Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramos_
tag
válasz #98593280 #27994 üzenetére
értem köszi
esetleg elmondanád hogy az iponon jelenleg vásárolható xigmatek asgardokból melyikben van kábelmenedzsment pro-n kivül? (13.5k-ér sokallom) ugyanis ez a leírásoknál nem szerepel
vagy hasonló 10-11k értékben melyik másfajta ajánlott alsótápos házban van?
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz #98593280 #27989 üzenetére
"A teszt legalább valamit mutat, te csak dumálsz a levegőbe!"
Ez a te bajod,hogy tesztekre hagyatkozol.Nem hiszem,hogy így elég objektívek az ajánlásaid.Inkább csak te dumálsz,és nem tapasztalatot írsz.Ezért is van az,hogy AMD vonalon sokszor elég nagy blődségeket ajánlasz. Inkább csak olvasni szoktam ezt a topicot,mert már más topicokban is,jöttek,hogy "ezt ajánlották,AMD vonalon,jó ez így?" Persze akit nem beszélsz,vagy nem tudsz lebeszélni az AMD-ről.
Mint írtam nem baj az,hogy te ajánlod az Intelt,mert én(is) ajánlom az AMD-t,mert semmivel sem rosszabb,sőt szerintem ár/érték arányban jobb,mint a túlárazott Intel.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Sz.Balazs #27987 üzenetére
Szia.
Alaplap: Asus P8B75-M LX PLUS 15.113Ft
Proci: INTEL Core i5-2310 43.851Ft
Proci Hűtés: COOLERMASTER Blizzard T2 RR-T2-22FP-R1 4.712Ft
Ram: 8GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B 14.199Ft
VGA: Asus HD7850 2GB DDR5 55.413Ft
Merevlemez: SEAGATE 1TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 18.649Ft
Rom: LG DVD Író 4.737Ft
CoolerMaster Elite 342 házhoz ragaszkodsz,akkor belerakhatod tápegységként: FSP Hexa 400W 10.439FtÖsszesen leszámítva a házat 167 077ft. Ezek mellet spórolhatsz még a merevlemezen ha esetleg kisebb elég lenne.
-
Ramos_
tag
üdv
ma rendelném meg a gépemet iponrólés még gyorsan 3 kérdésem lenne
xigmatek asgardból ezt a fajtát választottam
chieftecből ezt hozzá
sapphire hd7770-ből ezta kérdéseim nyílván arra irányulnak hogy, jók-e?
pl a xigmatek asgard az nem pro
a chieftec az nem 80p box hanem 80pb oem
a sapphire nem 11201-02-20G hanem 11201-17-20Gezek mind picivel olcsóbbak, de igazából nemtudom a különbségek elhanyagolhatóak-e
köszi ha vki segít[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz miresz #27985 üzenetére
"van itthon(is) mindkét processzorból"
és ha neked otthon ezekből van, mindenki az országban már látja a különbséget??
"megnézném az i3-at egy multi játékban.Elárulom sehol sincs "
Akkor végre nézd meg, MUTASS TESZTET !!! hányszor mondjam még??? beszélsz beszélsz és HOL A TESZT????? Egyébként az i3 egy kirívó eset volt, a hasonló árú i5-höz hasonlítgasd a Vishera-t, ne a 30 ezres, 20 eFt-al olcsóbb Intel procihoz!!!
"egy kocka sör árát a nem K-s i5-öddel. Marhára megéri."
Még egyszer leírom h értsd:
ugyananyiért veszel egy LASSABB!!! TÖBBET FOGYASZTÓ AMD PROCIT!!
Marhára megéri!!! és jön a te kedvenc jeled:"ki ne szeretne a pénzéért minél nagyobb teljesítmény kapni."
Pontosan ezért veszünk i5-öt, mert gyorsabb
"Igen azzal,de a gyári hűtővel szintén 1,3V-on 4Ghz-n pontosan 67C' prime alatt nem 90C' mint az ivy."
1,3 volt akkor nem alulfesz??
90 fok hol szerinted az Ivy? 45 fok nekem pl a legszarabb házban is, igaz az TX3-al, BOX-al talén 50 55 fok lehet, nem emléxem..."ne tesztekre hagyatkozz"
A teszt legalább valamit mutat, te csak dumálsz a levegőbe!
-
Sz.Balazs
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy asztali gép alkatrész listájának összeállításában. A külsővel szemben támasztott követelmény, hogy lehetőleg kicsi legyen microATX (pl.: Aerocool Qs-200 Advance v. CoolerMaster Elite 342).
1. Mire fogod használni a gépet?
Első sorban 3D rajz, nagyméretű táblázatok és néha egy-két játékra valamint filmnézésre (nem fontos, hogy hangtalan legyen)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Monitor, egér és billentyűzet van, a többi hiányzik.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap (microATX), CPU, Tápegység, Memória, Merevlemez, Videokártya, Ház (microATX), hangkártya majd később lesz, de ajánlhatnátok vmit, hogy ismerkedhessek vele 15000 Ft max.4. Mennyi a kereted rá?
150.000 – 170.000 HUF5. Mekkora a monitorod natív felbontása?
24” 1920x1080 natív felbontás.Javaslataitokat előre is köszönöm!!
Szép estét:
Balázs -
törölt tag
válasz Malibutomi #27984 üzenetére
"miresz fogyija azért annyi, mert az 1,3V alulfesz a 8320-nál."
Ezt én is gondoltam már, csak most őszintén, ha itt kiajánlunk egy Vishera-t, szerinted hányan fogják alulfeszelni? 100-ből esetleg 1. Kövképpen ezzel a fogyasztási értékkel nem lehet számolni.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz #98593280 #27974 üzenetére
"Itt 6 db játékban és FHD-ban veri mindenhol a Vishera-kat az i5, de a 8320-adat még vhol az i3 is veri (2 db FIZIKAI MAGGAL? azért ez durva nem???)). Egyébként meg miért én keresek neked tesztet, keressél nekem te és mutasd meg hol a t-be gyorsabb a Vishera-d!"
Micsoda hatalmas előny! Van ahol egész 5fps+ is tudott felmutatni az i5. Nem kell nekem keresned tesztet,mert van itthon(is) mindkét processzorból.Tapasztalatból írok.Az i3 veri? Igen lehet egy baromi szarul optimalizált játékban ott lehet,de az olyan játékokban teljesen mindegy milyen hardver van alatta. De megnézném az i3-at egy multi játékban.Elárulom sehol sincs a 2 db FIZIKAI MAGGAL! 2013-at írunk.
"Terhelve? 100% VGA és 100% CPU terhelésen?"
Nem a maga a processzor fogyaszt annyit VRM-nél mérve,prime alatt. De ahogy a kolléga is írta kb 2-3 év alatt meg is tudsz spórolni egy kocka sör árát a nem K-s i5-öddel. Marhára megéri.
"Mert MIÉRT NEM??? Az xbitlab tesztjében sima 3470-es i5 veri az összes Vishera-t!!!"
Mert,ha alapon van az FX akkor is hozza minimum azt a szintet+ FX meg szorzószár mentes,és ki ne szeretne a pénzéért minél nagyobb teljesítmény kapni.
"Mivel is??? A 22eFt -os qrvadrága Be Quiet! Dark Rock Pro 2 -öddel???
Mert az van nem???
Gyári hűtővel mennyi volt? Azt már nem mered elmondani mi???"Igen azzal,de a gyári hűtővel szintén 1,3V-on 4Ghz-n pontosan 67C' prime alatt nem 90C' mint az ivy.
Félre ne érts,ajánld csak nyugodtan az i5-öt,meg az i3-at,nincs ezzel gond,én meg ajánlom az FX-et mert azzal sincs gond,játékokban sem,nem úgy mint ahogy egyesek azt itt beállítják.
"én teszek magasról az Intel-re, a hazugságot utálom."
Akkor ne ringasd benn magad,és ne tesztekre hagyatkozz.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Motaba78 #27980 üzenetére
tyű mi van itt...
"fps- játékokban -10-15% nem lényeges, szerepjátékokban és stratégiánál még inkább nem."
Azt hiszem ezért most téged felkoncolnak az fps fanok Egyébként FHD-ban nincs 10-15% csak 1-2 fps, ha annál több akkor az egy elég elkefélt és/vagy jó régi játék.
"az intelre is veszel az is többe kerül ennyivel, load 10óra/50ft már írtam, lassabb játékokban igen ez minimális, de munkában meg gyorsabb (intel i5 játékokra alkalmasabb, amd FX inkább melóra)"
Tegyük hozzá az fx-re sem kell 20k-s hűtő, egy 8-10 ezres ugyanúgy lehűti, legfeljebb nem 54 hanem 60-62 fokos lesz. A fogyasztásra pont nemrég írtam itt valakinek, hogy próbálom elképzelni, ahogy valakizokog a 200k-s gépe mellett, mert égve felejtette a wc-ben a villanyt fél napra.
(#27974) ShellKretor
Szerintem miresz fogyija azért annyi, mert az 1,3V alulfesz a 8320-nál. Alapon, ahogy tesztoldalak mérnek a turbó 1,4V-1,45V-ot ad neki azt hiszem.
Gondolom azért a K-s i5-öt nézte ellenfélnek mert a visherák is szorzózármentesek, ezért irta hogy a nem K-s nem elenfél, mert a a visherát meg ugye lehet rángatni.
De nem beszélek helyette majd ír ha erre jár.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Motaba78 #27980 üzenetére
"szerver processzornak készült és onnan hozták le desktop kategóriába."
és? akkor oldják meg h kevesebbet is fogyasszon ha már lehozzák, aztán akkor erről az oldalról nem éri majd támadás!
"fps- játékokban -10-15% nem lényeges,"
De lényeges, mert 2x többet fogyaszt és lassabb!!
Te azt az autót veszed meg, ami többet fogyaszt, de kisebb a végsebessége???" intelre is veszel az is többe kerül ennyivel,"
nem veszünk Intel-re, mert az i5 ajánlatok 90%-a itt BOX-al megy ki...
"munkában meg gyorsabb"
Vágásban, enkódban, CAD-ban valóban
ÉS AZT IS AJÁNLJUK!"le is veszed a cpu kupakot hozzá, bukva a garit, és az esetleges cpu működést "
persze, mert engem q.-ra érdekel 5 fok javulás!
nem érdekel[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz #98593280 #27976 üzenetére
"Ha ez nem számít, akkor az miért számít, hogy 8 maggal gyorsabban enkódol vagy gyorsabb CAD alatt???"
mert szerver processzornak készült és onnan hozták le desktop kategóriába."Egyébként meg nem mind1, hogy pl. 7850-el 200 wattot eszik a gép játék alatt i5-el, vagy 300 wattot Vishera-val. Tök feleslegesen mert Vishera-val nem hogy gyorsabb a játék, de még lassabb is."
fps- játékokban -10-15% nem lényeges, szerepjátékokban és stratégiánál még inkább nem.
(100-115fps)"Veszek rá egy 20 ezres CPU hűtőt, 20 ezerrel többe kerül a cucc, 100 wattal többet eszik konnektórból és még lassabb is, ház ez kb. nagy business!!!"
az intelre is veszel az is többe kerül ennyivel, load 10óra/50ft már írtam, lassabb játékokban igen ez minimális, de munkában meg gyorsabb (intel i5 játékokra alkalmasabb, amd FX inkább melóra)"Van Arctic Cooling MX2 pASZTA 1-2eFt-ért for xample..."
és le is veszed a cpu kupakot hozzá, bukva a garit, és az esetleges cpu működést ?[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
-
törölt tag
válasz TechN7ne #27977 üzenetére
Ez egy nagy tévedés! Olvass vissza! Hány Trinity-t, hány FX6300-at, hány Vishera-t ajánlottam én ki!!! A megfelelő feladatra jó, az adott keretösszegből szintén.
Azt is megnézheted, hogy évekkel ezelőtt hány száz ajánlatomba volt pl Phenom 955, nagyon sokban! Az i3 előtt biztosan! Nincs nekem semmi bajom az AMD-vel, van itthon egy 5700-as Trinity, 1866-os KIT-el. A hazugságokkal van bajom!!
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Egy szónak is száz a vége,ShellKretor kolléga egyszerűen nem szereti az AMD-t!
-
törölt tag
válasz Motaba78 #27972 üzenetére
"ennyire számít ez ? napi 10 órával számolva full terhelésen 50ft"
Ha ez nem számít, akkor az miért számít, hogy 8 maggal gyorsabban enkódol vagy gyorsabb CAD alatt???
Minden számít!Egyébként meg nem mind1, hogy pl. 7850-el 200 wattot eszik a gép játék alatt i5-el, vagy 300 wattot Vishera-val. Tök feleslegesen mert Vishera-val nem hogy gyorsabb a játék, de még lassabb is.
Veszek rá egy 20 ezres CPU hűtőt, 20 ezerrel többe kerül a cucc, 100 wattal többet eszik konnektórból és még lassabb is, ház ez kb. nagy business!!!
" az intel rossz pasztája miatt. "
Van Arctic Cooling MX2 pASZTA 1-2eFt-ért for xample...
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Nekem nem tudna segíteni valaki ebben?
"Sziasztok, egy barátomnak bedöglött a gépe, és így kénytelen venni egy újat. Sajna gép hiányában internet sincs, így engem kért meg, hogy segítsek neki.
70000ft-ot szánna rá (lehet, hogy 80-at is, de nem biztos), és kellene neki alaplap, CPU, memória, tápegység.
Van neki: háza, vinyója, és egy Ati Radeon HD4850 512mb VGA-ja (775-ös konfigból). A gépet elsősorban játékra használja (+ a szokásos dolgok, általános felhasználás), de VGA-t most nem fog cserélni. Intel platformot szeretne mindenképpen! Főleg az i5-ös CPU-val szimpatizál, de i3 is érdekli azért. + ha a CPU-ja és a ram működik, azt majd eladná, mert valószínűleg csak a lap ment tönkre...
Köszönöm előre is a segítséget! "Fancy quote placeholder
-
törölt tag
válasz miresz #27970 üzenetére
Az xbitlabs is "legfélrevezetőbb"? Itt 6 db játékban és FHD-ban veri mindenhol a Vishera-kat az i5, de a 8320-adat még vhol az i3 is veri (2 db FIZIKAI MAGGAL? azért ez durva nem???)). Egyébként meg miért én keresek neked tesztet, keressél nekem te és mutasd meg hol a t-be gyorsabb a Vishera-d!
"Az FX3820 1,3V-on 4Ghz-n pontosan 121W-ot fogyaszt"
Terhelve? 100% VGA és 100% CPU terhelésen? Mérted konnektorból? Ha nem akkor mutass egy ilyen tesztet!!! Én mutattam, a hülye Anandtech-ed szerint 200 watt Vishera, 100 watt i5. Nos??? Máshol fordítva van?
"Egy húzott K-s i5 is bele tud nyalni a fogyasztásba"
NEM K-s i5-ről beszéltem!!!
Itt nem jellemző hogy K-s i5-öket ajánlanánk!! Az itt ajánlatot kérők 95%-a nem tuningol, tökéletesen elegendő nekik gyári cooler-el egy 45 ezres i5. A Vishera 8320 42eFt, 3ezerrel kevesebb csak..." A nem K-s i5 meg nem ellenfél a 8xxx-s (vishera) FX-eknek"
Mert MIÉRT NEM??? Az xbitlab tesztjében sima 3470-es i5 veri az összes Vishera-t!!!
" A másik az,hogy pl az FX8320-am 1,3V-on 4Ghz-n prime alatt pontosan 54C'-ig melegszik fel."
Mivel is??? A 22eFt -os qrvadrága Be Quiet! Dark Rock Pro 2 -öddel???
Mert az van nem???
Gyári hűtővel mennyi volt? Azt már nem mered elmondani mi???[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz #98593280 #27968 üzenetére
Szia
nem akarok védeni senkit, nem pártolom egyik oldalt sem
ez a "Azt is megnézhetjük, hogy az i5 eszik 100 wattot, a Vishera meg eszik 200 wattot, dupláját." ennyire számít ez ? napi 10 órával számolva full terhelésen 50ft, azt hiszem ez eléggé lényegtelen, mikor a vga meg többet eszik a felsőházból.
Ez az összeg ha hiányzik valakinek a napjaiból, akkor nem ebben a kategóriában nézelődik, hanem a használt p4-sek között talán."A Vishera-hoz fogsz venni 10 ezres CPU hűtőt? Amennyiben igen akkor drágább lesz mint egy i5."
ez lehetséges, de egy 3570K-hoz is meg kell venni, mivel lesz tuning és azt sem árt tudni, hogy az sem a hidegfejűségéről híres az intel rossz pasztája miatt. (90°C+ maghő)ez hosszútávon rosszabb lehet, most is eléggé száraz a paszta anyaga, mi lesz egy kis tuning és +hő keletkezésénél ? gari ugye nincs égett dolgokra
Az árhoz pedig én az FX-8320-at annyiért szereztem be, amennyibe egy i3-2120T kerül ip@non, tudom tudom az intelt is be lehet olcsóbban szerezni, nem csak én tudom olcsóbban venni....."A Vishera gyári hűtővel meg szépen fog melegedni..." kinek mi a meleg, terhelés alatt az 58°-60°C nem nevezhető annak.
Miresz megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz #98593280 #27968 üzenetére
Az Anandtech pont az az oldal ami félrebeszél az egyik legfélrevezetőbb oldal ami csak létezik. 200W-ot. Gondolom ezt tapasztalatból írod? Az FX3820 1,3V-on 4Ghz-n pontosan 121W-ot fogyaszt.Egy húzott K-s i5 is bele tud nyalni a fogyasztásba,is meg főleg a hőmérsékletbe is.Ez viszont tapasztalat. Azt megnézném,hogy hol drágább 3-4e ft-val egy K-s i5? Inkább alsó hangon is~14-15e ft-al drágább az i5. A nem K-s i5 meg nem ellenfél a 8xxx-s (vishera) FX-eknek. A melegedésről meg annyit,hogy olvass kicsit bele a milyen CPU hűtőt,vagy az ivy topicba,hogy mennyire melegszik az Intel ivy-ja,a sz@r kupak,pasztázás miatt,ott is cseréli szinte mindenki a hűtést,mert gyenge és hangos. A másik az,hogy pl az FX8320-am 1,3V-on 4Ghz-n prime alatt pontosan 54C'-ig melegszik fel.A bulldosertől jó 10-15C'-al hűvősebb a Vishera. Az meg,hogy kis felbontáson futtatott játékokban 200fps helyett 170fps-el fut szerintem nem sok mindenkit érdekel,mert aki i5-öt,vagy FX8xxx-et vesz nem hiszem,hogy 800x600-ba fog játszani.
-
törölt tag
válasz Buci21 #27962 üzenetére
Ezt honnan a t-ből tudod?
"hosszútávon pedig a játékok elkezdik a többszálas bulit,"
Évek óta híresztelik hogy így lesz, már a Phenom 955 korában is ezt mondták, hogy na majd a 6 magos Thuban, az majd aztán kihasználja a 6 magot és INTEL-nek jajj... a 8 magos Bulldozer-nél is ezt volt, várta világ világtalan, aztán egy vacak processzor lett...
bármilyen táblázatot megnézhetsz, a játék sebességek élén i5 és i7 van. Évek óta.
Leszámítva esetleg egykét multiplayer üzemmódot... de az pár %... -
törölt tag
válasz miresz #27965 üzenetére
Szerintem meg lassabb a Vishera játékokban, legalábbis az Anandtech azt hiszem nem beszél félre: katt Az is elgondolkodtató, hogy mitől lassabb 8 maggal egy AMD, mint 4-el egy i5?? Hmmm???
Azt is megnézhetjük, hogy az i5 eszik 100 wattot, a Vishera meg eszik 200 wattot, dupláját.
A Vishera-hoz fogsz venni 10 ezres CPU hűtőt? Amennyiben igen akkor drágább lesz mint egy i5.
Ha nem veszel hozzá, akkor is kb. 3-4eFt-al drágább egy i5. A Vishera gyári hűtővel meg szépen fog melegedni... -
megema
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy minél alacsonyabb fogyasztású (minél kisebb, minél olcsóbb) otthoni szervert összerakni. Az elsődleges cél egy régi NAS kiváltása lenne. Emellett használnám még webszervernek, iTunes szervernek (WiFi szinkronhoz, zene könyvtár megosztáshoz), és esetleg tartományszervernek. Felmerült a médialejátszóként való használat is, de ez egy mellékes, másodlagos szál lenne, és csak ha a többi felhasználási módot nem nagyon befolyásolná. (Legális) Windows Server 2012-t tennék rá. Érdemes SATA 3-ban gondolkodni? Van erre a célra jobb a Brazos-nál? Az elvárás annyi lenne, hogy a rendszer meghajtón (2,5") kívül 2 asztali merevlemez beleférjen a kis házba (mITX?) és tudjon RAID-et (bár ez már alapvető dolog). Illetve a halk (akár passzív) hűtést is el tudnám viselni. Meghajtókat nem fontos ajánlani, az majd úgyis kialakulna ilyen merevlemez árak mellett.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz trickyy #27963 üzenetére
Multi játékokban azért elég szépen kijön a 8 szál előnye. Semmivel sem rosszabb választás pl. egy FX8320 játékra,mint egy i5. Sőt ha úgy nézzük,többletet is kapsz a pénzedért,mert funkcionalításban szélesebbkörű,pontosan a 8 szál miatt. Arról nem is beszélve,hogy itt mindegyik proci szorzószár mentes,olcsóbban.
-
balpis
őstag
válasz tikshow #27948 üzenetére
a CTG450 az Elite 430-ba már rövid volt, csak az alaplap felett lehetet elvezetni a 4 pinest...
(#27962) Buci21: a bull is csak félig 8 szálas, kizárólag integer számításban. Real számokkal az is csak 4 szál...
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
trickyy
senior tag
válasz Buci21 #27962 üzenetére
Az FX 8350 is 50k-tól kezdődik nem tudom milyen 5k-ról beszélsz, mire kéne a 8 mag játékokra (hogy előjöjjön az FX főlénye), addigra már illik majd lecserélni az i5-öt is, és az FX-et is, tehát felesleges.
Itt rajtad kívül mindenki i5-öt ajánl játékra, nem FX-et, nem véletlen.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz nihill #27960 üzenetére
fHD-ra kell, ez az olcsóbb megoldás, és más területeken sem jár rosszabbul, de szajkózhatsz tovább. Nem venne észre a zsebében maradt 5 ezer pénzen kívül semmi változást játékban, más, többszálas feladatoknál pedig erősebb az AMD. Mit ér meg a név, hogy core i5? azt az 5k-t? nem erősebb, csak egy szálon. Ha mutatsz olyan játékot, ami az i5-ön faszán megy, és az FX-en nem, akkor tapsolok. Az az 5 ezer pénz is a zsebében marad, és hosszútávon pedig a játékok elkezdik a többszálas bulit, a Far Cry 3 nekem már dolgozik mind a 4 szálon pl. És ha 8 szál van, akkor hiába az Inteles HT vagy bármi, akkor 8 szálon erősebb az FX. És ez a jövő iránya, nem egy mag felé másznak vissza a fejlesztők, nézz csak körül.
-
Crias
senior tag
válasz trickyy #27958 üzenetére
Mihez képest erősebb az i5?
Videovágásban erősebb az amd... kb egy i7-el egyenértékű a 8350...
FHD játékban meg nincs nagy különbség, ha nem kisebb felbontásra kell és munkára veszi akkor szerintem is jobban jár az amd-vel...Amúgy ~80k-ból most mit lehet kihozni? (monitor nem kell)
[ Szerkesztve ]
Crias
-
trickyy
senior tag
válasz Buci21 #27957 üzenetére
Nyilván azért tesztelik alacsonyabb grafikán, mert ott jobban kijön, hogy melyik proci teljesít jobban. Mindenki tudja, hogy FHD-ban a VGA kártyáé a nehezebb feladat, de én akkor is az erősebbet venném mellé.
De szerintem felesleges ezzel szétoffolni a topic-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz nihill #27955 üzenetére
egy 1024*768-as és alig nagyobb felbontáson készült tesztsorozattal jösz? am meg a játékok is tolódnak l a többszálasítás irányába, ez a fő nyomvonal. Jah, és a tsztből nem derül ki a chipset, de még a VGA sem!!!
fHD mellett nincs különbség, 1024*768-ban meg felesleges szórakozni
idézek: Ebből újfent az következik,
hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében
elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges.
A tesztben a VGA szerepében a HD7970 3GB tetszelgett, és semmi hátránya nincs játékban.a 8320-assal már nem vagytok egy árban sztem. És mivel én videót is vágok és enkódolok, jól jön a 8 szál, hátránya meg nem sok.
[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
HElló!
Két konfigot néztem ki:
Egyik:
-AMD A10 5800K
-2*4GB 1600MHZ ram
-Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap [link]
-Hd6670 1GB GDDR5 (Dual Graphics miatt)Másik:
-Intel Core i5 3570
-Asrock B75 Pro3
-2*4GB 1600Mhz RamMindkettőhöz egy 1TB WD SATA3-as vinyó
Most az a kérdés hogy melyiket válasszam?
Játékra -
-
Tatus88
csendes tag
Sziasztok.
Összeállt a játékra szánt konfigom a segítségetekkel.
LAP: ASRock Fm2A75 PRO-4M
CPU: AMD Athlon II X4 750K
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 8GB kit
HDD: SEAGATE 1000GB 7200rpm 32MB SATA2
VGA: ASUS HD7850 2GB GDDR5 PCIE
ODD: Asus DRW-24B5ST SATA Fekete
TÁP: FSP 400W 12cm FSP400 APN
HÁZ: Sharkoon VayaPár napon belül rendelném meg az Ipontól erre kiderült hogy nem elérhető az ajánlott táp.
Mit ajánlanátok alternatívaként? Valami hasonló árú táp kéne ami elbírja a konfigot és megbízható. -
grizlisandor
veterán
válasz Swen_N #27937 üzenetére
A tápod jóféle(tápos topikban olvastam) 5 éves, lehet csere érett... Én lehet megtartanám, elvileg egy jó ház/táp több konfignak is ad otthont!
LAP: ASRock B75M-GL ~15k
CPU: Intel Core i3 3220 Boxed ~30k
VGA: GAINWARD nVidia GTX660 2Gb ~57k
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz low profil 2x4 Gb KIT ~13k
HDD: -
SSD: Samsung SSD 830 64GB ~19k
ODD: -
HÁZ: Corsair Carbide 300R ~19k
TÁP: van
Összesen: 153kVárd meg a profik ajánlását is!
-
kutymorg
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek kellene egy konfig. Főleg netezésre és a FM2013-hoz. Más játék nem fog menni a gépen, arra ott a konzol.
Alaplap+proci+memóri és HDD-re lenne szüksége. Alaplapon jó lenne, ha PATA is lenne, de jöhet anélküli variáció. Ár, mint mindig: jó olcsón!
Köszi!
-
daddy9
tag
válasz Swen_N #27937 üzenetére
LAP: ASRock B75 Pro3-M ~17k
CPU: Intel Core i3 3220 3,3 GHz ~29k
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 RAM LP (CML8GX3M1A1600C10) ~13k
VGA: ASUS GTX660-DC2-2GD5 GTX660 2GB GDDR5 PCIE ~62k (vagy GIGABYTE GV-N660OC-2GD 2GB PCIe ~57k)
SSD: OCZ Vertex 3 60GB SATA (VTX3-25SAT3-60G) ~19k
TÁP: Corsair CX430 ~13k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~13kösszesen: ~161-166k
Ha Intel, akkor ugye minimum egy i3. Ha nVidia, akkor egy GTX660 kellene fullHD játékra, az SSD rendszernek meg pár programnak elég, a ház pedig az igényeknek megfelel
Ha jönnek hozzáértőbbek, akkor majd kijavítanak (pl. lehet, hogy kompromisszumokkal elég egy GTX650Ti is, vagy ajánlanak Neked jobb ár-érték arányú ATi megoldást).[ Szerkesztve ]
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Full HD játékra alkalmas gép összeállításában szeretném a segítségeteket kérni.
Monitor, HDD, perifériák vannak, tehát csak a következőek kellenének:Ház - fekete, egyszerű, legyen a tetején vagy az elején-felül USB, fülhallgató csatik, jó szellőző legyen (panel lakás) és lehetőleg kevésbé legyen villogó/világító ledekkel felszerelve.
Táp - van egy Corsair VX550W de már 5 éves, nem tudom elég e / jó lenne e még az új géphez
Alaplap
Proci - intel párti vagyok
VGA - nVidia párti vagyok
Memória
SSD a windowsnakNem tuningolnék.
Keret: 150.000,- Ft (bruttó)
Előre is köszönöm,
Swen
-
Johnnyp
csendes tag
válasz bluyoo #27935 üzenetére
Tudom, hogy egyben kéne de sajnos nem megy. Kettőben akartam. Viszont most kapok kölcsön egy 775 lapot amin van egy proci is. Ezzel ki tudnám deríteni hogy mi szállt el. Sok variácó nincs. Ha a táp akkor az jó mert úgyis kicsi lett volna, tehát azt veszek és a probléma megoldva. Ha a lap vagy a proci akkor veszek egy használt hasonlót és probléma megint megoldva (ez a költség a bukó része). De még talán ez a legolcsóbb. Később meg az egész cuccot a terv szerint.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Johnnyp #27933 üzenetére
Bocs hogy küldözgetlek egyik topic-ból a másikba de a hiba kiderítése oda tartozik.Itt csak szétoffolnánk a topic-ot.
De azt a gépet foltozgatni egyszerűen nem lehet új hardverekkel az LGA 775 óta már a 4. foglalat (LGA1150) jön ki.Az összes hardvered elavult már nem használt/támogatott csatlakozású kivéve a VGA ami meg egy modern cucc.
Szóval csak egyben van/lenne értelme cserélni a CPU , LAP , HDD , ODD.-t és a RAM -ot.
A foltozgatást amúgy is csak használt régebbi hardverekkel tudnád megoldani.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Johnnyp #27929 üzenetére
Elsőnek ki kellene deríteni mi adta meg magát a mostani gépedben (Nem induló gépek topicja) .....a gondot több mint valószínű a nem éppen minőségi tápegységed okozta , csak az a kérdés vitt e magával valamit. Ahogy írtam kérj egy tápot a szomszédtól hátha csak azt kell cserélned egyelőre. Ha nem csak a táp akkor szerintem pénzkidobás az ideiglenes megoldás.
Bár a mostani E4400 -esed teljesítménye finoman szólva is harmatos. Még egy 10K-s Intel Celeron G550 is 2X erősebb. Szóval ha vennél egy új Cerkát 10K-ért (vagy egy Pentiumot 15K-ért) és egy olcsóbb H61-es lapot amiket később eladnál és az Új TÁP-ot (pl.: FSP Hexa 500W 12K) és RAM-ot (pl.: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 11K) amiket a későbbi combosabb gépbe is átvinnél akkor 40K környékén meg is állna a számlád.Leesett hogy HDD-t is venned kellene .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Johnnyp
csendes tag
válasz bluyoo #27927 üzenetére
IDE csatlakozású a vinyó.
A 40K nem egészen valós.
A gépemet darabonként szerettem volna fejleszteni.
Amit most vettem egy monitor és egy videókártya.
Ami még hátra van: Gigabyte GA- 990 XA UD3, AMD FX 6200, 8 GB DDR3, 128 SSD.
De ezeket az év második felére terveztem. Addig eldöcögött volna a jelenlegi cucokkal. A tápra nem gondoltam, mert csak most néztem, hogy csak 350W-os, így persze azt is cserélem a vidókártya miatt. De a tegnapi processzor tuningtól nem indul a gépem és ezt akarom a legolcsóbban helyretenni, de még nem a betervezett alkatrészekkel. Azokat úgy is megveszem...de nem most. Ezért a legköltségtakarékosabb ideiglenes megoldás érdekelne. -
daddy9
tag
válasz Teseract #27915 üzenetére
Én valami ilyesmit raknék össze 100k-ból irodába:
LAP: ASRock B75 Pro3-M ~17k
CPU: Intel Core i3 3220 3,3 GHz ~29k
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 RAM LP (CML8GX3M1A1600C10) ~13k
VGA: integrált 0k
SSD: Samsung 840 Series 120GB SATA3 MZ-7TD120BW (6Gb/s) ~24k
ODD: Asus DRW-24B5ST SATA Fekete ~ 5k
TÁP: Corsair CX430 ~13k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro (van) 0kösszesen: ~101k
Szerintem ez így jóval erősebb, mint Vugi ajánlata, irodában sokáig el fog ketyerészni.
persze lehet csak 4GB RAM-ot, másik (alsó tápos házba való, minőségi) tápot vagy kisebb SSD-t venni, de szerintem ez így jó összeállítás lenne. (Véleményt cserélni persze lehet, erre van a fórum, nem? ) -
bluyoo
nagyúr
válasz Johnnyp #27913 üzenetére
A HDD csatlakozását ennyiből nem tudom megfejteni. IDE vagy SATA csatlakozású?
De a 40k -ból kihozni egy vasat ami kihajtja a HD 7850 -es VGA-t nem hiszem hogy lehetséges , főleg hogy RAM és TÁP-is kellene.
FX6300 vagy I5 azért kellene alá.
Még használtan is egy I3 kb. 20K egy I5 kb. 30K . Most láttam egy lapot (Asrock Z68 Pro3 Gen3) 2x2Gb RAM-al 21K de még az I3-al is túltéptük a 40K-t ..........
(#27918) Vugi
Z77-es lap G860 -alá pazarlás , főleg irodába. iArena tápot nem ajánlani kell hanem lebeszélni az embert róla.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
FragMaster
addikt
válasz Malibutomi #27916 üzenetére
Csak kérdés mennyi szufla van még az am3+ socketben. Szvsz az FM2 nem nyújt igazi alternatívát jelenleg, a s1155 meg azon túl, hogy drágább ki is fut szépen a haswell érkezésével. Picit ódzkodom is, mert utoljára amikor amd-m volt a s939-es időkben még fordítva volt a kocka erőviszonyokban (athlon - p4), semmit nem tudok a "másik oldalról" jelenleg
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Vugi
csendes tag
válasz Teseract #27915 üzenetére
Helló!
Asus P8Z77-M alaplap 27k
Intel Pentium G860 3,0GHz LGA1155 dobozos 16k
CHIEFTEC iArena GPA-350S 350W ATX Bulk 8k vagy akkor Corsair VS350 350W 10k
Samsung Series 840 120GB 27k
Kingmax DDR3 PC12800 1600MHz 2GB asztali X2 8k
LG GH24NS95RBBB SATA OEM fekete 5kEz Így ha jól számolom 91-93 k és irodai használatra tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FragMaster #27914 üzenetére
Természetesen,az AM3+ cuccok mindenre jók és még mindig van mit rajtuk bővíteni,fejleszteni!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz FragMaster #27914 üzenetére
Szerintem elég jó előrelépés lenne, ráadásul a 8320-at alulfeszelve tudod 4-4,2 gigán használni.
-
Teseract
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni irodai PC összeállítására.
A ház (Asgard pro) adott. Amire szükségünk van: táp, alaplap, processzor, ssd (128 GB?), (HDD-enk nem látom szükségességét, szerverre mentünk mindent) ram, dvd író.
Mivel irodai felhasználásra lesz (Office, Számlázó programok) gondolom külön videokártya nem szükséges?
A keret rá: 100.000.-Segítségeteket előre is köszönöm.
-
FragMaster
addikt
Q9550@3.4ghz + p35 kombót érdemes AM3+ cuccra cserélni, vagy annak mér nincs jövője és FM2 kéne? Pl.: 990x + fx8320 már észrevehető különbség lenne? A fogyasztás kicsit elriaszt, de olcsóbban kijön, mint egy hasonló intel cucc. Játékra használt gépbe fhd mellett, később megkínálva egy 7870-el, vagy valami hasonló 8xxx-el ha addig lesz.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Johnnyp
csendes tag
Nos akkor itt vagyok.
A lapom Gigabyte GA-P35-DS3, a procim Intel Core 2 duo E 4400, van 4GB 800MHz DDR2 memóriám. A tápot már írtam, de azt mindenképp cserélem. A vinyómat pontosan nem tudom Samsung 200GB 7200RPM.
-
ezjó
csendes tag
válasz Malibutomi #27910 üzenetére
Ok kösz, megpróbálk legalább egy 160k-t összespórolni.:-)
Én vagyok InterFox is! / A10 5800k 4.2Ghz / HyperX 2x4Gb 2600Mhz / Asrock FM2A55M-DGS 555 Xfast / SAMSUNG 120Gb SSD / X360 controller
-
ezjó
csendes tag
Mennyibe fájna egy olyan gamer PC ami 1080p-ben elvisz mindent ultrán legalább 30 fps-el és GTX VGA van benne?
Most SSD meg monitor nélkül...Én vagyok InterFox is! / A10 5800k 4.2Ghz / HyperX 2x4Gb 2600Mhz / Asrock FM2A55M-DGS 555 Xfast / SAMSUNG 120Gb SSD / X360 controller
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz maross #27906 üzenetére
Ezt döntsd el te. Durván 400MHZ-et lehetne emelni a turbo frekvencián , ami alap esetben 3.6 GHz (kérdezz rá az Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" topicban).
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz maross #27904 üzenetére
Szívesen!
Nem!Alapból a i5-3470 csak korlátozva tuningolható.
Ha ki akarod használni egy viszonylag olcsó tuninglappal is megteheted pl.ASRock Z77 Pro4-M (23K) .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
Crias
senior tag
válasz trickyy #27892 üzenetére
Hülyeség...
Ha húzod akkor persze többet eszik de idle/netezés mellett max ugyanannyit eszik de inkább kevesebbet (ha nem K-s procit vesz akkor pláne) a Trinity, A Richland meg elvileg még hatékonyabb energia managementel lesz ellátva (Kevesebbet eszik viszont erősebb).
Az AMD nem átlagos fogyasztást ad meg hanem TDP osztályokba sorolja a procikat... ergo egy 125w-os tdb osztályba tartozó proci nem fog netezés mellett is 125w-ot enni... csak nagyobb a tartalék benne, ha rá kell kapcsolnia az igp-nek persze hogy megnő a fogyasztás is....De amúgy felőlem is veheti az intelt is, netezéshez az is elég, de akkor már tényleg a HD4000-es IGP-vel kellene ajánlani...
Crias
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest