Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
Csak egy gyors kérdés: Ha a gépem monitorral meg mindennel együtt megeszik kb. 400W-ot, az azt jelenti, hogy óránként 400W-ot fogyaszt ugye? Tehát 0,4kW-ot, és 1kW áram kb. 45Ft, akkor ha megy egy nap 10 órát, akkor az napi kb. 180Ft (évi 66 000Ft)?
[ Szerkesztve ]
-
Balller
tag
válasz
sosperecek18 #2396 üzenetére
szerintem több mint 240W, mert amikor játszok
hallani lehet a tápból valami nyikorgó hangot
amugy egy 450W-os Gaba táp viszi a gépet -
Moretimer
aktív tag
Valaki erre esetleg?
-
MattX
tag
Hali!
Szerintetek mennyit fogyaszthat?
Asus p5e3 deluxe wifi-ap
Core 2 Duo e8500
Gainward 8800gts 640mb
2db Sata2 winchester
4 ház ventillátor
2x2gb CSX Diablo DDR3 1800mhz
SB audigy SE hangkártyaKöszi!
-
Balller
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit fogyaszthat ez a konfig?
Amd Athlon 64 X2 5200+@6000+
Msi K9N-SLI (ms7250) v2
2*1GB DDR2/800 kingmax
Samsung HD501LJ 500GB
Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4
Pioneer DL-DVD/RW SATA
MSI TV tuner
kb ennyi
üdv! -
sosperecek18
őstag
Viszonyításnak beírom az én eredményemet is:
q9400@3500 - 1,25v
4x1gb/800ram @876 2,1v
4850 Sapphire
2 HDD
1 Creative hankártya
4 12cm-es venti
1 DVD-romAlapon 126w
GTA IV: 240w
Csak proci terhelve (prime - blend) 206w
Prime (blend) + GPU caps Viewer 280w -
Helo.
Szerintetek a mostani Chieftech 500AB tápom megbírkózna ezzel?X38-as alaplap
2x2Gb DDR2 RAM 2,2V-on 1100Mhz körül
Q6600 @ 3,8Ghz 1,35V körül
Geforce 8800GS alapon
Radeon HD 4870x2 alapon
2db 7200RPM-es SATAII-es winyó RAID0-ban
1 MLC-s Buffalo SSD
4 db 8-12 cm-es ventillátorÉs igen, a 2 VGA egyszerre üzemelne, és néha-néha még egyszerre lennének terhelés alatt is, arra olyan 0,6-os kombinációs tényezőt vennék fel a saccoláshoz.
Szerintetek behalna a táp? Egy ilyesmi gép a 2. VGA nélkül olyan 420W körül ehet, nem? Ha még azt is hozzáadom ottlennék 500W körül? Bírja azt a táp huzamosabb ideig?
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok!
Pontosan mennyit fogyaszthat az alábbi config?(kb tudom,de pontos,vagyis közeli értéket szeretnék megtudni)
i7 920@3.8Ghz-1,3V
Asus P6T
2db 280gtx
6G ram 1,65V
1 vinyó,dvd,6 db venti.Lenne még 1 kérdésem.
Ez a config 1 APC 1400-as szünetmentes táppal meddig menne el ?előre is.
-
siriq
őstag
Hali
Szoval a kerdes adott.
A tettes:
939 x2 proci 2600-on hasznalom alltalaban 1.264 vcore mellett.
DFI lap olvashato az alairasban.
VGA: HIS 4850 turbo(650 a 625 helyett), amugy tesztek szerint kb 3870-s fogyasztasat hozza.
HDD: 2x250-s MAXTOR, 2x 40-s MAXTOR(igaz ebbol csak az egyiket hasznalom) HITACHI 1 teras.
ODD: van de nem hasznalom.
LAN: alltalabban mind a ket lan-t hasznalom az alaplapin meg a wlan-t is a pci foglalatban.
FAN: van 6 venti, 1 12 cm, a tobbi 8cm.
TAP: FSP 500 Bluestorm.Mas nem jut eszembe ami szamitana, jah 24/7 ben megy.
Szoval mennyit fogyaszthat idle es load mellett? -
katona.t
tag
válasz
(Bundás) #2385 üzenetére
Sajnálom, de a gyártóról semmi infó a nyakon. Legalább is felülről.
Annyi van rá írva a szélére, hogy ha védett akarok maradni a tűztől akkor jó biztosítékot tegyek bele (vagy valami hasonló). Most elsuhanok dolgozni, de holnap megnézhetem az alját ha érdekel...Szóval ezt a konfigot simán elvinné, de a nagyobbat nem. Akkor kicserélem, mert ebbe a csoda M-tech-ban még egy nyamvadt fordulatszám szabályzóra sem tellett (12 centis cooler 12 voltról = sugárhajtóművet meghazudtoló hangerő)
.
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
válasz
tzsolesz #2383 üzenetére
PH! 4850 teszt: Terhelés nélkül minden konfiguráció 120 watt körüli értéket mutatott a konnektoros mérőn, terhelve pedig 250 watt környékén mocorgott a mutató.
Intel Core 2 Extreme QX6700 + 2x1GB DDR3 + 1db HDD + ... + akármelyik 4850
katona.t: ha már szétszedted a nyákról valamelyik széléről nem tudsz valami infot leolvasni a "gyártóról", érdekelne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Új VGA vásárlása előtt állok.
Ami eddig benne volt, és marad is:
Asus P5K EPU
E5200@3.2Ghz (1.26V)
3X1Gb 800Mhz Kingmax DDR2
2 db WD (1db 320Gb AAKS, 1db 250Gb 2500JS)
1db Pioneer 115D optikai m.
2db 12cm-es venti
és a VGA Sapphire HD4850 (lehet hogy Vapor-X)Egy FSP 350W PNF-et mennyire terhel le ez a konfig?
-
katona.t
tag
válasz
mr_ricsi #2378 üzenetére
Most szívatsz? Tényleg ilyen hülye vagyok? Nem mertem kipróbálni. Összeszereltem a gépet, bedugtam mindent a helyére, és amikor utoljára ellenőriztem mindent, akkor észrevettem, hogy 4 tűhellyel pluszban vagyok a tápcsatinál. Ekkor gyanús lett. Az alaplap leírást nem olvastam el figyelmesen, illetve csak az érdekesebb részeket (BIOS állítgatás, tuning,
)
Az előző tápomra nem mertek márkát írni, vagy nem tudom... de nincs rajta márkajelzés. Switching power supply Model: ATX-400W P4 (12V-on 16A van ráírva)
1 Delux LCD-s szép házzal vettem, annó 13-ért kb. 5-6 éve, már vagy 4 gépen keresztül megvan (ECS k7s5a, Asrock k7s8x, Asus K8n (ebből 1 elszállt elvileg típushiba miatt, 1-et meg eladtam ami szintén elszállt). Szerinted használhatnám? Szétszedtem, nem látszik rajta semmi fáradásra utaló nyom, barnulás a nyákon a melegedéstől, púpos kondik vagy ilyesmi. Lefújtam a port --> olyan mint az új
Kösziszerk.: esetleg tegyek fel róla képet? (persze a belsejéről)
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
katona.t #2377 üzenetére
A lényeg hogy az előző tápomon ... rövid volt az alaplapra csatlakozó csati. Szóval vennem kellet 1 plusz tápot.
Emiatt nem kellett volna új tápot venni, mert a 20 pólusú dugó belemegy a 24-es aljzatba, és ez teljesen hivatalos módszer, az alaplapok manualjában is benne szokott lenni.
Milyen a korábbi tápod?M-tech 400w (1 hónapot csak kibír)
De ha nem, és gyári hiba miatt elpukkan a tápod, akkor elviheti az egész gépedet. -
katona.t
tag
Helló
Segítség kellene táp ügyben. A napokban vettem új gépet:
ga-ma770 Lap
athlon 64 le1640 (asszem) proci (1 mag 2.6 Ghz az biztos)
ddr2 2gb Ram (1 modul)
hd3650 Videokari
NEC Dvd-író
Asus Cd-író
160 Gb Winyó (1db)
belső kártyaolvasó
Scsi író (4X) és Scsi dat24 szalagos adatmentő
+1 világítós venti
lcd-s ház (nem mintha számítana fogyasztás szempontjából, de na...)Nem minden cuccot most vettem, már meg volt a fele. Valahogy elkerülte a figyelmem ez a kis atx szabvány változás vagy nem tudom... A lényeg hogy az előző tápomon (asus k8n s754 2600+ sempi -hez) rövid volt az alaplapra csatlakozó csati. Szóval vennem kellet 1 plusz tápot. Ez ugye nem volt bekalkulálva, ezért a legolcsóbbat kellett megvennem --> M-tech 400w
(1 hónapot csak kibír)
Viszont szeretnék fejleszteni: x3 phenom, még 2 giga ram minimum, hd4670 vga, +2 vinyó Raid-ben.A kérdésem, hogy mennyit fogyaszt a gépem most, és mennyit fog az új cuccokkal? Milyen tápot vegyek ami elég lesz később is (és halk)?
(ez utóbbi nem biztos hogy ide illik, de nem akartam máshova is beírni)
Előre is köszönöm. -
dragonfx
veterán
szerintetek mennyit fogyaszt a profilmba levő konfig idle.be, ha lcdlekapcsolva, asztal van csak be van nyomva üzemkészre egy 5.1 hangcumo?hány watt?
ez emnnyivel dobja meg a villanyszámlát ha mondjuk ittfelejtem 10x egy éjszakára? -
(Darkwood)
őstag
válasz
birozoli7800 #2373 üzenetére
Na oda a VX450 tökéletes lesz...
-
lsc
nagyúr
válasz
birozoli7800 #2371 üzenetére
A csifi védelem szempontjából jó táp, max lekapcsol ha túlterheled, szinte biztosan nem vinne magával semmit elhalálozásnál sem . 3 gigát talán bírna, de egy ilyen konfig mellett nem tudom miért a tápon kell spórolni . Egy ferrarit /porsche-t, maseratit ..../ sem láttam még a gazdaságos benzinkúton tankolni .
[ Módosította: Bordoi ]
-
birozoli7800
senior tag
-
lsc
nagyúr
válasz
birozoli7800 #2369 üzenetére
Megbirkózik vele, viszont terhelés alatt hangos lesz . Extrém tuningnál már kevés lehet .
-
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kiváncsi lennék mennyit fogyaszt egy ilyen gép.
Gigabyte P35-DS3
INTEL Core2 Quad Q8300
2 Gb Kingmax
Sapphire 4850
80 Gb Samsung HDDEzt a konfiggal még meggyűrkőzik egy Chieftec GPS 400AA-101 A? Vagy ez a táp már nagyon gagyi?
-
10GoBall
aktív tag
A tápokkal azért vigyázni kell. Bővebb a táptopikokban.
Valós eset.
Egy p5b lapot, e6400 procit, 2 giga ramot, 7900gto-t adtam el egy ismerősnek, aki tiltakozásom ellenére vett egy 500W-os nevenincs tápot a "vizeseknél". Első nap elfüstölt és vitte magával az alaplapot. Szerencséjére a lapot meg tudták javítani. Persze a "vizesek" feltették a kezüket, mikor visszavitte nekik. Annyit vállaltak, hogy le lehetett vásárolni. A táp árából vehetett volna egy egyszerű 400W körüli Chieftecet és nem kellett volna a lap javíttatásával foglalkoznia. -
ABnormal
őstag
AMD X2 5000+ BE ,downclock 1475MHz ,undervoltage 0.9v
2*1 GB DDR2 ,2.0v
alaplapi vga
2db hdd
eheim hpps
3*12cm venti
modem (360T)letöltés közben mérve 67W...monitor nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
10GoBall
aktív tag
Adatlapom első konfigja Mért adat
lap p5k-e wifi
cpu e8400 4 gigán/ 8x500/ def feszen állandóan ezen működik
ram 2x2 giga 2 V-on
hdd 3 db
optikai 2 db /mérés alatt nem mentek/
fdd 1db /mérés alatt nem ment/
vga HD4870-es / idle 500/950, load 800/850/
hang X-Fi music
előlapi venti szabályozó
psu 520hx
ventik 7db 12-es 1 db 8-as
bill+ egér mindkettő USB-s
op. Win Xp Sp3terhelés nélkül /pl netezés, 2d-s alkalmazások/ 177-193 W
teljes vga terheléskor /bechmarkok/ alatt 270-292 W
max fogyasztás játék alatt 279 WA monitor nincs belemérve.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
total90 #2332 üzenetére
Tudom, jócskán elkéstem a válasszal és lehet már nem olvasod, de azért leírom:
Melyik topicban ajánlottak minimum 250W-os tápot hozzá? Mert a tápválasztósban nem szokás elszállni a wattokkal, ott tisztában szoktak lenni a gépek valós fogyasztásával. Aztán sok topicban meg nem így áll a helyzet.
Egyébként attól, hogy egy gép 220W-ot fogyaszt, nem elég neki 220W-os táp, sőt esetleg 250W-os sem. Már csak azért sem, mert a konfigod fogyasztásának jó 95%-át 12V-ról rántja le. Namost egy táp névleges maxteljesítményének csak egy részét képes 12V-on leadni, így kapásból névlegesen nagyobb teljesítményű táp szükséges. Másrészt vannak kiugró tüskék a fogyasztásban, peak értékek, azt sem rossz, ha elbírja a táp, bár a táp peak terhelhetősége is pont ilyesmi miatt van, márpedig jobb helyeken nem a peak terhelhetőséget írják a táp oldalára teljesítménynek
-
sagesz93
addikt
válasz
sagesz93 #2363 üzenetére
Hi újra.
Ilyen adatokat kaptam az új tápról: max dc output 350w +3,3v&+5v 130w-maxdc output +3,3v 22A, +5v 21A +12v1 10A, +12v2 15A +5Vsb2A, -12v 0.3A
Ez jónak számít? amugy egy 8 centis, kicsit régebbi darabról van szó, ami szintén noise killeres.kép.
Mondjatok rá valami jót -
lyzzard
aktív tag
hát ha most 300-zal megy, akkor három ötvennel hogy az öreg ördögbe ne menne?
-
lyzzard
aktív tag
válasz
sagesz93 #2355 üzenetére
Egyszerű a képlet: vedd meg top secret, majd cirka 3 perc alatt kicseréled a tápot. A régit meg rábízod haverra, hogy őrizze meg neked. Aztán két hónap múlva megkérdezed anyádékat, nőtt-e a fogyasztás. Nem? akkor jó, mert kicseréltem 2 hónapja a tápot, és neked van igazad
-
stargazer
senior tag
szegasztok!
érdekelne sztetek mennyit fogyaszthat a gépem:
-Asus A7V8X-X alaplap
-Athlon XP 2200+ proci
-Radeon 9600-as vga
-Audigy 2 ZS hangkártya
-egy sima 7200-es vinyó
-egy dvd-íróennyi. igazábol csak netezésre használom, játékok soha, max online társasok, esetleg videokonvertálás, filmnézés, letöltés, meg irodai alkalmazások. mostanában szeretném majd hangtalanná tenni a gépet valahogy és arra gondoltam hogy első lépés lenne a táp: lehet hogy egy passzív táp is megbirkózna a feladattal. FSP-t nézegettem. miután kicsit utánaolvastam a témában tegnap tudom hogy fölösleges nagyobb tápot venni mint amekkora kell. sztetek mekkora táp kellhet ehhez a géphez? szeretném pontosan belőni. az FSP zen mondjuk már elég régi cikk, lehet hogy azóta van újabb jobb is, de ha nincs nekem az is jó.
[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
válasz
lyzzard #2353 üzenetére
Jah, nem fejtettem ki magam eléggé
Na ez a gáz, hogy 800W-os a mikrónk és néha-néha lekapcsol. kb 3-4 hetente.
És ebben a tápnemfejlesztésben szülői befolyás is van..... Mert itthon semmit nem értenek a géphez viszont a villanyszámlához meg még annyit se, szóval ha sok zsé lenne a számla és új táp lenne(pl. 400W-os) akkor arra fognák mer az 400W-ot eszik egész nap. Magyarázni meg hiába magyarázok nem értik meg.
Mondjuk lehet megprobálok egy 350W-os fsp-t szerezni ehelyett, hogy azé a stabilitás meglegyen.
Amugy a melegedés sztoriAzé elég kocka vagyok, (Grid, Cod4, egyéb gémek) kb. 3-4-5 óra játék alatt, az egy darab oldalsó rendszerventin jön ki langyos levegő. A tápot még nemnéztem hogy mennyire melegszik.
Azért köszi a segítséget, majd kiderül mi, hogy lesz és akkor irok -
lyzzard
aktív tag
válasz
sagesz93 #2352 üzenetére
na akkor asszem zárjunk ki egy tévedést. ha neked egy géped 100W-ot fogyaszt és van egy 200W-os tápod, és veszel egy 600W-ost, akkor az a táp, meg a 200-as is csak kb 100W-ot fog felvenni a 230-ból. azaz picivel többet, mert, de akkoris. szóval nyugodtan vehetsz tápot, bár a konfigod még nem néztem meg...
nah megnéztem. nagyjából TELJES terhelés alatt olyan 160-200W a géped kajálása. ezt még bőven kiszolgálja az FSP. ha mondjuk crossfire-ben lenne két vidkarid, az jóval gázabb lenne. 250W fogyasztás felett a 300-as táp már kezdhet instabillá válni. én amondó vagyok, ha nincs jobb cucc, amit vehetnél, akkor maradhat ez a táp, de próbáld meg, hogy két óra masszív játék futtatása után milyen meleg levegő jön ki a tápból. ha majdnem süt, akkor vehetsz tápot, ha csak langyos, akkor bőven jó.
mellesleg ha van mikrótok, vagy porszívótok és azokat elbírja, akkor oké. egy mikró 1000W felett kajál, ahogy egy porszívó is. take that
[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
Hello!
Ittvolt a húsvét itt volt/van a sok zsé... szóval gépfejlesztés lenne valamilyen mértékben csak 1 bökkenő van.. a 300W-os FSP táp nemtom, mi rejtőzik benne
első kérdés: Mennyit eszik ez a gépem? (konfig az adatlapomon)
második: Amugy azért nemtudok tápot venni, mert itt a házban (2dik világháborús téglaház...) elég gyenge a biztosíték... és elég keveset bír.. (szerintem max egy 350W-os tápot elbírna, de néha biztos lekapcsolna és nemtom hogy mennyire károsítaná a gépet.)
harmadik: fejlesztések alatt értek egy e5200-at és egy 4830-at vagy majd az uj 4770-et... ja meg még egy modult a csx mellé és egy nagyobb vinyót.
Ezt elbírná a fennt említett fsp táp?
Na ennyi lenne... Köszi előre a segítséget[ Szerkesztve ]
-
lyzzard
aktív tag
válasz
Dark KillerX #2349 üzenetére
jah aztán úgy jártok mint én a vargánéval anno. frissiben vettem gépet (még 2000-ret írtunk asszem, AMD duron 650, meg SDRAM nyami) és megkértem a boltost kapcsolja be a bootig. bekapcsoláskor akkorát szólt a táp, hogy majd összesz...tam magam, és magával vitt a vinyón kívül mindent
Azóta megvan az a seagate
Akkor a boltos felár nélkül kicserélte a 250-es vargányát 300-as codegenre
(az is megvan azóta
[ Szerkesztve ]
-
Balller
tag
válasz
Dark KillerX #2349 üzenetére
amíg nincs baj, addig jó
ha valami behányik, akkor már mind1 -
Balller
tag
válasz
Dark KillerX #2345 üzenetére
Fincsi
[OFF]jut eszembe....
volna az Én konfigon....
szerintetek elég-e a tápom
lap: MSI K9N-SLI v2
cpu: AMD Athlon 64 X2 5200+ (Brisbane)
vga: 2x Club3D 7800GT SLI-be
hdd: 2x Samsung HD501LJ 500GB Sata2
odd: Pioneer DVR 212D Sata
ram: 2x 1GB Kingmax 800Mhz
egyéb: MSI Anywhere TV tunernos ezt egy noname 450es táppal használom,
[/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
Balller
tag
válasz
Dark KillerX #2345 üzenetére
Codegen elött FSP 350-est használt, az viszont nagyon melegedett
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Balller #2344 üzenetére
Bátor a gyermők
Ha lehet,akkor javasold neki,hogy vegyen egy FSP400PNF-et,vagy Giga Super 460-at,mert egyfelől ezek nem is drágák,és ne adja Isten,ha elszáll a gépe,akkor már késő lesz.
Mod Látod az adatlapomon,hogy nekem is egy 400-as PNF-em van,és nem meleg egyáltalán,de amúgy nem is igen tapintgatom.
Amúgy pedig,akkor sem kötnék egy ilyen gépet egy codegányra.
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
(tudom kicsit régi hsz, de én 300as enermaxal hajtottam 3ghz-s c2d-t 9800gt-vel...hol van ahhoz képst a 6600gt fogyasztásban xd?
)...
Ezt írta jerry:
Általában elég hozzá egy-egy 300-400 W-os jó táp, de jó ha van tartalék, nem kell rögtön tápot is venni, ha bővítesz valamit.Nekem pl. 350-as enermax-volt, megvettem a második 6600GT-t és rögtön nagyobb kellett, mert néha-néha (napjában legalább egyszer) újraindult, mióta erősebb táp van, nem csinál ilyet a masina.
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz
Dark KillerX #2339 üzenetére
Olyan 30W-ra tippelk max!
-
Dark KillerX
addikt
Srácok kb. mennyi energiát spórolhatok meg,ha a procim és a videokártyám a következő órajelen üzemel [link],és emelet mikor nem vagyok otthon és töltők kiszoktam húzni az USB eszközöket is.(billentyű,optikai egér,külső vinyoház,Saitek gamepad).A válaszokat nagyon megköszönőm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
lyzzard
aktív tag
-
total90
veterán
-
syC
addikt
válasz
lyzzard #2319 üzenetére
Na igen, csak ugye alapból 1.225V a fesz amit kap a proci 2.4ghz-en, én viszont kevesebbet adok neki (1.16V) viszont kicsit magasabb órajelen járatom. EZért lennék kíváncsi, hogy így mennyit eszik a proci, hosszútávon erős tuningot megéreknék a villanyszámlán szerintem..
-
lyzzard
aktív tag
válasz
total90 #2331 üzenetére
időközben meglett a válasz a kérdésre. Apám, mint elektroműszerész, és a szintén eme foglalkozású szomszéd 5 órás okfejtése alapján valami olyasmi jött ki, hogy lehetséges, hogy a táp más belső frekvencián működik, amikor a szekunder oldal kevesebb energiát ad le, mint amikor többet. Hogy ez most kedvező-e, vagy sem, azt ők sem tudták eldönteni, egyikük szerint az, mert Intel procira lett tervezve (ami többet fogyaszt üresben is, mint a most benne lévő VIA), és annak rendesen le lenne adva a kevés nafta, a másik szerint kedvezőtlen, mert így nincs kihasználva, és többet eszik. végül apámnak lett igaza, egy p3-700-zal az idle 26W, a load 38W lett. bár abban egyetértettek, hogy még olyat, hogy alulfogyasztás miatti többletfogyasztás még nem láttak.
jha, az általam kérdezett power factor pedig a cosfi, amit a fogyasztásmérő már hozzászámol a Wattosított fogyasztásra. vagyis U*I*Cosfi (powerfactor), és akkor kapod a tényleges fogyasztást.
JHA!! Azért kell 400W-os táp 200W-os gép mellé, amiért 100W-os hangszóró az 50W-os erősítő mellé. Egyrészt a tápoknál veszélyes, ha nagyon megközelítjük (kb 50W-tal) a végteljesítményüket, másrészt meg csak. Lehet egy C2Q meg 9600 mellé 300W-os táp, de akkor sokkal jobban melegszik a táp is, meg a feszkók is instabilabbak lehetnek. Biztos van erre valami szabály, de mindent a túlbiztosítás miatt terveznek.
ajánlom figyelembe:
http://www.complang.tuwien.ac.at/anton/computer-power-consumption.html
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz
Szten Márs #2330 üzenetére
Anno mielőtt vettem a gépem, itt kérdeztem a PH!-n, hogy ehhez milyen táp kellene és akkor a legtöbben azt mondták, hogy min. 450 W-os. Ha közel sem fogyaszt annyit és mint Stirbi is, hogy terhelve is 220W-körül, akkor miért írták, hogy 450W-os kell. Nem akarom kétségbe vonni amit írtál, ne érts félre csak tényleg nem értem a dolgot. Bekapcsoláskor húz nagyobb mennyiséget vagy mi ? Elkél egy kis felvilágosítás
-
-
Balller
tag
Hali!
kicsit izmos cuccok ehez a táphoz, véleményem szerint
a proci eszik a legtöbbet, ami elérheti a 250-300W-ot játék közbe
a VGA nem olyan veszélyes. Az max 150-160W.
Gondolom nem játszol kis garffal
testvérek között ez túllépi a 450W-ot, és ez csak a proci+VGA
nem számotam bele a többit(Ram,ODD,HDD,lap,ventik,egyéb...)Cserélj tápot mielőtt nagyobb gondod is akad.
-
Zsirfi
csendes tag
Erdeklodnek, hogy mennyit fogyaszthat a gepem. Mert neha jatek kozben magatol leall a videokartyam. Csak nem tudom, hogy mitol lehet.
A gepem adatai:
alaplap: Asus p5k se/epu
proci: q6600
videokartya: Palit 9800gtx+
ram: 2GB OCZ
hdd: Samsung 400GB
van meg 2db dvd iro
az egeszet egy chieftec 450w-t tap hajt.Eleg nekim ennyi? Okozhatja a videokartya kikapcsolast a tap? A videokartya meg nem jelezte, hogy keves lenne neki a feszultseg.
Elore is koszonom a segitseget.
-
lyzzard
aktív tag
valami nem kerek. mi az a power factor? tudom, gugli, de nem lettem sokkal okosabb. eg fogymérővel mérek cuccokat. amikor egy régi dell p3-at idle (cpu1-2%) mértem, akkor 33W volt a fogyasztása, míg amikor 100-on járt, akkor csak 18W-ot mutatott. ekkor vettem észre, hogy amikor 33W a fogy, akkor a power factor a mérőn 100, míg amikor 18W, akkor csak 41. hogyan számolhatnám ki a valós fogyasztást ezek után?
-
total90
veterán
Az én gépem mennyit fogyaszthat alapon és mennyit terhelve (semmi nincs húzva benne)? A gép adatai az adatlapomon.
-
ZorPrime
csendes tag
válasz
elfelejtette #2321 üzenetére
Köszi.
-
ZorPrime
csendes tag
Sziasztok! A gépem komponensei (2 HDD, egy DVD-RW, meg a 9800 GT videokártya + a deszka egy Athlon64 procival) elegendő tápellátást kapnak-e v. sem egy 350-es Delta táppal?
-
lyzzard
aktív tag
http://processorfinder.intel.com/
ez persze a 100-ra hajtott procira érvényes.
éppen erről a témáról írok szakdogát, és pár embernek megmutatnám, ha nem lennék ennyire elmaradva a témával, hogy mi a véleménye. de sajnos próba-szerencse alapon kell mennem a határidő miatt (20-a).engem amúgy nagyon érdekelne, hogy az alaplapi VGA-k mennyit fogyasztanak, mivel infót nem nagyon találok, viszont ha jól gondolom, akkor nem lehet több 10W idle és 20W loadnál.
http://cid-77900c2602ce1746.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public
itt található eddig a szakdogám. ha volna pár hozzáértő, és tudná véleményezni, annak nagyon hálás lennék
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
sziasztok!
szerintetek egy Q6600-os 1.16V-on 3.2GHz-en ketyegve mennyit fogyaszthat?
-
neduddki
nagyúr
HI!
visszaolvasas??? van egy erzesem oleg sok 550-es nyuztam mongyuk az rezbanya vot, meg momgyuk a tap se mind1 /1-2w erjeig:- )))/ na maeg a vga sem egy trio64
udv
neduddki
mod: atomot meg ezek utan ma csakmetananold:- )
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
még azt is megszeretném tudni h ez mennyit eszik?:
GIGABYTE GC230D+512mb kingston cl5 667mhz HDD 80GB WD800AAJS(vagy HDD 80GB WD800BB)-melyik hdd eszik egyébként kevesebbet? vagy megegyezik a fogyasztásuk?
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
üdv all
mennyit papizhat ez :
p3 550mhz,128ram, mx440(64mb),lankari,+ata vinyo?alaplapot nemtudom pontosan
légyszi segitsetek -
kiske13
tag
Még nem létezik egy software ami monitorizalja a gép alkatrészeinek fogyasztását????
-
Roxeus
tag
válasz
didyman #2307 üzenetére
Nem félrevezetés, azt én is gondoltam, hogy az FSB növelés von maga után némi fogyasztás növekedést, de amire én gondoltam (+30% OC-nál +30% fogyasztás a CPU részéről) nem nyert bizonyosságot.
Stirbi már előzőleg válaszolt a kérdésemre a konfig fogyasztásával kapcsolatban, miszerint elég-e a CX400-as Corsair táp, illetve hogy kb. mennyit fogyaszthat terhelve. A válasz szerint max. 200W, tehát hogy nem növekszik lényegesen a fogyasztás (200W vagy 220W valóban nem jelentős a valós teljesítménynövekedéshez képest) -
oPalRx7
aktív tag
Megmérettetésbe részesítettem régi lapostopom is
Fujitsu Siemens Amilo K7600
(Athlon XP-m 2600+, 256+512 memóriával - 133mhz ddr)
XP home +SP3; Rightmark CPU Clock utility
fsb 133
min x4@0.9250V, max x15@1.4V
(no management: x15@1.45V)táp: 1.5W
OFF: 2.3W
BIOS: 70W
OS ilde:26W
OS ilde + monitor off: 17W
Everest cpu stess: 70W (power management), 72W (no management) ( mind2 esetben venti maxon)
3dMark 2001: 60-65W
ami érdekes: boot közbe volt egy 80Wos "tüske", amit nem bírtam élő rendszeren előhozni.Meg amit múltkor leközöltem konfig is frissül majd, mert a Chieftec GPS-550AB_A helyére Corsair HX520 került
[ Szerkesztve ]
-
didyman
őstag
Egy fityfenét nem növekszik. Legfeljebb a mértéke nem jelentős. Az FSB és így az órajel változása is az időegység alatti félvezetőátmenet nyitás-zárások számát növeli. Az átmenet nyitásához töltés, így áram szükséges, záráshoz a töltést megint el kell vonni, ez megint áram. Egy prociban van pármillió ilyen átmenet, azaz tranzisztor, amelyeknél az órajelemelés bizony növeli a disszipációt is, nem véletlenül az energiatakarékosság egyik alapvető eleme az órajelek csökkentése. A mérték a CPU alapjáratához képest mintegy 10-15% lehet ekkora tuningra.
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #2300 üzenetére
Itt a konfig az utókornak:
Gigabyte X38-DS5,C2D E8600,Xigmatek Achilles,4x1Gb OCZ Reaper 1200Mhz,XFX Gtx285,WD 500Gb AAKS,Scythe Quiet Drive,Pioneer 212D,Corsair PSU-620HX,Antec Ninehundred,4x AC 12025pwm
Természetesen egy Codegen-nel én sem próbálnám ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WOT - Roham
- Nintendo Switch
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- EA Sports WRC '23
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Formula-1
- További aktív témák...