Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Pl. x86 alapú routeren ott van a monitor csatlakozó. Bármit meg lehetne jeleníteni, csak szoftver kérdése lenne, de csak sima teminálként működik. Pedig egy kicsi PC-s monitor talán még olcsóbb is lehetne, mint egy egyedi, "mikrotik gyártmányú" kijelző.
Mint írtam - és ezt meg Te nem akarod megérteni - van egy router tőlem sok km-re. Ha hozzá kell nyúlni a konfighoz, akkor sem akarok odamenni, és számomra ilyenkor teljesen lényegtelen, hogy van-e kijelzője. Sokkal fontosabb pl., hogy stabilan elérjem távolról, és mondjuk egy helyről rá tudjak nézni sok eszközre. Ezért nekem a "kijelző" egy táblázat a weboldalamon. Egy kicsi php szkript, amit minden router meghív a saját kicsi scriptjéből pl. 20 percenként, és elküld a http lekérésben pár adatot. Az erőforrásigénye közel nulla.
A weboldalon meg egy táblázatban szépen látszanak az eszközök, az a pár adat amit elküldtek, és hogy melyik mikor jelentkezett utoljára. amelyik hosszabb ideje nem jelentkezett azt megjelöli az oldal más színnel. Persze ez nem céges dolog, csak hobbi, de megmutatom:
A táblázatban bármi lehet, csak rajtam áll, hogy milyen adatot, és milyen sűrűn küldjön a router. A táblázatot pedig bárhonnan elérem. Egy új eszköz felvétele is pillanatok alatt megvan. Mint látod nem csak mikrotik cuccok, hanem a pl. a NAS-om "jelentkezik" időnként. (Szerintem sokkal jobb mint egy kis LCD kijelző, és kb. ingyen van)
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DJI topic
- Arc Raiders
- Renault, Dacia topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A5000 64GB 1TB SSD FHD (ELKELTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 92% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold