Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Hmmm... És vele együtt a mókusvillantó is? Nem derül ki számomra, hogy van-e ott valami E-M10-hez hasonló vaku, ami nem ártana, ha a vaku RC módról nem akarnak lemondani. Persze bele is lehet integrálni a papucsba a kivezetéseket egy FL-LM akárhányhoz. Vagy tesznek bele rádiósat, meg hoznak ki egy új vakut a mostani méregdrágák mellé?
Studi: E-M1-en van dedikált mikrofon bemenet jack. Ennél is elfér, ha akarják.
-
Lassú Víz
addikt
Szinte biztos, hogy nem csak sw.
Update processor (improves slightly the IQ)
Improved 5 axis stabilizationEzek hw dolgok. Ha működik ez a technika, elgondolkodhatnának egy 10 Mpixeles szenzoron jó nagy dinamikával és alacsony zajjal, meg egy ilyen nagy felbontású üzemmóddal. Hasonlóan ahhoz, amit a Sony csinál az A7 variációkkal.
-
Lassú Víz
addikt
Én nem. Túl nagy a munkatávja. Egy koncerthez ideális, de egyébként jobb a 45-ös. A másik, hogy úgy érzem a 75-öst igénylő képek 99%-át az 50-200-as obival is meg tudom lőni, sőt. Elsősorban ballagás, szalagavató és más, a gyereket hasonlóan nehezen megközelíthető események kapcsán használnám, ahol ráadásul nem is lehet szabadon mozogni a tömeg miatt. Az objektív cseréje is szívás ilyen környezetben. (Igaz az akciós áron megspórolt pénzből lassan alá lehet tenni egy E-M5-öst, és akkor nem kell cserélni
)szerk:
Mercutio_, lehet az E-M5 MkII a G3 utód? Kicsi, keskeny, kihajtható LCD-vel. Szimpatikus tulajdonságok. -
Lassú Víz
addikt
Scott Kelby-től:
A leggyakorib kérdések egyike ez „Milyen objektívet vegyek?”. Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjak nekem is választ kell kapnom egy kérdésre: „Milyen a házasságod?”. Azért kérdezem, mert ha nagyon jó a házasságod, bizalmon, szereteten, eggyüttérzésen és a kézifegyverek egészséges tiszteletén alapul, akkor nem kizárt, hogy túléli azt, hogy komolyan fotózol. […] könnyen lehet, hogy választás elé kerülsz: vagy megveszed az új, tűéles, f/2,8-as fényerejű objektívet vagy házas maradsz. Ez azért van, mert a legtöbb házasságban az egyik fél kezeli a pénzt, és ez nem szabad, hogy az legyen, aki odavan a fotózásért. Ha nem így van, eljön az a nap, amikor az egyik kezedben a jelzálogkölcsönöd papírjai vannak, a másikban egy fotósáruház katalógusa, a fejedben pedig a házasságod, családod és barátaid iránti elkötelezettséged kérdőjeleződik meg. Olyan őrült kérdések fognak felmerülni benned, mint „Vajon tudnánk-e az utcán élni?”, „A barátaink néha adnak majd egy kis kaját?”, és „Vajon ehhez jár-e ajándék polárszűrő?” […] Ha egyszer ezzel a problémával találkozol csak azt tudom mondani, amit saját lányomnak is mondtam: „Kicsim, bármikor találhatsz megadnak másik férjet, de ilyen leértékelés ilyen jó objektívre egy életben csak egyszer van.”
Sajnos be kell látnom, hogy habár jelzáloghitelem nincs, mégsem időszerű az a 75-ös most. Pedig
kurvanagggyon jó objektív... -
Lassú Víz
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Bármikor, de nem ingyen. A hátralévő időre járó díj feléért, persze megvonhatod a vállad, hogy pereljen be, ha tud. Egyébként nekem is az van, abszolút magánemberként. Valamelyik topikban számolták ki, hogy a dobozos sw árából több mint hat évig lehet licencelni és közbe jönnek a frissítések, követések. Ennyiért nem éri meg ellopni, és bármilyen hihetetlen de az Adobe szoftver mérnökei is szeretnének fizetést kapni, mint itt mindenki.
-
Lassú Víz
addikt
Igazad van. Meg ha már van live composit mód miért nincs time lapse elektronikus zárral? És hát ugye ez focus shift sorozat is az az eset amikor nem jellemző a téma elmozdulása, tehát annál is mehetne az elektronikus zár.
Meg a telefonos alkalmazásnak át lehetne küldeni a nagyított képrészletet is (kijelző tartalom) nem csak az egész képet, és máris sokkal jobban lehetne használni. -
Lassú Víz
addikt
Nekem is jobban bejönnek a kihajtható kijelzők, de az E-M1-nél ott a wifi, és ha az kevés, akkor meg az ingyenes tethered shooting program + egy noti és kempingszékben ülve is makrózhatsz talaj közeli témát.
-
Lassú Víz
addikt
Maradjunk annyiban, hogy ez csúnyán mellé ment. Lenannak igaza van. Ha ugyanazt a képet szeretnéd elkészíteni egy mFT szenzorral mint az FF-fel, akkor a rekeszt négyszeresére (f szám/2) kell nyitnod. De ilyen mFT üvegek vagy nincsenek vagy csak korlátozottan. Pl. az 50 f 1.8-nak megvan a 25 f0.95-ös megfelelője - csak manuálban. De egy 85 f1.2-nek már nincs.
Az meg teljesen úgy van, hogy minden rendszerhez definiálható az a felhasználási mód amiben jobb mint a többi. Ha tehetném lenne MFT rendszerem kirándulni és középformátumú gép műterembe. Meg FF sporthoz. Meg GoPro egy másik sporthoz. Meg egy Hubble asztrózni... -
Lassú Víz
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Mindkettő az elmozduláshoz igazít. Az egyik a lencsét, a másik a szenzort. Ha bekapcsolod mindkettőt, az optika által stabilizált kép mögött fog ugrálni a szenzor. El lehet képzelni a végeredményt.
Az nagyon ügyes, aki talál megfelelő algoritmust arra, hogy a még ki nem olvasott állókép tartalma alapján szenzor elmozdításos stabilizátort építsen. -
Lassú Víz
addikt
válasz
ijjen nincs
üzenetére
Legolcsóbb az 1/8s rázkódásvédelem bekapcsolása. Most már biztosan kivárnám az E-M5 új verziójának megjelenését, hacsak nem esik ki eleve az ára miatt. A kettő közül szerintem is az E-M10 a jobb.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mano42
üzenetére
Ha a flash a processzorba van integrálva akkor védhető kiolvasás ellen. De ez csak a műszaki probléma volt. Meg kell küzdeni a jogi részével is a dolognak, és aztán ott a gazdasági is. Lehet felfigyeltek rá, és most olyan projektje van amivel sokkal többet keres.
Mercutio_: a leghatékonyabb és legolcsóbb módja egy hekker legális leállításának.
-
Lassú Víz
addikt
Laptopot használok. Van előnye is. Bármikor, bárhová magammal viszem. Ha jön egy áramszünet nem kell összefosnom magam, hogy bebootol-e újra a rendszer. Tehát tegyél még az asztali mellé egy megfelelő szünetmentes tápot is lécci.
Most abba bele sem megyek, hogy + OEM Win 35k, PS+LR havi 12,29 € vagy LR5 egyszeri 129,15€. Persze lehet tolni Linux + rawtherapee vagy darktable + gimp kombóval is, de nem ez a jellemző. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Eddig nem is használtam a MySet funkciót, mert körülményesnek találtam az aktiválását, illetve programozható gombot nem akartam rá elpukkantani. Erre írod, hogy a módválasztó tárcsán a sok idétlenség helyére be lehet tenni. Nem sok hasznos dolog felett siklottam ennyire el... (remélem). Pedig el szoktam olvasni a használatit.
Még egyszer
-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
Sajnos ez egy idióta feature. Van egy marha jó stabi a vázban és nem veszi figyelembe automata módokban. Marad az M mód és az M módhoz bekpcsolt auto ISO. Annak meg nincs expo korrekciója, anélkül meg nem sokat ér.
Mappát akkor léptet ha eléri a FAT fájlrendszerben egy mappában tárolható fájlok maximumát. E-M1 használatiból:
[Auto]: A fájlok számozása még új kártya behelyezése esetén is megőrzi az előző kártyán lévő értékeket. A fájlok számozása a legutóbb használt számtól vagy a kártyán található legmagasabb számtól folytatódik. [Reset]: Új kártya behelyezésekor a mappák számozása 100-nál, a fájlnevek pedig 0001-nél kezdődnek. Amennyiben a kártyán képek vannak, a fájlok számozása a kártyán található legnagyobb szám után kezdődik.
Fájlnév Szerk. A szürkével kijelölt fájlnév-részlet szerkesztésével válassza ki, hogyan történjen a képfájlok elnevezése. sRGB: Pmdd0000.jpg AdobeRGB: _mdd0000.jpg
Nincs jelentősége, illetve nem tudom minek neked a 101-es. Az Oly Viewer úgy szedi le a kártyáról a képeket, hogy naponként külön könyvtárba tudja gyűjteni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Monya78
üzenetére
Rázkódásvédelem shutter shock ellen. 0 sec elektronikus első redőnyt jelent azt hiszem 1/320-nál lassabb záridőknél. Ha nagyobb akkor késleltetés a redőny záródása és az expo között. Kikapcsolva esetén nincs késleltetés.
Live comp: több expozícióból összerakott startail pl. Te állítod a menüben az expo időt utána a váz rakja össze a képet úgy hogy a sötét részek maradjanak sötétnek.
Stabi: rendszer obiknál remélhetőleg csak mérési hiba, hogy a kiiírt érték befolyásolja a stabi hatékonyságát, hiszen ott az aktuális gyújtótávolságot ismeri a váz. A többinél az obi fizikai gyújtótávolságát kell beállítani, semmi crop faktor, meg ekvivalens szorzás.
-
Lassú Víz
addikt
.mf!
Itt van az Amazonon a nagylátó amire vágysz

-
Lassú Víz
addikt
Ettől tartok a legkevésbé. Ha egy rugó jól van méretezve rengeteget kibír. Gondolj a felhúzós karórákra. Vagy a régi filmes gépekre.
Az meg simán lehet, hogy egy FT szenzor méretéhez és tömegéhez tervezett mechanikus rendszer nem bírkózik meg az FF szenzorral, illetve, hogy a növesztése túl sok méret, tömeg, felhasznált energia árán lehetséges csak, ezért más megoldást kerestek.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mrmarkus
üzenetére
Félig-meddig átbaxás. Szétszórja a vaku fényét az egész szobára és onnan verődik vissza a mennyezetről meg az oldalfalakról. Csakhogy nagyon sok esetben ezek a felületek színesek, amik már elszínezik a visszaverődő fényt és utána kínlódás a WB visszahozása. Vagy nincs is ilyen felület. Kültéren vagy környezeti visszaverő felületek nélkül ezek a diffúzorok nem igazán segítenek, a fényforrás pontszerű marad, csak gyengébb.
-
Lassú Víz
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Kimész a kert végébe egy türelmes modellel (még aktot is vállal) és meghatározod a helyes expót háttérre, arcra, aztán, hogy mennyi fény kell a derítéshez és kísérletezel. De ha hugi gyerekkori babáját ülteted ki a kerti asztalra az is éppen olyan jó. A fényviszonyokat le tudod tesztelni úgy is, hogy f2 helyett f8-ra rekeszelsz. Az felér egy ND16-tal.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
De neked nem összegyűjteni kell rá, hanem meggyőzni a céget, hogy az adott feladatra vegyenek neked egy E-M1 12-40 + 40-150 f2.8 párost vagy GH3 (4) 7-14 + 12-35 + 35-100 f2.8 rendszert illetve a fentiek tetszőleges kombinációját. Mindig nálad lévő gépnek meg beéred egy kompakttal (RX-1) is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Azért ahogy a Leica "továbbítja a filmet" az beszarás
Egyik gép sem adja azt az érzést amikor kézbe fogod. Jók ezek a találkozók, mert nincs az a tecső teszt vagy pixelkukkoló oldal amit olvasva megfogalmazódik benned egy ilyen életérzés. Sőt előszeretettel kifigurázzák, hogy csak egy piros pötty amivel több mint valami kifutott váz. Hát nem
. Egyértelmű, hogy nem tudom megfizetni, de nem sajnálnám érte a pénzt ha lenne miből. -
Lassú Víz
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Tegyük fel, hogy eddig 1/100 sec alatt halmozódott fel elegendő töltés 1 képpontban. A bejövő fény mennyisége nem lett több, és most 4 képponttal is mintát vesznek ugyanonnan. Tehát két út van, vagy az expozíciós idő nő négyszeresére vagy a szenzor alapérzékenységét kell négyszeresére növelni.
Azt még sosem próbáltam, hogy ha 1/100 sec a helyes záridő utólag összerakható-e a kép 10 db 1/1000-es expozícióból, de vannak kétségeim.
-
Lassú Víz
addikt
Dec. 4 sörözés
Megyünk a Sladekbe (Erkel utca). Asztalt 1/2 6-tól kértem PH fotósok jeligére kb. 12 főre. Éhesen ne jöjjetek, mert a konyha még nem üzemel és hál' Istennek a kivetítő se

Jönne:
Lassú Víz
Studi
gorgo
rbalint88
Freddy76
.mf
Mercutio_
TayRol
Marseille199
Irányjelzőről Ciceroka -
Lassú Víz
addikt
Ha az nincs, akkor Oly vázban van rázkódásvédelem (lehet Panában is, nem tudom) 1/8 sec már elég. Az a zár bezáródása után, a nyitás előtt késleltet, míg a 2 sec időzítő az egész folyamat előtt. Újabb vázak és firmware-ek padig tudnak elektronikus első redőnyt lassabb zársebességek (talán 1/320 a határ?) esetén. Panákban pedig van full elektronikus zár.
-
Lassú Víz
addikt
Szerk: Gratulálok!
Nem szerk:
Pedig tényleg az a legjobb
A páternoszteres egy fej nélküli lovas. Az úgy lett volna jó, ha valaki pont megáll és várja, hogy beléphessen, a lift mozgása meg átjön az elmosódottságból. A Szabadon még ötletes, de nem jön le, hogy egy bírósági épület van a háttérben és a galamb lehetne hangsúlyosabb. Nem ismerem a kiírást de ezt a gondolatot sokszor PS bűvészkedéssel lehet megoldani. A másik kettőből meg gyanítom volt különböző alkotóktól n+1 db.Sokszor keresi a zsűri, hogy mit ad hozzá a képhez a fotós, hogyan él a kezében lévő eszközökkel? Egyébként meg egy tök szubjektív műfaj, van, hogy amit az egyik pályázaton első körben kivágnak az a másikon díjazott lesz.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Hát, ha ott nem zavartatták magukat ahol bárki láthatta, képzelem mi történik egy zárt helyen. Másik oldalon meg ott vannak a bezárt kisboltok akik már nem bírták a fosztogatást, és inkább feladták az üzletet. Meg a másnap kisétáló és a rendőr képébe röhögő elkövető. Azt hiszem ebben a kérdésben nem lehetünk elég okosak.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Dec. 4 sörözés
Menjünk ... nekem mindegy, valahol a belvárosban, fedett, fűtött és korrekt legyen, és legyen annyi hely és olyan háttérzaj, hogy attól még nyugodt hangerővel tudjunk beszélgetni. Mondjuk a Sladekbe (Erkel utca).
Jönne:
Lassú Víz
Studi
gorgo
rbalint88
Freddy76
.mf
Mercutio_
TayRolUp. Beírtam TayRol-t. És fél 6 - 6 között tudok érkezni. Bedobom a talisba is, ott könnyebben megtaláljuk.
-
Lassú Víz
addikt
-
-
Lassú Víz
addikt
Itt van mire vágytál (12-50 f2.8-4) - ha megépítik.
Szerk: basszus, most látom, hogy recycled rumors bejegyzésről van szó.
-
Lassú Víz
addikt
Skacok!
Mindig felvetődik, és mindenki a másikra vár, hogy lépjen. Akkor most elindítom.
Dec. 4 sörözés kinek jó? Válaszban copy-paste és írd a neved a listára! Hová menjünk?Jönne:
Lassú Víz -
Lassú Víz
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Az esetlegre +1. Itt egy tapasztalat első kézből
-
Lassú Víz
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Nem ÁFA csalás. Ha a 2014-es adóévre nem változtak a szabályok, kb így néz ki a helyzet:
Lépésről lépésre
1. Elérte az évi 600 ezer forintot a bevétel? Csak akkor kell adót fizetni, ha igen.
2. Adót a jövedelmünk után kell fizetni. A jövedelem kiszámolásakor a bevételből le kell vonni a beszerzési és egyéb költségeket.
3. El kell dönteni, hogy gazdasági tevékenységnek számít-e, amit csinálunk:
Ha nem, 200 ezer forint jövedelemig nem kell adót fizetnünk vagy bevallanunk.
Ha igen, be kell jelentkeznünk az adóhatósághoz. Jövelmünk az összevont adóalap részeként adózik, számlát kell adnunk, és egészségügyi hozzájárulást is kell fizetnünk.
4. Az adókulcs mindkét esetben 16 százalék, de a 200 ezer forintos szabály nem vonatkozik a gazdasági tevékenységet végzőkre.
5. A gazdasági tevékenységet végzők 600 ezer forint bevétel fölött egészségügyi hozzájárulást is fizetnek.De mi az, hogy gazdasági tevékenység?
Az Szja tv. 3.§ 46. pontja alapján gazdasági tevékenységnek minősül valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik. -
Lassú Víz
addikt
válasz
kamilyon04
üzenetére
Vannak állványok amik gondoskodnak róla, hogy a lencse mindig az égbolt ugyanazt a szeletét lássa. Ha tudod hol kell felállítani csodálatos képeket lehet velük készíteni. Előtte csinálj egy pár startrailt, hogy kipróbáld mennyire van türelmed órákon vagy akár egy éjszakán át exponálni. Nekem nincs
. -
Lassú Víz
addikt
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Irányjelző 4/3, mikro 4/3 adok-veszek topik.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Nem hülyültem meg
.Mercutio_: Egyelőre örülök
Szépen rajzol, jó az AF. Remélem most a hétvégén ki tudom próbálni szobán kívül is. Ezt a látószöget szeretem, közelebb áll hozzám mint a 17-es. Ahogy Parci írta még a 45-ösnél is jobb optikailag. Nem bántam meg. Azt nem tudom, hogy ha lett volna 20-asom akkor megvettem volna-e. Így viszont szépen beillik a 17 és a 45 közé. -
Lassú Víz
addikt
Csodálkoznék, ha a 25 f1.8 ára akkorát esne. De amúgy Mercutio_val értek egyet. Több hónapja akarok egy 25-ös obit de csak majdnem volt meg a rá való. Most viszont meg tudtam venni. Szerintem vannak még így páran, bár avval nem értek egyet, hogy kockázatmentes a próba, mert ennyiért úgyis el lehet majd adni. Inkább azt mondanám, hogy nagy bukó nem lesz rajta.
-
Lassú Víz
addikt
Szerintem nincs ott rés ahol te látsz. A magas állványok közül a közepesek és a jobbak terpesztve, középoszlop fordítással tudnak alacsony pozíciót is. Pl. az enyémnek (Nat Geo Tundra, már csak valami Manfrotto utód van helyette) valahol 17 cm a legalacsonyabb pontja. Kérdés a szállítási méret és a súly, nem az, hogy 43 cm magasra tudom-e tenni a gépet.
-
Lassú Víz
addikt
Hibás az összehasonlítási logikád. Gombok, tárcsák, méret, tapi kijelző mind fontos amikor használod. A legrövidebb záridő alapján egyenlőséget tenni két váz közé ... inkább nem írok rá semmit.
El kell fogadni, hogy nem létezik olyan fényképezőgép ami minden élethelyzetben minden fotós feladatra egyaránt tökéletes. Nem volt ez másképp a filmes korszakban sem. Szerintem az a fotós aki 4''x5'' -os filmre egy műszaki kamerával készítette el a munkáit, nem azt vitte magával nyaralásra vagy egy utcai sétára. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Most a többiek leszek, mert egy órája sincs, hogy kihozta a posta az MM-ből az Oly 25-öst, és én játszom majd vele.
Kellemes meglepetés, hogy végre van hozzá napellenző. Viszont az MM csomagoló osztálya is elmehet melegebb éghajlatra. Nagy egyen dobozba berakni a kis Oly dobozt kiékelés (bubi fólia) nélkül
. A németek nem így adták postára az MMF3-at, meg a HLD7-et az E-M1 promózásakor. -
Lassú Víz
addikt
Ezen az alapon kikukázhatnánk az iAuto módon kívül mindent. Persze semmi racionális érv nincs amellett, hogy minek nekem az E-M1, mégis az összes eddigi vázam közül ezt használom a legnagyobb megelégedéssel, örömmel. És ezért az érzésért nagyon sok helyen fizetünk. Autó, kanapé, cipő, légkondicionálás stb. Miért pont a hobbi területen szívassuk magunkat? Akinek más gép adja ezt az érzést az ne vegyen E-M1-et, ez tiszta sor.
rbalint88: Szent hát
. Ha egyszer lesz valami az oly sokszor felemlegetett sörözésből még iszunk is rá egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Eddig nem is használtam a MySet funkciót, mert körülményesnek találtam az aktiválását, illetve programozható gombot nem akartam rá elpukkantani. Erre írod, hogy a módválasztó tárcsán a sok idétlenség helyére be lehet tenni. Nem sok hasznos dolog felett siklottam ennyire el... (remélem). Pedig el szoktam olvasni a használatit.
. Csakhogy hűek legyünk a topikhoz
Egyik gép sem adja azt az érzést amikor kézbe fogod. Jók ezek a találkozók, mert nincs az a tecső teszt vagy pixelkukkoló oldal amit olvasva megfogalmazódik benned egy ilyen életérzés. Sőt előszeretettel kifigurázzák, hogy csak egy piros pötty amivel több mint valami kifutott váz. Hát nem
. Egyértelmű, hogy nem tudom megfizetni, de nem sajnálnám érte a pénzt ha lenne miből.