meg kevés volt a HD7850-em, AA nélkül FHD-n 25-35 FPS, 8X AA-val 19-20 FPS.
Igazából, ha FHD-n AA-val szeretnénk mindent jól játszhatón, és maxon játszani, akkor kell egy HD7950.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz ludsimon #30488 üzenetére
Szia,
Ha igaz, amit a játékról írnak, azaz kb. Hitman Absolution szintű bejárható területet, illetve bődületesen jó grafikát ígérnek a fejlesztők, akkor ez már kevés lehet az i3-nak, viszont egy i5 már megfelelő a célra.
Kártya szinten én egy 7850-re saccolnám az élvezhető FullHD játék alapfeltételét.
Üdv,
Str.A -
Strix Aluco
aktív tag
válasz guftabi96 #30487 üzenetére
Szia!
Lap: ASRock FM2-A75-PRO4-M (17k)
CPU: AMD Athlon X4 750K (18k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2* GB KIT (8k)
VGA: ASUS HD7770 1GB DDR5 (30k)
HDD: Hitachi Deskstar 7K.1000C 500 GB (13k)
Táp: Corsair VS50 (9k)
Ház: Gaba 2936 (4k)Összesen: 99k
4 magos, tuningolható CPU, húzásra alkalmas lap, FullHD-re elegendő VGA, gyors és halk HDD.
RAM-ból 2GB az öngyilkos vállalkozás, 4GB-nél nem szabad alább adni - mivel a Pro4-M-ben 4 modulnak van hely, a későbbiekben még vehetsz bele pluszban.
A ház a lehető legolcsóbb, és egyben legszarabb az ipon kínálatából.Üdv,
Str.A@ludsimon: Írom.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Tudom még semmit nem lehet tudni a játékról, a gépigényekről, de azért megkérdezem, hogy szerintetek a Watch Dogs PC játékhoz egy közepes grafikához 1920x1080-ben milyen gép kell, videókártya illetve processzor terén?
Elég lehet prociból az i3 3220? VGA-kban nem vagyok már képben.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
guftabi96
addikt
Szeretnék egy asztali gépet vásárolni kb 100e-ből
- jelenleg elég egy fapadosabb gép is, később szeretném fejleszteni, tehát itt az első lényeges dolog a vásárlással kapcsolatban: később tudjam fejleszteni
-jelenleg elég 2gb ram később szeretnék majd 6 vagy 8 gb-re váltani
-Processzor mindegy, hogy amd vagy intel, de itt is lényeg, hogy később tudjam fejleszteni.
-vga itt is elég valami alsóbb kategóriás (mw3-at vigye, mert azzal még szoktam multizni) mint ahogy az előzőeknél ezt is szeretném majd fejleszteni később
-táp: nem ismerem őket, rátok bízom
-ház: amennyire olcsó csak lehet, nem kell semmi extra, úgyse látom a székbőlmonitor, egér, billentyűzet és egyéb kiegészítők nem kellenek.
ezek vannak, csak egy komplett számítógépre van szükségemFontos!!: részletre akarom venni, szóval egy helyről kellene összerakni, asszem iponon lehet így, hogy összerakják és részletre kifizetem
Válaszokat előre is köszönöm.#KeepFightingMichael
-
törölt tag
szerintem is tök felesleges a 26 ezres alaplap
16-ért is drága az a memó, 13-ért van már
Intel Core i5 3470 Boxed is elég lenne 45 ezerért -
pohár
félisten
ezen már nagyon nem lehet variálni, maximum a VGA-t lehet 660Ti-re cserélni (átlag 60-70FPS a legnagyobb 64 fős mapokon is, FHD felbontáson, Ultra beállításon), de az nem fog beleférni 180-ba, szóval jó ahogy van
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Mate
nagyúr
válasz trickyy #30481 üzenetére
Tesztek alapján Battlefiel 3 alatt a g650 Ti ugyan annyit ért el, mint HD7850-es. Ha olcsóbb lapot vesz, akkor pláne kijön a keretből egy 660-as, ami még jobb, mint a HD7850-es. És mint írtam gtx260 elbirkózik vele, akkor kétlem, hogy 650-nek gondot okozna.
[ Szerkesztve ]
-
SzTyu
csendes tag
Sziasztok!
Mielőtt itt lenne a csatamező, elmondanám, hogy BF3 multira kellene a gép, így valószínű az i5 lesz, mivel azt többen is ajánlottátok, persze ha van még valakinek kedve és ideje szívesen veszem az újabb konfig ajánlásokat, eddig trickyy javaslata a legszimpatikusabb.
Köszi
Sztyu -
membrandj
nagyúr
Csak játékra jó az a10-5800k is,de mivel írtad,hogy hobby szinten vágsz is,ezért írtam inkább egy erősebb amd procit, csak ebbe nincs integrált vga. Az egyik oldalt szerint a 7750 kb 2x olyan erős ,mint a HD 7660D .
Gyakorlatban gyanítom,hogy ekkora különbség azért nincsen. Ezzel a passzív hűtéses kártyával csak az a baj,hogy +2-3 ezer forintért már 7770 van, ami jobb. Ha nem olyan fontos a videovágás és inkább a játékokon van a hangsúly,akkor erre a felbontásra talán jobb választás az a10-5800k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
pohár
félisten
-
Mate
nagyúr
válasz Freiherr #30473 üzenetére
Ha multizni akar akkor legjobb választás árban szerintem i5-3570.
Abban igazad van, hogy multihoz kell a 4 mag. Viszont aki 180-ból akar bf3-al multizni FullHD-ben annak valahol kompromisszumot kell majd kötnie.
Ha nem akar multizni, akkor meg egy elég izmos gépet össze lehet rakni az összegből.
Próbáltam már multiban BF3-at és tökéletesen ment, így szerintem inkább erősebb proci+gyengébb vga páros a jobb hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz vitaro #30469 üzenetére
Szia!
Lap: ASRock FM2-A55-DGS (12k)
APU: AMD A8-5600K (25k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2*2 GB KIT (8k)
HDD: Hitachi Deskstar 7K.1000C 500 GB (13k)
Táp: Corsair VS350 (9k)
Ház: Gaba 2936 (4k)Összesen: 71k
4 mag, az integrált grafikával még a játék is lehetséges.
Üdv,
Str.A -
trickyy
senior tag
válasz Strix Aluco #30468 üzenetére
Még mindig nem multiról beszélünk. Én akkor is úgy gondolom, hogy erős CPU+VGA páros előbb, utána ha van pénz és igény rá, akkor opcionálisan egy SSD-t tesz bele, hogy pörgős legyen az oprendszer és gyorsan betöltsön az az 1-2 játék.
Egyébként meg olyat írsz nekem, amit én leírtam te elolvastad, majd leírod nekem újra. "FHD-ban VGA dominál."
[ Szerkesztve ]
-
vitaro
senior tag
Sziasztok!
Egy alap gépet szeretnék összerakni (ház és ami abba kell, perifériák megvannak), internetezésre és filmnézésre kellene. Nem ártana ha bírná a HD filmeket is, de nem életbevágóan fontos. Olyan 65-70 ezer forint lenne a keret.
Előre is köszönöm!
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz trickyy #30466 üzenetére
Ezt írtad előbb is, én meg ugyanazt tudnám most is válaszolni, plusz a Sandy Bridge tesztet tudom belinkelni, ahol a célnak megadott BF3 alatt az i3 otthagyja az i5-öt.
Multiban persze, hogy jól jön a plusz szál, de nem írta a tag, hogy multira vagy single-re kell - bár gondolom multira.
Egyedül azért ajánlom az i3-at még mindig, mert ha mindenképpen akar a közeljövőben i7-et, akkor az i3-ról valóban hozna 20-25%-ös növekedést, míg i5-ről egy 10-15%, amit nem lehet megérezni.[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
válasz Strix Aluco #30461 üzenetére
Látom te sem multiztál még Bf3-al Fhd-ban,akkor eszedbe nem jutna 2magos i3-at ajánlani.
+1 trickynekBack to the future
-
trickyy
senior tag
válasz Strix Aluco #30465 üzenetére
Én is tudom amit leírtál, de én inkább fizikai négy magosat építenék ennyi pénzből FHD-ra, később pedig kedve szerint vesz bele egy SSD-t.
Néhány helyzetben biztos, hogy előnyére válna az i5.
[ Szerkesztve ]
-
-
membrandj
nagyúr
Szia! Ha jól sejtem a passzív tápodból,akkor neked az a fontos,hogy minél halkabb legyen. Így ezeket venném:
Lap:ASUS M5A97 EVO R2.0
Proci:AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
Vga:ASUS HD7750-DCSL-1GD5 HD7750 1GB GDDR5 PCIE
HDD:HGST 1TB 7K1000.D 7200rpm 32MB SATA3 HDS721010DLE630
Ram: CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
Összesen: 118kHa nem fontos annyira,akkor inkább 7770/650Ti kártyát választanék.
Írtad,hogy hűtőt majd nézel hozzá, fog is kelleni,mert nem épp a leghalkabb a gyári AMD hűtő.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Strix Aluco
aktív tag
Szia!
1680*1050-es felbontásig bezárólag egy APU megfelelő választás, ha megfelelő RAM-mal van párosítva, egy HD6670-es diszkrét kártya szintjét is tudja hozni.
Lap: ASRock FM2-A75-PRO4-M (17k)
APU: AMD A10-5800K (31k)
Hűtő: Xigmatek Gaia (8k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1866 MHz 2*4 GB KIT (16k)
HDD: Hitachi Deskstar 7K.1000C 500 GB (13k)Összesen: 85k
Az A10 gyári hűtője mint általában az összes AMD hűtője, borzasztó hangos, a Gaia viszont nagyon halk, tuningra is alkalmas.
Üdv,
Str.A -
trickyy
senior tag
válasz Strix Aluco #30461 üzenetére
Azért érezhető szerintem FHD-ban is a különbség a két proci között, érdemes lenne i5-öt vennie fizikai négy mag már kell jó néhány játéknak, később meg vesz SSD-t, ha van rá keret és igény.
-
Strix Aluco
aktív tag
Lap: ASRock B75-PRO3 (18k)
CPU: Intel i3 3220 (29k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2*4 GB KIT (14k)
VGA: Sapphire HD7850 1GB DDR5 (46k)
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB (18k)
SSD: Samsung 840 SATA III 120GB (24k)
Táp: Corsair CX430 V2 (13k)
Ház: Xigmatek Asgard Pro (13k)Összesen: 175k
Mivel említetted, hogy cserélnél a későbbiekben, egy i3-at ajánlok, két okból: a keretedbe a 7850 fér bele, amit egy i3 3220 is gyönyörűen ki tud hajtani, másrészt, egy i5-ről i7-re váltás nem hozna akkora teljesítmény-növekedést, ha a konfig többi részét nem cseréled.
Az SSD-vel érezhetően gyorsul a rendszer, manapság már nem érdemes mást használni op.rendszernek.Az ipon.hu webáruházából megrendelheted őket, nagyjából 1-2 ezer forintos eltérés lehet.
Üdv,
Str.A@Balux: Csinálom.
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
Szia!
LAP: Asrock B75 Pro 3 / USB3, SATA3 18k
CPU: i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 50k
VGA: ASUS HD7850DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5 PCIE 52
RAM: Corsair Vengeance 1600Mhz DDR3 Low Profile CL9 KIT 2x4 GB 15k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB 13k
ODD: Asus DRW-24B5ST 5k
HÁZ: Zalman Z9 15k
PSU: Chieftec CTG-500 OEM 12k180k
-
SzTyu
csendes tag
válasz Strix Aluco #30457 üzenetére
Nem tuningolnám, 1920x1080at tud a monitorom
-
Balux
tag
Sziasztok,
hobby HD vágás, 1440*900 játékra szeretnék javaslatot kérni tőletek. nincs felső keret, olyan megoldást szeretnék, ami jó ár/érték arányú, kifejezetten csendes (léghűtéses) és később fejleszthető. (nem szeretnék tehát 2* annyit fizetni hogy 30%al gyorsabban tudjak renderelni vagy hogy medium helyett highon menjen minden fix 60 fps-en)
lap, cpu, mem, hdd, (dvga?) kellene csak, ház (acousticase), táp (zen 300w) van, hűtőt, ventiket majd nézek ha ezek már tisztázódtak.
a következő dilemmáim vannak
- passzív 7750 (ASUS HD7750-DCSL) vagy komolyabb integrált vga-s rendszer irányába érdemes elindulnom? (7770 már úgy láttam felesleges erre a felbontásra és vsz az lenne messze a leghangosabb a gépben)
- van e számottevő teljesítmény különbség 7750 és a komolyabb iVGAk között 1440*900-on?
- ha iVGA akkor AMD v Intel? egyik kevesebbet fogyaszt a másiknak erősebb a grafikus teljesítménye ha jól tudom...Üdv
Balux -
SzTyu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy gamer gépet, lehetőleg i5ös procival, nagyjából 170.000Fti-ig, max 180.000, lényeg, hogy szeresse a BF3at, és ha olyan lesz a kedvem bele tudjak paszírozni egy i7-et is!!
Házzal együtt, kompletten perifériák nélkül érdekel a dolog
Tudtok ajánlani boltot is, ahol a legjobb báron szerezhetem be az alkatrészeket?Köszönöm a segítséget
Sztyu
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz TechN7ne #30453 üzenetére
Ha mind a kettő alkalmas az "elvetemült" ötletre, akkor őt kell megkérdezni, hogy kell-e neki pl. usb3.
Én magamnak P7P55D-E-t választanám, mert a csatlakozóit annak tudnám kihasználni.
Tapasztalatom egyik alaplapról sincs, de nagy különbségek tényleg nincsenek. SLI-ben nincs tapasztalatom, örülök, hogy 1 vga van a gépben, nem volt még alkalmam kipróbálni.
Az ár szintén döntő lehet, bár nem néztem meg melyik milyen áron van.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz TechN7ne #30450 üzenetére
Ha megnézed a specifikációkat jól láthatóak a különbségek, bár nem sok van.
Pl. Egyiken több a sata 3 csatlakozó, mások a hátlapi kivezetések, egyiken van alaplapi usb3 foglalat, koaxiális S/PDIF kimenet stb. Támogatja az NVIDIA® Quad-GPU SLI™ technológiát, a másik nem.
Apró eltérések, az, hogy neked mi a fontos, neked kell eldönteni.[ Szerkesztve ]
-
NighTecH
csendes tag
válasz sketchifun #30447 üzenetére
430w elég ebbe a konfigba akkor? És ez a corsair jobb ezek szerint mint a cm gx lite?
Who dares wins!
-
Mate
nagyúr
válasz NighTecH #30448 üzenetére
Merevlemezt én Westerdigital javaslok, nekem nagyon sokkal volt már dolgom és elégedett vagyok. Voltak a green szériával egy időben gondok, ami miatt sokan csalódtak benne, én nem találkoztam vele.
Videokártyával kapcsolatban szerintem Asus a legjobb, bár meg is kéri az árát. MSI kártyákkal igen nagy gondjaim voltak, bár ez már 3-4 éve, de nem felejtek
-
NighTecH
csendes tag
válasz sketchifun #30447 üzenetére
ja és 140000ből ki kéne jönni A videókártyával meg a merevlemezzel kapcsolatban milyen gyártót javasoltok?
Who dares wins!
-
NighTecH
csendes tag
Sziasztok! Új gép vásárlását fontolgatom és szükségem lenne pár jó tanácsra. Az általam összeállított konfig a következőként néz ki:
Asus P9B75-M LX alaplap
Intel i3 3220 CPU
8GB Kingmax DDR3 as ram
Nvidia geforce GTX650 TI VGA
Cooler Master Elite Knight ház
Cooler Master GX Lite 500W
200/250 GB os merevlemez
LG optikai meghajtóAmire kéne az CAD szoftverek futtatása és játék (Counter Strike Global Offensive, COD Black Ops 2, Crysis2)
Szerintetek ez a konfiguráció erre megfelelő? Segítsetek kérlek néhány tanáccsal, kritikával ez lenne az első gépem amit magam rakok össze Előre is köszönöm
Who dares wins!
-
csstriker86
csendes tag
válasz petya84b #30442 üzenetére
Sziasztok bocs a zavarásért esetleg bedobhatnék én is egy ötletet az AMD csinált egy firepro apu-t még régebben olvastam itt a PH-n és ez esetlegesen megoldás a problémára csak nem tudom milyen termékek épülnek rá a neve FirePro A300 és A320 és elég jó a terméktámogatása is.
-
petya84b
tag
válasz Strix Aluco #30441 üzenetére
Igen gépészek is meg infós tanulók is használni fogják a gépeket tehát széleskörű használatra lesz.
-
Strix Aluco
aktív tag
Mert azzal, hogy kipróbálom, közelebb vagyok ahhoz, hogy Quadro-fan legyek? Nem.
Nem, mert azt gondolom, hogy iskolai használatra nem kell se Quadro, se FirePro - az első hsz-ében írta a kérdező, hogy egy kis 3D vágás, egy kis Office - ezekre BŐVEN ELÉG a GTX, a CUDA/PhysX támogatásával, fölösleges egy olyan kártya, ami a CAD/M&E/PLM alapú dolgokon kívül másra nem alkalmas - infotagozaton pedig a diákok szabadidejükben nem 3D-t fognak vágni, hanem játszani fognak, ez meg személyes tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz Strix Aluco #30438 üzenetére
és ezt ki is próbáltad?ne az infokat olvasgasd hanem próbáld ki az adott programokat mindkét kártyán...
nem beszélve hogy nem csak a szín megjelenítés a különbség..[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
Utánanéztem, de továbbra sem fogok DDR3-as 512 MB-s Quadro-t vagy FirePro-t ajánlani.
A Quadro 5000 pl. annyiban különbözik egy GTX670-től, hogy a GTX 16,7 millió színei helyett 1,087 milliárdnyira képes. Nem ECC RAM-okkal, és FX6300-zal társítva a 3D-szerkesztésben adott előnye nem térül meg egyéb területeken, az ár/érték aránya el van méretezve.
Quadro-t az vegyen, aki vesz mellé egy olyan procit, ami meghajtja, és nem utolsó sorban egy olyan megjelenítőegységet, ami képes ezt az 1 milliárdnyi színt valamennyire továbbadni - jelenleg olyan 200k-nál indulnak az ilyen monitorok, az Eizo FlexScan EV2736WFS-t már potom 250k-ért meg is kaphatod.
Egy átlag, iskolai felhasználási területre tökéletesen jó a GTX.
-
x_o_n
veterán
válasz bluemirage #30435 üzenetére
cad - cam programoknál jön ki a lényeg igazából.A render teszteket nem is értem,nem ehez valók
amugy az irodában is egy ilyen kis quadro van és ami azon megy simán az bizony a gtx en röcög persze cserébe az nvq alkalmatlan játékra...de valamit valamiért -
stefyY
őstag
Szép estét Uraim!
Adott egy 2 éves konfig:
Asus M4N68T-M LE V2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
AMD Athlon II X3 455
ATI Radeon HD 5670 (1024 MB)
4 GB DDR3-1333 RAM
500GB SATA3 Seagate Barracuda 7200RPMebben tartózkodik egy nem túl vaskos 450W-os táp.
Nos...alaplap, processzor és VGA menne a levesbe, és ezeket néztem helyettük, durván 25k ráfizetéssel, ha a mostani alkatrészeimet el tudom adni normális áron:
ASROCK FM2A75M-DGS FM2
SAPPHIRE HD7770 1GB GDDR5 Ghz Edition
AMD Athlon X4 740 processzorban gondolkodtam...Arra jutottam, hogy ezek nagyjából mindenre elegendőek. Remélem a táp is elég lesz neki...véleményeteket várnám.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
őstag
Tényeg nem tudtam, hogy ilyen occsón is vannak kis Quadro-k.
És pl. nem értek a CAD-es dolgokhoz, de pl. videóvágás, és az ottani renderelés terén a Quadro és firepro kártyák sokat veszítettek a valamikori előnyükből. Pl. a Sony Vegas-nál már egy AMD szintjére süllyedtek le, ha HD mpeg2-be kell renderelni. H264-nél a helyzet ugyanaz, bár ott az AMD nagyobbat bukik.
Pedig félmilliós Quadro 5000-est mérnek össze a tesztben és sokkal lassabb, mint egy GTX560... Nem belépő kis Quadro-król van szó. Tudom, hogy a programoktól is függnek az értékek...
Csak azért írtam, mert hátha a trend miatt félprofi CAD-es területen is ugyanez a helyzet.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
x_o_n
veterán
válasz bluemirage #30432 üzenetére
ez nem igazán igy van, 25k nál kezdődnek,aaz 512mb verziók ilyen célra sokkal jobbak mint egy 650/7770
a mindenki által ajánlott boltokban is van belölük dögivel.
persze ha egy prof felhasználásról van szó ahol jóval több kraft kell ott lépnek képbe a 100-600k között lévő kártyák. -
őstag
-
x_o_n
veterán
válasz Strix Aluco #30424 üzenetére
esetleg ha néha utána is néznél mikor irsz valamit akkor látnád hogy van firepro és nv quadro is 30-40k között.
most tényleg kezdjek linkelgetni oldalakat? -
-
djnyakesz
aktív tag
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz petya84b #30421 üzenetére
A legtöbb CPU venti csak azért van, hogy forgalomba hozzák a procit, kb. semmire se jó, főleg AMD vonalon - 5k-tól már vannak jól hűtő, megbízható coolerek, de szerintem nem érdemes költeni rá.
Más: ha jól tudom, a monitor csak HDMI (vagy DVI is?) -n keresztül ad hangot, D-Subban nem (ez biztos, tapasztalom nap mint nap), ezért olyat érdemes venni, amin van HDMI vagy DVI.
-
x_o_n
veterán
válasz petya84b #30421 üzenetére
akkor mindre kéne valami más fajta hűtő,de ha 25 gépről és cad programok futtatásáról van szó,akkor miért nem firepro vagy nvidia quadro megy a gépekbe? ebben az árfekvésben van mindkét gyártónál és azok ilyen téren megeszik reggelire a 650/7770 t hiszen azok erre vannak kitalálva.
-
petya84b
tag
válasz trickyy #30418 üzenetére
Igen monitor billentyűzet minden kellene. Amúgy monitorból multimédiás(hangszórós kivitel) lenne a legjobb igaz nem feltétel de nagy ritkán jó ha van. Amúgy itthon nekem hasonló konfigom van és félek attól hogy ennél is a CPU ventilátor ciripelni fog és az nem túl jó ha 20-25 gép ciripel egyszerre.
-
őstag
válasz Strix Aluco #30409 üzenetére
#csehe02
Asrock 970 Extr 4 helyett, melynek 4+1-es tápellatása csak elégséges az FX8-ashoz, nem ajánlott... meg úgy általában a most kapható Asrock-ok nem a legjobbak a Vishera-okhoz."Advanced 8+2 phase CPU VRM power design for AMD high-TDP CPU support" miatt
GIGABYTE GA-970A-UD3 22k
A konfig többi részével nincs komoly gond, bár én még a megadott táp helyett egy Chieftec CTG-500-on elgondolkodnék, de ez már szőrözés.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
trickyy
senior tag
válasz petya84b #30416 üzenetére
LAP: Asrock B75 Pro 3 19k
CPU: i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 50k
VGA: Zotac GTX650 1 GB 30k
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz low profil 2x4 Gb KIT 15k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB 13k
ODD: Asus DRW-24B5ST 5k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro 12k
TÁP: Corsair Builder Series CX430Wv2 12ki5 is kijönne, ha ennyit szeretnél rá szánni, vagy monitornak is bele kell férnie?
156k.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz petya84b #30413 üzenetére
Erre a feladatra jobb az fx6300,mint egy i3. Monitornak én ezt venném inkább: Benq G2255 monitor(Van rajta DVI). Tápnak pedig szintén ezt ajánlanám: Chieftec CTG-500-80PB OEM táp.
Vga-nak inkább ezt MSI GTX 650 1GB DDR5 N650-1GD5/OC.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
petya84b
tag
válasz Strix Aluco #30414 üzenetére
Igen azt láttam köszönöm is a választ, de azt kérdeztem most, hogy érdemes-e inteles konfigon gondolkodni ilyen árba?
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz XP NINJA #30411 üzenetére
Egy nagy SSD-t szerezz be és ugyanúgy fog felvenni, mint ahogy játszol, nem lesz fps drop. Azért 1080p-hez kell egy jó pár mega/sec-es másolás ami jópár HDD-t kiakaszt és emiatt szaggat felvétel közbe. Legalábbis FRAPS-be ami tömörítés mentesen vesz fel.
[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
-
petya84b
tag
válasz petya84b #30397 üzenetére
Érdemes lenne intel téren is összeállítani vagy inkább AMD? Mert ahogy néztem ugyan ennyiből max 2 magos intel lehetne.
Iskolába gépterembe diákoknak ez a konfiguráció mennyire jó választás? Gépészeti ismeretekhez 3D tervezéshez meg a hétköznapi Office progikhoz kell a gép.
AMD FX 6100 processzor 36 hó gar. 27,143 Ft
MSI 970A-G43 alaplap 36 hó gar. 18,970 Ft
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 12 hó gar. 16,485 Ft
Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-17-20G videokártya 24 hó gar. 27,516 Ft
FSP HEXA 500W tápegység 48 hó gar. 12,627 Ft
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMX8GX3M2A1600C11 memória 36 hó gar. 13,428 Ft
AOC 2250SWDAK LCD | Monitor 36 hó gar. 28,209 Ft
Arctic F12 12cm ventilátor 12 hó gar. 1,389 Ft
Icon7 D200 egér 12 hó gar. 1,643 Ft
M-Tech AS08A-BK BLUE LED táp nélküli fekete számítógép ház 12 hó gar. 6,248 Ft
Samsung SH-224BB/BEBE fekete OEM DVD író 24 hó gar. 4,159 Ft
Silverline KB770 billentyũzet 12 hó gar. 1,230 Ft
Pixel garancia 790 Ft
Háztól-házig garancia 590 Ft
Összesen: 160,426 Ft -
XP NINJA
őstag
Üdv.
Afterburner-es 1080p-s gameplayfelvételekhez melyiket fejlesszem inkább?
I3-2100
HD 6770 1GB -
Strix Aluco
aktív tag
-
csehe02
csendes tag
sziasztok!
haver szeretne venni gépet, főleg Archicad, Photoshop illetve renderelő programok használatára.
Amd fx 8320 procit nézett ki, ez "fixnek" mondható.
Ehhez milyen költséghatékony alkatrészeket ajánlanátok? Tuninghoz nem ért, úgyhogy az valószínű nem lesz.
Ami most kéne:
-Alaplap
-Vga (GTX 650re gondoltunk)
-Ram
-Táp ami ezekhez megfelelő
-esetleg egy olcsó, de pöpec házkeret nincs meghatározva, de a költséghatékonyság nem utolsó szempont. a felvázolt alkatrészek kb megadnak egy szintet.
köszi előre is!
-
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
látom itt csak 10 percet szántok
hát azért köszönök mindent,
nem kötekedni akartam , csak társalogni és esetleg jobbat kihozni
bocsánat hogy nem értettem mindennel egyet .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
membrandj
nagyúr
válasz Strix Aluco #30400 üzenetére
Ha már megvan neki a Vga akkor tárgytalan,de ha nincs,akkor erősebb VGA-t vennék. Nagyon erős az a 3570k egy sima gtx 650-hez.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- HP pro desk erős procival
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest