Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz Falovas #55798 üzenetére
Szóval amatőr szinten az új gép túl sokba kerül, és nem nyújt annyival többet, hogy az FZ1000-et azonnal sutba vágjuk.
Teljesen igazad van! És nem is kell sutba vágni, ilyet még csak sugallni sem akartam. Az elég komoly árkülönbség azoknak éri meg, akik ezeket az extra szolgáltatásokat használják, kihasználják. Én se maxolom ki a gépet, koránt sem (pl. fog a franc Lut-okkal bíbelődni), de a két gép közti különbségek közül néhány extráért (limit nélküli videó - sokszor veszek fel 40 perc körüli snitteket; nagyobb bitrátájú fHD videó; kontroll fülhallgató csatlakozó - ezt rendszeresen használom; oldalra pakolt SD foglalat és érintőképernyő is nagyon hasznos) a fél karomat adtam volna még nem is olyan régen, erre most itt van
Ezek a fejlesztések mind azért vannak, hogy a komolyabban videózni vágyók igényeit kielégítsék. Elképzelhető, hogy valaki számára rossz irányt vett ezzel az FZx000 sorozat, mert mondjuk jobban örült volna fényerősebb lencsének, vagy hogy inkább az állóképet gyúrják, de nekem ez az irány az ideális, mert heti szinten van hogy több órát is videózok, közben meg előfordul, hogy 1 expót sem lövök el. Inkább azt mondanám, hogy az átlag heti 1 óra videó és 20-30 expó.Kérdésedre válaszolva két állványom is van. Egy Velbon Sherpa és egy Sony. Külső vakut nem használok, sosem használtam, mivel mondom, inkább videózom. De ha fotózom sem szeretem a vakut. Nem igazán tudok vele jól bánni.
Szóval akik a fent leírt dolgok nagyját, vagy akár csak a felét is használják, azoknak megéri a váltás és nagyon örülnek ezeknek a fejlesztéseknek, akiknek pedig nem fontosak ezek az újítások, még véletlenül se cseréljék az FZ1000.
Egyébként nagyobb bitrátájú fHD videó nem csak utómunka szempontjából hasznos. Magas iso-n megmaradnak a színek, kevesebb zaj, több részlet, élesebb kép és még sorolhatnám. Én mai napig fHD-t használom, 4k-hoz csak bizonyos helyzetekben és célirányosan nyúlok.
vond és akiket érdekel:
- FZ1000-hez képest javították a manual focus finommozgatás problémáját problémát, ami nálam is jelen volt sajnos. Itt már akármilyen finoman lehet tekerni a focus gyűrűt és nincs szakaszos kézi zoom probléma.[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest