- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Fali konzol lapos tévékhez
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
csontika78
csendes tag
Sziasztok!
Egész nap olvasgattam a fórumot.
Nem tudom eldönteni pontosan milyen kütyüt vegyek.
Amit néztem az még a none name kategoriában sincs ezért nem tudom hogy meg szabad e venni.
-X96 TV Box Android 6.0 Online Player ezt mondjuk nem találtam eu raktáron igy többe kerülne.
-SCISHION V88 PRO TV Box Amlogic S905X Quad Core 37dollár szállitással eu raktárról
mindkettő 1g ram illetve ugyan az a processzor van mindkettőben amire fel lehet rakni a LibreELEC-et ha egyáltalán szükséges lesz.
Amire használnám.Kicsi lányom youTube-ra használná,illetve filmet néznénk rajta inkább.Mondjuk van most asus oplay-em erre a célra,de hátha ezek jobbak....köszönöm a segítséget.
-
*Lazlov*
csendes tag
A YOKA KB2 PRO vagy a T95z Plus képjavítója van olyan jó, mint ami a Himedia Q5 pro-nak van??? Melyik produkál szebb és jobb színeket, képet???
-
*Lazlov*
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni, abban hogy melyik androidos box-ot vásároljam meg.
Az árak között csekély az eltérés, ezért is kérnék segítséget ezzel kapcsolatban.
Ezen termékek közül szeretnék választani egyet, ami a legjobb és a legstabilabb a véleményetek szerint:
- Sunvell T95U Pro Amlogic S912 Octa-core 2GB RAM 16GB ROM TV Box
- R-BOX Pro Amlogic S912 Octa Core 3GB RAM 16GB ROM TV Box
- YOKATV KB2 PRO Amlogic S912 3GB DDR4 RAM 32GB ROM TV Box
- T95z Plus Amlogic S912 Octa-core 2G RAM 16G ROM TV Box
- H96 PRO PLUS Amlogic S912 Octa Core 3GB RAM 32GB ROM TV BoxAmi érdekelne még, hogy:
-Lehet-e Külső merevlemezt csatlakoztatni hozzá, pl. min. 1TB?
-A 4K-t, azt látom mindegyiknél, de a 3D filmek lejátszására alkalmas-e?
-nagyobb színmélység, gazdagabb színpaletta, 10- bites, képjavító program ezeket tudják-e? Vagy a Himedia Q5 PRO még mindig jobb ezeknél a készülékeknél? És csak a procija gyengébb, a tudása nem?
A Himedia Q5 pro processzor és egy kicsit a RAM is, csak a játékoknál hátrány?
http://himedia.hu/?oldal=Q5pro
Ha jobbnak tartjátok a himediát, akkor lehet gyűjtögetek még egy kicsit a pénzemhez.
Ha egy készüléknél úgy írják, hogy Ethernet: 100M/1000M, mint pl. H96 PRO PLUS, akkor az azt jelenti, hogy a kis 17m netemet nem is tudom használni???
PL.
http://www.banggood.com/H96-PRO-PLUS-Amlogic-S912-Octa-Core-3GB-RAM-32GB-ROM-TV-Box-p-1100082.html?rmmds=searchTi melyik készüléket ajánljátok?
Elnézést ha nem mindenhol érthető amit leírtam, de sajna nem annyira értek a témához.
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
1974zsolt #396 üzenetére
Lehet adni kellene neki egy hard rezetet. (rezet gombot nyomni fogpiszkálóval miközben áram alá helyezed.
Esetleg érdeklődj a 905 topikban más is hátha járt így -
1974zsolt
újonc
Sziasztok,
Új vagyok itt és nem vagyok profi számtechguru.
Most vettem egy TVboxot, QBOX amlogic 905 névre hallgat. Több kérdésem is lenne a ketyerével kapcsolatban, talán tud itt valaki segíteni:1.: 3napig tökéletesen működött, ma reggel viszont a tv kiírta, hogy nincs jel. A HDMIkábelt átdugtam a laptopba, gondolván talán a kábellel van gond, de az tökéletesen működött. Lehetséges, hogy 3nap használat után tönkrement a kimenete?
2.: A videán akartam megnézni egy filmet, be is jött minden, de amikor ki akartam nagyítani, Fullscreen Errort írt ki? Tudja valaki, hogy ez miért lehet? Esetleg valami beállítással megoldható?
Köszi előre is a hasznos válaszokat!!!
-
Kodiban minden állítható. Feliratot akár keres is...
Nekem Tronsmart Vega pro-m van, 40 USD. 1GB RA,8GB nand, ez márkásabb, kicsi angol support is van.
Noname M8s S905x is kb 40 USB 2gb RAM, 16GB nand. De arra 0 support van. -
HoTaZo
addikt
Ez a 9-15 000 Ft-os ár szimpatikus. A drágábba akkor fektetnek, ha ez gond nélkül elkísér egy darabig. Akkor egy .avi mellé tett .srt-t ezek is viszik? Mennyire állítható a felirat ezeknél? Vagy telepíteni kell (lehet) egy na playert, amin belül állíthatom a felirat mikéntjét?
-
Egy s905/s905x-es TB box, 9-15 000 (ha nagyom márkásat akarsz 35 000)-FT-ból megvehető, olvasd el a topik összfoglaltót
(#390) dreizwanzig
Tegyél rá LibreELEC-et (akár dulal bootosan sd kártyáról), azzal sokkal stabilabb a film lejátszás.
Persze pont a Kodit akarod kikktatni, LireELEC maga a Kodi...
Android alatt esetleg próbáld meg az MXpalyert. vagy a Kodi alapú Vidon.me-t -
cocka
veterán
válasz
dreizwanzig #390 üzenetére
Mennyiért vetted?
Amúgy kicsit OFF, de mégse teljesen:
BD H6500-asom le éppen nem szokott fagyni, de amikor abból a kevés appból ami elérhető rá kilép, az több másodpercig is el szokott tartani, nem tudom olyankor mi van. Volt már olyan is, hogy ugyanígy gondolkodott asszem pont egy app indításán, amikor nemes egyszerűséggel az indítás után kb. másfél perccel az egész készülék újraindult. Ja és ez legújabb fwvel a 1113-mal, ami ki sincs téve letölthetőként sehova. Szóval csak azt akartam mondani, hogy a kb. kétszer annyiba kerülő lejátszó sem biztos, hogy teljesen gördülékeny. Bár ha a BD részt kivesszük lehet ugyanúgy egy 20-25kból kijönne az egész, mint "médialejátszó". A böngészés pl. alapból felejtős, mert magát a kapcsolatot bírná, de proci szinten olyan trágya az egész, hogy egy-egy képet is másodpercekig tölt be. Szal. csak mazochistáknak ajánlott. A scrollozás is félelmetesen akadozó.
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
vettem decemberben egy MXQ PRO-t. Az a bajom vele, hogy egy raklap sz*r az egesz. Rengetegszer lefagy, ujraindul, nehany film esetben a hang helyett csak sercegest hallok. Legszivesebben kidobnam az ablakon es vennek egy masikat, csak az asszony merges lenne, hogy szorom a penzt
Szoval az lenne a kerdesem, hogy hogyan tudnam ennek az oprendszeret ujrahuzni? Arra gondoltam, hogy talan az segitene, illetve a kodi kiiktatasa, mivel semmi szuksegem ra. Valami otlet, hogy hol olvasgassak errol?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Előre jelzem, nagyon zöldfülű vagyok a témában.
Láttam pár dobozt, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit kell figyelembe venni egy ilyen készülék vásárlásának tervezésekor.
Láttam ismerősök felesleges DVD felvevőit, Blue ray lejátszóit pár hónap után kihasználatlanul porosodni. Onnantól fogva nagyon meggondolom, hogy valóban van-e értelme akkora összeget kiadni hirtelen elhatározásból, csak mert adódik a lehetőség. Van egy pont eddigi céljaimnak megfelelő dvd lejátszó, egy Millenium MN9607, ami a maga 6-7000Ft-os vételi árával bőven porondos helyezésű az ár/érték arány versenyben.
De, most hogy én is csatlakoztam a FHD tv-t nézők csapatához, így haladnom "kell" a korral. Szándékosan külső eszközzel okosítanám fel Samsung FHD monitor-tévémet. Nem tudom, hogy igényeim mennyire magas szintűek a jelenlegi felhozatalhoz képest. Csak egy röpke áttekintést tettem Link.
Amit mindenképpen tudnia kell: Felirat kezelés, .srt és egyéb, ha olyan filmet játszatok le vele, amiben nincs magában a felirat fájl kódolva. Az aktuális MKV,MP4,MPEG,MPEG-1,MPEG-4... stb. formátumokkal úgy vettem észre ezeknek a készülékeknek nincs gondjuk. A FULL HD jelenleg eelgendő nekem, em látom magam előtt, hogy mikor lesz 4K-s tv-m, hogy annak is eleget tudjon tenni. Internet kapcsolat, böngészés (?), youtube. Hang: AAC,AC3,FLAC,MP3,OGG stb. szintén nem jelentenek gondot, ha jól láttam. Telefonról való kép, zene esteleg videó megosztási lehetőség mennyire jellemző? Ehhez wi-fi vagy Bluetooth-t használ inkább?
Szeretnék a kezdetekben egy nagyon jó árú, de az igényeimet kielégítő készüléket venni. Ami azért nem megy tönkre fél év alatt. Ha látom, hogy jó irányba indultam el, akkor az igényeim növekedtével hajlandó vagyok lecserélni egy magasabb árkategóriásra. De nem vagyok hajlandó 25-30 000-et kiadni egy készülékre, ha van ami 10 000 alatt is megfelel nekem.
Tudnátok-e ennek fényében nekem ajánlani pár készüléket?
Nyitott vagyok, meggyőzhető, bizonyos határokon belül.Bocs a túl hosszúért!
-
Ubul02
tag
Sziasztok!
Bevallom, nem böngésztem végig az összes korábbi hozzászólást, pedig lehet, hogy azt kéne.
Az esetem röviden: új smart TV-vel futottam bele olyan problémába, hogy egy .mkv filmnél beágyazott feliratot nem jeleníti meg. (Feliratmenü megjeleníthető, feliratot látszólag ki- és be tudom kapcsolni, de nem tudok feliratsávot választani, és bekapcsolt állapotban sem jelenik meg egyik felirat sem. Tartok tőle, hogy ez a TV médialejátszójának a "bűne", mivel asztali gépen VLC simán eszi adott filmhez tartozó mindkét feliratot.
No, eddig a felvezetés. Most jön a kérdés.
Tudnátok-e javasolni olyan
- olcsó, (nem tudok sajnos sokat rákölteni, főleg most, TV vásárlás után)
- "mindenevő", amennyire lehetséges,
- UHD filmeket is kezelni tudó,
- digitális (lehet koaxális vagy optikai)audió kimenettel is rendelkező, (5.1-es házimozi erősítőre kötném)
- amennyire adott árkategóriában lehet, megbízható, stabil
médiaboxot, amivel remélhetőleg jövőben ki tudnám küszöbölni az ilyen problémákat?Egyébként egy ilyen készülékkel megoldható pl. az, amire a TV egyébként képes, hogy DLNA-val WIFIN-n keresztül lássa a számítógép merevlemezén lévő médiafájlokat, vagy mindenképpen külső tárolót kell hozzácsatlakoztatni, ami tartalmazza az adott fájlt? (Lehet, hogy láma a kérdés, de abszolút laikus vagyok a témában.)
Köszönöm előre is a válaszokat! -
sesshou
senior tag
Egy kérdés.
Van olyan távirányító ami tudja a következőket és meg lehet venni külön is:
Air mouse
Voice search
és esetleg keyboardA mi box távirányítójában isteni a voice search spotify+youtub hoz amihez főleg használom de pl hbo go hoz egér kell. chrome hoz meg bill
Tök jó lenne ha lenne valami ultimate megoldás
Hallomtam hogy a mini a2 távirányítója magában foglalja ezeket a funkciókat ami nagyszerű lenne de külön nehéz megtalálni és hallotam olyan híreket hogy csak google search ben működik. -
-
-
cocka
veterán
Hát itt nálam meg az a probléma, hogy ha a gépen lévő cuccokat akarom nézni, akkor ahhoz kéne egy 10 mes lan kábel, ami van ugyan, de brutál csúnya látvány és csak azért nem fogom átmadzagolni a fél lakást, hogy videokat nézhessek. 5 GHzen simán megy a filmnézés, legalábbis nálam. Pont hogy a probléma inkább a böngészéssel van, de az sem a wifi miatt elsősorban, hanem a lejátszóm procija ritka fos és böngészésnél már rég megkapta az adatot, de még egy fél óra mire kiszenvedi magából, sokszor egy sima már betöltött oldalon is másodpercekig tart a scrollozás. LOL Szóval böngészés kb. csak mazochistáknak.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok!
KIII Amlogichoz szeretnék valamilyen okos távirányítót,hogy ne a hozzá adott butával kelljen pötyörésznem.
Ilyesmiket néztem Mini Bluetooth Wireless Keyboard2.4G Wireless Remote Control Air Mouse
2.4G Mini Wireless Keyboard Mouse with Touchpad
Genius Mini LuxePad -ez utóbbin nincs touchpad.
Nem volt még tv boxom,nem tudom pl mennyire fontos a touchpad, mennyire nagyot vegyek stb.
Ha megkönnyítenétek a választást a gyakorlatban jól működő távval azt megköszönném.leginkább filmkeresésre használom egyébként.
Movieshark -
Én inkább minden szobába kiépítettem a vezetékes NET-et. Bár már van AC-s rooterem (olcsóbb fajta Xiaomi) video a LAN-on megy, Wifi csak a böngészésé, meg max ha tábla géppel nézek valamit...de ha filmet nézek TV-n az biztosan a vezetékes NET-en megy.
-
cocka
veterán
Hál istennek csak 5 GHzen már nincs ilyen probléma, hogy zavar a szomszéd, mert errefelé kevés ember használ 5 GHzet, viszont a 2.4 az kb. telített.
A SATA meg lehet csak SATA2-es is bőven elég.
Nem feltétlen a sebességre értettem, de ha ilyen mini pcs dobozkákat nézünk, itt már esetleg divat lehet hol mi msata, ami ugye méretbeli és nem elsősorban sebességbeli különbséget jelent.
-
Pl. MeLE A2000 Cortex A9-es 1 magos 1Ghz SOC SATA portja ezt tudja egy 2.5" HDD-vel. Linux-szal
USB-n harmad ennyit sem tud. -
Hiába gyors a Wifi nem eléggé stabil, a kár a szomszéd netje is zavarhatja. Nincs jobb, mint a vezetékes LAN.
A SATA meg lehet csak SATA2-es is bőven elég. Lényeg hogy valódi SATA port legyen és ne USB-SATA híd.
A legtöbb ilyen mini PC-n, TV BOX-on developer boardon csak USB hidas SATA port van (vagy egyáltalán nincs) Korábban a Allwinnernek volt egymagos és 2 magos megoldása natív SATA támogatással (pl. MELE android boxoknak is volt), és most egy 4 magosnak is van banana Pi egyik variánsa ilyen (Orange PI-n csak USB hidas megoldás is van) -
janik56
újonc
Sziasztok I
Segítsetek már, ha tudtok ! Nekem valami olyan szerkezetre lenne szükségem amivel a régebbi LCD tévémen tudnám nézni a filmeket külső merevlemezről. Van rajta USB és HDMI csatlakozó.
Előre is köszönöm. -
cocka
veterán
Natív sata az jó. Kérdés, hogy még a natúr SATA3 vagy már msata vagy m.2 meg a többi mittomén milyen "szabvány".
Archert meg nem szeretném módosítani, mert azt olvastam, hogy ha ráraksz egy custom firmware-t, akkor az 5 GHz bukta. Nekem meg azon keresztül megy a DLNA, 2.4-en szakadozik feszt.
Személy szerint nem vagyok oda a (papíron) gigasebességű wifikért,
Na erről meg csak annyit, hogy teszteltem a wifi sebességet és
2.4-en kb. 86 megabitet tud max. a papíron 450-es router
5-ön meg simán tudja a 120-at, mondjuk ott a névleges érték mindegy is, de amúgy papíron 1300-as.Hogy tisztán wifin mekkora a másolási sebesség két gép közt azt nem tudom tesztelni, mert nincs 2 db 5 GHz-es wifi adapterem, a hálókártyák meg nem wifiképesek.
-
Meg kell okosítani a rooter-ha lehet- és feltenni az OpenWRT, akkor simán oszt Samban is, azaz egy hálózati meghajtó lesz, minden eléri (kivéve au "okos" TV-k beépített lejátszóját, azok DLNA-hoz ragaszkodnak, de ott is válogatósak)
Én egy kiselejtezett 1 magos TV Boxból csináltam Linux "szervert." Transmission, Samba és Mediatomb DLNA szerver fut rajta, alig fogyaszt. Legnagyobb előnye, hogy natív SATA van rajta. -
cocka
veterán
Filmnézéshez elég a 100 megabites LAN
Igen, csak nyilván azért kéne ilyesmi megoldás, mert nem a gépről akarom lejátszani a fájlokat, mivel eddig is az volt a probléma, hogy ha Serviioról akarok valamit lejátszani, ahhoz nonstop be kell legyen kapcsolva a gép, ami egyébként kellően halk más gépekhez viszonyítva, de még mindig hangosabb, mintha csak ez a tv box menne.
És azzal tisztában vagyok sajnos, hogy mennyire rohadt lassú 100 megabites lanon a másolás. Az usb port, ha valóban 2.0-ás és rádugsz egy usb 3-as eszközt simán képes akár 200 megabitre is. Nálam kb. ez a sebesség gigabites lanon is. Satánál szokott a sebesség kb. 350 megabitig felkúszni.
És akkor a 100 Mbites háló sem lassú,
Ami a gyakorlatban általában 94 megabit, egy 120-as net mellé.
Van gigabites routerem (Archer C7) de a rá csatlakoztatott hdd csak DLNAszerű szolgáltatást tud. Azaz kb. annyi van, hogy van három kategória: képek, hangok, videok és ide ömlesztve bebassza az összes tartalmat mappaszerkezet nélkül. Pontosabban van egy Folders kategória mindben csak éppen oda nem tölt be semmit.
Amúgy csak egy megjegyzés: rooter helyett router, streem helyett stream.
-
Okosítható, legolcsóbb rooter, igaz csak 100 megabites, de hidd el elég. Mivel van kész OpenWRT hozzá, nagyon könnyű megcsinálni
-
El lehet érni, hogy sambán lásd a hozzákötött meghajtót. Filmnézéshez elég a 100 megabites LAN (sokkal jobb, mint bármilyen Wifi), maga az USB-re másolás is lassú. Gigabites LAN lenne rajta alig lenne gyorsabb (max akkor ha USB 3-as vagy még inkább, ha natív- nem USB-hidas- SATA port lenne rajta.
Jobb megoldás ha készítesz egy központi "szervert" a mi akár egy kiselejtezett androidos BOX Linuxal, vagy akár egy okosított rooter is lehet. A filmek eltöltését/tárolását az kezeli, így nem kell másolgatni, marad a helyén ahova letöltődött. És akkor a 100 Mbites háló sem lassú, mivel a nagy állományokat nem kell másolgatni sehova sem, csak streemelni/megosztani. -
cocka
veterán
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Venz V10 Prot, de ahogy nézem a lan portja csak 100 megabites. Szerintem ez manapság egyszerűen elfogadhatatlan. A PC-mre letöltött videokat szeretném lanon keresztül az usbjére kötött mondjuk HDD-re másolni, de ez így borzasztó gáz.
Elvileg tud ac-s wifit, aminek asszem a minimum sebessége valami 433 megabit, gondolom ez a gyakorlatban kb. osztva kettővel, ami már legalább USB2-es sebességet hozna és nem kéne 100 megabitekkel szarakodni.
A windózos network neighbourhoodba egyáltalán betallózható?
-
-
PBA
aktív tag
Szia,
köszönöm a válaszod! Átnézve a dolgokat, tényleg a 905X alapú eszközök lehetnek a jó választás. Már csak azt kellene kiderítenem, melyik gyártó cucca a legkiforrottabb, ha fontos a Youtube 4K és Youtube 360 lejátszás is, illetve az egyéb streaming appok futtatása (pl. Ustream).
Az OpenELEC fórumon azért azt látom, hogy vannak olyan készülékek, ahol nem igazán működik jól a Youtube HD lejátszás sem, nem hogy a 4K vagy 360.
Lehet, hogy kellene valakit keresnem Budapesten, akinek 905X alapú készüléke van, és így csekkolni a dolgokat.
-
Bec
tag
Sziasztok,
Saját tapasztalatimat írom,karácsony óta használok egy MK8 Pro box-ot. Android 6 rendszere felülmúlta az elvárásaimat! 50$ volt a határ amit erre szántam.
A gyári fw (számomra) meglepően gyors ,HD/SD film lejátszás pendrive-ról vagy Nas-ról KODI17-el,a gyerkőcnek egyszerűbb áruházas játékok (bluetooth-os gamepaddal).Ledes Projektoron + Bluetooth audio modullal van használva,nem fagy nem akadozik teszi a dolgát. Ami nagyon tetszik : a távirányítója tanítható így nem kell 3 távon matatni! Ha kérdés van ezzel kapcsolatban jelezzétek. -
Szerintem mondj le az Androidról és a hardveres VP9-ről (bár ha 905x-es masinát választasz akkor azok is meg lesznek) És videó lejátszáshoz futtass LibreELEC-et SD-ről. Az Android nem való stabil videó lejátszásra. (levelet tölt, appot frissít stb). Android lehet rajta de videohoz nem azt használnám.
Az a baj, hogy a legerősebb/legújabb Amlogic 912-es masinákhoz nincs LibreELEC. Szóval a legjobb, most a 905x....Itt van egy táblázat, böngészheted és olvasd el a topik összefoglalót itt
-
PBA
aktív tag
Sziasztok,
Android alapú médialejátszót keresek, nem nagyon ismerem az aktuálisan elérhető típusok előnyeit-hátrányait. Az alábbi dolgok lennének fontosak:
- hardveres H264/X264 dekódolás HD/2K/4K felbontásban,
- hardveres H265 dekódolás (4K-ban is),
- hardveres VP9,
- Youtube lejátszás 4K felbontásban is,
- Youtube 360-as videók lejátszási lehetősége,
- esetleg egyéb streaming szolgáltatások (pl. Ustream, stb),
- ethernet port, BT a távirányításhoz,
- és értelemszerűen friss Android6.Nem lenne rossz, ha nem kellene vele sokat hekkelni, hogy menjenek a fenti dolgok. A beszerzési forrás (Kína, EU, itthoni) jelen esetben mindegy számomra, nem a legolcsóbb, leggagyibb megoldást keresem, hosszú távra ruháznék be.
Ne győzzetek meg arról, hogy a 4K-nak, 360-nak nincs még értelme, stb, nem csak és kizárólag átlagfelhasználásra veszem, hanem teszteléshez is.
Tudtok olyan készüléket javasolni, ami megfelel a fenti feltételeknek, és nem csak specifikációkban hazudja ezt a gyártó, hanem valóban tudja is ezeket?
Köszönöm szépen a tippeket!
-
-
Kobe
veterán
lehet hagyom a fenébe az egészet....csináltam egy gyors fejszámolást, drágább lesz a hús, mint a leves. Ahogy néztem jelenleg nincs olyan box, ami tudná azt amit akarok, ergo minden forint kidobott pénz kb.
Egy DeskMini 110 barebone már jó kiindulási alap lenne minden igényre, de +vinyó, + memó, + proci, + hűtő, és már a 120-130K-t súrolja, ellenben nincs semmilyen dedikált VGA benne, stb. Ennyiért már korrekt fullHD-s laptopot adnak "nembutított" procikkal, dedikált vga-val.....
egyelőre erősen túl van árazva ez a készülék kategória, nem tudom miért....új beebox-s is 110-130 ezer ft, de olyan cuccokból van szerelve, mint a 4 ezres csájna fm transmitterek.... -
Vannak kis ATOM-os TV BOX-ok is. Általában 2-4GB RAM, 32-64GB tár, de van USB 2.0 esetleg 3.0 portjuk. (utóbbi néhányban el van baltázva és csak 2.0-aval megy)
Azok lehet elvinnék a Rocksmith-et is. Kodi is fut rajtuk, de Androidos BOX LIbreELEC-kel kevesebbet eszik és csak KODI-ra gyorsabb. (Win 10 vagy Android+ Kodi lassabb), bár lehet hogy egy LIbreELEC általános build USB Drive-ról bootolható azokon is, de nem próbáltam még) -
Kobe
veterán
azért fogós a történet, mert nem ártana ha a tv-re kötött készüléken (htpc, vagy akármi) tudnám futtatni a rocksmith nevű játékot....
elmondom kicsit kerekebben, miert agyalok rajta régóta de nem látom a legköltségoptimálisabb megoldást
Van 1 lapostv, meg 2 notebook, a tv még fél-okos változat, de jó a képe, nem cserélném, a notik meg mindkettő kb 6 éves, szóval nem erőművek....asszony sajátja, enyém.
Max letöltésre és netezésre használjuk (kb 95%-ban), néha néha officera, de mivel kevés a fizikai hely a lakásban, meg már elég nyűg is folyamat az asztalnál ülni egy index vagy facebook átfutása miatt, már nem nagyon kapcsolgatjuk be.Egyedül én szoktam a saját notimon rendszeresen Yousician + rocksmith progikat futtatni, naponta.
Szóval amit csinálni szeretnénk ezekkel a cuccokkal vagy utódaikkal a jövőben:
- néha simán leülni a kanapéba, tv bekapcs, és tv-n Kodival vagy Plexivel nyomatni a saját médiatárból filmeket, sorozatokat
- alkalomadtán odaülni és lehetőleg tvről játszani 1-2 óra rocksmitht (notiról elég macerás, tv-n a nagy képernyő miatt sokkal élvezetesebb, viszont kell hozzá USB csati mivel egy speckó külön gitárkábel kell hozzá)
- valami egyéb eszközt megragadni, aztán néha híreket átolvasni, facebook, viber, stb.
- egyéb eszközökről letöltest elinditani (vagy akár telorol mir ehazaerek), a nagy kapacitású vinyóra aztán rögtön tvről nézniAmi nekem most működőképesnek tűnne: asrock beebox + nagy kapacitású merevlemez bele, aztán mehet a menet (egyedül a rocksmitht nem tudom 100%-ra hogy vinné e) + notikat eladni és mondjuk 2 db 10 col körüli windowsos tabletet beujitani helyettük
-
Én a mini szerver/NAS és a lejátszó funkciót különvenném. Vennék egy Amlogic 905 chipes Android TV Boxot (30-40 USD) és nem androidot, hanem SD-kártyáról bootolva Libreelec-et futtatnék rajta. (Nagyon kis erőforrás igényű Linux alapú KODI) Valamint használnék mini szervert ami akár egy olcsó okosított rooter+USB HDD os lehet.
-
gorba537
tag
Nah most elkzdtem csapongani a Xiaomi Mi box, a Beelink i68 II és a Beelink MX III között. Szerintetek?
-
sesshou
senior tag
Ha csak filmezesre hasznalnad talan a leg olcsobb megoldas egy raspberri pi lenne. De ez itt ott maceras lehet ha nem ertesz hozza vagy nincs segitseged a telepitesben. Ha plug and play eszközt szeretnel meg youtubot es egyeb android tv altal nyujtott finomsagokat akkor tenyleg android tv t vegyel a mi box (nekem ez van) pl 25 bol megvan ha meguszod a vamot.
-
Kobe
veterán
sziasztok
nem tudom, hogy a jó topikban érdeklődöm-e, de.....szóval az a szitu, hogy szeretném kicsit optimálisabb folyamat fele terelni a házimozizást, cska nem tudom pontosan milyen eszközre is volna szükségem....htpc, tv box vagy egyéb
Nagy elvárások nincsenek, csak azt szeretném áthidalni valahogy, hogy a laptopról kelljen állandóan másolgatni külső vinyóra a filmeket, és a tv beépített fapados lejátszójával bohóckodni rajta.
Szóval egy kicsit vizuálisabb GUI-ra lenne szükség (pl filmborítókkal), Plexi, Kodi, hasonlók....illetve pl wifiről lehessen másolni rá laptopról, külső vinyóra, NAS-ra....vagy gépről kiadni az utasítást hogy közvetlen az ehhez csatlakoztatott eszközre töltsön le torrenten keresztül. Neadjisten valami mobilos alkalmazással távvezérelni, hogy mire hazaérek, a letöltés befejeződjön
ezek a kütyük tudnak ilyesmit ? full HTPC-re nem lenne szükségem, mert cask este 1-1 filmezés erejéig tudok odaülni, másra nem használnám ki, viszont ehhez kapcsolódóan kéne tudnia a fentieket
-
sesshou
senior tag
válasz
SkylineR34 #347 üzenetére
Az mit jelent hogy nem telepíti? simán csak nem indul el az install vagy hibát ír ki?
-
sesshou
senior tag
válasz
SkylineR34 #345 üzenetére
A 17 es kodi meg hivatalosan nincs kiadva ezert nem fogod megtalalni a play storban(ha esetleg ott kerested) szedd le valahonnan az apk filet es probald ugy feltenni a 17 est
-
SkylineR34
csendes tag
Sziasztok! Van egy Mecool BB2 Pro.
Gyárilag 17-es kodi volt rajta,de hiányzott a PVR Iptv simple client. Utólag sehogy sem tudtam telepíteni,ezért régi kodi unistall,másik vissza.Igen ám de csak a 16-ost engedte telepíteni. Tudja valaki hogy miért?
Másik dolog. Megy valakinek a BES-IPTV?
Elnézés ha ez a hozzászólás nem ide való. -
satti82
újonc
probáltam flashaleni, zártam a 7-8as pineket,de semmi. ezzel a hibával állt ki folyamatosan, ahol véletlenül elfogadta a romot:
[kép] -
sesshou
senior tag
Akarmilyen video chat mukodik android tv vel? Pl mibox al? Ugy olvastam a web cam ek tamogatott saga eleg tré es skype sincs ra hivatalosan.
-
satti82
újonc
az enyém az hynix chippes, a net pedig RTL8188ETV chippes, most probálok flashelni, a pénz meg visszakövetelni az eladotol. az a legnagyobb problémám,hogy nem igazán találok normális firmware-t hozzá.
-
Castell
aktív tag
Tehát 2x fáztál rá, ez sajnálatos. Az a gond, hogy vettél egy viszonylag régi típust, ami ráncfelvarrva lett az android 5.1-vel, és ugye nem is működik. A helyzetet tovább súlyosbíthatja, hogy az olcsónak hitt boxot még megvámolják és így már mindjárt nem éri meg Kínából rendelni, tehát:
Spórolunk pár ezret, de nem kapunk jótállást a készülékre és ráadásul még egy hónapot is várhatunk a szállításra, arról nem is beszélve, hogy az is benne van a pakliban, hogy téglaként érkezik az eszköz. És mostanában egyre több ilyet látni, hogy nem működik a Kínából érkezett friss cucc.
Én most már mindenképpen itthon vennék boxot, főleg a garancia miatt...
Még megpróbálhatod a flasht, nekem van romom ehhez a típushoz, de a needrom oldaláról is letölthető, egy próbát megér. a Flashelés egyszerű, indulásképp kell hozzá egy usb-usb kábel (apa-apa).
Maga flash valahogy így néz ki, a rockchipes modelleknél:
-
Teplic
tag
Szerintem csak S905 -ös boxot szabad venni jelenleg, a LibreELEC támogatottság nagyon nem mindegy..
-
satti82
újonc
A fiamnak szántam, hogy a saját szobájában tudjon youtubozni,ne mindig a táblát, vagy a pc-t nyomja. ez a második már az első meg se érkezett. már nem is merek ilyeneket rendelni, mert elég rossz szájízt hagyott bennem. lehet visszaküldöm az eladónak nem kisérletezek vele. nem hiszem el, hogy valami eleve uj állapotában ilyen szar legyen!
-
satti82
újonc
kibontottam a dobozt és MXQ S805Q_V2.0 alaplap van benne hinyx chippel. Szóval próbáltam a fentiek alapján rendesen beledugni a hdmi-t de semmi,csak kéken világít. az sd kártyás flash sem fog működni, mert még a recovery sem be. akkor viszont gépre kell kötni és ott flashelni, na de mit és milyet? Valaki flashelt már ilyet,mert ezen uton még nincs tapasztalatom, telefonokat már csináltam, gondolom ez se lehet más..
-
Peugeot308
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy az általam választott TV Box minőségben és árban jó választás lenne-e...
Előny,hogy EU raktárból és használható, megbízható készülék legyen.Ha ebben az árkategóriában lenne jobb javaslatotok,akkor segítsetek.
Előre is köszönöm!Tudna valaki segíteni???
A választott.:
-
satti82
újonc
Megpróbálom, hátha a kábellel van gond (amugy kétlem). olyan, mintha nem akarna "alvó" módbol felkelni, mivel van folyamatos kék led és nem csak villog, lehet a távkapcsra nem reagál, de akkor a resetre miért nem? létezhet, hogy eleve szar az egész? vicc az egész igy ebben a formában, hogy megkapom és máris flashalni kelljen, meg a netet bujni, hogy bekapcsoljon
-
Castell
aktív tag
Próbáld meg a hdmi kábelt egy kicsit jobban beljebb nyomni. Ne erőltesd, ha nem megy. Múltkor volt nálam egy ilyen boksz és nem tudtam, hogy miért nem megy. Aztán a hdmi nem volt benne rendesen, holott többször is ki be húztam...
Ez csak egy ötlet. Chipset függő, hogy hogyan kell flashelni. Ez enyém, úgy kb. 2 hónapja lett tégla. A sírból hoztam vissza kb. Találtam hozzá neten sw-t és újraraktam...
-
satti82
újonc
Sziasztok! Nemrég vettem egy MXQ OTT Tv Box-ot ebayen, megis érkezett, összeraktam mindent,, viszont nem kapcsol be. a készüléken a kék led folyamatosan világít, de tovább semmi. Kipróbáltam másik táppal, másik tévével és hdmi kábellel, de mindig ugyanaz. próbáltam resetelni a fogpiszkálós módszerrel ,de semmi. Szerintetek mi legyen vele, mit tudnék vele csinálni? Áljak neki flashelni? Ez a második ilyen kütyüm, az első meg se érkezett hozzám, ez meg nem indul.. Tanácsot tud adni valaki? Köszönöm!
Amugy pont ilyenem van és ez után a video után vettem egy ilyet, nem indul:
https://www.youtube.com/watch?v=x7PtK1GvdFs&t=742s -
sesshou
senior tag
Üdv,
Nemrég fizettünk elő HBO ra és HBO GO is járt hozzá. próbáltam raspberry re feltenni valamit amivel elérhető lenne a GO. de sajnos kodira nincs semmi és az android még kezdetlegesen működik rajta. Kaptam ajándékba egy raspberry pi 3-at így már kettő van otthon és úgy gondltam az egyiket eladom és az árából veszek egy android tv-s cuccot.
Tudtok esetleg ojat ajánlani amint már megy a HBO go?
-
hati
addikt
Ugyan nem android TV alapokon, de pl. így tudod a saját otthoni csatornáidat magadnak stream-elni Androidra: Saját "TVGO" rendszer építése
-
gabeeboy
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy ilyen androidos boxot.
Youtube,és a torrentezés lenne a fö szempont,illetve tudok e external HDD-t használni torrentezésre?
Előre is köszönöm a segitséget.
Ha igen esetlek ki milyet ajnánl?
Esetleg Aliexpress és társai fekszenek e ilyen téren?
-
Peugeot308
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy az általam választott TV Box minőségben és árban jó választás lenne-e...
Előny,hogy EU raktárból és használható, megbízható készülék legyen.Ha ebben az árkategóriában lenne jobb javaslatotok,akkor segítsetek.
Előre is köszönöm!A választott.:
-
hajos001
újonc
Sziasztok,érdeklödni szeretnék hogy mit tudnátok javasolni online tv-zéshez? Igazán osztrák adokat szeretnék néznimert idáig ment csak a kábel szolgáltató megszüntette,ezért gondoltam nézem online,PC-n megy a tv csatorna,androidos tableten szintén megy a csatorna,iphonon szintén,viszont lg smart tv-n már nem jön be,ezért vettem egy egy androidos NATEC SMART TV BOX HD250-et (20 e ft),ezt össze kötöttem egy lg sima led tv-vel és semmi ezen se jön be a tv adás,ilyenkos mit tudok csinálni? Vegyek egy másik tv boxot? Vagy igy nem lehet külföldi online tv-t nézni? köszi a segitségeteket elöre is.
-
nickcreeper
tag
Sziasztok!
Alkalmi játékra és esetleg filmezésre keresnék, valami olcsóbb tvboxot.
Fire TV Gaming Editiont kerestem, de már nem forgalmazza az Amazon EU-ban.
Mi TV 3 is szóba jöhetne, csak az ára kicsit már húzósabb.
Esetleg tudtok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm! -
Nerich
csendes tag
-
Nerich
csendes tag
A mi box specifikációi: Specifikáció
Még kezdő vagyok ebben, nem tudom a KODI-hoz mi kell.
-
Nerich
csendes tag
Sziasztok!
Nagy dilemmába vagyok.
Ez a három készülék ami tetszik és ár-érték arányba legmegfelelőbb:
- Beelink Mini MX Ver 1.0 TV Box Android 5.1 Amlogic S905 Quad-core - 2GB+16GB EU PLUG
- KM8 Pro Android 6.0 TV Box - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
- Mi Box
Ti melyiket javasoljátok?? Vagy van valami ami jobb??
Amik fontosak:
1. Telefon/laptop képét wifin keresztül átküldeni a TV-re.
2. Play Áruház
3. KODI
4. Lehetőleg 4K
5. Gyors (4-8 mag)
6. Min. 16GB ROM
7. Min. 2GB RAM
8. EU PLUG
9. Wifi, Buetooth, USB, HMDI
10. Ár: 15.000,-Ft - 20.000,-FtKöszönöm a segítséget!!!
-
peter1998
tag
Sziasztok ! Remélem a megfelelő témához írok. Van nekem egy Andoer Q7 CS918 nevű médiaboxom.Egy olyan problémám van ha rácsatlakoztatom az internetre wifi-n vagy eteherneten akkor a routrem lekapcsolja a WAN portot. Ha eltávolítom a hálózatról akkor vissza kapcsolódik az internetre. A router típusa TL-WR740N. A lokális hálózat megmarad. Mi az oka ennek és ezt hogyan lehet orvosolni ?
-
-
tylerddd
veterán
Urak! Vélemény egy T96Plus TV Box-ról? Rokon vette és pikk-pakk szétk**t az ideg vele. Papíron mindent tud a cucc, gyakorlatilag meg semmit. Egy sz**os P9 Lite-ról nem tudtunk elindítani egy youtube vagy bármilyen videót. Miracasttel átment a teljes kijelzőkép, de teljesen szétesve. Töltöttem le remote appot hozzá, nem találja a teló a tv-boxot a hálózaton. Bluetooth-on összekapcsoltuk még egy Lumiával is, de nem tudom minek?! Úgy tudtuk megnézni a telefonnal készített videót, h áttöltötte a box saját háttértárára. Elvileg AirPlay-t is tud, ezt az én készülékemmel néztük. Először megtalálta, aztán semmi.
Szóval biztos én vagyok a béna, de én egy ilyen cuccal már kapásból nem is foglalkoznék, ha ennél komolyabb beállítást igényel. Chromecast 2 szétszívatja nálam, pedig nem is Androidos a telóm.
Segítség, ötlet, tanács?! Elvileg annyiért lenne rá vevő, amennyiért aliexpressről vette, 21k volt. Az azért sok egy semmire való kütyüért. Külső tárolóról viszont szépen játszik le filmet, ez az egy pozitívum.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
varázsgömb #303 üzenetére
Bármelyik Androidos ketyerének kéne tudnia amiben van BT.
(De Android TV csak asszem 6.0-tól hivatalosan)Az nVidia Shield Android TV tudja (már 5.0-ban is tudta), hogy BT fülesre megy a hang, de a távjában is van fülhallgató jack aljzat.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
#39825664 #304 üzenetére
A Chrome böngészőben történő dolgok TV-re küldését a Xiaomi Mi Box, nVidia Shield Android TV, de még egy a Chromecast is tudja. De nem ez a fő céljuk.
https://support.google.com/chromecast/answer/2998338?hl=hu
Persze sima Androidos boxra feltett PC remote is át tudja venni a képet (pl Microsoftnak az RD Client-je). -
varázsgömb
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan tv okosító, média lejátszó, ami mondjuk bluetooth-on átküldi a hangot egy erősítőre? A cél, hogy a tv-n lehessen youtube videót nézni, de a hangot a távolabb lévő erősítőn lehessen hallgatni. Ha lehet, kihagynám a kábelezést. -
kjoo
kezdő
Hali!
Nálam működik a TVGO egy KIII boxon. Kicsit szenvedtem vele, de aztán összejött.
1. nem lehet root-olt a cucc. Nálam gyárilag az volt, ki kellett kapcsolnom.
2. csak az AV csatlakozón lehet nézni. HDMI-vel hibát jelez, de az AV porton keresztül rendesen működik. Ez nálam nem volt gond, mert pont egy régi TV-hez kellett.
https://prohardver.hu/tema/milyen_android_tv_box-ot_vegyek/keres.php?type=-&stext=kjoo&submit=%C2%A0
Üdv:
KJoo
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest