Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
Nagyon meg vagyunk elégedve az új wAP ax-el. Szépen 1 Gps-feletti értéket hoz.
Akartam egy sebesség tesztet(közvetlenül a kliens-wAP között), de egy bitet nem akar mérni a MT BandW Test. Megjelenik a session-ok között a kapcsolódó kliens, de értéket nem ad sem fel, sem le.
Mit lehet itt elrontani, hogy nem mér semmit? -
válasz
aujjobba
üzenetére
Igazából, ha van ilyen normális menedzselt vlan képes switched, akkor célszerű ott végezni a switchelést (bár az L009 is képes mindenre magától, de ugye nincs elég port mégse), és a VLAN közötti, valamint a net felé menő forgalom alapján méretezni a bondingot.
2.5Gbps a CPU linkje, switch csak magában wire speed. Viszont az L009 csak L2 hasht tud hardveren gyorsítani, azaz 1 hostod forgalma mindig ugyanazon a linken megy ugyanazon másik host felé, nem tudsz mondjuk több TCP streamen se link sebesség felé menni. Ellenben 2 külön hostról elvileg tudhatod mondjuk a NAS-t nagyobb sebességgel elérni. -
aujjobba
addikt
válasz
lionhearted
üzenetére
Koszi!
Probalom kitalalni hogyan lehetne a legjobbat kihozni egy L009 + 1Gb switch + hAP + cAP kombobol.
Arra jutottam osszeaggregalnek 3 portot az L009-en, ez menne a switch-re.
Ha jol ertem tobbet nem erdemes, mivel csak 2.5G a switch chip a mikrotikben.
Masik kettot a hAP fele aggregalnek, az egy trunk, visz 3 VLAN-t (trust, IoT, iptv).
Igy pl. a User_1/2/3 osszessegeben tudna 2.5G sebesseggel mozgatni dolgokat a NAS-rol vezetekes kapcsolaton, igaz?
A wifi kepessegeit nem teljesen latom at egyelore, azt gondolnam akik a hAP-ra csatlakoznak egyuttesen tudnanak 2G-vel forgalmazni az aggregacio miatt, de valszeg itt tevedek
A cAP-ra meg csak 1 madzag megy, ott sem teljesen tiszta mi lenne a szitu, bar elviekben annak is lehetne aggregalni a ket portjat.
-
E.Kaufmann
veterán
A 7.21 bétákban már lehet a check-gateway pingelést paraméterezni, igaz, csak központilag, nem routing bejegyzésenként:
*) route - added options in /routing/settings to adjust check-gateway=ping timers; -
aujjobba
addikt
Koszi a valaszokat rack temaban, 19" lesz.
Mas:
Az SFP+ es eth portot ossze lehet aggregalni igy, egy 2G kapcsolat remenyeben?
Tudom az L009-en 2.5G az sfp+ de a switch-en sajnos csak sima rj45 1G es 2db SFP 1G van.
Az L009-en nincs 2db szabad rj45 portom, van viszont 1G-s SFP->rj45 modulom.Lenne barmi elonye ha a switch SFP portjat is hasznalnam?
Ketto darab SFP->rj45 modulom van, 1G-sek.
-
válasz
lionhearted
üzenetére
Sajnos (vagy sem) a MAC Address szűrés már jó ideje nem biztosít elegendő védelmet.
Evvan -
mazso1988
csendes tag
válasz
lionhearted
üzenetére
Elsősorban winboxban a WIFI->Access List fülnél próbáltam én sikertelenül
-
válasz
mazso1988
üzenetére
Hát a GUI-n lehet őket mozgatni.
Pontosabban? Hol szeretnéd állítani?Amúgy a MAC cím szűrés eléggé oldschool, bárki láthatja az éterben a csatlakozott eszközeid címét, így hamisítani is tudja. Cserébe minden modern okoseszköz alapból randomizálja, pont azért, hogy ne lehessen azonosítani.
-
mazso1988
csendes tag
Sziasztok!
Lehet valahogy RouterOS-ben (7.19.4) a Wifi->Access List bejegyzések sorrendjét változtatni, ahogy a Firewall szabályok sorrendjét például.
MAC cím szűrést szeretnék, és a végső REJECT sort szeretném új MAC cím felvétele után mindig a felsorolás végére húzni. -
-
aujjobba
addikt
A garázsban kábel es eszközök rendezése céljából keresek valami falra szerelhető rack megoldást, de a sztandard 19” túl nagy es felesleges.
10”-ban a reddit nepe szerint epp nem fér el az L009.
Ti hogyan oldjatok ezt meg?
Kellene kb egy patch panel, alatta egy switch, azalatt az L009, egy konnektor sor. -
MrTwister
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
Nagyon köszönöm, minden szuper, kivéve, hogy most már nem érem el a Mikrotikot sehogysem, nyílván a 192.168.88.1-es címen már elérhetetlen, de nem érem el az új címén sem : 192.168.1.20
WnBox látja, de ő sem éri el:
[kép]
pedig usernam/pw tuti jó
Minen többször újraindítva, nincs több ötletem... -
-
Ablakos
addikt
válasz
lionhearted
üzenetére
Azt hol tudom ellenőrizni, hogy a Wap ax-hez melyik csomag való pontosan? (wan wifi-qcom és wifi-qcom-ac)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Unihertz Titan Slim, QWERTY billentyűzet, Android, 4100 mAh akkumulátor
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold