Hirdetés
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorban áll az iPad és a MacBook az OLED panelekért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
Tudnátok segíteni VPN beállításában? (windows-al csatlakoznék majd rá [10-11])
Itthon is (ahonnan tesztelném) és ott, ahol beállítanám hosszútávra is Mikrotik router van, mindkét helyen 192.168.88.x tartományban. Itthon bridge módban van a modem, ahova meg kellene, ott sajnos router módban, de 1723 portot forwardoltam a Mikrotik felé.
De ahogy leírásokban találtam és próbáltam beállítani, nem működik. Próbáltam itthon is beállítani a sajátomra, hátha a portforward az oka és a bridge móddal működni fog, de nem.
Ahogy próbáltam:
- PPP->Interface->PPTP server enable (Authetntication-ból mindet kipiáltam)
- PPP->Secrets->New->Enable, Név, Jelszó, Service:pptp, Profile:azencrytes, LocalAddress: 192.168.88.1 (ez a Mikrotik routererem ip-je), RemoteAddress: 192.168.88.222 (random, nem használt ip)És ennyi, leírások alapján így már működnie kellene. De nem tudok csatlakozni rá.
Vagy kellene még valamit állítani? Esetleg a 192.168.88.1 ip nem jó? Egyes leírásoknál, ahol cifrázzák az ip kiosztást, ott tűzfalban is állítanak valamit, de nekem egyelőre jó, ha elindul egyáltalán a dolog, és be tudom állítani két felhasználónak. (feltételezem két secrets létrehozása)
ui.: ppp->Profils-nál még a használt encryp-es változat Limits beállításánál az "Only One"-t no-ra állítottam, mert van ahol javasolják...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 3
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Napelem
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold