- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teplic
tag
válasz
PainKiller13 #99 üzenetére
MINI MXIII most jó áron van.
Nekem A95X ami még bejött, de ebben nyilván az olcsósága is közrejátszik. azzal együtt értékelem -
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Vettem 2 hónapja egy MXQ boxot gearbestről 23.9 dolcsiért, meg is jött, ment rajta a horizon go, viszont maga a menü meg minden annyi nyögvenyelősen ment rajta, hogy az eszméletlen, ezért eladtam, mit ajánlanátok helyette? Nem sokkal drágábban szeretnék lehetőleg, de olyat amin nem akad az irányítás.
-
caris1
tag
Sziasztok!
Van arról bárkinek tapasztalata, hogy megy-e a DIGI Online HU alkalmazás Android TV BOX-okon?
Köszi,
-
most vettem egy ilyet: Beelink MiniMX3
ha szerencsém van, akkor a jövő héten már a kezembe is vehetem (EU warehouse-ból vettem)
utána teszt -
msam
tag
Szerintem elég jó az ár.
[link] -
nauro
aktív tag
Ha valakinek hasonló gondja volt mint nekem, hogy hogyan nézze kábelTV hozzáférés nélkül android TV-n a meccseket, akkor nesztek, gyorsan összedobtunk egy m4 streem továbbítót, mindjárt felkerül store-ba
[link] -
stinky14
csendes tag
Sziasztok.
Talán még ez lesz a legmegfelelőbb hely a kérdésemre.
Androidos boxot, vagy miracast-et szeretnék venni, tv és projektor okosításra.
Ezekkel az eszközökkel megoldható lenne, hogy egy központi NAS-röl streemeljek filmet, úgy, hogy telefonról (iphone) adok neki utasítást?
Legtöbbnél írják, hogy airplay kompatibilis, de a filmek, amiket néznék nem a telón van. A távirányítóját szeretném nélkülözni, ha már minden egyéb helyről sikerült, de úgy látom, ezeknél bluetooth-os, ugyhogy a máshol bevált módszer nem működne. -
maxika2004
őstag
Sziasztok!
lehet nem jó helyre irok, de tudnátok segiteni, és ajálani egy androidos kütyüt, ami a 3d BD iso-kat viszi ?
... szóval lényeg hogy egy 3d-s pana aktiv 3d-s tv-n menjen rendesen a 3d !
illetve netezéshez, valami jó egér-billt-hozzá!illetve egy sima is kellene olcsóbb, de jó, amin csak mkv, és net a lényeg !
Elöre is köszi a segitségeteket ! -
Halihólaci
tag
Már nagyon klasszul megy az androidos kütyüm ( [link] ), most már csak a pontos idő a problémám. Sajnos minden kikapcsoláskor elveszíti a pontos időt (pedig tápfeszen marad), és nem is állítja automatikusan be.
A ClockSync progival kezdtem, azonban sem Wifi-n sem lan-on nem tudtam beállítani a pontos időt.
A következő a SmartTime volt, ez már képes a pontos idő beállítására, de sehogyan sem megy automatikusan, sőt még hiába adok neki véglegesen root jogokat minden alkalommal újra kéri...
Esetleg vmi ötlet? -
Rico45
őstag
válasz
Halihólaci #82 üzenetére
Szia! Köszi! Sajna nem pörög a totyik :-)
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Kicsit off de MK808 android stick-re hogy tudnám visszavarázsolni a gyári sima romot?
Most Finless ROM 2.1 van rajta! De a gyári sima jobb volt! Vagy ehhez 1080p kernelt hol találok hozzá vajon? -
Halihólaci
tag
Ennél lényegesen olcsóbb amit én vettem ( [link] ) és abban 1000-es lan, és ac-s WIFI van!
A távvezérlést nem is próbáltam a tv távjával, bevallom fel sem merült bennem, pedig tapipados a panám távja is, este megnézem!
Közben megoldódott úgy néz ki a Kodi szaggatása is. Mivel elkezdte néhány más formátumnál is, elkezdtem a Panasonic TV-ben keresni a hibát. A beállításoknál alapértelmezetté tettem mindent, persze egyszerre nem szaggatott. Szépen egyesével visszakapcsolgatva a mozgások egyenleteséé tételéért felelős panasonic intelligent frame creation miatt szaggatott! Szóval a tapasztalat, mikor hibát keresünk nem csak az új gépben kell keresni... És persze új gép beállítása mindent alapértelmezettre, aztán csak lépésenként...
-
bobsurf
őstag
Sziasztok!
Én jelenleg egy RasPI2-n futtatom a kodit. Lejátszás NASról és kis youtube. Nagyon meg vagyok elégedve.
Ezt lehet a tv távirányítójával vezérelni hdmi n keresztül. Ezt a többi kodis box-al is lehet vajon?NVIDIA shieldel van valakinek tapasztalata?
és ezzel: http://www.ebay.com/itm/Idroidnation-I-Box-Android-5-1-Octa-Core-2g-8g-Kodi-15-Isengard-Wifi-4k-Smart-Tv-/291533161524 -
Halihólaci
tag
válasz
Halihólaci #77 üzenetére
Nos megoldva, az a progi tud root jogokat adni meghatározott időre, így le is állítottam azt az 5 alkalmazást, ami számomra feleslegesen együtt indult a rendszerrel! A hétvégén nem leszünk itthon, de a jövő héten majd tesztelem, és beírom a program nevét is, hátha kell másnak is!
-
Halihólaci
tag
Még egy kérdés,hátha vki tudja! A boxra feltettem a face-t és messengert is, de csak alkalmanként használnám. Sajnos azonban mindig együtt indul a rendszerrel. Van a gépen egy progi ami ki tudná lőni az automata indulást, de root jogokat kérne.
Ilyenkor van megoldás, vagy inkább vegyem le? Eléggé zavaró, amikor film közben kiteszi az üzenetet, az értesítést pedig csak 24 órára engedi letiltani... -
Halihólaci
tag
válasz
Halihólaci #75 üzenetére
Sziasztok!
Megköszönve a segítséget leírom a tapasztalataimat!
Megjött a KIII Amlogic S905, a Kodi azonban ezen is beremegett ISO-n.
Elolvasva a leírásokat, és az itt kapott segítséggel elkezdtem állítgatni.
Végül ami bevált:
Kodi beállítások lejátszás közben:
-kép beállítások- váltott soros mentesítés: ki
-képskálázás: legközelebbi szomszéd
Még el kell menteni alapértelmezettként, és izgulni,h beválik-e... -
Halihólaci
tag
Nos kipróbáltam, sajnos a Kodi-n ugyan úgy nem folyamatos ISO-ról a lejátszás, szinte állandóan ugrál. A legszebb,h a gépre telepített alap Média Center is simán szakadozgatás nélkül lejátssza, csak azon eddig nem tudtam rájönni a nyelv-felirat választásra...
Szóval elképzelhető,h az új kütyümre a Kodi még nincs optimalizálva, vagy bármi...
Valahogyan úgy tűnik,h ez továbbra is csak egy TV okosító, arra hibátlan, de valahogyan a filmlejátszás, főleg az ISO egyenlőre nem megy. Tegnap este egy sima xvid is kifogott a Kodi-n, ha belepörgettünk már nem volt szinkronban a hang, és nem is lett... -
xb12x
tag
válasz
Halihólaci #72 üzenetére
Èrdemes fetenni még a feliratok.info kiegészítőt is, ebben jobb minőségűek a feliratok - bár néha nem működik. Letöltéskor tudsz választani melyiket használja.
Iso korábban ment rendben de ez az új andriodos kodek nem mindig faja. Kapcsold ki a 'Videó váltottsoros mentesítése' opciót. Lejátszás közben is elérhető ez a beállítás.
-
Halihólaci
tag
Köszi a felirat kiegészítő ötletet, már fel is tettem! Nagyon jó! :-)
Hátha vkinek jó:
Kodi film közbeni felirat letöltés:
beállítások-kiegészítők-telepítés tárolóból-feliratok-OpenSubtitles.org
Most megvárom az új KIII-as kütyüt, addig kibírom, csak az ISO szaggat, én így nem használom, engem zavar. A gyerkőcök szerint nem vészes, bár őket amúgy sem igazán érinti, sorozatfüggők... -
Castell
aktív tag
válasz
Halihólaci #70 üzenetére
Érdekes ez a felirat mizéria a kodiban. Nálam megy a felirat, de állítani film nézés közben nem tudom, vissza kell lépnem a beállítások menübe. Mondjuk belőttem egy adott méretre és állítani már nem is akarnám. Még használom az opensubtitle felirat kiegészítőt is, amivel filmnézés közben le is lehet tölteni a feliratot, ez egy nagyon hasznos dolog...
Lehet, hogy mégis csak cpu ludas a dolog...
-
Halihólaci
tag
Igen, tudom, sajna átléptem én is árban a határt...
Viszont jelenleg még az a problémám,h ez az androidos lejátszás azt hiszem reménytelen...
A Kodi szuper, de nem tudom sehogyan megjeleníteni a feliratot, felirat szolgáltatás telepítését kér, de amit kér, az persze a leírások szerinti helyen nincs, nem tudom feltelepíteni...
Mx player nincs hang. A már belinkelt S805-ös stick-em van, minden kodeket megpróbáltam, hang sehol...
BS player egész jó, van hang, felirat, látja helyből a Synology-t de sajna nincs ISO...Nem mehetne ez is pont úgy, mint egy asztali lejátszónál? Szóval nincs esetleg egy olyan progi, amit ha feltelepítek észleli a gépem paramétereit, az országot,a nyelvet, és beállít hozzá mindent! Lehet fizető is, már nagyon sok időm-energiám kezd elmenni az agyament ötletemre,h minden TV-hez egy lejátszó, és bármit bármelyiken lehet nézni...
-
Castell
aktív tag
Hát nem tudom. Ok, hogy Spotify-ra meg TvGo-ra szeretnéd használni, de ha később nagyobbak lesznek az igények, már nem biztos, hogy elég lesz a 2 mag. Sőt, szerintem alap legyen a 4 mag. Meg a 4.2.2 OS... Már a KitKat sem módi manapság. A külföldi rendelésekkel mi a helyzet? Onnan nem szeretnél rendelni? Mert gyakorlatilag a hazai használt piacon sok a régi ketyere, amiknek nem valami jó az ár-érték arány mutatója.
-
Rico45
őstag
Írtan neki ,de nem válaszolt még sajnos!
Ezt vajon? Ez sem drága.
-
Castell
aktív tag
válasz
Halihólaci #63 üzenetére
Sajna nincs NAS-om, tehát ebben segíteni sem tudok. Csak a kodi online részét szoktuk "fogyasztani"
Egyébként a link nem működik, de erre gondoltál?
Ha igen, ez nagyon jó doboz. Mondjuk ha áfa köteles lesz, akkor 25 500 Ft-ból megáll. És ez már egy kicsit sok az én olvasatom szerint, de az biztos, hogy itthon alig ha kapnál ilyet...
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Rikomagic mk802 mini pc android tv okosító van használtan 3500-ért a neten.
Mi a véleményetek róla? Nekem igazából csak zenére (Spotify) meg TvGo-ra kellene mert van előfizum!Erre elég lenne ez az olcsó kütyű?
-
Halihólaci
tag
Pontosan ez az s805-öm van nekem is! Ami szerintem fontos,h a 2,4-es WIFI nem elég HD-re! Szóval csak olyan modell jó, ami lan-t is tud, persze jó lenne 1000-es, de nálam a 100-ason is megy az 1080p (MKV).
Én most egy ilyent rendeltem: [link]
Ha Kodit használsz kérlek segíts! Amikor videók hozzáadásánál tartok NFS-en csak az Synology NAS IP címéig jutok, a mappákat már nem látja. Nem tudok felhasználó nevet-kódot sem beírni, nem is tudom itt hová kell, nem kéri, nem is ajánlja fel. DLnA simán megy, de ISO ott szaggat, és persze sok ISO-m van.
köszi -
Castell
aktív tag
válasz
Szicskeee #61 üzenetére
- Amlogic S805 cpu-val (4 mag, 1 GB ram): [link]
- Rockchip 3229 cpu-val(4 mag, 1 GB ram): [link]
- Amlogic S812 cpu-val (4 mag, 2 GB ram): [link]Értelemszerűen az utolsó, a drágább ajánlat a legütősebb, főleg, hogy 2 giga ram van benne
Személy szerint nekem a Rockchip 3229-es van, mert akcióban 23 USD volt csak. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Szinte mindent legyalultam vagy letiltottam róla, amit lehetett. Csak a youtube app és a kodi maradt meg meg egy light böngésző... A gyári, nem rootolt rom is tökéletes. Mi leginkább az online tartalmak fogyasztására használjuk (kodin keresztül). Teszi a dolgát. Ha az árazást nézem, piszokul megéri mindegyik. Sajnos itthon vastagon fog a ceruza a kereskedőknél, nem ritka a 2,5x árazás sem.
Az Amlogic S805 vs. RK3229, itt talán s805 jobb lehet, mert a gpu erősebb benne...
És természetesen ezeket a dobozokat szintúgy meg lehet fektetni, mint egy telefont. Főleg az 1 Gb rammal szerelt modelleknél...
-
Szicskeee
tag
Sziasztok! FullHD filmek lejatszasahoz NASrol melyik most a bestbuy box?
-
Halihólaci
tag
válasz
Halihólaci #57 üzenetére
Nos a 100-as lan-on szakadás mentesen megy az 1080p is, Wifi-n még az antennák állítgatásával is csak a MKV 720p a plafon, szóval a 2,4GHz-en többet senki ne várjon, a többi csak marketing! Szóval egy androidos TV stick-el alapból csak a 720p megy, ami azért nem rossz, az a képminőség már azért bőven jó egy filmnézéshez! Ha 1080p kell akkor lan, vagy bemásolni a stick memóriájába, és onnan lejátszani!
Nekem egy ilyen van, ez lan nélküli, de nagyon jó a Wifi-je:http://www.aliexpress.com/item/MXQ-Android-TV-Box-Amlogic-S805-Quad-Core-XBMC-4-4-DDR3-1G-ROM-8G-LAN/32438661635.html?spm=2114.01010208.3.1.O49wO9&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_9982_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10020_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=62792959-d905-40e5-8b3d-d56d4dd55599
és vettem egy ugyan ilyent lan-al is:
http://www.aliexpress.com/item/MXQ-Android-TV-Box-Amlogic-S805-Quad-Core-XBMC-4-4-DDR3-1G-ROM-8G-LAN/32438661635.html?spm=2114.01010208.3.1.O49wO9&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_9982_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10020_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=62792959-d905-40e5-8b3d-d56d4dd55599
-
xb12x
tag
válasz
Halihólaci #57 üzenetére
ez érdekes, nekem soha sem volt gondom se külső, se média file-ban lévő feliratokkal, Kodi idáig tudta hiba nélkül alapból. kiegészítőt csak arra kellett hogy letöltse ha nem volt mellette.
-
Halihólaci
tag
Nem, sima mkv volt, nem a felirat a gond, hanem a kodi alapból nem tartalmazza a felirat kezelő progit (miért is nem?), és a neten talált leírásokkal nem tudom feltenni...
Az Mx-hez én is megtaláltam a kodekeket, el is kezdtem felrakosgatni, de sajna nem tudom melyik kell a négymagos Cortex A5-höz, amiket feltettem azzal eddig nem megy...
Aztán a legszebb,h már 3 méterről szakadozott a 720p, most összekötöm kábellal, szerencsére ezen van lan is, bár csak 100-as, de egy próbát megér. -
xb12x
tag
válasz
Halihólaci #55 üzenetére
Mx-hez ezek vannak, én is innen használom és működik xda
Iso-hoz szeretnél külső feliratot? Szerintem azt nem tudja semmi.
-
Halihólaci
tag
Sajnos nem, minden működik, de a pontos idő csak manuálisan.
A Kodi-val most is küzdök, sehogyan nem tudom a felirathoz a progit feltenni, ha esetleg vki tudja, kérem ossza meg velem, a fiammal másfél órát küzdöttünk vele, de nem ment.
Az MX Player-en megy, ott meg nincs hang, és a Cortex A5-höz nem találok kodeket. Szóval se így se úgy nem megy...
MXQ TV box, 4 magos, hardveres 1080p, -
xb12x
tag
válasz
Halihólaci #53 üzenetére
Ott valami más gond lesz, wifiről is szinkronizál ha engedélyezve van.
ISOra a korábban említett kodit tudom csak, de azt kicsit macerás beállítani és a file nevének egyezni kell a film címével. -
Halihólaci
tag
Sziasztok! Vettem én is egy androidos kütyüt, hibátlan, csak egy problémám van vele, mindig elveszíti a pontos időt! A TV usb portjáról kapja a tápot, tehát a tv-vel együtt kapcsol be-ki. Ez eddig nagyon jó, de mivel ez alapvetően egy mobiltelefonos elektronika a hálózati pontos időt valószínűleg a telefonos hálózatról szeretné szinkronizálni. Az meg ügye nincs. Az állandó beállítgatáson kívül mit lehetne tenni? Nem, nem szeretném ha állandóan menne...
Illetve ha esetleg tudja vki dvd ISO-t mivel lehet hálózatról lejátszani, megköszönném!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest