Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Edorn

senior tag

válasz Edorn #25197 üzenetére

Sikerült beállítanom és csatlakoznom is pptp vpn-hez.
    A mikrotik router egy router módban lévő modem mögött. Tehát portforward megy.
    PPTP Secrets beállításnál: LocalAddress: 192.168.88.1 (ez a Mikrotik routererem ip-je), RemoteAddress: 192.168.11.11 (random, nem használt ip, sehol máshol semmilyen módon nem szerepel ez, csak simán beírtam ide, sehol nem állítottam be vele kapcsolatban semmit... lehet ez lesz a baj)

Tesztként win2008-ról csatlakozom rá egy másik hálózatból.
    Sikeresen megkapja az ip címet. (192.168.11.11) (cmd:ipconfig alapján)
    Windows intézőbe gépelve: \\192.168.11.11 eredményeként rögtön ki is listázza a saját megosztásait.

VISZONT!
    A mikrotik router hálózatában található gépeket nem látom, ip és név alapján sem érem el:
    pl.:
    \\192.168.88.123
    \\EgyMikorikHalozatosPcNeve

Hogyan tudnám összehozni, hogy elérjem a 192.168.88.x-en ülő gépeket?

A pptp-hez össz-vissz ennyit állítottam a routeren, egyáltalán semmi mást nem:
    - PPP->Interface->PPTP server enable (Authetntication-ból mindet kipiáltam)
    - PPP->Secrets->New->Enable, Név, Jelszó, Service:pptp, Profile:azencrytes, LocalAddress: 192.168.88.1 (ez a Mikrotik routererem ip-je), RemoteAddress: 192.168.11.11

• ekkold

Topikgazda

válasz Edorn #25197 üzenetére

- PPTP VPN-t némelyik szolgáltató blokkolja (de amúgy letagadják) mert nem tartják biztonságosnak. Próbálhatsz helyette másmilyen VPN-t.
    - A két alhálózat különböző IP tartományban legyen, különben problémákba fogsz ütközni. Magyarul az egyik ne 192.168.88.0/24 legyen hanem valami más...
    - Az legyen a szerver ahol bridge módban van a szolgáltató eszköze.
    - Ellenőrizd hogy publikus IP címet kap-e az eszköz, mert ha NAT-olt cím van mindkét oldalon akkor nem fog menni (legalábbis egyszerűen biztosan nem).

Új hozzászólás Aktív témák