Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjött a PRO szériás Samsung SSD-k legújabb nemzedéke
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
Ezeket is elviszi halkan, főleg ha nem tuningolsz, illetve a procit nem fesz emeléssel tuningolod (3.6GHz-et szinte biztosan elvisz 1.1V körüli feszen, ami kevesebb, mint a gyári, tehát a fogyasztása sem nő).
A ramok sem jelentenek jelentős terhelést. Gond akkor lenne, ha Quad procid lenne erős tuninggal.
A mostani géphez képest jelentős gyorsulást jelentene pl. ha megvennéd az E8xxx procit, feltolnád 7x500MHz-re (itt a lényeges elem az 500MHz-s FSB), vagy 9x400MHz-re, és mellé tennéd a 2x2GB 1000MHz DDR2-t. Ez CPU limites helyzetekben komoly különbség lenne a mostanihoz képest, és nem jelentene terhelést a tápnak.
Üdv. -
czanga
őstag
válasz
elfelejtette #2598 üzenetére
Köszi.
A 200w alatti fogyasztást gondolom már terhelés alatt értendő, vagyis éppen ha adott esetben játszom?
Ejha... mi lenne kb az a proci+vga páros, esetleg még memória amig még elviselne halk üzemben?
(vagy már nem nagyon lehet erősebbre váltani emellett a táp mellett)pl: amire gondoltam késöbb - e8400 + esetleg HD 4850 vagy HD4870 + ddr2 1066)
Bár lehet nemsok külömbség lenne a mostani konfighoz képest, nem tudom. Ha nincs értelme nagyon újjítsak (e5200, 4820, 2x2gb ddr2 800) akkor lehet jó ez a táp.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
A géped így ebben a felállásban 200W alatt fogyaszt, ami a táp ventijének a vezérlését tekintve még simán elmegy, mivel kb. 50% terhelésig alapon teker a venti. Viszont ha egy erősebb proci, vagy VGA miatt 200W fölé megy a terhelés, akkor elkezdi emelni a fordulatszámot.
Üdv. -
czanga
őstag
Erre én is kiváncsi lennék.
Adott egy:
e5200 (nincs tuning) + freezer 7 pro
2x2gb kingmax ddr2 800mhz
sapphire HD 4830 (nincs tuning) + accelero s1
2, max 3 arctic cooling házventi (beszerzés alatt)
1db sata hdd (most 320gb, de késöbb nagyobb is lehet)
1db pioneer dvd íróAz ehhez ajánlott táp amit mondtak nekem egy Corsair cx400, ami tényleg halk, mivel nagyon halk rendszer a vágyálom nálam.
Viszont kiváncsi lennék mennyi ennek a konfignak mennyi így a fogyasztása, illetve ezzel a táppal meddig lehet alkatrészcserével lemenni(erősebb proci késöbb+pl 4870 akár3erősebb ram 4giga), hogy még olyan halk maradjon, mint amiről híres a cx400.
Egyetlen ember mondta nekem, hogy még épphogy jó ez a táp, de ha erősebb dolgokat teszek bele (max 2 magos proci nálam meg 1 magos erősebb vga, esetleg ram) akkor a táp már erőlködni fog, és hangos lessz nagyon.
Mi is az igazság ezzel kapcsolatban? -
Falatka
tag
válasz
elfelejtette #2595 üzenetére
Kösz!
És a szimultán írás lehetséges? Max 8x-an szoktam írni+ellenőrzés és kicsit gyorsítani kellene a pörkölgetést.
-
Falatka
tag
Sziasztok!
FSP 350W táp
ASUS P5B lap
E6420 proci
2Gb GEIL Ultra
ASUS EN8600GT (2 monitorral)
3 db vinyó (2xIDE, 1xSATA)
1 SATA DVD íróElbírna a táp még egy SATA DVD írót?
És tudnék írni szimultán, mondjuk egyik vinyóról egyik íróra, másik vinyóról másik íróra ImgBurn-nel?[ Szerkesztve ]
-
davidoff84
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés, hogy elbírja e egy Codegen 400W táp az alábbi konfigot (2 hétig kellene bírnia, utánna cserélve lenne egy zalman-ra):
CPU: Intel Core 2 Duo E7400 2,8GHz
Winyó: Samsung 320GB + 200GB
RAM: KingMax 2x2GB 800MHz DDR2
VGA: GAINWARD GF 250GTS 1024MB DDR3
Alaplap: Asus P5Q PRO LGA775Tuningolni nem fogom!
Illetve kb. mennyit fogyaszthat, mekkora táp kell?Köszi!
-
joey04
titán
Sziasztok!
Régóta érdekel a dolog, hogy mennyibe is kerül nekem a gépezés havonta?
Az adatlapomon lévő konfig (monitorral) mennyi pénzt visz el kb havonta, ha átlagosan napi 11 órát megy a gép? -
bigyo108
aktív tag
válasz
adam320 #2589 üzenetére
most néztem fogyasztásmérőt a tecsóban .....
megnézem a 350-es Eurocase táppal és a 700as hiproval ....
ha nem viszi el senki a tápot akkor beépítem magamnak .
és amugy is kíváncsi vagyok hogy létezik e a veszteség (hőben).....
mert ha igen akkor még low energy üzemben is letöltés közben sokkal többet kell kajálnia a 700w osnak..... -
adam320
senior tag
Annyira érdekel mindenkit hogy mennyit fogaszt a gépe,pörögjön már be ez a topik is
-
Sárpac
nagyúr
Tudtok ajánlani egy fogyimérőt melyiket érdemes megvenni?
-
bigyo108
aktív tag
válasz
matthew95 #2579 üzenetére
üdv !
matthew95 .....
7000 ft-ér én egy HIPRO hp-w700wc3.. ast ajánlok vagy ajánlanék.
lehet soknak tűnik a 700w de nem annyit kajál természetesen....hanem annyit tud leadni max ....van benne tűlfeszvédelem és minden jó nyalánkság....és soksok kábel.
sosem fogod szarrá terhelni nem fog melegedni úgy mint amikor egy 400w osból feszippantasz 270-300w ot ...de ez az én véleményem!
Minden jót!
Jó a topic !![ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
válasz
matthew95 #2579 üzenetére
Akkor írd be a székesfehérvári topicba, hogy 7000Ft-ért tápot vennél. Vannak ott boltosok akik tudnak segíteni. FSP 350 PNF-et ajánlom. Ha találsz ennyiért 400W-osat akkor megveheted azt is, de nem szükséges.
Egyébként ha jobban képbe akarsz kerülni, akkor itt érdemes olvasgatni. Az első hsz. elolvasása után kérdezni is lehet ha még marad kérdésed
-
kem
addikt
válasz
BigG.(nnnnn) #2569 üzenetére
Ha nem hiszel azoknak akik nap mint nap ezzel foglalkoznak, akkor vegyél egy fogyasztásmérőt. Az árát már megspóroltad a táp vásárlásakor. Az én eddigi legerősebb konfigom 170W-ot fogyasztott amikor még volt asztali gépem.
-
matthew95
tag
Helló! Érdeklődnék, hogy egy ilyen táp:
http://pcx.hu/termek/chieftec-arena-355w-12cmapfc-39957
biztonságosan elvinné-e ezt a konfigot:
Intel Dual Core E5200
Sapphire Radeon Hd4850 Toxic
2Gb Ram 800Mhz
1 Meghajtó
250Gb-os winchester
ASRock G41M-GS Alaplap
??? -
elfelejtette
veterán
válasz
BigG.(nnnnn) #2574 üzenetére
Ez nem igazán tűnik a szememben szakértő gárdának...
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz
elfelejtette #2572 üzenetére
Nem, csak unokatestvérem aki az IBM-nél dolgozik, a számteches csávó is és még pár ismerős is azt mondta, hogy kevés lesz. Csak ezért gondoltam... De majd visszaviszem megnézetni a tápot.
-
Ant@
senior tag
#2552 fényében tárgytalan
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz
BigG.(nnnnn) #2571 üzenetére
Mindenki ennyit fog mondani, aki ért a témához. Vagy azt szeretnéd, hogy valaki beírja azt, hogy 400W-ot fogyaszt a géped, csak azért, hogy neked legyen igazad, hogy túl gyenge tápot ajánlottunk, és a 350PNF nem bírja a géped.
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz
elfelejtette #2570 üzenetére
jó hát kiváncsi voltam, hogy vki más mást mondd-e.
-
elfelejtette
veterán
válasz
BigG.(nnnnn) #2569 üzenetére
Csak nem adod fel? A tápos topicban leírtam már 2x is, hogy húzva sem fogyaszt fullra terhelve 200W-ot...
-
BigG.(nnnnn)
tag
Az aláírásomba szereplő konfig mennyit fogyaszthat?
-
dekelea
tag
válasz
elfelejtette #2551 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólást!Üdv!
-
dekelea
tag
HALI!A következő konfiguráció szerintetek kb hány wattot eszik?:
intel pentium 4 (3GHz)
2db 512MB-os DDR RAM
Arctic Cooling procihűtő venti
12cm-es házhűtő venti
8-cm-es házhűtő venti
1db dvd-olvasó
1db dvd-író
1db maxtor merevlemezIlletve egy asus 7600gt videokari mennyit eszik kb?
köszi a választ! -
kennystyle
aktív tag
összeraktam egy HTPC-t:
Giga 740g lap, x2-2400BE, 1*2gb DDR2, Samu F2 500gb 3,5" 5400rpm + 1 wifi kártya és egy Leadtek Global tuner, a táp egy FSP 300PNFidle CnQ: 53w
utorrent megy + firefox: 55-56w
felvétel MPEG2-be max bitrátával, közben MKV 720p film nézése: 81wAz érdekes az, hogy idle-ben CNQ nélkül tehát 2300mhz+1,2v mellett csak 2-3 wattal magasabb a fogyasztás mint 1000mhz 1v mellett.
Ez azt jelenti, hogy a fogyasztás nagy részét nem a proci teszi ki, hanem az alaplap, illetve a táp kis kihasználtság melletti alacsony hatásfok miatti vesztesége ?
-
nyunyu
félisten
GA-P35-DS3, C2D E4400@3000 (1.25V), 2x2+2x1 Kingmax DDR2-800, MSI 7900GTO, Samsung F1, Hitachi P7K500, Audigy 4, Cinergy400 tuner, Laing D5@max, Corsair HX520
fogyasztasmero szerint:
Win7 desktop: 133.3W
OCCT tapnyuzo teszt alatt: 248.2WBakker, ilyen sokat zabal a proci+VGA csucsterhelesen?
[ Szerkesztve ]
-
adam320
senior tag
Ennyire kihalt lenne a topik (?)
-
adam320
senior tag
Üdv!
Kérdezni szeretném valaki tudja e,nagyjábol mennyit fogaszt a gépem full terhelés alatt?
(adatlapon a konfigom)
Igy ahogy van OC vel együtt,+ 7 kék LED-es 8cm es ventillátor.Előre is kösz
-
stol
addikt
válasz
elfelejtette #2557 üzenetére
Nekem a 3800+X2 939-es procis 6 vinyós szerverem eszik havonta 100-110kW-ot.
60kWh/7=8,5kWh/nap/24=~350Wh
Annak a spire tápnak pont 50-60% a hatásfokat, tehát 15W leadásakor 300-350W-ot kér a géptől. Én cserélném azt a tápot.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
elfelejtette #2557 üzenetére
Hali!kossz szepen.A gepem nem megy nonstop napi 2 3 orat, es csak hetvegen megy tobbet
6 7 van mikor 9 orat.Csak feltunt ez a rettentoen sok kulombseg.Szovla akkor a gepem nincs hogy annyit fogyasszon.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz
Ice_Man22 #2556 üzenetére
Hy!
A villanyóra az egész háztartás fogyasztását szokta mérni. Vagy te ilyen puritán módon élsz, hogy csak a számítógép van benne?
Az itteni tesztben a HD4670 egy E8xxx procival fogyasztott 146W-ot konnektor felől. Ha azt mondjuk, hogy a te procid többet kajál, és a tápod sem olyan hatásfokú, mint ami a tesztben szerepelt, akkor állapodjunk meg kb. 200W-ban óránként. Ez 7 nap alatt napi 24 órás full terhelés mellett lenne 33.6kWh fogyasztás. Ja ehhez még vedd hozzá azt, amennyit a monitorod fogyaszt... Ha CRT-d van, ez akár 100W is lehet, és akkor lennél 24/7-ben 50kWh-nál.
Üdv. -
Ice_Man22
senior tag
válasz
fireproof #2555 üzenetére
Hali!!!Lenne egy kerdesem szerintetek a gepem: AMD 7750+BE 2.7GHZ HIS HD4670 VGA 2Gb ram WD 160GB HDD, Seagate 80GB HDD, Asus Dvd iro, Sata LG dvd iro, es 420W spire jewel tap, mennyit fogyaszt???1 hetre nekem a villanyora szerint 60kw fogyasztottam!Ez szerintem rengeteg!!!!!Vagy a villanyora van tonkre menve vagy nemtudom mi lehet.
-
fireproof
őstag
Sziasztok Szerintetek az én konfigom ( az adatlapomon) mennyit fogyaszthat max-on?Nem tápot akarok venni csak kíváncsi vagyok h kb mennyit fogyaszt a gépem?
-
DarPet
tag
válasz
dekelea #2550 üzenetére
Üdv!
Szerintem ha nagyon szeretnéd tudni, hogy mekkora a táp, akkor érdemes lehet kiszerelni a gépből, mivel esetleg lehet a tetején vagy a belső felén is a felirat...
Már találkoztam ilyennel... Ha már megtörtént, akkor érdemes bevinni egy bontóba vagy vki ismerőshöz, és bevizsgáltatni... -
stol
addikt
válasz
dekelea #2550 üzenetére
Hi!
Szerinted, nagy Számítógépes Zseni, milyen eepromot, vagy mikrokontrollert tartalmaz a táp és milyen adatvolnalon van bekötve az alaplara, hogy ki tudná olvasni valamilyen szoftver is a paramétereit? Hogyan kapcsolódik egy alaplaphoz egy tápegység és milyen logikai viszonyban vannak egymásal?
Ha ezeket meg tudod válaszolni, akkor a lentebbi kérdésed semmis, ha nem, akkor számodra mit is érne a táp paramétere? Amikor valószínűleg a hw elemek tényleges fogyasztásával se lehetsz tisztában....Hülye kérdésre, hülye válasz....
Mésrészt, nem a mi dolgunk megtanítani a népnek az informatikát, erre ott az iskola.
ABC-ben bemutatják azt is, hogy hol kell febontani a banánt és narancsot?Másrészt nem vagyok bunkó a pult másik oldalán, amíg azt a vevő modora/hozzáállása meg nem követeli.
Üdv.
(Léteznek mikrokontroller vezérelt tápegységek főképp ipari és szerver gépekben, de az erősen milliós kategória. Ott se a wattszámot lehet kiolvasni, hanem sok fontos működési paramétert.)
-
dekelea
tag
HALI!Azt szeretném kérdezni, hogy van valami program arra hogy megnézzem hogy hány wattos a tápegységem? A gépemet németből hozták használtan(hogy ezek a németek miket ki nem löknek?
szerencsémre
), és a tápon nincs rajta a papír h hány wattos!THX
-
stol
addikt
válasz
infectedmann #2542 üzenetére
Én meg nem a táp miatt aggódnék, hanem az alaplap véget...
Nem tudnál venni valami épkézláb alaplapot?
Amúgy az a táp 300W-ot tud 12V-on, ami szűkösen, de elég lesz. -
14adam
addikt
válasz
infectedmann #2542 üzenetére
egy I7-es rendszer konektor felöl 4890-el 280-at akasztot le.Ebből levonsz kb 20%-ot.Tehát igen,a elfogja vinni
-
kpal
nagyúr
Üdv !
Ez a gép mennyit fogyaszhat konektorfelöl : core 2 e7400 2.8 - 8800gts 320mb- dvd iro - vinyó ??
Köszömöm a választ ! -
infectedmann
őstag
Következő konfighoz elég lenne -e a mostani FSP350PNF tápom?
AsRock A780GXH/128
AMD Athlon II X2 250 (3700Mhz -ig szeretném feltornászni)
XFX ATI Radeon™ HD 4890 Black Edition
2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz
200GB+250GB Samsung HDDA videókártya miatt aggódok a legjobban, de várom a nyugtató választ
-
PifuMester
csendes tag
Más hova kellene
-
14adam
addikt
válasz
PifuMester #2538 üzenetére
Fsp,mert jobb minőségü belső van benne,halkabb és még olcsóbb is
Igen,ennek nem itt a helye
Szerkesztés gombot használd
[ Szerkesztve ]
-
PifuMester
csendes tag
Bocsi ezt el irtam..
-
PifuMester
csendes tag
Hello..
Szerintetek ehez a confighoz melyik tápot vegyem meg ?
A FSP 500W-ost vagy Chieftec 550W ???Gigabyte GA-EP35-DS4
Intel C2D E8400
Sapphire HD4850(1gb)
OZC 4gb ddr3 1333Mhz
Samsung 320gb
AeroCool AeroEngine 3Tez lenne a gépezet oldalt 25 cm venti a házba elől egy 14-es hátul egy 12 cm-res venti van.
Szerintetek melyiket érdemes ??
FSP: 17.500Ft
Chieftec: 19.500FtVélemény tapasztalat ????
-
ladisz2
tag
Hello!
Lenne egy sürgető kérdésem:
Van egy config: ASUS M4N78PRO alaplap + 1 db 200GB Seagate 6 éves rackban + 1db 650 WD 3 hónapos (sata csati) + 2x2 GB Kingmax 1066 + NEC DVD író + 4 USB dugasz + AMD Athlon X2 9550 proci amit egy Gigabit Superb 460W táp lát el
Kérdés elbír e még egy XFX 9800GTX+ XXX edition 512 MB-s videókártyát (ami elvileg akár 140W körül fogyaszt? (+ később még lehet egy hálózati kártya is megy bele mert nincs net a miatt)
Várom választ -
stol
addikt
válasz
aligator93 #2525 üzenetére
Szerintem NE nézzen körül a HKC tápjai között, mert iparihulladék egytől egyig.
-
Bowril
csendes tag
válasz
aligator93 #2525 üzenetére
hát nem tudom..ahogy olvasgattam a HKC után....a melyik tápot válasszam topikban van róla egy kis vid
asszem az alapján HKC-t akkor vennék amikor Vargáné és Tsa-t
-
oPalRx7
aktív tag
Eléggé határon lehet
egyideig én is Chieftec használó voltam GPS 550AB_A személyében, és a rendszerem is hasonló volt akkor:
9500 phenom, 3870 CFoké 2 vga miatt kellett is a nagyobb, de OC miatt neked is eléggé határon lehet a tápod
sokan ajánlják az FSP belsővel vértezett Giga SuperB tápjait, az könnyedén elvinné a te rendszered is.
pénzfüggően lehet 450W fölötti Corsair, 400W fölötti Enermax vagy Seasonic is
Moretimer: Sajnos nem ismerem azt a chieftec-et, de elviekben el kéne vinnie már a "wattszám" alapján is.
[ Szerkesztve ]
-
Moretimer
aktív tag
Jó estét Uraim!
Szeretném megtudni,hogy elég e,1 Chieftec 750-es az alábbi confighoz.i7 920@3,8
2db 280 gtx
1db vinyó
néhány venti
Előre is köszönöm. -
Bowril
csendes tag
Üdv Tudorok
Érdekelne az alábbi gépem fogyasztása úgy kb mi lehet:
Gigabyte GA-MA790X-DS4
Phenom II X2 550 BE @3700Mhz
2x2Gb Kingston 800Mhz @960Mhz
Gigabyte HD3870
3db Samsung F1 vinyó
DVD írójelenleg egy 350W-os Chieftec GPS-szel hajtom..de kezdek félni tőle hogy szegénykét nagyon megizzasztom
(jah, és ha ez kevés, akkor esetleg van valami jó tipp tápválasztáshoz? )
köszii!
-
oPalRx7
aktív tag
Azér a mai gépek ha nagyon nekiveselkednek
http://www.sysonline.hu/opal/SzGep/FINAL/DSC00056.JPG
ez egy tápegység előtti mérés, occt powersupply teszt
(955BE alapóra, alapfesz, 3870CF alapóra, alapfesz)
alapjárat 120W környékén van (CnQ és Powerplay)
ATTvel vga-t jobban alulhajtva elmentem 110ig, kérdésem, tudtok olyan progit, amivel kicsit szabadabban tudok állitani P II szorzót, és feszt? (mint régebbi dolgokhoz az RMclock)
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ma megmértem gépem fogyasztását Counter- Strike: Source alatt, ami felér FULL load-dal azért rendesen, 250 W-ot írt ki a műszer max, idle olyan 140-170 W körül, de ilyenkor azért ment pár progi. Ez azt jelenti, hogy a 450-es tápban még ennyi tartalék van?
Egyébként itt a konfig: GA-P35C-DS3R|Ati HD4850 512 MB + Acc. S1 rev. 2 (700/2200MHz)|C2D E8400 3.0 GHZ @ 4 GHz+ Scythe Mugen 2|CORSAIR VX 450|OCZ Platinum 2x2 GB 1100MHz CL5 MHz@1130 MHz|Samsung SATA2 500GB(HD501LJ)|Xilence FCP|Samsung T220|Logitech G9|Steelpad QCK|Logitech G11|Senheiser HD202|
-
tápcsere, gépfogyasztásmérés volt ma:
konfig:
GA-MA770-UD3
X2 5000+ BE (2,6GHz @ 3GHz) - alapfesz
2x2048 MB 1066Mhz DDR2 @ 750 MHz
Gigabyte HD4870 - 512 RAM
2 HDD
2 ODD
Corsair VX 450 táp
+düwi fogyasztásmérőkikapcsolva: 11 W
bekapcs után: 215 W (bios beep után 1 sec-el)
win dekstop: 141-143 W
max, amit eddig kihoztam: 280 W (PCMark05 alatt) -
Cobra73
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi wattos tápegységre lenne szükségem a köv. konfigurációhóz:
Asus Maximus Formula motherboard
Intel E 6750 proci
AsusV52 procihütő
Asus Dvd iró
Thermaltake TMG ND.4 vízhütő
Asus 8800 Gtx Vga
Samsung winchester 500 Gb
Ram 4 Gb DDR2 1066 Mhz
Ha vki tud segítenni azt kérem szépen tegye meg.
Válaszotokat előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek!![ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hogy fogyaszt többet a gépem?Alap 2,33GHz 1.35V vagy 3Ghz 1.2V?
-
anatre001
tag
Hali.
Megtudnátok az én gépem havi fogyasztását is mondani kb-re?
Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplap
AMD Athlon 64 X2 7750 dobozos Socket AM2 Black Edition
2GB 800MHz DDR2 RAM Kingmax
FSP 350PNF 350W aktív tápegység
MSI Radeon RX3850-T2D256E-OC 256MB DDR3 PCIExpress
250gb-s SATA vinyó. -
tucsok63
csendes tag
sziasztok 3 gép fogyasztására lennék kiváncsi az egyik és egyben a leggyengébb:
vmijen régi alaplap sajna nem tudom a tipusát
cyrix 77mhz-s proci,ati 8mb pci vga,64mb ram(asszem sd),4gb-s vinyó,lg dvd olvasó2: msi pm8m-v,s478 cerka 2ghz,1gb ram,ati 9600 128mb,80gb+250gb-s vinyó,lg dual layer dvd iró
3:asus p5kpl,c2d e6400,2gb ram,80gb+250gb-s vinyó,sapphire hd4830,samsung dvd iró
Előre is köszi! -
Dyno
veterán
-
v2izzy
tag
Üdv!
Arra lennék liváncsi hogy egy ilyen konfighoz mekkora táp elegendő?
alaplap: MSI k9a2 neo-f
cpu: AMD Phenom X3 8650
ram: 2gb kingston hyper-x 800mhz
gpu: gigabyte radeon 4670 512mbelöre is köszönöm a választ!
-
tiroxine
csendes tag
válasz
mr_ricsi #2386 üzenetére
"Egy gáz lehet: a PNF-en nincs a VGA számára 6pines tápcsatlakozó, Molex átalakítóval viszont gáz lehet, ha nem bírja a terhelést."
Ezt valaki kifejtené bővebben? Mi lehet a gáz az átalakítóval? (HD4850-ről volt szó)
Ja, és lehet, hogy buta kérdés: az átalakítónak két csatlakozója van a táp felé, mindkettőt be kell dugni? Az nem baj, ha a vezetékek színe nem egyezik (hisz az átalakítónál: sárga-fekete-piros, a tápkábelnél: sárga-fekete-fekete-piros)?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjött a PRO szériás Samsung SSD-k legújabb nemzedéke
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...