Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megjött a PRO szériás Samsung SSD-k legújabb nemzedéke
- Apple MacBook
- E-book olvasók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
-
linker
csendes tag
Kösz, ez megnyugtató
(Tehát a tápon feltüntetett Watt értéket nem a konnektorból mért értékkel kell összehasonlítani.)
Még lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyit számít fogyasztásba egy videókártya memóriája. Mennyivel fogyaszthat többet egy 1 GB-os mint egy 512 MB-os, ha egyáltalán van különbség? -
Dyno
veterán
válasz
Papaj x #2488 üzenetére
Bőven elfogja vinni, konfigod kábé megeszik amjd ha nagyon tuningolsz, 240W-t ami a konnektor felől van......ebből még hatásfokot számolsz, 80%-ost mondjuk, 200W környékén fog enni a géped.
(#2487) Croft-21:Ha em tuningolsz akkor maximum 250W, ha tuninglsz 300W környéke, persze kérdés mennyire rántod emg a procit.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Bőven elfogja vinni a két darab 4850-t még akkor is ha tuningolod rendesen a procit.
(#2490) pszihó:PH-s tesztben 2darab 4870, egy 3,3GHz-es Quaddal, fogyasztott konnektor felől 440W-t, ami a gép felől kábé 360W, 4850 esetében ez legalább 50W-al kevesebb, ami mindjárt csak 310W környéke továbbá, neki 45nanos Quadja lesz, nem még a 6XXX széria.
-
linker
csendes tag
Üdv!
Most szeretnék gépet újítani (9 év után
).
Rendeltem egy X48-as alaplapot (Gigabyte GA-X48-DQ6), és egy Corsair tápot (Corsair HX450 Modular).
Emellé szeretnék CrossFireX-be két HD4850-est (Sapphire 4850 1GB DDR3), amihez a sapphiretech oldalon azt írják 1 db esetén ajánlott 450W, vagy nagyobb táp, de CF-be min. 550W-os táp kellene. (Egyéb tervek az alaplapra: Intel Core 2 Quad Q9300, Corsair 2x2GB DDR2 800MHz (4-4-4-12), es 1, vagy max. 2 Samsung SATA II-es winchester (max. 320 GB).)
A kérdés az, hogy ez csak erős túlzás, vagy csak saját magukat biztosítják ezzel, mert a PH tesztben ahol ezt a tápot tesztelték ([link]), elvitt egy kétmagos, és egy egymagos videókártyát is egyszerre.A másik kérdésem, hogy a tervezett konfignak elég lesz-e a HX450-es táp, illetve kb. mennyit fogyaszthat ez összesen.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Papaj x
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Én is egy nagy kérdéssel fordulnék hozzátok! Mégpedig:
Asus P5E3 lap
E 8500 + hűtő
2*2gb /1600-as memek
Asus EN 9800 GT / 1Gb
2db 25ös és egy 12-es venti!Jelenleg még 1 winyó és egy dvd rw, de hamarosan 2-2 lesz!
A tápom ami van jelenleg típusszám szerint: FSP400-60HLN (400W)
El fogja ezt nekem bírni, vagy cseréljek tápot..?
A választ előre is köszönöm, elég sürgős lenne majd a dolog!Tisztelettel: Pap János
-
Croft-21
őstag
Hi
A konfigom alapján mennyi a fogyasztás terhelve?
És mennyi lenne a fogyasztás ha veszek ehhez a konfighoz HD 4890et? -
pszihó
aktív tag
Ezzel a konfiggal és egy konektoros 4K-s fogyasztásmérővel. Ezeket a méréseket sikerült elkövetnem. Kis kiegészítés hozzá
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kölcsön kaptam a kollégámtól egy olcsó teljesítményfelvétel-mérőt (az a bizonyos, Lidl-ben árusított típus), és az alábbi konfignál méregettem:
Asrock ALIVE NF6G-GLAN alaplap
AMD 4600+ 2,4@3,0GHz-re húzva
Sapphire HD4830-512MB alapórajeleken
2x1GB CSX 800MHz DDR2 ram
2 vinyó (1 SATA 200GB, 1 IDE 80GB) + NEC DVD-író
3 db különféle házhűtő venti (8cm-esek)
/7 éves CHIEFTECH 360W-os táp.../idle (csak netezés) : 100-105W
superpi (100% proci, 0% VGA): 165W
superpi + "szőrős fánk" (Furmark), (proci 100%, vga 100%) : 225W
Ezek mind a konnektor felől mérve természetesen, és ez a régi táp max. 70-75% hatásfokú, tehát maga a konfig max. 170-180W-ot fogyaszthat.
Nemrégen cseréltem a vga-t egy 3650-ről erre a 4830-ra, és pöttyet aggódtam, hogy ez a régi táp elviszi-e? (1db 12V-os ága van, max. 17A-rel terhelhető) Simán!MOD: Jah: HannsG 22"-os lcd-monitor: 38W
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
-
Johnyy
tag
Sziasztok, mennyit fogyasztanka ezek e konfigok film nézés (nem HD) közben?
konfig1:
MSI 915P COMBO 2
Intel Pentium 4 524 (3.06GHz)
1 GB DDR 2-533
1 GB DDR 2-667
NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
WD 640 GB SATA IIM-TECH 420 W
konfig2:
Asus K8N S754 ATX
AMD Sempron 2800+ S754
2* Kingmax 512MB 400MHz DDR RAM
Sapphire ATI R9600 256MB
80 GB (ST380021A)
SAMSUNG SP1614N (160 GB)
Creative Sound Blaster Live! 24 bit
Leadtek WinFast TV2000 XP
FSP ATX-400PNF -
Csaba_20_
őstag
Az SMPS-ek hatásfoka nem lineáris és nem állandó, hanem terheléstől függően változó. Más táp típusnál más a görbe is. Egy rossz tápnál nagyobb terhelések mellett jelentősen leromlik a hatásfok. Úgyhogy igen, számít. Aztán a mérőműszer hibásan mérhet, ha nem tisztán ohmikus a terhelés, márpedig az SMPS-ek nem azok. Ezért sem mindegy, hogy mivel mérted és mit mértél. Még összehasonlításnál sem.
-
_Gudella
senior tag
Vettem egy conrad-os Energy Monitor 3000 fogyasztásmérőt. Megnéztem vele a régi és az új gépemet, leírom mire jutottam, hátha jó valakinek összehasonlításí alapnak
Konfig 1: (perifériák nélkül, tápegységbe bemenő 230V-on mérve)
Coolink 500W tápegység, nem tudom a pontos típusát, 4 éves kb
Intel Dual core 920as proci. (Presler, 2.8GHz)
2x1GB DDR2 ram 800MHz
R4350 VGA
WD Raptor 150GB 10 000 RPM HDD
2x8cm ház venti, gyári intel procihűtő
DVD író (de a teszt alatt nem volt használva)Táp bekapcsolva: 13 Watt
Idle: 102 Watt
1 mag full terhelésen: 144Watt
2 mag full terhelésen: 172Watt
2 mag full terhelésen + HDD benchmark + mindenféle programok (3D-s programom egyedül a Google Earth van, ebben mozgattam a képet össze-vissza közben 3D-ben): 179 - 180 Watt (ennél többet sehogy nem tudtam kihozni belőle)Konfig 2: (perifériák nélkül, tápegységbe bemenő 230V-on mérve)
Corsair HX450 táp
Intel Core 2 Duo E8600 3.33GHz
2x2GB DDR2
R4550 VGA
WD VelociRaptor 300GB 10 000RPM HDD
3x12CM ház ventilátor 5 volton hajtva + 12CM venti a procihűtőn
DVD író (de a teszt alatt nem volt használva)Táp bekapcsolva: 2 Watt
Idle: 62 Watt
1 mag full terhelésen: 91 Watt
2 mag full terhelésen: 103 Watt
Közben még probálkozva minden mással, ez alatt elért maximum: 110 WattEgyebek:
19" TFT (Acer AL1952): 35 Watt, kikapcsolva 0.8 Watt (a mérő leírása szerint 1,5 Watt alatt nem megbízható az eredmény)
2,5" 5400RPM laptop vinyó rákötése a gépre külső keretben USB-n keresztül táplálva: +3 Watt a gép fogyasztásához (írás/olvasás nélkül, csak pörög)
Szünetmentes táp kikapcsolva: 8 Watt
a feljebb látható "Konfig 1" idle-ben + 19" monitor + wireless egér töltőadaptere + adsl modem + router, az egész a szünetmentes tápon keresztül: 167 Watt
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz
Csaba_20_ #2471 üzenetére
ha abszolut ertelemben mersz igen - de mivel itt a meres alapja ugyanaz volt, osszehasonlitasrol van szo. adhattam volna meg %okat is. tehat idle a 100%, a tobbi meg ehhez aranylik. arra voltam kivancsi, hogy mekkora az elteres, es nem arra, hogy abszolutertelemben mekkora a gepem fogyasztasa - annyi minden befolyasolja, hogy egy kulso szemlelo nem nagyon tud mit kezdeni az adatokkal, mert szezont a fazonnal.
szamit, hogy egy 650tx tappal vagy egy enermaxszal csinaltam volna a tesztet?
-
Fuel
tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkitől!
Bye!
-
Fuel
tag
HY!
Segítséget szeretnék kérni hogy a tápom elég lenne-e ezekre.
Táp: fsp400pnf
Alaplap: Asus p5kpl-am s775
Proci: Intel Dual-Core 2.5 ghz 2m (e5300) s775 box
Memória: 2gb ddr2 800mhz kingmax
Hyper TX2 proci hűtő
80 gb maxtor winyó
dvd olvasó
5.1 genius hangkártya
meg majd idővel egy videókari bele...A válasz előre is köszönöm!
-
jozef72
tag
Köszönöm szépen a megnyugtató híreket.Ha nem sikerül beszereznem egy Phantomot akkor veszek egy új Zen-t.Chieftec Dragon nagytoronyba lesz.Hátul 2db 80 mm-es,és egy 90 mm-es venti szívja fris levegőt.Elöl a hűtőn keresztül 2 db 140 mm szívja ki a házból, a tetején pedig 3 db 120 mm szintén kifele fog szívni hűtőn keresztül.Szerintem a szellőzéssel,és a légmozgással nem lesz probléma.A tápnak is jut bőven friss levegő.
Képek a házról,így könnyebb átlátni miről beszéltem a szellőzést illetően.[link]
Köszönöm az értékes információkat.[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz
jozef72 #2464 üzenetére
Bőven elvinné a 400-as FSP ZEN egy angyon jó tápegység, Phantom is nagyon jó ha tudsz valahonnan szerezni, és az is FSP beles.
De egy Enermax pro/modu 82+ 425W-os is tökéletes, mert teljesen zajtalan, de a 14db-s silenX ventitől megörülsz lehet az Enermaxokat is hangosnak találnád.
Viszont a Zenhez kell azért egy kis házszellőzés.Ui:Látom lenne egy pár ventid, Zen tökéletes számodra, főleg ha majd a táp főlé bepakolsz egy 12centis ventit, most néztem a nagy kuckót.
(#2466) Cobra.:Mért ne vinné el?Max fogyasztana 260-280W-t a gép, ennyit nevetve leadna a Zen.
[ Szerkesztve ]
-
jozef72
tag
válasz
horvathkrisz #2467 üzenetére
Még várom a hozzáértők gondolatait.A többi ventit nem hallom mert le van szabályozva,de a tápra hiába tettem 14 dba-s silenX ventit ha melege van hallat magáról.
Most egy Aerocool házban van[link],és az sem feltétlen előnyös hogy mindkét házventi kifele szív a radik miatt.Hamarosan költözök egy nagy kuckóba[link].
Itt majd hátúról kapja frisslevegőt a ház is táp is.[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
Zen szerintem nem bírná ezt a gépet, inkább egy Enermax Modu82+ 425W. A többi ventillátor mellett nem fogod hallani a hangját.
-
jozef72
tag
Hy!
táppal kapcsolatban lenne kérdésem.Passzív vagy félpasszív tápot szeretnék,mert vízhűtésem van,és a passzív borda helyére vízes blokk kerülne.Antec Phantom 500-as lenne jó,de elképzelhető,hogy már nem forgalmazzák újonnan ezt a tápot.[link].Ezenkívül van egy 400-as teljesen passzív táp[link] amit kicsinek találok rendszeremhez,ebben kérnék megerősítést.Ez még megfizethető lenne.Azért érdekelne az 500-as Phantomról is a véleményetek.Az már több helyen működik bevízezve.És akkor a konfig amit elkéne bírjon a tápok valamelyike:
E8500@3900
Gigabyte EP45T UD3P +Kingmax 2×2Gb /1600@1900Mhz
1 db HD 4870-Gyárilag túlhajott kari--Gainward 1gb-os
1 db 500-as sata vinyó Samsung
1 db Laing szivattyú,[link]
2 db ventiszabályzó,[link]
8 db venti,ebből 6db SinenX,2db Yate loon.
Esetleg a későbbiek folyamán beépítésre kerül 1db SSD.
Amennyiben más tápra kapnák tippet annak is örülnék.
Jelenleg nem ez a lap van a gépben de ugyanekkora ramokkal csak DDR2-esben.Most Csifi 560-as táp hajtja,de hiába cseréltem rajt ventit megőrít a hangja.
Segítséget előre is köszönöm! -
-
dzsóbácsi
aktív tag
Köszi!..
Mármint Idle 120W??...Nem sok az egy picit??..Elvileg 5050e 45W-os TDP-vel rendelkezik, ami ha jól tudom a maximális fogysztást takarja..Integrált VGA-val /ami elvileg 1W közelében vesz fel/ +2 HDD-vel így megugrana a dolog??..
TX650....nos visszamaradt még a játékos időkből /E8500+4870/..elég halk és talán még eljön az ideje egy P2 X3+ 4770, vagy komolyabb VGA-nak...Mondjuk télire -
_Gudella
senior tag
válasz
Csaba_20_ #2456 üzenetére
Igen, ez nekem is kijött abból hogy a feszültséggel négyzetesen nő a fogyastás, de kb mennyit fogyaszt egy gépben két memóriamodul? Mondjuk gondolom nem sokat, abból ítélve hogy elég kicsi a DDR2 chipek felülete, és van sok amin semmilyen főelvezető dolog nincs.
Lehet ez kicsit szőrszálhasogatás, de most hosszú távra építek olyan gépet, ami szinte egész nap megy, és az energiatakarékosság meg a jó teljesítmény egyaránt szempont, ezért minden ilyen dolgot igyekszek megfontolni
-
_Gudella
senior tag
Kb mennyit emel a gép fogyasztásán ha 2x2GB DDR2 RAM 1.8 volt helyett 2.1 volton van hajtva?
-
pszihó
aktív tag
Köszi a számolást!
Tuning csak tesztek idejére. A CPU "Enhanced Halt State (C1E) bekapcsolva" igy 1.6-on ketyeg 6 os szorzóval. Ha kell a kakaó akkor felrakja a szorzót 9 re. A VGA is csak alap orajelekkel megy 8.12 driver-el. Powerplay itt még müködött. De valaki irta a 9.5 el is megint megy. -
Dyno
veterán
válasz
fireproof #2449 üzenetére
Terheléssel 170W környéke a konnektorból.....körülbelül.
20W-nál meg jóval többet eszika procid....(#2448) dzsóbácsi:Emellé minek TX650???????120W-ot húzki talán a konnektroból, de a nagy táp rengeteget ront a hatásfokon.....
(#2446) pszihó:Tuning van?Mert sokat számít....Amúgy így tuning nélül számolva konnektor felül 420-450W környéke, szóval hatásfokkal szorozva (80%) körülbelül 340-360W körül két a táptól a géped.
[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
Szerintetek az én konfigom mennyit fogyaszthat?
Alaplap: Gigabyte P31-ES3G
Proci: 20W ot fogyaszt azt tudom
1 Samsung HD160JJ
1 Western Digital 320 GB-os vinyó
Shappire HD 4670 videókari
TVtuner (ritkán használva)
szerintetek? -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Érdekelne hogy saccra mennyit fogyaszthat az alábbi konfig töltögetés közben:
5050e X2
Giga 780G-s lap
4X1Gb RAM
2db Samsung HD 103UJ HDD
Corsair 650TX táp..
Köszönöm!!.. -
pszihó
aktív tag
Csocsesz.
Menyit fogyaszt ez a konfig. Load ill. Idle?Corsair TX650 ; Asus P5K; Intel Q6600(G0)+OCZ vendetta 2; 2X1GB Kingmax Mars DDR2 1066Mhz; 2X1GB CSX DDR2 1066; Corsair Dominator Airflow; Sapphire Radeon HD4870X2 2 GB GDDR5; Samsung HD400LJ/7200rpm/8M sata2; Samsung 401LJ/7200rpm/16M sata2; WD5000AAKS/7200rpm/16M sata2; Samsung 502IJ/7200rpm/16M sata2; Lg dvd rom GDR8163b ide; Lg dvd iró GSA4163b ide; Asus VW195D; rendszer hűtők: 1X12cm 5X8cm 2X6cm 2x4cm.
valaki esetleg?
-
Dyno
veterán
válasz
Kolondrum #2444 üzenetére
Ott írta ahsználtan vette, 2007-ben meg HPC csifik nem igazán voltak.....
Csaszykj :A 860GTS-t bőven kiszólgálja, ha vettél új VGA-t akkor emg majd vegyél egy Corsair CX400-t ebben van erő rendesen 15K környékén van, és 30A-el büszkélkedhet a 12V ágán, szóval 360W-t simán tud, még többet is.
-
-
Csaszykj
aktív tag
Hát most egy Leadtek 8600GTS fog bekerülni a gépembe, aztán csak hónapok múlva kerül majd valami 9600 vagy 9800as, vagy 48xx.
Találtam nagynehezen munkahelyet, így már könyebb lesz majd megvenni az új tápot meg a vga-t, a csifit meg beteszem a nappalis gépbe, abban úgyis egy codegány van 450W-os.
2 hete szedtem szét portalanítás céljából a tápot, nem voltak púposak a kondik rajta, de mivel nem értek hozzá, így valószínűnek tartom hogy nem a legjobb állapotban vannak már.
Amúgy mióta nálam van a táp non-stop megy, hálásan szolgál nagyon, el épp ezért nem fogom adni.
Nem mai csirke, én még 2007 elején vettem használtan fórumtárstól, akkor regeltem beKöszönöm az eddigi segítséged!
-
Mops
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A következő konfigba szeretnék berakni egy 3870x2-t (teljes peak fogyasztás "elvileg" 370W körül):
Gigabyte p35-ds3
Kingmax ddr2 800 2x1gb
E6300@3ghz (feszemelés nélkül) TDP@65W
1 dvd-író, 2hddA kérdésem az, hogy elég lesz-e a jelenlegi (2 éve használt) Seasonic 430W-os tápom ([link]), ha belekerül az új vga? Gondolom érthető, hogy nem örülnék neki, ha elhalálozna a gépem...
Várom válaszaitokat.
Előre is köszönöm.
Üdv:
mops -
válasz
Csabee. #2434 üzenetére
Hell! Én [ezzel] [link] mérem a már elfogyasztott villamos energiát, eddigi tapasztalat az, hogy kb 1 hónap alatt 100KWh-t zabál. +/- 5-8nap! Sok!
Ez a kis aranyos 21 ropi, sínre pattintható almérő és 3 volt belőle ugye a 3 fázisra. Hát én ezt az egyet kaptam.[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Hello!
Hozzáértőktől kérdezném hogy a komplett informatikai berendezéseim mennyit fogyasztanak!
a Notebookom töltőjére 90W van írva, a Samsung T220 monitorom poweroff módban fogyaszt 0,3W-ot és a hangszóróm Logitech Z4- az nem tudom sajnos mennyit fogyaszt.Kérdésem a kvöetkező lenne, hogy Forintban 24óra alatt kb mennyit fogyasztanak?
-
Mozso26
senior tag
Srácok bocsi hogy itt kérdezem de szerintem ti elég pengék vagytok a kérdés megválaszolásához, ami a következö:
Egy régi 8800gts 320mb-s karit kiképes szolgálni egy 350Watt-os régi mercury táp?
Még egy intel 3000 proci van mellette.Köszönöm -
Dyno
veterán
válasz
Csaszykj #2425 üzenetére
Mostanid, nagyon maximum 200W, de ha leírod milyen VGA-t tervezel, akkor arra is tudok mondani egy értéket, lehet még a mostani csifid is elvinné, de eléggé határon lenne a 12V ágának terhelése, meg már gondolom nem mai darab....3-4éve mentek ezek nagyon vagy még régebb óta, azóta pedig ha non-stop megy a géped, gondolom már a kondik, se a legjobb állapotukban vannak.
-
Csaszykj
aktív tag
Rendben, köszönöm a tanácsadást!
Akkor tápcsere lesz, nincs mese
Nem szeretném hogy bármi baja legyen esetleg a táp miatt a gépemnek.Azt esetleg lehet-e így tudni hogy mennyit kajál a gépem?
Non-Stop megy, a monitor van csak kikapcsolva amikor nem vagyok gépnél, a torrent miatt megy non-stop. -
band1103
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fogyasztásmérőt, olyat amit az ember bedug a konnektorba és van rajta egy konnektor amibe a mérendő eszközt kell beledugni és ha használom az eszközt akkor kijelzi hogy mennyit fogyaszt éppen. Ami fontos: olyan kellene amiről már van a tippadónak közvetlen tapasztalata és megbízhatóan mér.
Ami nem fontos: nem kell mindenféle funkció a lehető legkevesebbet tudó is elég (olcsóság miatt) csak mérni tudja a W-okat.
Ki tud nekem ilyet ajánlani és hol lehet megvenni?
Minden segítséget előre is köszönök.[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Erre valaki?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Kinéztem egy FSP everest 80 plus 400w-os tápot az adatlapomon szereplő konfighoz.Hozzá jön még pár venti,egy dvd író és egy tuner kártya.Meg merjem venni,elbírná a táp?
Előre is köszi a segítséget.
-
Dyno
veterán
válasz
Csaszykj #2416 üzenetére
Nem lesz elég, mert írtó gyenge a 12V ága a tápnak 18A@216W, ha komolyabb VGA-t teszel alá, lehet terhelésnél, lefogja magát kapcsolni, továbbá gondolom, nem mai darab, érdemes lecserélni, egy Gigabyte Superb 460W-t ajánlanék, ez már 12V ágán 29A@348W-t letud adni, vagy ha van több pénzed, egy Corsair VX450-t ami a 12V ágán 33A@396W !címke! szerint, mivel van egy teszt ahol 570W-t is kitudtak belőle húzni anélkül, hogy kárt tett volna bármiben.
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne engem is hogy mennyit fogyaszt a konfigom, és bírja-e még a tápom. Hamarosan VGA csere lesz és a ramok is lecserélődnek, azért érdekelne a tápom bírni fogja-e majd.
A konfig:
Abit IP35
E6300 @ 3,2Ghz 1,344V
2*1GB Kingmax 800Mhz
Leadtek 8600GTS alap órajeleken
1db Maxtor 320GB, 1db Seagate 80Gb, 1db WD 500GB
Pioneer 215D & 216D ; 1 floppy
Pinnacle tv tuner
1db 12cm-es Scythe 1200rpm-es venti a Ninjához, 1db AeroCool 12cm 1200rpm és 1db 9cm 1200rpm
A tápom pedig egy Chieftec HPC-420-362DF ( a 362DF nem biztos, sz*r lett a kép amikor lefényképeztem )A monitorom pedig egy 22"-os Videoseven CRT.
-
hotian
tag
Sziasztok,
codegen 300W. Jelenlegi config: p4 celern D 2800Mhz, 512 DDR, 120Gb PATA WDC, Ati Radeon 9550. Na most a vidkarit lecserélném 7600 GT-re + 512Mb ram. Elbírja ezt a táp?
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok!
Pontosan mennyit fogyaszthat az alábbi config?(kb tudom,de pontos,vagyis közeli értéket szeretnék megtudni)
i7 920@3.8Ghz-1,3V
Asus P6T
2db 280gtx
6G ram 1,65V
1 vinyó,dvd,6 db venti.
Lenne még 1 kérdésem.
Ez a config 1 APC 1400-as szünetmentes táppal meddig menne el ?
előre is. -
mr_ricsi
veterán
válasz
S. Szabi #2400 üzenetére
"Ha a gépem monitorral meg mindennel együtt megeszik kb. 400W-ot, az azt jelenti, hogy óránként 400W-ot fogyaszt ugye?"
Meg percenként is is 400W-ot, meg másodpercenként is 400W-ot."1kW áram kb. 45Ft,"
1 kWh áram kerül kb. 45Ft-ba"akkor ha megy egy nap 10 órát, akkor az napi kb. 180Ft (évi 66 000Ft)?"
Ez stimmel.
És ha nem szoktad áramtalanítani a géped és a monitort, akkor még a fennmaradó napi 14 órában is elfogyaszt pár Wh áramot, ami éves szinten kb. egy ezres.[ Szerkesztve ]