- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
nem találtam a fórum elején összesitőt! Érdeklődnék hogy 350 es a tápom és nem tudom az alkatrészeim mennyit fogyaztanak.. van erre kijelző (biosba, progiba stb) vagy nekem kell müszerrel méregetnem!? Ha jól tudom az alkatrészek fogyasztását összeadva tudom meg a szükséges táp nagyságát, vagyis amekkora táp kellene! Köszönöm a válaszokat!
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapomon levő konfighoz elég a tápegységem? (Corsair hx 520)Köszi
-
Cobra.
őstag
Mondjuk most utánanézve a 770-eshez elég a 400-as táp (ha márkás és magas hatásfokú), a 280X meg tuning nélkül elmegy róla, de komolyabb tuninggal fel lehet vinni 300w-ra a fogyasztását, oda meg kevés bármelyik 400-as.
-
válasz
Unteroff #4995 üzenetére
Valahol volt már itt belinkelve egy oldal több tucat videokártya mérési eredményével (sajna most nem találom), köztük szerepelt többek közt a pontos fogyasztás is.
Megmérni egy PC fogyasztását fogyasztásmérővel full terheléskor - kivonni a mostani vga fogyasztását lista szerint - hozzáadni az új kártyáét.. (legalábbis én így csinálnám) -
Cobra.
őstag
válasz
Unteroff #4995 üzenetére
Egy minőségi 500-550W táp nem árt, a 400-as még ha minőségi is, akkor is elég magas terhelést kapna az új VGA-tól. Azért nem ártana megnézni a tápot, lehet a túloldalán van a matrica. elég kicsavarozni, nem kell lehúzni a kábeleket, úgy is ki lehet fordítani (jobb házakban van tartósín, amin kicsit előre kell tolni a tápot, hogy kijöjjön).
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Egy haverom a gépét szeretné fejleszteni, videokártyát akar cserélni. Annyit eltudott árulni, hogy egy i5 4670K processzora van, és most egy GTX 650 TI Boost van benne. A mostani tápegységéről nem tud semmit, csak annyit, hogy 400-420W körüli (Mondom neki, kapja le a gép oldalát, ha már a papír nincs meg, és olvassa le, erre ő, nincs rajta semmi
, WUT?
), és akkor 20k körül volt. No és a lényeg: Egy GTX 770 illetve egy R 280X lehet a felső határ amit megjelölt. Mondta nekem, vesz valami 600-700 W-os minőségit, de inkább megkérdem, mit ajánlotok. Keretet nem tudom, mennyi lenne, de gondolkodik, később vesz egy i7-es procit is.
Köszi a válaszokat!
Ui.: Köszi Cobra. mégegyszer, eddig minden jól megy a Chieftech táppal!
-
Cobra.
őstag
Neduddki hol mérted az áramerősséget? Gondolom az alaplapi korbács egyik ágán, de az ugye kevés lesz a teljes áramfelvételhez.
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
Doky586 #4990 üzenetére
HI!
ha visszolvasol akkor latod hogy a truerms-es uni-t-vel mertbe hogy a vc4k valoban truerms-es /a gyarto meg is adja/, de a 3500 hzo nem pedg az is az
a fenti lakatfogonak nezd meg a adatat gen impressiv fluke-mal joval kedvezsobb aron, amgy clamp-bol igen keves van ami 1A allat nem csak sacometerknet muxikudv
neduddki
-
válasz
neduddki #4989 üzenetére
Bocsi az előtte levő szöveget nem olvastan el rendesen.
Azt hittem a "Mennyit fogyaszt a gépem?" -ről van szó 230V oldalon.De ha ezek messze vannak az igényeidtől akkor használhatnál RMS multimétert és RMS lakatfogót (abban is vannak nemcsak áram, hanem Watt mérők is), Javaslom a Fluke gyártót.
-
-
válasz
TreXesZ #4985 üzenetére
kérdésedre félig válasz az én gépem fogyasztása:
FX-6100 @ 4GHz (20x200MHz - alapfesz) CnQ kikapcsolva
4x4 GB 1600MHz CL9
PowerColor HD7850 2GB
GA-970A-UD3
4 HDD, 2 DVD-RW
Enermax Infiniti 650wKikapcsolva 3W
BIOS képernyő 170W
Desktop idle 145W
DVD írás + BsPlayer 170-175W
Furmark - 250-260W
Cinebench R11.5 - 220-226W
Cinebench+Furmark - 318-325W (csúcsérték:330W)330 Wattól nem sikerült többet kihoznom a gépből
-
TreXesZ
csendes tag
am vki megmondaná,hogy a mostani chieftec CHP-500A tápegységem még elég ehez a konfighoz:
proci:amd fx8320
alaplap:asrock 990fx extreme3
memória:corsair 2X4 gb 1600mhz CL9
VGA:Gigabyte radeon R9 280X
Ha nem alég ak úgy mekkora táp kell(ha újat veszek ak csak 80+ és jó márka szal ez pipa,csak teljesítményt kérdem? -
lindner
újonc
Sziasztok!
AMD FX-6300 processzor
Asus M5A97 R2.0 alaplap
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G memória
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
Sapphire 7790 1GB GDDR5 videokártyaEme konfig fogyasztására lennék kíváncsi. Mekkora teljesítményű tápot ajánlotok?
-
troll81
addikt
sziasztok lenne egy kérdésem a jelenlegi konfigom egy CTG-500-80P táp hajtja érdemes lenne e cserélnem egy 850 es xfx et néztem ki mert vga tuning is lenne de nem hiszem igy ez elég lenne köszi a segitséget
-
_NCT
addikt
Mérő elég pontosan mér, nem hiszem h ennyit csalna. 190 körülire ugrik ha játszok.
-
Cobra.
őstag
válasz
Rypejakten #4978 üzenetére
Mint írta, ez a monitorral és a hangfallal együtt ennyi, ami reális érték. Mondjuk sokallom a 35W-ot a hangfalaktól, de elképzelhető.
-
Rypejakten
addikt
biztos, hogy nem. a komplett gép (csak a gép) úgy 60W körül fogyaszthat idle (netezés alatt pl.) és 160-165W körül load (játék) alatt. itt egy diagram, ahol egy i7 2600K-t raktak a 7770 mellé, ami kb. annyit fogyaszt, mint a te procid.
a fogyasztásmérő biztosan nem mér jól.
-
_NCT
addikt
válasz
Rypejakten #4976 üzenetére
Terheletlenül fogyaszt annyit.
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Megint csak szeretnék kérdezni, hogy nem rég meg vásárolt 500 w-os Chieftec táp elbírna-e még egy GTX 760-at is, vagy nem? Tudom, eddig 650 Ti Boost és 660-ról volt szó, de mintha mennének lejjebb az árak, normalizálódnak az amcsi piachoz képest, megfizethetőnek nézem, meg kicsit elavultnak érzem már a 660-at is a mai játékokhoz. (Ja és plusz valamikor majd egy 8 magos AMD proci is lesz, de azt néztem, annyit eszik, mint a jelenlegi). Egyébként jól szuperál a táp, Cobra., amit ajánlottál. Még a csatlakozók is jobbak, csak most alig férnek el. Egyébként, mit csináljak a használt 500 w-os M-Tech táppal? Kidobni nem akarom, mert még mükszik'...
Ha már a régi tápról van szó, van egy kérdés, de általában a tápokról: a táp ventilátorának merre kellene fújnia a levegőt? Beszívja a gépből a levegőt és kifújja hátul, vagy fordítva? Ugyanis, mintha melegebb lenne a gépben, vagyis a HD sentinel hőmérője 45 fok körüli értéket mutat, úgy, hogy csak be van kapcsolva gép, semmi nem fut rajta. Úgy egy hete kezdte ezt csinálni. Van egy sima rendszer hűtő, amit a táp kábelről kap áramot, azt raktam a merevlemez elé, fújja rá a kinti levegőt. (bár az is lehet, hogy az egyik tápkábel hozzáér, és megállította a ventit.)
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de átlagban 120-130W-os fogyasztás terheletlenül soknak számít egy számítógépnél? Én picit sokallom úgy, hogy C'n'Q bekapcsolva van és nincsenek LED-ek meg semmi sem a gépemben, ventilátor is kb 3 db van (proci, táp, vga).
Konfig (nem mai csirke)
Asrock 870 Extreme 3
Athlon 640 X4
4GB DDR3 RAM (talán Kingston)
Asus Radeon HD 7770 1GB GHZ Edition
Gigabyte Superb 460W táp
1TB Samsung vinyóHa csak netezek meg torrent fut, akkor is bekéri a 110-130W-ot. Pl tegnap 4 óra alatt 450W-ot evett, mérem mostanában fogyasztásmérővel. Naponta 2x bekapcsolom a gépet 4-5 órára, már 1kW-ot megeszik. És ez csak a gép.... 24 óra alatt 3kW sztem sok....
-
Cobra.
őstag
válasz
Mészi Zoli #4969 üzenetére
Ha maximális fogyasztásnál csak 50% tápterhelést akarsz, az felesleges túlméretezés. A mai gépek 95%-ban 12V-ot használnak, 5V főleg az USB-re megy, 3.3V meg talán már sehova. A több ágas tápoknál csak akkor van gond, ha nincs 2 VGA tápcsatlakozó a tápon vagy valami érthetetlen okból 1 ágon van a 2 kábel, mert ilyenkor egy magasabb fogyasztású kártyánál gond lehet az áramellátás. Processzortuningnál is kevés lehet a 16A 1 ágon, illetve sok merevlemeznél is (8+ db), mert induláskor túlterhelhetik az ágat, amiből kapják az áramot.
A táp terhelését természetesen a belső fogyasztásból kell számolni, nem a konnektorból felvettből.
Persze a te gépednél egy alsó teljesítménykategóriás táp se megy 70% terhelés fölé. -
Mészi Zoli
tag
Szerinted ennél a tápnál mennyi lehet a 12 V ágakon a táp 50%-os teljesítménye?
A 672 Watt 50%-a vagy pedig a 600 Watt 50%-a?
A célom az, hogy 50%-nál ne legyen több a terhelése a tápnak konvertálásnál - terhelésnél - sem.Azt olvastam, hogy az egyes 12 voltos ágakon leadható teljesítmény több ágas kapcsolásnál nem lehet több 240 Wattnál, ezzel szemben itt 25 Amperes ágak vannak. Hogyan adhatták meg az ATX plecsnit erre?
Nem is beszélve a 30 vagy ennél is nagyobb tápokról Pl. Enermax 850, ami szintén több ágas?
Miért jobb a több ágas kapcsolás vagy miért rosszabb?
A fórumokon általában egy ágas tápot preferálnak.Az egyik 12 Voltos ágról megy a CPU, a másikról a VGA PCI-e csatija (max. 150 Watt).
CPU (i7 2600): 133 Wattot fogyaszt
VGA (650Ti): 111 Watt
összes többi (3 hdd, 1 odd, 2 PCI kártya): 40 Watt max.
Melyik ágon fogja az 50 %-ot elérni a terhelés? -
Cobra.
őstag
válasz
Mészi Zoli #4965 üzenetére
Rosszul értelmezed a hatásfokot és a feliratot. A táp 600W-ot tud leadni a 3 12v-os ágon, de ehhez (most csak a 12V-ot nézzük, a többi ágat ne) 88% hatásfok mellett 672W-ot kell felvennie a konnektorból. A 12%-nyi áramot meg ő maga fűti el a 230->12V átalakításnál.
-
Csövy
tag
Sziasztok,
Szerintetek elbírna a tápom egy 280x-et?
A teszt szerint még beleférnék a fogyasztásba tuning nélkül.
ASUS DCII -
Mészi Zoli
tag
Ha a kérdéses táp hatékonysága 50%-on 88%, akkor a 625-ös, hogyan adhat le 600 Wattot?
[link]625 Watt 12%-a 75 Watt. Tehát Legideálisabb esetben is csak 550 Wattot képes leadni a táp. (A többi disszipációs hővé válik)
A táblázatban 600 Wattot ad le a 3 db 12 voltos ág önmagában, a többi ágról nem is beszélve (5 Volt, 3.3 Volt). Ez azért ellentmondásos.Köszi előre is a választ!
-
lekorszke
tag
Sziasztok Szerintetek vinné a 300w-os tápom egy Gigabyte HD4850 512MB videókártyát?
-
Cobra.
őstag
válasz
Mészi Zoli #4962 üzenetére
Ha nem játszol, akkor a VGA nem sokat fogyaszt. A 140W körüli fogyasztás meg már tartalmazza a táp veszteségét is. Tápból bármi jó a gépedbe, ami márkás. Ha a VGA is maxra van terhelve, akkor kb 210W lesz a fogyasztás.
-
Mészi Zoli
tag
Mennyit fogyaszt a konfigom és milyen táp ajánlott?
Intel i7 2600 - Load: 111 Watt [link](csak a processzor - Cinebench futtatással)
Asus GTX650Ti - Load: 186 Watt [link] (teljes rendszer fogyasztása i5 processzorral)
Asus H61 alaplap, 2 gb ram, 3 vinyó, semmi tuning, semmi játék, csak videóvágás, tömörítés.
Teljes rendszer fogyasztása i7 2600K + HIS HD6970 kártya esetében: [link]
Teljes rendszer fogyasztás load, tuning nélkül csak 143 Watt. Az hogyan lehetséges?
-
bombadil
tag
Sziasztok,
Mennyit fogyasztana ez a konfig kb?
CPU: AMD FX-8320
LAP: Asus Sabertooth 990fx r2.0
VGA: Sapphire Radeon R9 280X 3GB
+SSD, ODD, 2 HDD, 4-5 ventiLenne egy kis tuning ~4,5 GHz körüli.
A gép 24/7-ben menne, ezért is kérdezem.
Sajnos tápegységet még nem választottam.Egy kis olvasgatás után e kettő között vacilálok:
XFX P1-650S-NLB9
XFX P1-550S-XXB9Későbbiekben ha fejlesztenék is, csakis 1 VGA lenne a rendszerben.
Elég lenne a feladatra az 550-es is, vagy inkább legyen a nagyobb?
Nem szeretném ha az esetleges nagy terhelés miatt túl hangos lenne a táp ventije.Előre is köszönöm
-
Cobra.
őstag
válasz
jaffa 2843 #4957 üzenetére
Mivel a 280x max fogyasztása 280W, ezért olyan tápot kell nézned, ami 1 ágas. 550W max teljesítményű elég lesz, vagy FSP Aurum 650 (nem 1 ágas, de mivel 4db 12V ága van, ezért a kártyának jut elég áram), az moduláris is. Az 550-esről nem találtam leírást, de elvileg az is elég lehet.
Normál használatban a max fogyasztás szerintem 350W körül lesz. -
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a jelenlegi konfigomat megspékelve egy combosabb VGA-val elegendő lenne-e még a tápom? (valszeg nem)
MB: Asrock Z68 Extreme4
CPU: i5-2500k @4GHz
VGA: HD6950 @HD6970 (bios mod) -> R9 280X
RAM: 8GB 1866Mhz
2 HDD
2 SSD
ODD
Asus Xonar STXTáp: FSP BlueStorm I 500W -> mindenkép valami moduláris 80+ gold minősítésűre cserélném.
-
Cobra.
őstag
3db Molex van rajta, gondolom 1 kábelen.
Mészi Zoli: próbáld ki egy normális táppal, lehet az öreg Codegen már nem tud leadni 130W-ot, annyi meg bekapcsoláskor kellhet külső VGA nélkül is. Ha más táppal se megy, akkor elképzelhető, hogy az alaplap táprész fáradt már el és a kisebb fogyasztásút még elbírja, de a nagyobbat már nem (feltéve, hogy jó egyáltalán a processzor)
Nemophila: A 7790-el is (tuning nélkül) 250W alatt marad a fogyasztásod, annyit talán még a gyengébb Hiprok is tudnak.
-
LAFI83
csendes tag
Helló
Olyan kérésem lenne hogy az FSP Raider 85+-ban van ATA kábel mert 1db vinyó meg 1db DVD-iró azon van? -
Mészi Zoli
tag
Helló Mindenkinek!
segítséget szeretnék kérni.
MSI 945GCM7 [link] alaplapom van és kicseréltem az eredetileg használt Conroe-L 440 2,0 ghz processzort egy Presler Pentium Core 2 945 3,4 ghz processzorra és meg se nyikkant a gépem, pedig a CPU support szerint mindkét processzorhoz jó ugyanaz a bios, ami gyárilag rajta van.
Vártam, hogy elinduljon, de semmi. Se pittyegés, se kép, se hang, ami a BIOS frissítésre figyelmeztetne.
Gondoltam, hogy a 300 wattos Codegen táp a ludas, mert 13 Ampert tud leadni az egyetlen 12 voltos ágon, ami talán kevés.
A múltkor videokártyát tettem bele az integrált helyett (Asus EN8400GS, 256 ram, PCIe) akkor elindult, megállt, elindult, megállt, egy ideig ezt csinálta. Gondoltam, hogy a passzív PFC vasmagja fel kellett, hogy töltődjön annyira, hogy leadja a rendszer induláskor igényelt teljesítményt.
Aztán elindult a kártyával, de a 945-ös processzor talán túl nagy falat már. (az Intel honlapja szerint 95 wattot eszik)
Szerintetek mi a probléma? Most visszatettem a cerkát, a videokártyát benne hagytam és működik a rendszer.Zoli
-
Nemophila
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék hogy a lent írt konfigot kiszolgálja-e a táp.
CPU: AMD FX-6300
HDD: 1 TB Seagate 7200rpm
RAM: 4 GB 1600 MHZ
VGA: Nvidia 9600gt 512mb
Alaplap: Asus m5a97 evo r2.0
Táp: Hipro hpa500wvga csere lesz egy sapphire hd 7790 dual-x oc-re
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Cobra.
őstag
A doboz feliratozása. Maga a táp ugyanaz, az első szériát valamiért csak 80+ bronze-ra feliratozták, holott teljesíti a silver-t is.
Csövy. nem kell rossznak lennie a hálózati résznek ,elég ha valamiért olyan hullámhosszon rezeg a vga és a táp 1-1 részegysége, amik összegerjednek. Sajnos előre lehetetlen megmondani, hogy mi mivel nem fér össze. Ugyanez a táp és vga lehet másik alaplappal nem csinálná, de lehet teljesen másmilyen táp is csinálja a te alkatrészeiddel.
-
LAFI83
csendes tag
Helló
Egy olyan kérdésem lenne hogy mi a külömbség a FSP Raider 80+ és a 85+ között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Hardcore café
- Elektromos cigaretta 🔞
- Home server / házi szerver építése
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest