- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bacus
őstag
Nincs hiba üzenet.
Most kézzel átraktam band3 -ra, eddig mindig band7 -re állt rá, meglátjuk.
Az lte scannernél a band3 erősebb a jel, nem is értem miért nem arra kapcsolódott.
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Megkérdezhetem mi a hibaüzi?
Telenor és nekem LHGG-LTE kittel kezdett el szakadni körülbelül 2 hónapja.
lte1: reply timeout for: ATE0
Megkerestem a beszállítót, kérte, hogy vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval, beküldtem nekik, intézik a garis cserét.
Nem tudom ez nektek plusz infó-e. -
amargo
addikt
Nem Balatonon, hanem egy másik tó környékén használok telenor előfizetéses mobil netet wAP LTE6-os modemmel. Nálam mostanában semmilyen megszakadás nincs, pont tavaly használtam én is scriptet az újraindításra, de évvégére stabil lett. Nézted, hogy az antennák nem változtak esetleg? [link]
-
bacus
őstag
Nem tudok 24h felcsatlakozva lenni, mert hajnalban 3x dobott le a hálózat. 3h21 , 4h38 majd 5h50-kor. Illetve ez nem tudom mi, mert egyszer csak nincs net, én tiltom majd engedélyezem újra az lte interfacet.
Ilyenkor csak a telefonom biztonsági mentése menne, ami megszakad. :(
Tavaly 5 hónapig észre se vettem, hogy egyszer is leállt volnaLehet Telekom se lenne jobb?
-
Én azt tapasztalom,hogy mostanában kicsit bizonytalan az internet elérés minden hálózaton. Pár hónapja ilyenek nem voltak. Ha kábeles,ha vezeték nélküli össze vissza ugrálok mely kapcsolat megy jobban. Van LTE eszközön kameráim és percekre el szoktam veszíteni minden nap. Utána helyre áll.
Az lte eszközöket én újra szoktam indítani 24 óránként. Szolgáltaltató gondolom nem szereti ha valaki folyamatosan fel van csatlakozva mert idő után nem ad netet. Újra fel kell csatlakozni.Mitől van ez, a Covid miatt a vezetékes hálózat van túlterhelve a mobil pedig az 5G miatt bizonytalan nem tudom.
-
bacus
őstag
Valaki rajtam kívül még küzd a telenor LTE-vel a Balaton körül? Tavaly végig jó volt egy lte wap ac kitben használt sim kártyával, idén már scriptet írtam az lte interface újraindítására.
Azt sem értem, hogy míg notebookon egész tűrhetően megy (pl youtube videó nézegetés), de telefonon már az oldal betöltés is döccen (minden ugyan az mint tavaly, még a sim kártya is, előfizetés, telefon, notebook).
Amit nem értek, hogy kilövöm a wifit és a telefonban szintén telenoros kártyával már érezhetően gyorsabb.Lefrissítettem mindent, ros legfrissebb, firmware, lte modem firmware.
-
bacus
őstag
Mivel layer2 talán lehet hogy felesleges is lenne a titkosítás.
-
válasz
E.Kaufmann #13836 üzenetére
Hát így gyorsan átfutva a linket, egy kicsit megaták megoldás ez.
Cisnálsz egy user-tm aminek csak Read, Write és WebFig jogosultsága van, majd a WebFig-en csinálsz egy külön skin-t :-)
Hmmm -
E.Kaufmann
veterán
Én kikapcsoltatnám velük a Wifi-t és a NAT-ot (ha van), aztán mögéjük azt tennék, amit szeretnék.
Nem is értem, minek pakol AC2-őt a szolgáltató, ha nem ad lehetőséget a Wifi minimális konfigolásra, inkább illett volna oda egy 750gr3.A témához kapcsolódva, nem próbáltam sose, de elvileg le lehet korlátozni, hogy a júzer csak a wifit birizgálja. Valaki próbált itt hasonlót?
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=141286 -
daninet
veterán
válasz
Zwodkassy #13829 üzenetére
ez egy jó hír. Van okos switch-em, egy Unifi USW 24, (bár nem tudom mennyire eretnek dolog ebben a topikban ezt a márkát emlegetni
) megnézem van-e hasnoló funkciója.
Aláírattak velem egy nyilatkozatot, hogy az általam telepített eszközök nem az ő felelősségükA többi az ő bajuk ha így oldják meg a korlátozást
-
válasz
daninet #13826 üzenetére
A PPPoE kapcsolat kiépítése alapból titkosítatlanul megy.
Azaz, egy jó öreg HUB, vagy egy okosabb switch segítségével le tudod DrótCápázni - alias WireShark
Onnantól kezdve mehet a saját router :-)
Persze kérdés, hogy mennyire fognak ennek örülni.
Ugyanis lehet, hogy a sávszélesség korlátozást a nálad hagyott Hap Ac2 csinálja, amivel nem kis központi erőforrást tudnak megspórolni. Lehet ezért nem akarják kiadni neked a jelszót. -
daninet
veterán
válasz
ekkold #13824 üzenetére
Kecskemét és környéke
Holnap megpróbálok akkor még egy kellemetlen telefonbeszélgetést velük meglátom mire jutok. -
ekkold
Topikgazda
válasz
yodee_ #13823 üzenetére
Ha csinálsz külön profilt a PPPOE kapcsolathoz, ott is meg lehet adni scriptet, amit lefuttat, a kapcsolat felépülésekor, illetve a kapcsolat bontásakor egy másikat. Ide lehet betenni pl.
:delay 30
/system script run dyndnsupdate.rsc
Igazából ilyenkor az időzített futtatásra sincs feltétlenül szükség.Amúgy a freedns-t nagyon régóta használom, a mikrotik frissíti az IP-t, és eddig teljesen megbízható, nem kellett adott időnként bejelntkezni sem az oldalra. Ezen kívül a mikrotik IP cloud-ja is jól működik. Amíg van ingyen ilyesmi addig miért fizetnék érte.
Pl. a https://skori.spacetechnology.net/ címemre simán tudtam a szerverre ingyenes (let's encrypt) https tanusítványt is kérni, így a böngészők is biztonságosnak ítélik az oldalt, a dinamikus IP cím ellenére. -
ekkold
Topikgazda
válasz
yodee_ #13817 üzenetére
PPPOE esetén be kell tenni az OnUp scriptbe, így akkor fut le amikor felépül a PPPOE kapcsolat. Sima DHCP-s kapcsolat esetén, a DHCP kliensnél lehet hasonlóképpen scriptet betenni. A script elejébe érdemes betenni egy kis delay-t, hogy várjon amíg a kapcsolat használható lesz.
-
daninet
veterán
válasz
Reggie0 #13819 üzenetére
6.45.9
Kaufmann: mintha lenne opcióm szolgáltatók között váltogatni azért őket választottam
Egyik rendszergazda jött beállítani, ő mondta, hogy nyet. Esetleg talán ha a fő rendszergizda jóváhagyja, de eddig senkinek nem csinálták ezt lol.
Ha valahogy konzolon vagy hasonlón ki tudnám olvasni a pppoe logint már az is elég lenne és bebaxnám a szekrénybe ezt a routert -
daninet
veterán
Sziasztok!
mikrós szolgáltató adott egy kis mikrotik hap ac2 eszközt. Nem adtak hozzáférést semmihez, még az SSID-t sem állíthatom át meg a 24 karakteres wifi jelszót
PPPoE a kapcsolat, nem adták meg nekem a logint sem így esélytelen hogy saját routerem használjam. Admin jelszó megváltoztatva.
van bármilyen módom az eszköz factory reset-je nélkül hozzáférnem a beállításokhoz? -
válasz
yodee_ #13812 üzenetére
az intervalt leveszed 00:00:00-ra
de ekkor csak újrainduláskor fog lefutni. ha azt is szeretnéd, hogy óránként lefusson, akkor vegyél fel egy második schedule-t, ami meg óránként frissít, annak a Start Time-ja ne Startup legyen, hanem valami tetszőleges időpont
vagy használd a Mikrotik saját dyndns szolgáltatását: IP -> Cloud
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Kicsit új vagyok Mikrotik vonalon.
Kezembe nyomtak egy wAP AC LTE-t és egy elvileg üzleti Telenor SIM-et.Tudja valaki az ehhez tartozó APN-t?
Próbálnám a net-et, mint APN-t, de failed to register on network-öt kapok. PIN elvileg jó, atért nem panaszkodik.
A beállítások nagyon elején vagyok, csak látnom kéne, hogy működik-e?
Minden tanácsot szívesen veszek, akár támpontokat is!
Üdv,
G. -
voci
tag
Sziasztok!
Olyan routert keresek, amellyel megoldható az alább részletezett probléma (önkormányzati ASP téma; az ASP kérések NTG felé irányítása, az összes többi internetes kérés a saját ISP felé):
Adott 1db LAN, illetve 2db ISP. Az egyik ISP felé csak egy cél IP legyen irányítva, az összes többi kérés a másik ISP felé. A LAN-ban VPN szerver is működik, annak is elérhetőnek kell lenni kívülről. A LAN-on kb 50-60 eszköz van.
Egy RB750Gr3 elég lenne erre?Üdv.
Voci -
Reggie0
félisten
válasz
adika4444 #13799 üzenetére
Egy valamire erdemes figyelni a wifiwave2 hasznalatanal: a regiobeallitasok macerasabbak es nincsen "fejlesztoi" regio. Azaz, ha neked nehezen mennek az 5GHz savok a telitettseg/doppler radarok miatt, akkor ezzel nagyon szivni fogsz. Ezen felul a 160MHz-es csatornat sem tamogatja jelenleg. Ha megall a halozatod 833mbit-es wifinel, akkor viszont jo dolog a MU-MIMO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest