Hirdetés
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Rég nem jártam erre...
Ma szerettem volna egy (ill. kettő) eszköz forgalmát egy vpn csatornába terelni, hogy egy felhőben lévő mikrotik ip címéről látszódjon a forgalma. Ezt még 6-os ROS alatt pár mangle szabály, majd a route-ok között a routing mark-nak megfelelően egyszerű volt.
Most ezt a legfrissebb ros 7.16 alatt akartam megcsinálni, de valami olyan változás van, amitől ez nagyon másképp megy.1. felvettem a routing tablat
2. mangle szabályokat (megjelöltem a kapcsolatot, packetek adott ip címről, majd a jelölt forgalmat adott routing mark-al láttam el)
3. felvettem a route szabálytAhelyett, hogy a 6-os ros-ban elvárt működést kaptam volna, itt még a lokális gépre menő ping-ek sem működtek, sőt még a routerre menő sem. Olyan, mintha ez a route tábla mindenek felett állna, és ugye abban a táblában nincs a lokálisra mutató szabály, csak egy a 0.0.0.0./0 felé menő...
Elkezdtem kiszűrni, hogy ne minden csomagot jelöljön meg adott ip címről, csak a nem lokális forgalom, ill. nem a vpn átjáró felé menő forgalmat ne jelölje meg, és többé kevésbé elkezdett működni a dolog, de ha ezt így kell, akkor eléggé megbonyolítja a dolgokat.
Végül az összes mangle szabályt letiltottam és a routing/rules-ba került két bejegyzés, amitől ez most működik, de ott pl nem kezel listákat, szóval ez a módszer nem igazán tetszik. (ráadásul egy dual wan setupnál a mangle rule sztem kikerülhetetlen, mert van bejövő forgalom is..)
Szóval, hogy is van ez?
Persze mikrotik a weboldalakon is változtatott valamit, mert hiába volt loginom a help, meg wiki oldalakhoz, nem tudok belépni, így van ami pl elérhetetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Steam topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple asztali gépek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gaming notebook topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/256 GB Új
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold