- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A Mi Box S-nél van valami jól lefektetett bitráta, ami felett nem érdemes próbálkozni 4K .mkv-val? Egy sima 20 mpbs-es film is nézhetetlenül akad. Nem tudom, hogy a kodek zavar-e be.Kép
Sáv száma : 1
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5@Main
HDR format : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Időtartam : 49 perc 49 mp
Adatsebesség : 19,4 Mb/s
Szélesség : 3 840 képpont
Magasság : 2 160 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bit
-
fulemuless1
csendes tag
Sziasztok. Fél év után megadta magát egy X96q box. Nem bootol be rendesen, csak az X96q felírat megjelenítéséig. Tovább nem jut. Telepítettem rá a legújabb firmwaret, de azzal se jut tovább. A táp jó és a távírányító is. Ha valaki tud megoldást, akkor megköszönném.
-
Tzs77
csendes tag
Sziasztok. X96 tv boxnál megoldható hogy bootolásnál ne legyen indulási dallam? Pedig le van halkítva minden.
-
Somatom
veterán
A HDMI -s tabommal úgy TV -zek, hogy a reklámok alatt átváltok osztott képernyőre, a MyTV -t lehúzom kicsibe, a nagyobbik felületen pedig Firefox alatt fórumozok. Van olyan box amivel ezt meg tudnám tenni?
-
Beni2360
félisten
Látom azért árat nem írtál a végén.
A 4/30 GB ami nekem is van az 40 $ alatt megvan.
Ez alatt egy S912 -1/8 GB kapsz ami nagyon kis szuper cucc.
Nekem is van egy belőle a fiókomba tartaléknak. -
M0RGI
őstag
válasz
Beni2360 #6788 üzenetére
Nem tudom mennyire. Igazából a 15 ezer jó ár az X96-ért, csak mivel ez a TV meghibásodás váratlanul jött, jó lenne fogni a költségeken. A 4/32 már nem fájna annyiba, de az meg nincs most kuponnal jó áron.
A TV FHD, filmjeim is.
Lejátszó passz, menjen aztán kész.
Bocs, ha sokat agonizálnék ezen... -
Beni2360
félisten
-
-
Necronom
senior tag
A NAS egy kulon eszkoz, persze van ami tud tv box modjara is mukodni, de az 200 korul all meg
Akkor hajra X96 Max, teszel ra egy CoreElec, reszletesen le van irva a hogyanja
es elleszel vele, mindent ugyanugy hagysz hangilag ahogy most van, a boxot pedig HDMi kabelen dugod a TV-re
kesz is, a tobbi pedig adja magat -
-
spileraaa
senior tag
a tv boxot amikor arámtalanítjátok pl éjszakára vagy ha több napra elutaztok olyankor előtte ki kell kapcsolni vagy nem muszáj?
-
SidCorky
őstag
válasz
Somatom #6775 üzenetére
Én ismerem ezeket, legszívesebben mindenhova vinnék kábelt, mert az is megoldható szépen, de szerintük így tökéletes a rendszer, egy router az emeleten, ráadásul olyan szobában, amit senki nem használ, cserébe mindenkitől messze van. De inkább legyen lassú a net, akkor sem költenek rá. Barátnőmnél egyébként pont nem rossz, notin, iPhoneon és iPaden is jó a sebesség, szóval nem kell hogy megváltsa a világot a cucc Wi-Fije, csak ne valami ultragagyi legyen.
-
SidCorky
őstag
válasz
Necronom #6773 üzenetére
Igen, én is ezt, meg a sticket nézegettem, ezek szerint ajánlott márka. Kevertem a Huawei-el, hogy ezen nincsenek Google szolgáltatások, de pl. az Edigital leírásában ott van a YouTube, gondolom nem kamu
Kicsit megrágom még karácsonyig, hogy mi a különbség, de akkor valamelyik a kettő közül lesz. Köszi a megerősítést.
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok képben az Androidos modellekkel, nekem a PC-n kívül mindenem Apple, szóval magamnak Apple TV-t vennék, de most barátnőmnek keresek valamit. Valami 10+ éves, szerintem még HD Panasonic tévéje van, amivel ő tök boldog, viszont okos rendszer még nincs rajta, YouTube-ot meg Netflixet mindig ölben tartott notiról néz. Van most valami ultimate HDMI-s okosító, mondjuk 20k körül, ami önmagában, teló tükrözés meg mókolás nélkül tud YouTubeot meg Netflixet, van hozzá legalább valami egyszerű távirányító, hogy ne telefonnal kelljen szerencsétlenkedni, és HD-ban (vagyis gondolom már a FHD az alap, a lényeg hogy 4K meg HDR nem szempont) viszonylag gyorsan működik? Plusz fontos lenne a jó Wi-Fi, mert a kábel nem megoldható és van két fal a TV meg a router között, inkább ez legyen kiemelkedő benne. Játék, multitask nem fontos, egyszerre vagy a YouTube, vagy a Netflix menne.
Ha böngészőt, esetleg Horizon GO-t tud, az csak mégjobb, de nem feltétel.
-
Necronom
senior tag
A hang a TV-ről optikai kábelen, DAC konverterrel kerül összekötésre az 5.1 hifivel.
Nos nekem mar itt kerdeseim lennenek....
Milyen az az 5.1-es Hifi, hogy kell neki egy DAC? Csak analog bemenet van rajta?Szeretnék megoldást arra, hogy ezután is tudjak filmeket lejátszani külső HDD-ről és átmenjen az 5.1. Erre egy media box megfelelő lenne?
Ha igen melyiket válasszam? Mi legyen rajta? USB port, illetve optikai és HDMI kimenet?Igen, erre valo a media box, akar a box sajat USB-jerol de ajanlottabb egy NAS inkabb, ami tobb mas feladatot is el tud vegezni. Ettol fuggetlen maradhat a box sajat USB-rol valo lejatszas is
Erre monjuk jol alkalmazhato az X96 Max plus vagy az X96 Air - lehet rajuk telepiteni egy CoreElec nevu kis oprendszert az SD kartyara (5 perces muvelet) es maris elotted egy szuperjo felulet filmek nezesereItt viszont mar erdemes elgondolkozni a hangon, hogy mit es hogyan, de addig nem tudok neked mit mondani, amig nem irod le az erositodet
-
-
Jadro
veterán
Köszönöm az infókat, megérkezett a Xiaomi Mi Box S. Beüzemeltem és ami kell így elsőre az működik is rajta. Megnézem mit tudok a Kodiból kihozni, mert nem ismerem csak olvastam hoyg az jó. Esetleg még anyni kérdés, hogy reklámmentes Youtube megoldható vlahogy?
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung okos TV-m, de elromlott az USB bemenete, amelyen eddig külső eszközről filmnézésre használtam a TV-t. A hang a TV-ről optikai kábelen, DAC konverterrel kerül összekötésre az 5.1 hifivel.
Szeretnék megoldást arra, hogy ezután is tudjak filmeket lejátszani külső HDD-ről és átmenjen az 5.1. Erre egy media box megfelelő lenne?
Ha igen melyiket válasszam? Mi legyen rajta? USB port, illetve optikai és HDMI kimenet?Köszönöm!
-
oszy
veterán
Melyik a most kapható legolcsóbb box, amire mehet coreelec? 4K HDR jó lenne.
-
-
Mr.Cub3
csendes tag
Sziasztok, szülőknek keresek könnyen kezelhető tvboxot.
HBOGO, RTLmost és chrome böngésző ami 99%-ban menne rajta, legfeljebb FullHD-ban.
Most alin egy Mi Box-al szemezgettem, de ha nincs rajta böngésző (ahogy hallottam) akkor az kiesett. Tudtok valamit ajánlani? -
Vwgolf7
friss újonc
Hi. Milyen okosító boxot vegyek ami tudja futtatni a Telekom Tv go-t? A xiaomi nem kompatibilis vele.Köszönöm.
-
oszy
veterán
Ez még ajánlott?
MXPLUS Amlogic S905
Beszart valamiért a KODI a tv-n. Nem lehet elindítani. Letölti, de ennyi. Az SPMC meg nem úgy működik, mint ahogy szeretném.
-
blakey
titán
válasz
nimmrody #6750 üzenetére
A Netflix licenc nem szoftveres gyorsítást jelent hanem engedélyt a hardveres gyorsításra. Tehát nem az van, hogy a S905X3 nem tudná a 4K Netflixet, mert pl. az S905X-es Mi Box S is tudja a 4K HDR-t. Tehát a valódi Netflixhez kell a licenc amit a Netflix biztosít. A GT-King is szoftveresen viszi és ott is előjön néha az akadás vagy a kisebb felboontás. Ha neked ez a tökéletes akkor hajrá, én mellőzőm, nekem a 4K Dolby Vision a "tökéletes".
Azert csak a full HD es nem 4k mert a tv csak ezt tudja. - nem, maximum ennyit tud a kiegészítő, nem megy 4K-ban és HDR-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest