Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Mini PC
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gboszy
újonc
Én overkillnek érzem az 1100-ast. Szerintem erre egy RB 2011 is bőséggel elegendő és olcsóbb is. Tapasztalat hogy egy RB951 is elvisz simán egy aktív 48 végpontos hálózatot is (bár persze tény hogy ez felhasználási területtől is függ) de egy családi háznál véleményem szerint egy 1100-as elég túlméretezett. Az egy több telephelyből álló össze vpn-eztetett hálózat központi egységeként is simán elműködik.
-
bambano
titán
szerintem se tegyél cat6a-nál rosszabb drótot a falba, hosszú távon nem érdemes.
az már egy kérdés, hogy ahx4-et érdemes-e venni vagy 4011-et. Ezt, szerintem, az dönti el, hogy egészen pontosan hány végpontod lesz, mert ha pont annyi, hogy az ahx4 elviszi, de a 4011 már nem, akkor az ahx4 olcsóbb, mint egy 4011 meg egy rendes switch.
az ahx4-en hárommal több ethernet port van, tehát ha 10 klienst kötnél rá, akkor a 4011 pont tele lesz és nem marad a wan-nak, az ahx4-en még marad 3.
rendes switchnél is az a kérdés, hogy az ap-kat hogyan akarod árammal ellátni. ha nem a switchből, akkor egy 300-as sorozatú crs jó lesz mindenre. ha meg a switchből, akkor van poe switche a mikrotiknak, én használom kamerához.
-
törölt tag
A kábelezést nem lehet túl lőni, 10 évente újítasz fel vagy ritkábban és a sebesség igény exponenciálisan nő. Az RB1100AHx4 milyen szerepet fog betölteni? Ha csak route-ol akkor egy RB4011 olcsóbban adja ugyanazt. A CRS sorozatban minden igényre van Switch, POE, SFP, SFP+.... innen választanék. a CAP AC rendben van, ugyanaz a motor hajtja mint a HAP AC^2-t, elegáns és POE táplálással kényelmesen lehet szerelgetni álmennyezetre, falra.
Ha most HAP AC^2-t használsz abból simán lehet CAPSMAN, elviszi a gigabites WAN-t, és ha akasztasz rá LTE modemet hibatűrést is ki tudsz alakítani. Én nem cserélném le csak ha nem bírná szusszal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Lightyear - befektetési app
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Parfüm topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest