Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Ingyen hozzám került egy Canon Ixus 275hs fényképezőgép, egy 32gb-os kártyával.(teljesen kifogástalan állapotban szerintem 200 képet nem lőttek vele) Nincsen hozzá töltő meg az akku is kuka valszeg. Multiméter azt mondja 0.0 delej van benne.
Szerintetek megéri 6k-t kiadni egy utángyárott akkuért és a töltőjéért?
Van egy Samsung Note 3-as telóm is tudhat ez a gép valamivel jobb képeket készíteni mint a teló vagy sem? Mert ha nem akkor szerintem még a 6k-t sem szánnék rá.
Előre is köszi!Üdv...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
mufi
senior tag
Sziasztok, ismerősöm kérdezett, én továbbítom:
-új gép
-200-230k max
-fontos, hogy kevés fénynél is relativ jó képeket csináljon a gép
-tájképek fotózása, videózása, néhány portréforó...Köszönöm a nevében előre is!
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
-
félisten
válasz monroe8609 #55593 üzenetére
Annyiért mindenképpen szuper vétel. Feltéve, hogy nem lopott, és nincs rejtett hibája.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tin_Shield
őstag
válasz monroe8609 #55593 üzenetére
65e kb. a mostani bolti ár fele, Ha hibátlanul működik akkor szerintem jó vétel annyiért. Van újabb és van jobb, de sokkal drágábban.
-
monroe8609
aktív tag
Sziasztok!
Sony rx 100 65 ezer forintert milyen vétel?Erdemes lehet lecsapom rá?Vagy már esetleg nagyon régi inkább ujabbak kozt nezzek szet?
-
Indian74
senior tag
válasz Tin_Shield #55591 üzenetére
Melyik lesz annyiért,bocsi csak kicsit fáradt vagyok???
Ja értem,bocs.
[ Szerkesztve ]
NAGYPAPA
-
Indian74
senior tag
válasz Tin_Shield #55589 üzenetére
OOO,kösz a segítségedet,és gyors lényegre törő válaszaidat.
Akkor még várok egy kicsit,talán lesz olcsóbb fényképező,pl SONY ILCE-5000LB.
Ja csak annyit hogy most 64990 ft ért adják ezt SONY DSC-HX300
[ Szerkesztve ]
NAGYPAPA
-
Tin_Shield
őstag
válasz Indian74 #55588 üzenetére
Ha nagyzúmos gépet szeretnél akkor százszor inkább a Panasonic FZ200.
De beltérre, kisgyereket fotózni nem az ilyen gép a nyerő, a nagy szenzor és fényerős optika sokkal többet ér, a zoom majdhogynem mindegy, az átlagos 3x is simán elég.
70e keretből barátkozz meg a használt géppel, pl. ezek mindegyike elég jó: Fuji X10, Olympus XZ, RX100. A kompaktos külső ne tévessen meg, képminőségben simán alázzák a linkelt Sony HX300-at.
De használt MILC-et is találni ennyiért[ Szerkesztve ]
-
Indian74
senior tag
válasz Tin_Shield #55587 üzenetére
És szerinted ez megérné az árát??
Sajnos annyi pénzem nincsen max 70e
[link]
És köszi a gyors válaszodat.[ Szerkesztve ]
NAGYPAPA
-
Tin_Shield
őstag
válasz Indian74 #55586 üzenetére
Ne vedd meg, nem ér annyit (én a felét sem adnám érte)
Ha nem túl sürgős várj egy kicsit hátha lesz még ennyiért ebből. Ugyan cserélhető objektíves, de alig nagyobb mint egy kompakt, de a képminősége nincs is egy univerzumban. Haaznált MILC-ből pedig akár nagyobb tudású, komolyabb gépet is találni ebben az árkategóriában
Ha kompakt géphez ragaszkodsz akkor nincs jó hírem, az okostelefonok kicsinálták ezt a piacot, 100e alatt gyakorlatilag nincs értelmes ajánlható gép beltéri fotózásra. A Sony RX100 markI az egyik utolsó ami még kapható, de az 120-130e körül mozog. Én megfontolnám a helyedben a használt gépeket, akár itt Hardveraprón is találni jókat. Link nélkül: Fuji X30 (bármelyik Fuji X bátran megvehető), Sony RX100 különböző generációi, Panasonic LX gépek, Olympus XZ2. -
Indian74
senior tag
Sziasztok!!
Szerintetek ezt a fényképezőgépet érdemes megvenni vagy sem???
Vagy valami hasonlót tudtok ajánlani??
A kislányomat szeretném megörökíteni vele,semmi extra,nem vagyok az a nagy fotós,bár szeretnék egy kicsit beletanulni,hogy milyen is egy jobb képet elkészíteni.
(a mostani ami van nem az igazi,Samsung st 152f)
A segítségeteket előre is megköszönném.
[link]NAGYPAPA
-
kovisoft
őstag
válasz impmammuth #55583 üzenetére
Úgy tudom, a Nikon Coolpix széria java része tud ilyet. Az Árukereső oldalán nem látom ezt feltüntetve, de a Google kidobja, ha rákeresel a fényképezőgép típusára és a "date stamp" kifejezésre.
-
impmammuth
csendes tag
Sziasztok! Olyan olcsó gépet keresek amely "rányomja" a fényképre a dátumot. Max 30-40e.
Előre is köszönöm. -
robotzombie
csendes tag
köszönöm a válaszokat
-
kovisoft
őstag
válasz robotzombie #55578 üzenetére
Az ábráról: A vízszintes tengelyen a full frame-re (35mm-es filmkockának megfelelő szenzorméretre) átszámított gyújtótávolság szerepel. Erre azért van szükség, hogy össze lehessen hasonlítani a különböző szenzorméretű fényképezőgépek optikáit látómező szempontjából.
A függőleges tengelyen is full frame-re átszámított értékek vannak, de ez egy kicsit becsapós: azt ábrázolja, hogy az adott gyújtótávolságnál milyen full frame-re leképező objektív adna ugyanolyan mélységélességet, mint az ábrázolt fényképezőgép objektívje (legtágabb nyílás esetén). De ez nem jelenti azt, hogy egyúttal a fényerő is az ábrázoltnak megfelelően alakulna. Az objektív fényereje nem változik attól, hogy full frame-re vonatkoztatnánk. Ezért írtam, hogy becsapós, hiszen a (szerintem) sokkal fontosabb adatot: az objektív fényerejét nem ábrázolja a grafikon, csak a (szerintem) kevésbé fontos mélységélességet.
Szerk: úgy látszik, lassan pötyögtem be.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz robotzombie #55578 üzenetére
Ezek mindegyike nagyon jó gép, egyikkel sem nyúlsz mellé, ugyanarra az 1"-os Sony szenzorra épülnek mind, hasonló képminőséget tudnak, választhatod nyugodtan a Canon-t, pár dolgot a második szériára ki is javítottak.
Az LX100-ban valóban nincs vaku - adnak hozzá valami kis nyomit -, viszont egyedül ennek van tisztességes vakupapucsa, ez szerintem sokkal többet ér mint a beépített mókusvillantók.
Az EVF nem nélkülözhetetlen, de nagyon jó dolog, egyrészt majd gondolj rá amikor nyáron a tűző napon kb. semmit sem látsz a hátsó LCD-n, másrészt sokkal stabilabban tudod tartani a gépet, hosszabb záridőkkel fényképezhetsz bemozdulás nélkül.Az ábrán az un "ekvivalens fényerőt/rekeszt" lehet összehasonlítani. Szerencsétlen egy dolog, jó nagy kavart vitt be fejekbe, mert amúgy a fényerő az csak egy mérőszám, de valahol meg mégis van jogosultsága. Abból indul ki, hogy az azonos generációjú és azonos technológiával gyártott érzékelőket azonos tudásúnak tételez fel. Nem is teljesen alaptalanul, de messze nem ennyire egyszerű a képlet. Szóval beviszi a képletbe a szenzor méretét is, a minél nagyobb annál jobb elv alapján, (ez sem ennyire egyszerű), és mivel a fényképezés hőskorában a kisfilmes (manapság ez a full frame) méret volt az etalon, így a fényerőt is kisfilmes értékre, un "ekvivalens fényerőre" számolják át. Nem teljesen hülyeség az elgondolás, de azért erősen a helyén kell kezelni, érteni kell, mit is jelent ez, és meg kell nézni a mit is tud az adott gép és a szenzora a gyakorlatban. Erre jók a különböző összehasonlító tesztképek, akár a dpreview-en is.
Amúgy a minél mélyebbről induló és minél laposabb görbe a jobb. Jelen grafikonon pl a G1X II. De mint írtam nem ilyen egyszerű, mert hiába jók papíron G1X II speckók, ha a valóságban sem a gép sem pedig az optikája nem sikerült fényesen.[ Szerkesztve ]
-
robotzombie
csendes tag
Sziasztok
Kompakt gépet keresek, max 200, 210 kft -ig.
3 gépen gondolkozom:
Canon g7x II
Sony rx100 III
Pana lx 15 (esetleg, ez egy kicsit kilóg a keretből)
Az lx 100 nem játszik, nincs beépített vaku. Az efv -t nem tudom értékelni, még sohasem használtam, lehet hogy nem is fogom. Így a legelső felé hajlok, az ár ill. a kicsit nagyobb zoom miatt, de egyiket sem ismerem. Esetleg ajánljátok valamelyiket?
itt van egy kis összehasonlítás angolul:
[link]
ezt az ábrát segítetek értelmezni:erről a cégről van valakinek tapasztalata:
trendvisual.com -
_csocso_
senior tag
válasz Bati75 #55575 üzenetére
Szia! Az LX100-ban nagyobb a szenzor, az 1" helyett m4/3 van benne, talán kevésbé zajosodik magasabb érzékenységen, objektív átfogásban körülbelül egyformák, méretben az LX100 valamivel nagyobb, viszont van rajta vakupapucs is pl., viszont a kijelzője nem érintős.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Tin_Shield
őstag
válasz Bati75 #55575 üzenetére
Az LX100 mellett szól a nagyobb és multi-ascpect szenzor, az EVF, a vakupapucs, a több direkt kezelőszerv, az LX10/15 mellett pedig a kihajtható érintőképernyő, a beépített vaku, és a több megapixel.
Mióta van az offtopik gépemen kihajtható LCD azóta nagy híve lettem, de ennek ellenére még mindig az LX100-at választanám, ha kompakt gépet szeretnék venni. -
Bati75
csendes tag
Sziasztok!
2 gép között vacilálok Lx100, lx15, nekem most az lx15 a szimpatikusabb.
Szerintetek várható az lx15 bevezető árának esése vagy az lx100-al sem lövök mellé? -
Tin_Shield
őstag
válasz Habsteve #55573 üzenetére
Nagyon jó kis gép a maga nemében az FZ200, de beltérben, babát fotózni, főleg vaku nélkül hamar kiütköznek a pici szenzor (1/2.3") korlátai.
Sajnos kikoptak a boltból újonnan megvehető jó minőségű kompaktok 100e-ig, a Sony RX100 markI az utolsó mohikán ami még fellelhető, de 115-120e környékén.
Én inkább használt csúcskompaktban gondolkodnék: Fuji X30, Olympus XZ2
Vagy használt MILC-ben: Fuji X-E1, Olympus E-PL6, Sony NEX-5R
Ha ragaszkodsz az új géphez: Sony a5000, talán még lesz belőle, gyorsan el szokták kapkodni.[ Szerkesztve ]
-
Habsteve
tag
Sziasztok. Egy teljesen amatőr otthoni hasznalatra, babát fotózni melyik gépet ajánlanátok 100K összegig? Olvasva a hszokat az fz200as jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
-
félisten
válasz choco01 #55569 üzenetére
Igaza van. Legfeljebb kezelésben lehet nagyobb különbség. Emiatt érdemes kipróbálni öket.
Ha mindenáron a legjobbat akarod kiválasztani, akkor külföldi fórumokon érdemes körbenézni, ott a nagyobb merítésböl könnyebb infót találni róluk. Vagy keresel olyan boltot, ahol kipróbálhatóak, és be lehet tenni saját memóriakártyát.Az okostelók miatt pont ez a kategória, ami nem pörök túlzottan a fórumokon.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz malaati #55565 üzenetére
Én is ugyan ezt kérdezném, Nikon A100 vagy Sony W800-W810?
Mamámnak kellene, néha nyaralásokhoz, a tavayl vett Nikont összetörte..
Azért lenne jó a Nikon mert ahhoz lenne így egy pót akksija..[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
malaati
csendes tag
Nikon Coolpix A100?
Sony Cyber-shot DSC-W800?
Sony Cyber-shot DSC-W830?
Canon Ixus 177?Hobbi családi fotózásra használnánk.
-
kiskami
tag
-
padi68
senior tag
válasz padi68 #55561 üzenetére
egyenlőre nem vettem át....
Fiam beletette a bogarat a fülembe:
Nikon D7100 ami eladásra került helyette lenne valami:
Pana LX100 vagy Nikon P900
( van egy SONY CYBER-SHOT DSC-HX400V) de nem tudom, hogy azt is eladjam-e és legyen a Nikon, vagy tartsam meg a sonyt és legyen mellé a panasonic
szerintetek?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
padi68
senior tag
válasz leeds11 #55560 üzenetére
én is ilyet vettem/ ma megyek érte
de nem náluk rendeltem mert szemben az edigivel ők 1 év gyártói garanciával forgallmazzák
ediginél van 2 év gyári garancia + 4év vásárolható mellé
Cetelem hitelkártyára van -7% kedvezmény/ azaz én 183eFt-ért veszem meg......Edigi minden gond esetén maga intézi a dolgokat..... Nekem megér ennyit/5000Ft/ felárat
van feketében is de az drágább....
[ Szerkesztve ]
-
leeds11
csendes tag
Ezzel a géppel szemezek. A lenti helyen a legolcsóbb, de mivel nem ismerem a céget kissé szkeptikus vagyok. Valaki ismeri őket, megbízhatóak?
http://trendvisual.com/Panasonic-DMC-LX100
-
malaati
csendes tag
Sziasztok!
Belépő kompakt gépet keresnék, ebben kérnék segítséget.
Ne kövezzetek meg, de mi az a legkevesebb összeg, amiért már jó cuccot lehet venni?
Köszi
-
padi68
senior tag
-
félisten
válasz padi68 #55550 üzenetére
Elvileg minden LX100-hoz van vaku.
Az Lx10 ára dollárban ugyanannyi, mint az LX100-é (700), de nem tudom, hogy ithon hogy fog alakulni Ft-ban, főleg az elején.
Nem tudom, hogy mikor jön, de szerintem pár hónap. Lehet, hogy csak néhány hét.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz padi68 #55548 üzenetére
Ja, sorry. Az LX100. De ez sem tuti, csak eddig nem találtam olyan infót, hogy tudna.
Az RX100 III biztosan tud, kipróbáltam személyesen.Ennek ellenére is az LX100-at javaslom, feltéve, ha nem pont ez a feature döntő nálad.
Illetve megvárhatnád a Pana LX10-et is. Hasonlóan jónak igérkezik.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz padi68 #55546 üzenetére
Én egyértelműen az LX100-at választanám a jobb képminőség és a 4K video miatt.
Ezen kívül nekem eddig úgy tűnik, hogy nem tud AF-MF üzemmódot, vagyis, nem tudsz az AF dolgába beleavatkozni. Legalábbis eddig sem a kézikönyvben, sem máshol nem találtam nyomán ilyen funciónak.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, sajnos meg kellett válnom a nikon D7100-től egésségügyi gondok miatt( nehéz volt a kezemnek )
Helyette 3 kiszemelt van, melyiket és miért ajánlanátok:
1. ca 130eFt 2 év garanciával: Olympus_Stylus_1
nincs állítható kijelző, F2,8, 13Mpx
2. ca 210eFt panasonic-dmc-lx100-f
nincs állítható kijelző, F1,7- 2,8, 16Mpx
3. 210eFt sony-dsc-rx100-m3
van állítható kijelző, F1,7- 2,8, 20Mpx( ehez van 5db pótakssim...
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Csak egy gyors kérdés:
Ezt érdemes ennyiért megvennem?Forintosítva 45K a vadi új ára, otthon 75 környékén láttam ezeket.
Amire használnám: A családod fotózni. Gyerekről 1-2 videót készíteni, ami jobb minőségű, mint amit a telefonokkal tudunk lőni.
Semmi extra elvárás nincs, és nyilván minőségben orbitális különbség van a mobilokhoz képest.. Nézegetem, olvasgatom a fórumot napot óta, de inkább csak egyre elveszettebb vagyok a sok infóban.Rábökhetek ennyiért?
Válaszokat előre is köszönöm. További szép estét.
-
félisten
Hali!
Sony RX10 esetén tudja valaki, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy AF mellett kézzel segítek neki, hogy merre keresse a fókuszt? (nem a fókuszpont váltásra gondolok, hanem azt szeretném megadni neki, hogy milyen távolságban keressen fókuszt elöször.)
Sokszor belefutok, hogy ágak, kerítés, vagy koszos üvek belelóg a témába, és arra fókuszál a gép, és olyan gépet szeretnék, amivel ezt tudom korrigálni.
Az lx100 kicsi mérete sajnos kizárja számomra a fókuszgyürü gyakori használatát, így kénytelen vagyok lemondani a jó tulajdonságairól.[ Szerkesztve ]
-
leeds11
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemet szeretném meglepni karácsonyra Egy új fényképezőgéppel. Az igények:
Videózni nem akarunk vele
Természetfotózásra és ételfotózásra lenne leginkább használva
A művészi részéhez (téma, fények stb.) jó érzéke van, a műszaki részhez (manuális beállítások ) egyenlőre kevesebb, de ezt is meg akarja tanulni
Hosszabb távra vennénk
Kompakt méretű
A keret 150 000-200 000 Ft
Mi lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Tin_Shield
őstag
válasz sharkypeti #55540 üzenetére
Jó vétel ennyiért. Egyszerű tudású gép, elég jó szenzora van. A kitobjektív nem igazán acélos minőségű, de elfogadható áron egész jó objektíveket is lehet venni hozzá
-
sharkypeti
aktív tag
Csak egy gyors kérdés: mennyire jó vétel EZ?
Vélemény? Tapasztalat?
Köszönöm.OnePlus 12
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok,
2 fényképezőgép között gondolkodom és nem tudok dönteni. Mindkettőnek látom az előnyeit és hátrányait így pusztán a képminőség alapján választanék.
Ha kizárólag képminőséget veszem figyelembe melyiket ajánlanátok inkább?
Canon PowerShot G3X vagy Canon EOS M3 (KIT 18-55s)
Családokon belül nagyon sok az összehasonlító teszt, de a MILC-eket nem nagyon hasonlítják a kompaktokhoz így elég nehéz a döntés. -
Yushchenko
őstag
válasz Tin_Shield #55537 üzenetére
Köszi szépen! Szerintem marad a Pana.
-
Tin_Shield
őstag
válasz Yushchenko #55536 üzenetére
Kb. semmi, kikoptak az értelmes kompaktok. A kifutóban lévő első generációs Sony RX100 az utolsó mohikán ami még kapható, de már az is jócskán 100e fölé kúszott.
Inkább valami belépő MILC-et (kivéve Pentax Q) hajtanék föl, ezek időnként becsúsznak 100e alá. Nikon1 Sx/Jx, Panasonic GF7, Sony a5000. -
Yushchenko
őstag
válasz Tin_Shield #55535 üzenetére
Köszi szépen a választ. Közben visszaolvastam, és nekem is ez jött le (bocs a lustaságért).
Ha nem ultrazoom, akkor 80 körül mi jöhetne szóba, ami legalább ezt a minőséget megüti (vagy inkább jobb)?
-
Tin_Shield
őstag
válasz Yushchenko #55534 üzenetére
FZ200 egyértelműen. De ha nem ragaszkodik az MM-hez akkor 100e alatt is megveheti hivatalos forgalmazótól.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Az apósom teljesen random kinézett néhány gépet a MM-ban:
Sony DSC-H300 60k
Canon PowerShot SX420 IS 78k
Panasonic Lumix DMC-FZ200 120k
nikon coolpix P500 88kEzek alapján melyik gép a legjobb, illetve mi lehetne még best-buy hasonló kategóriában? Sajnos se ő, se én nem értünk hozzá.
Köszi:
Yush -
defcom
csendes tag
Sziasztok!
"Használt" kompakt gép vásárlásakor mire érdemes figyelni? Azért írtam idézőjelbe a használtat, mert az eladó szerint vadonat új, még egy kép sem készült vele. DE Németországból való és nincs hozzá számla és jótállás.
Az eladó átküldené a gép gyári számát. Ez alapján hol tudom leellenőrizni, hogy nem lopott-e?
Mire figyeljek még oda?
-
kiskami
tag
válasz frankdelgado #55531 üzenetére
Sok vélemény van róla ott, olvasd el azokat.
-
frankdelgado
őstag
Sziasztok!
olyan 50-70k körül keresnék fényképezőgépet [link] ezt néztem az árukeresőben. Esetleg javaslatok?
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Bridge gépet keresek 60-80 körül. Ebben az árkategóriában mi az ajánlott?
Köszi:
Yush -
félisten
Sziasztok!
A Sony RX10-zel van valakinek személyes tapasztalata?
Itt nézegetem a képminőséget, és azt veszem észre, hogy eléggé lágy (homályos, mosott) a képe a többihez képest még kompenzált felbontás mellett is.
Ez vajon a valóságban (jelenlegi firmware-rel) is így van, vagy csak a DPreview tesztnél volt hibás a fókusz?Kössz!
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni magamnak valami ütős fényképező gépet, maximum 100.000 Ft-ig. Kikötés hogy szép képeket, éles képeket csináljon. Mivel nem értek hozzá, ezért írok ide, segítséget kérnék, hogy ki milyen gépet ajánl.
Válaszokat köszönöm
Gergő
-
outdoor
aktív tag
Szerintem egy fényképezőgéppel elégedettebb leszel. Főleg ha nagy optikával vásárolsz, LX100, RX100.
Léteznek jó kamerák is, de gondolom, nem szekrény méretben gondoltad. A kisebb kézi kamerák fotós képességei elmaradnak a fényképezők videós képességeitől.
(Léteznek kisebb felbontású 3CCD kamerák, amelyek kivételt jelentenek, és takarékosan bánnak a tárhellyel, mialatt a színgazdagságuk kiváló. Létezik elvétve ilyesmi fényképezőgépben is, szintén a fényképezőt részesíteném előnyben a kettő közül. Mindkettő létezik kis kézi méretben is.)
Néhány jól sikerült, szép fénykép sokkal többet mesél egy elnyúlt, unalmas videónál.
A proper digital assistant could be my best friend
-
590227
aktív tag
SONY DSC-RX100 119.990 Ft A mai ár.
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy új digitális kompakt fényképezőt venni az elöregedett és már hibásan működő Olympus SP500-UZ helyett.
Keret: 40.000 jó magyar forint és tényleg legyen kompakt.
Amiket eddig néztem: Cannon IXUS 175, 177, 180. Sony CyberShot DSC-W830. Nikon Coolpix A300
Nem vagyok profi fotós és annyira nem is értek hozzá. Alapvetően eseményeket fotózok csak. Semmi profizmus.
Ha más akkor nyugodtan írjátok meg, adott esetben a keret bővíthető. És más márka is szóbajöhet
Köszönöm a segítséget!
Gery1987
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
jracz
tag
Sziasztok,
Felmerült bennem a gondolat, hogy családi események rögzítésére jó lenne valamit venni.
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy kamera legyen amivel fényképezni is tudok vagy fényképező ami tud 1080p videót rögzíteni.
Egyetlen igényem lenne, a minél nagyobb optikai zoom.
Mit tanácsoltok?
fényképezőgép vagy kamera?
Előre is köszi a véleményeket -
ginola
addikt
válasz Impulsivex #55517 üzenetére
Láttam vele készült fotókat, hát ne kéne.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Használtan a Pana TZ8 jó választás, mire érdemes figyelni megvételkor? -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék egy új fényképezőgépet venni.
Tükörreflekszes gépeket néztem amik nagyon jók,de kicsit borsos áruk van.
Elsősorban családot fotózok beltéren és kültéren.
Ami fontos szempont,hogy tudjak szép videófelvételeket is csinálni,az oprtikai zoom minimum 10x legyen. Valamint tudjak egymásután vakus(!) képeket csinálni. Pl. 5secen belül 3at.
Árkategória 100ezer alatt.Eddig ezeket néztem:
Lumix
Nikon
Sony
Sony
CanonDe szívesen fogadok bármi más egyéb érveket,javaslatokat!
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Sony rx100-nál hogyan tudom megnézni az expo-k számát? Nemsokára megyek megvenni azt, amit itt az aprón hirdetnek. Jó vételnek tűnik.
Köszi!
-
Tin_Shield
őstag
válasz sharkypeti #55510 üzenetére
Mellé nem nyúlnál vele, a képminőség ütős, az borítékolható. Az a kérdés megfelel a fix. ekv 28mm-es látószög mindenre? Mert az nekem kicsit semmilyen, az izgalmas perspektívához még kicsit szűk, de normálnak meg túl széles látószögű. Persze itt már egyéni ízlésekről és preferenciákról beszélünk.
Én felhajtanék egy Panasonic LX100-at, Angliából mostanság egész barátságos áron be lehetett szerezni -
sharkypeti
aktív tag
válasz Tin_Shield #55507 üzenetére
A keretemet kimerítve tudnék venni egy használt Fujifilm X70 -et. Egyelőre nem tudom mitévő legyek. Nem vagyok teljesen kezdő, talán már átléptem a haladók közé, nem tudom, hogy elboldogulnék-e vele.
OnePlus 12
-
lazac_
tag
válasz lazac_ #55477 üzenetére
Végül elmentem MM-be megnyomkodni a gépeket, Sony RX100 I..III-ig voltak kitéve egymás mellett. Másik soron Pana LX100, 2-vel arrébb GF7, ezeket így egymás mellett is össze tudtam vetni. GM1 nem volt, de anyagminőségben gondolom az LX100-hoz áll közel, ami baromira bejött, el is gondolkoztam az ebay-es 160 ezres rendelésen, de a dpreview fórum tele van olyan témákkal, hogy por kerül a tubusba, és az optikán, vagy az érzékelőn megülve foltos képet produkál... ami nem zavarna, ha magyar garis lenne, de úgy dupla annyi, mint a végül választott offtopic GF7. Barna színben, red friday alkalmából kereken 100e volt házhozszállítva. Amit hiányolok, az a lencsevédő kupak rögzítési lehetősége a vázhoz vagy a szíjhoz, na meg fekete szíjat és kupakot adni barna/ezüst géphez...
Egyelőre inkább hátrányként élem meg az érintőképernyőt, mint előnyként, de még csak ismerkedünk (ezt mondogatom magamnak ), a képminőséggel maximálisan elégedett vagyok. -
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Mekkora különbség van képminőségben és használhatóságban(egyszerűség ) a sony Rx100 és az Rx100 III között? Nemrég linkeltek itt egyet az előbbiből 70e-ért, nem találtam jobbat ennél! Míg az utóbbi gép a 3x-a árban, vajon tud-e annyival többet?
-tem
-
Tin_Shield
őstag
válasz sharkypeti #55505 üzenetére
A Fuji X30 már kifutott, az XQ2 talán még kapható, ugyanaz a szenzor és a jpg motor. A gép kisebb de az optika sem olyan jó mint az X30-é volt. Az RX100 jó gép, ha tetszik addig kell venni amíg kapható, már mark V-nél jár sorozat, és frissebb darabok árcédulája elég barátságtalan.
Ha nem zárkózol el a cserélhető objektíves géptől a Panasonic GM1 m4/3-os szenzorral alig nagyobb mint az RX100. A kitobjektív nem olyan fényerős (nagylátószögben) mint az Sony-é, és rövidebb átfogású is, viszont cserébe nyitott rekesszel is pengén rajzol és szélesebb látószögről indul. A későbbi bővíthetőség sem elvetendő dolog. -
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Valakit érdekel használt Olympus TG-320-as kompakt fényképezőgép?
Tudom nem hirdetőtopic, csak ha valakit mégis érdekelne. -
sharkypeti
aktív tag
Teljesen amatőr vagyok, de kihasználom a beállítási lehetőségeket, totál automata módban soha nem is használtam. Ha kell, képenként is variálok. A Canon G16 is szuperjó képeket produkál. A Sony és a Fuji tehát már egy lehetőség, köszönöm a javaslatot. Van-e még valami alternatíva? Wifi nem kell, most sem használom. A magyar nyelvű menü viszont fontos lenne.
OnePlus 12
-
braunsim
csendes tag
válasz sharkypeti #55502 üzenetére
A sony rx100-at csak ajánlani tudom, nekem az van.
Egy teljesen amatőr hobbifotós szeretni fogja, beállítja kiváló automatikus felvételre és nyomkodja és éles szép képeket készit.
A menüje magyar és logikus, igaz hogy 1000 féle állítás van rajta, de 10 emberből jó ha 1 állítgatja képenként.
Ha meg majd müvészi fotókat akar valaki, addig megtanulja. -
kiskami
tag
válasz sharkypeti #55502 üzenetére
Fujifilm X30 vagy Sony RX 100.
Az X30-al fotózni egy élmény (nekem).
A Sony nagyobb szenzora jobb képminőséget ad, de általában szidják a menüjét. -
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan váltani szeretnék, de lehetőleg maradnék a kompaktoknál. Jelenleg egy Canon Powershot G16-ot használok. Nagyon szeretem a méretét, sokkal nagyobbat nem vennék. Egyszerű a kezelhetősége, full magyar menüvel meg pláne. Milyen opciók vannak manapság, ami egy teljesen amatőr hobbifotós számára bevállalható lenne kb 130-140 ezer forintig?OnePlus 12
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest