- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- PLC programozás
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamasun
aktív tag
Van egy asus rog strix go 2.4 és egy hyper x go wireless fülesem, mindkettő usb-ről adja a jelet a fülesnek. Egyik sem működik a Mecool KM6 Deluxe eszközömmel. A hangerőszabályzó működik a füleseken, de a hangot nem viszi át. Más android eszközön (telefon, tablet) működnek. Van valakinek ez irányú tapasztalata hogyan tudnám áthozni a hangot a fülesre?
-
spileraaa
senior tag
Xiaomi Mi TV Stick Full HD ehez melyik amazon fire hasonlo ahogy nezem kiad tobbet is nekem ha ra keresek
-
da.
tag
válasz
Beni2360 #8443 üzenetére
ha nagyon akarja most is nézheti. kábellel szarakodva, vagy kivetítve. szóval ha valaki "meg akarja lopni" őket, megteheti, csak macera.
gondolom megoldható lenne hogy egyszerre csak 1 eszközön menjen a loginnal.apósoméknál arról lenne szó, hogy u.azzal az előfizetéssel tudják nézni otthon és vidéki házban, ne kelljen emiatt két előfizetés. persze, nem halnak bele hogy kábelezni kell, de nagyon béna, ráadásul a laptop akkor "foglalt".
-
da.
tag
válasz
Somatom #8118 üzenetére
biztos épp ezért nincs telekom cégem, de képtelen vagyok felfogni, hogy miért jó nekik, ha szopatják az ügyfeleket. pc-ről, laptopról szórakozhatok kábel dugdosással, szobán keresztul huzigálással, mobilról kuldhetem a rossz minőségű képet (ha egyáltalán működik). szóval a szar megoldások mehetnek.
a kényelmes, jó minőségű megoldás tiltva.miért lenne ettől kevesebb fizető ügyfelük?
de uez igaz vodára is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #8438 üzenetére
Pl. ennek a hsz.-ednek is kb. 0% érdemi tartalma volt a Topic-ra nézve, csak az ellenemben való alaptalan puffogásodat fejezted ki vele és akkor ki is az igazán OFF szennyezés gyártó? Szerintem nagyon elgurult a gyógyszer nálad, keresd meg, vagy írass ki másikat...
Nagyképsűsködni, meg kikoktatóskodni akartál, de most nem jött be. Azt tudom csak javasolni, hogy, töröld ki inkább a reggeli csipát a szemedből végre és ébredj rá a valós helyzetre.
#8440 blakey: Ennek jelentős részét már az én válaszaim is tartalmazták.
-
blakey
titán
Látom mindenre kaptál választ csak a kérdésedre nem.
Szóval ha jól értem, akkor a lejátszó HDMI-n keresztül a TV-be megy és külön kábelen menne a hang az erősítőbe, ez olcsón megoldható úgy, hogy HDMI meg a TV-be, optikai megy az erősítőbe, drágábban két HDMI kimenetes lejátszóval oldahtó meg, viszont médialejátszók esetében ez nem túl gyakori. Ha egy viszonylag jó és nem túl drága lejátszót szeretnél és kevésbé szeretnél szívni vele akkor a javaslatom egy Beelink GT-King CoreELEC-el, tehát elviekben kapsz mellé egy CE kártyát és már használhatód is. A GT-Kinget HDMI-vel a TV-hez csatlakoztatod, optikaival meg az erősítőhöz. Nyilván így a HD hangok maximum AC3, DTS vagy PCM-be fognak megszólalni, de lesz hang. Ha kell a Dolby Vision is akkor már csak drágább lejátszók vannak, Amlogic vonalon Ugoos AM6+B, ez gyakorlatilag mindent tud és még CoreELEC is telepíthető, igaz, ez már drágább. Olcsóbb kategóriát nem szívesen ajánlok.
Ha erősítőn át küldenéd a képet és a hangot a Tv felé akkor érdemes az erősítő képességeivel is tisztában lenni, hogy nehogy az legyen a probléma. -
Beni2360
félisten
válasz
Necronom #8433 üzenetére
Nem akarok bele pofizni, de amit megosztottal szinte semmire nen jó ezen a szinten. Nekem van egy a doboz alján de csa kétfelé osztja a hdmi jelet és ennyi. Külön hang és kép szetvalasztasra komolyabb több ezer Ft cucc való 4K/60 fps.
Rakeresve ez 2 db hdmi bemetet csatol össze, vagyis egy monitorra 2 készülék de külön külön kell bekapcsol mert egyszerre nem megy. -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #8437 üzenetére
Jolvan toljad tul baratom a minden eshetosegeddel, es a helyett hogy megkerdezned tole milyen erolkodoje van, ha mar segiteni akarsz neki....vetess vele a minden eshetoseg kedveert minden szart
mi meg offolju mar szarra ezt a topikot mert arra valo, ugye?
ezt a sok rosszindulatot ami benned van....
Tudod mit? te vagy az okos, ugyes jo fej segitokesz ficko
az ilyen szarrago alakokert vannak mai sikhulye emberek, akik mindent elhisznek amit a neten irtak....
es az ilyenekert mar semmi kedvem nincs ideirni
(mert nem vallalom fel) - na most irjal meg hozza 2 oldalnyi offot, mert azzal aztan sokat fogsz segiteni -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #8434 üzenetére
Megirtam privatban amit gondolok a talalgatasokrol...
-
fradi81
veterán
Hali
Csak androidon van reklámmentes youtube vagy coreelecnél is megoldható? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #8433 üzenetére
Szerintem tényleg nem érted mit írtam, de ez nem az én hibám. Ott írtam a HDMI-s Audio extractor Box lehetőséget is. És sok dolog van amivel nem számolsz. Ha az erősítő nem 4K / HDR képes, akkor az is gyakran elő fordul (és inkább valószínű), hogy egy sima HDMI-s elosztó, ami nem végez az egyik kimeneten külön audio leválasztást és a képet is kiküldi tovább az erősítő felé is, akkor az erősítő meg se fog nyekkeni, mert így nem tudja feldolgozni az audio jelet sem. Ezért kell olyan HDMI elosztó, ami ezt tudja.
A másik dolog, hogy az is előfordulhat, hogy az HDMI elosztó a leválasztott hangot valamiért késleltetve továbbítja (volt már rá itt példa a Topic-ban). Kevés tapasztalat van az ilyen elosztókkal, nem lehet biztosat mondani róluk, csak akkor ha valaki már használt ilyet.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #8432 üzenetére
Tudom h nem nekem irod, de kicsit felre ertheto amit irsz
Okes h vannak olyan HDMI-es erositok amik meg nem kepesek a 4k-ra ARC-on
De ezek mar 5-6-8 evesek
A mai erolkodok a 4k-val siman boldogulnak szoval......ize...A masik reszet meg egyatalan nem ertem
Minek kene masik kutyu?? Mire fel?
Ha esetleg az erositoje megse lenne 4k kepes a HDMI-n akkor beszerez egy HDMI elosztot az egyik vege megy az erositbe, a masik vege meg a TV-be
Nehogymar csak ezert kellene megvalni neki a HDMI hangoktol....szoval....ize, jah
Szoval nehogymar csak ezert kelljen az optikait hasznalni....
Ha meg olyan erolkodje van, ami eleve DD5.1 es az a max, akkor meg edes mind1 hol megy ki a boxbol -
SunMount3r
nagyúr
Az erősítő át tudja ereszteni a 4K / HDR jelet? Mert a közvetlen HDMI-vel való sorba kötés csak akkor működne. Ha nem, akkor vagy az SPDIF-re vagy korlátozva (amin max a "sima" DD 5.1 és a DTS 5.1 megy ki, meg persze a sztereó PC), vagy ha kellenek a sokcsatornás HD hangok is, akkor külön audio HDMI kimenetes lejátszó (ritkák és drágák), vagy valami HDMI audio extractor dobozka fog kelleni.
-
Necronom
senior tag
Nos aki azt mondja, hogy HDMi es HDMi kozott meghallja a hangkulonbseget mondjuk egy minta FLAC alatt, haaaaat.....es ez persze csak az en egyeni velemenyem, de ott valami egyeb gond lehet a fejekben
ha a TV elindítja a videót
akinek ennyi elegendo, az nezze a TV sajat media lejatszojaval, nincs ezzel bajAki pedig egy kicsit tobbre vagyik - nem feltetlen kepminosegrol beszelek -, az pedig vasarol egy olyan kutyut, ami manapsag ezt megteszi neki kenyelmesebben, igenyesebb kinezettel stb stb
Erre barmilyen 905x3 box megfelel egy CE felpakolasaval (nagyon sokszor leirtuk mar, par perc alatt keszen van egy sd kartyara, nem kell tole felni)
Ezzel a kis box tokeletes lesz "Vinyón tárolt zenék (mp3, flac) és filmek házimozis lejátszására"
Mert pont erre valo!Ne feledd el kerlek: Box HDMi port --> erosito HDMi in, erosito HDMI arc --> TV HDMi in....
Termesztesen a boxon (Kodin) pedig passtrough mod legyen es minden hang tokeletes lesz -
Dim
csendes tag
Sziasztok!
Nekifekszek újra. Kicsit ködben vagyok. Vinyón tárolt zenék (mp3, flac) és filmek házimozis lejátszására keresek alapvetően TV okosítót. 4K, HDR, DOLBY és minden divatos opcióval. Hang az erősítő felé, kép a TV-re menne. Vannak társaságok ahol azt mondják az összekötő kábelre is többet költenek, mint egy átlagos tv-box ára és visszahallják a minőségen. És van a másik vonal akik szerint ha a TV elindítja a videót, akkor teljesen felesleges még egy kütyüt közé iktatni. Erről mondhatnátok véleményeket, javaslatokat nekem. Köszi. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
SunMount3r #8303 üzenetére
Na, időközben megjött a Xiaomi S box, a'la eMAG, ha már elcsesztek egy csomagomat nemrég és kaptam 3ezer kupont is. Gondoltam, ha nagyon gáz, majd januárban úgyis visszamegy nekik. De hát egy hete nyúzom és az én igényeimnek megteszi. A kínaira meg írtam a Paypal-nak, hogy ez bizony nem nagyon akar működni nekem, ahogy kellene. Küldte a reklamációt az eladónak, semmi válasz, most ment a panasz nekik, egy hét van rá, hogy mondjanak valamit. Addig nyugszik a fiókban a box. De amit azzal szenvedtem, mint nem szakértő, csak egyszerű felhasználó.... Ez a Xiaomi box sokkal felhasználóbarátabb, annak, aki nem profi, csak használná.
Szóval, köszönöm a segítséget! 😊🌲 -
Exelsior24
aktív tag
Nem hinném, hogy fel lehet rá tenni, gondolom a Google azért tesz róla, hogy csak azokra lehessen amikre hivatalosan engedélyezi. Esetleg aki nagyon ért az ilyen tv box firmware mókolásokhoz, olyan emberke talán fel tudná rá tenni, de azért ezek a rendes Android TV oprendszeres box-ok nem olyanok, mint a kínai webáruházas sima Android-os box-ok amelyekre van egy csomó felhasználók által készített firmware és rendszer, és ember tud válogatni, hogy milyen kinézetűt telepít rá fel.
Én is kíváncsi lennék amúgy, hogy a Google TV-s UI mennyiben másabb vagy szebb ennél a régi Android TV-snél.
Lehet, hogy amúgy a majd most megjelenő [Xiaomi TV Stick 4K (V2)] már megkapja majd a Google TV UI-t, bár a weboldalon nincs jelezve, de mivel még nem jelent meg a készülék hivatalosan így nem tudni. Mindenesetre a [Realme 4K Smart Google TV Stick] és a [Mecool KD3 (Google TV)] mindkettő már Google Tv UI-val érkezett és érkezik, szóval csodálkoznék ha az új Xiaomi 4k Stick nem kapná meg. -
Fall-N
veterán
válasz
Exelsior24 #8426 üzenetére
Egyébként ha így előjött a Google TV UI-t gondolom nem lehet rátenni (próbaként) a Mi Box S-re, mert gondolom szerver oldalon nézi a régiót. Megnézném élőben, hogy fest ha fel lehet telepíteni külső forrásból.
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában többször is előjött ez a [Strong LEAP-S1] TV Box, én is nézegettem, meg múltkor valaki a [Thomson THA100] -at is linkelte ami 1:1-ben ugyan az teljesen csak fehér színű a háza, de árban mégis jóval drágább a boltokban.
Ha nem lenne Xiaomi Mi Box S-em amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, akkor én is beruháznék egyre, de azért érdekelt, hogy, hardveresen erősebb-e és keresgéltem neten és ráakadtam egy nagyon jó weboldalra: [https://www.androidtv-guide.com] , ahol fel van sorolva rengeteg olyan TV box ami hivatalosan Androidos, minden specifikációval, benchmark tesztekkel, gyártóval, régió eléréssel, és az is jelölve van, hogy melyek azok amik hivatalos Netflix és Amazon Prime aláírással rendelkeznek például, ami sok embernél elég fontos. [Hivatalos Netflix és Amazon minősített boxok]Aztán vannak a pendrive szerű dongle-k is külön felsorolva: [Certified Android TV Dongles]
Fel vannak sorolva a Dolby Vision és Dolby Atmos-t támogató boxok is: [Dolby Vision & Atmos Certified]
Amiken már az új Google TV UI kinézet van: [Google TV Streaming Players]
Sőt még a TV szolgáltatói box-ok is megtalálhatók a weboldalon a [volt UPC most már Vodafone TV Box-a] és a [Magyar Telekom TV Box-a] is megtalálható, mondjuk itt érdekesség, hogy ahány ország annyiféle Telekom-os TV Box van mindegyiknél, például a Németországi jóval erősebb és fejlettebb: [Deutsche TelekomMagentaTV One] , de a Vodafone-é ugyan az a box nálunk is mint külföldön.Igazából csak érdekességként gondoltam megosztom itt, mert ezt a weboldalt nem ismertem, és nem is láttam még linkelve itt, és aki hivatalos Android-os TV Box-ot keres Netflix aláírással annak ajánlom szétnézni ezen a weboldalon és keresgélni olyan boxokat amiket itthon is be lehet szerezni, vagy esetleg amazon-ról, ebay-ről.
Jó keresgélést, és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
forras2
őstag
Szevasztok
Első generációs Amazon Fire Stickre valahogy rá lehet mókolni a HBO GO-t?
Telefonról kivetítéssel nem működik, hang van, de kép nincs -
Invalides111
újonc
Sziasztok! A Strong Leap S1 mellette döntöttem, a MM online akciójában vettem. 2 nap használat után tökéletesen működik, beállítása sem okozott nehézséget. Minden funkciót még nem próbáltam ki, de a filmeket Netflixről, usb külső HDD-ről szépen viszi, youtube is teljesen renben van. Az ünnepek alatt majd még tovább próbálgatom, de így elsőre hibátlan.
-
Somatom
veterán
válasz
SunMount3r #8422 üzenetére
Ezért használok HDMI kompatibilis droidokat. Azokon nincs kérdés, lag nélkül megy ki minden a TV -re.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Somatom #8421 üzenetére
Ha valami, hát akkor a Chromecast meg biztosan nem szokott lenni az ilyen Box-okon. Miracast is csak akkor, ha erre gondoltak, akik a FW-jét heggesztették, de azért ez esélyesebb. Ezért ez az egyetlen lehetőség. (Vagy a szifónokhoz még néha-néha valami működő Airplay app is szokott rajtuk lenni, de ez még ritkább).
-
Somatom
veterán
válasz
SunMount3r #8420 üzenetére
Ezzel óvatosan! Előbb meg kell nézni, hogy az adott telón ez engedélyezve van-e. Stock Androidot futtató telókon Marshmallow óta a Google a build.prop fájlban tiltja a Miracastot. Az ilyen telókon csak a Chromecast játszik. A gyártók (illetve root joggal a felhasználók is) természetesen felülbírálhatják ezt a tiltást.
-
Ikolum
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a telefon képernyőt, hogy tudom CoreELEC - en kirakni a tv-re? Lehet-e egyáltalán? Vagy külön kütyü kell hozzá, ha igen tudtok valamit ajánlani? -
Tzs77
csendes tag
válasz
SunMount3r #8415 üzenetére
5 eszközön próbáltam. Feladom! Hibásat vettem úgy néz ki. Sajnos.
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor lehet, hogy simán csak hibás a légegér. Vagy passz... Ami légegereket én eddig próbáltam, nekem Android-os Box-al és PC-vel is mind működtek.
A beállításokban esetleg valami "Mouse" vagy "Pointing device" után kutass a beviteli eszközöknél. Lehet külön be kell kapcsolni.
-
Tzs77
csendes tag
Igen megnyomom q piros nyíl-pointer gombot. Hogyne.
-
Tzs77
csendes tag
válasz
SunMount3r #8412 üzenetére
Persze, eddig sima vezeték nélküli egeret használtam. Beállításoknál sem találtam semmit. Pc-n sem akar működni. Tv távirányítóval simán össze lehetett párosítani. Minden gomb működik mikor a tv boxhoz használom.... kivéve a lényeget... a legegér dolgot. Videókon is csak annyi van hogy ráirányítja a tv-re és szépen mozgatja és működik. Nálam semmi.
-
SunMount3r
nagyúr
Az IR-nek semmi köze a giroszkóphoz ("légegérhez", ha erre gondoltál) ahhoz is az USB-s vevőt használja. Dugd a vevőt az USB 2.0 port-ba, hátha. Amúgy meg a "mélyebb" Android beállításokon belül általában lehet variálgatni a beviteli eszközökön, amiket felismer, ott próbálkozz estleg állítgatni. Sima PC-s egeret próbáltál rádugni, hogy azzal működik e a "pointer" funkció?
(Megnyomod egyáltalán ilyenkor a piros "nyíl/pointer gombot" a távon egyébként?)
A Smart TV rendszere milyen?
-
Tzs77
csendes tag
De smart tv-n sem akar működni.
-
Tzs77
csendes tag
válasz
SunMount3r #8409 üzenetére
Igen a giroszkóp miatt. X96 x4 a tv box.
-
Tzs77
csendes tag
Sziasztok. G30 légegér. A giroszkópos dolog nem megy vele. Más minden jól működik. Tv boxhoz használnám. Infra vevő kellene hozzá?
-
Magnat
veterán
válasz
forras2 #8406 üzenetére
Szia,
volt nálam egy Mi TV Stick tesztre, egy kis videót kellett volna pörgetnie végtelenítve. Borzasztóan melegedett már kis idő után is (van YT-n videó, ahol házilag tuningolják a hűtést), pár óta után meg rendre szaggatni kezdett a lejátszás. Kaptam kölcsön aztán egy MI Boxot is, ami belül ugyanaz mint a TV Stick csak 1 helyett 2 giga rammal és magasabb soc frekivel, az hibátlanul működött. Bár hozzáteszem, h a MI TV Stickről is sokaktól olvastam, h a melegedés ellenére teljesen jól műxik, de ha belefér a ktgvetésbe, én a Boxot jobb választásnak érzem. Fire Stickkel sajnos nincs tapasztalatom.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Ha választani kéne, akkor melyiket választanátok?
Amazon Fire Stick vagy Xiaomi Mi Stick? -
Beni2360
félisten
válasz
Invalides111 #8402 üzenetére
Azért mert valami hardveresen ugyan olyan nem biztos, hogy azt fogja tudni. Minden boxra specifikus android rendszert hekkelnek. Hogy a másik is ugyan azt fogja tudni az kérdés. A Mecool egy "márka" míg a többi?
Én maradnék a Mecool mellett, nekem van egy 4,5 éves ami még mindig tökéletes és a leg stabilabb boxom azok közt amik voltak, vannak. -
ktommy91
addikt
válasz
Invalides111 #8402 üzenetére
Van Thomson THA100 is 24k-ért, ami ugyanaz mint a Leap-s1, csak szép fehér. [link]
KM2 sem olcsóbb és ugyanazt tudja elvileg, én megvenném itthon. -
Invalides111
újonc
Sziasztok! Új vagyok a fórumban. Szeretnék egy Android TV boxot. Néhány tesztet végig is olvastam. A Xiaomi Mi Box S és a Mecool KM2 között vaciláltam, de ma megláttam a Mediamarktban a Strong Leap-S1 típusú készülékét 24.999 Ft-ért. Erről a Digiportál tesztje azt írja, hogy ugyanaz hardveresen, mint a MeCool KM2, a Strong gyártja azt is. Szerintetek érdemes ezt megvenni? Vagy EU priority-vel MeCool KM2? Nagyon kedvező az ára, máshol sokkal drágább...
-
SunMount3r
nagyúr
Az én hsz.-emre volt válasz. És nem "személyes" dolognak gondoltam, bár nem tudom te mit értesz ez alatt.
nem neked szólnak ha nem a topik olvasóinak.-> Akkor máskor ne nekem címezd, ennyi.
#8398 Yogi Bear: Alapból úgy gondolnám, ahogy eddig gondoltuk, hogy ha bekapcsolod őket, akkor passthrough-n átengedi(né). De ez ahány Box, annyi féle képen variálódhat, ha egyszer nincsenek pontosan elnevezve az Opciók és a Menü pontok. Az adott Box pontos és gyakorlati ismerete nélkül nem lehet biztosat mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- PLC programozás
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest