Hirdetés
- Powerbank topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egy 20. évfordulós csodaegér fortyog a Razer üstjében
- Milyen hangkártyát vegyek?
- RAM topik
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Thermalright tulajok topikja
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Üdv,
egy RB750Gr3-at próbálgatok egyelőre tesztkörnyezetben, de képtelen vagyok belőle netet csiholni (illetve elérni a lan oldalról a wan oldali eszközöket)... mivel még csak tesztelem, a meglévő router mögé tettem így:
Digi Pppoe -> Tp Link 3600 (192.168.1.1) -> (192.168.1.199 dhcp kliens) Kistyúk NATolva (192.168.90.1)
Végignéztem a DBob-féle leírást és először default konfiggal talán 6.40-es rendszerrel működött is szépen, de magam akartam mindent végigjátszani, plusz frissítettem is a rendszert 6.41.2-re, aztán valamitől lett egy crash és nem értem el az eszközt (valszeg én bénáztam vmit és nem is safe módban voltam plusz akkor L2-n még nem értem el egyáltalán, utána olvastam vhol, h a Virtualbox adaptert le kell tiltani, így már ok), lényeg, h reset gombbal kinyomtam és nulláról az új rendszerrel elkezdtem belőni. Annyi ugye a változás, h nincs már master-slave port, így bridgelve van a lan2, 3, 4, 5 és persze külön az 1es port a wan.
Többször végigjátszottam már mindent úgy, h reseteltem az eszközt, ő maga kilát a netre, névfeloldás a klienseken is van, de ha akár egy internetes címet, akár a 192.168.1.x tartományból pingetek bármit, akkor Destination host unreachable üzenetet kapok.
A kliensen a DG természetesen a Mikrotik lan címe, a tűzfal szabályok:
Chain: forward In. interface: LAN Bridge Action: accept
Chain: srcnat Out interface: eth1 WAN Action: masquradeMit csinálok rosszul?
Szerk.: Annyit adalék még a dologhoz, h mind a két szabályt logolom és csak a másodikat látom feltűnni a logban, de az is csak a fő routert bizgeti 53-as porton, tehát DNS ügyben ... de pl egy ip címre történő ping esetében egyáltalán nem logolódik egyik szabály sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Powerbank topik
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Filmvilág
- Milyen videókártyát?
- Nézzük élőben a The Game Awards 2025-öt!
- Synology NAS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- DJI Air 3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Xiaomi 13T Magánszemélytől Garanciával
- ASUS ROG PG39WCDM Ívelt Gamer Oled Monitor!39"/2k ultrawide/240hz/0,03ms/Gsync-Freesync/Type-C/!
- Akciós! Makulátlan MacBook Pro 16" i9 16GB 1TB 5500M asztro szürke részletek a leírásban.
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold