Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
50-70 ezer forintos kategóriában szeretnék fényképezőgépet vásárolni. Teljesen amatőr célra kellene, de azért nem árt, ha szépen dolgozik. Bridge típusú gépeim voltak eddig, talán ezen a vonalon kellene haladni most is. Ha nem is konkrét típust, de legalább márkát javasolnátok? Fuji kizárt, abban rengeteget csalódtam, de mégis melyik éri meg legjobban? Leginkább a makró minősége és az éjszakai képalkotó képessége a fő cél.
Köszönöm.
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Új nicket regisztrált.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Bruuce87 #56896 üzenetére
Ami szerintem képminőségben is jó és méretben is kellemes, az a Panasonic GM5 12-32 obival vagy LX100, ezek mind keresős vázak. Vagy Sony RX100 III vagy IV.
Látom elbúcsúztunk Aser Tzuiko kollégától? Rossz fát tett a tűzre?
[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
Bruuce87
csendes tag
Sziasztok!
A Nikon D5100es fényképezögépemet akarom leváltani valami kompaktabb gépre. Sajnos a nagy meret miatt az utobbi idoben nem nagyon vittem magammal ezért gondolkozom a váltasban. A kérdés már csak az hogy egy profibb kompkat gépet vagy egy belépöszintü Systemkamerat vegyek. A keret max 250ezer HUF a gepre objektivvel. A felhasználás semmit extra, nyaralas, csalad....
Tudnatok esetleg egy jó fényképezögépet ajánlani?Köszi!!
-
asdf_
veterán
válasz Dexter-2000 #56894 üzenetére
Kb. az egyetlen olyan felhasznalasa a keszuleknek, ami a realitas talajan mozog (magyar penztarcat nezve persze)
Nezzel Fuji instaxot is esetleg, ott 6 ezerert 20 fenykepes filmet adnak (halalpici kep, de van BW film is hozza). 22e a fapados gep (fix 1/60 zarido, mindig villan a vaku, manualis rekeszallitas, jezus, elolvasni is faj ), zsirujan, mm-bol, vagy van instax wide is, az mar 35e korul van, de nagyobb kepet csinal, es legalabb van automata fenymerese is, es AA elemmmel megy.
Arra figyelj, hogy film meret =/= kepmeret![ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Dexter-2000 #56891 üzenetére
Biztos van valami ok, amiert ezt szeretned, de egy eleve nem eppen acelos kepminosegu gep, szinten nem acelos minosegu instant fenykepet akarni, ugy, hogy kb. 5000 ft-ert kapsz tiz kepet, amikor a gepnel sanszosan barmelyik 20e ft-os digitalis fenyekepzogep jobb kepet csinal, es 5000 Ft-bol kijon 130 db. 10*15 cemtis papirkep es emelle kerhetsz meg 2 db. 20*30 centiset is. NAGYON kell akarni azt az azonnali kepet, hogy a horribilis koltsege ellenere valaki ilyet vegyen, en atgondolnam meg egy parszor, mert penzugyileg semmi realitasa nincs a cuccnak.
(de ha mondjuk eskuvore kell, hogy a vendegek fotozzak le magukat egy photo booth-ban az ifju parnak, plusz hogy meg a jelenlevok is megtekinthessek, akkor persze nem szoltam )[ Szerkesztve ]
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok, szeretnék venni egy polaroid fényképezőgépet, 20-25000Ft értékben.
Néztem van 5.4×8.6cm méretű film és 8.8 x 10.7 cm.Ha a nagyobb képet tudná csinálni ennyi pénzért az jó lenne, de ha nem a kisebb is megfelel
Szép napot!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #56888 üzenetére
Az USA-t anno végigfotózta egy fotós egy egy megás mobillal.
-
Falovas
aktív tag
válasz rgranc #56884 üzenetére
Ha az RX100 számomra megfelelő lett volna akkor azt vettem volna meg. De a kevés zoom , a gyenge fényerő, és a vakupapucs hiánya túl nagy kompromisszumot jelentett volna.
Családi mindenesnek kevés, de utazó gépnek talán elmegy....A képminősége rendben van." Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
zsoltzsolt
addikt
válasz philoxenia #56886 üzenetére
Igen, erre jó példa Bobtail (Detkó Dávid) mobillal készült képei. A Microsoft alkalmazta is. Érdemes ránézni pl Flickr-en vagy Instagram-on a képeire. Sokan tükrössel sem tudnak olyat, szóval ez egy csak egy eszköz. Michelangelo is ecsettel festett, az én kezemben ugyanaz az ecset nem hinném, hogy képes lenne arra 🙂
[ Szerkesztve ]
-
rgranc
aktív tag
válasz rgranc #56884 üzenetére
Ezt már külön írom, majd törli a moderátor ha túl off. Négy gyerekem van, ha azt mondom hogy szeretek vezetni és egy relatíve sportos egyterűt keresek 10-12 millió forintért, akkor hiába erőlteted hogy teszemazt legalább egy hármas BMW-t vagy egy Mazda MX-5-öt kell vennem mert azok adják az igazán jó vezetési élményt, és ha kipróbálom az MX-5-öt utána úgyis minden mást szar lesz vezetni. Hiába ekézed hogy ha nekem a méret fontosabb akkor ennyi erővel IFÁ-t is vehetnék... Vannak bizonyos preferenciáim és azokhoz szeretnék azért kompromisszumot kötni, szóval vehetek pl. egy '17-es Chrysler Pacificát a 3.6 V6 motorral - belefér az egész család és ha kell akkor sportosan is tudok vele menni (még ha meg sem közelíti a BMW vagy a Miata sportosságát...)
-
rgranc
aktív tag
válasz Falovas #56883 üzenetére
Ha már nem kötünk kompromisszumot, akkor feltételezem csakis a Canon 5D mark sok ajánlható, szigorúan L-es obikkal, alatta minden kompromisszum a minőségben, nem? Sőt lehet hogy a Canon is az és csak a Hasselblad az igazi???
Vagyis a minőség nem számít csak a kényelem. Nem igaz, kompromisszumot keresek a kettő között. Ha nem számítana a minőség akkor bementem volna a MM-be és megvettem volna az első húszezres szappantartót - vagy még egyszerűbben, használnám a telefonom. Nekem a DSLR mérete, tömege és az objektív-cserebere pont három olyan kényelmetlenség a mindennapi (kirándulós) fotózásban, ami számomra nem éri meg, ennyi. Kérdezhetek hogy mások szerint mi a jó kompromisszum, és kaptam is segítőkész válaszokat (köszönöm ismét!) attól hogy a te igényeidnek mondjuk egy RX100 képminősége nem felel meg...
-
Falovas
aktív tag
Eleve az 1/2.3 inch-es gépekkel nem vagyok kibékülve, mert évekig használtam, és utáltam a minőséget amit produkált. Ezek számomra a "fényképezőgépnek látszó tárgyak" kategória.
Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a fényképezést annak igenis fontos az ennél jobb minőség. Amikor valaki azzal jön, hogy eladtam a dslr-emet mert nem volt kényelmes,és valami extra kényelmes kompaktot keresek , attól "kimegyek hegyesre". Vagyis a minőség nem számít csak a kényelem.
Egy Pana LX100-at is kényelmesen lehet használni, pont a kényelmeseknek lett kitalálva, és még minőséget is kap vele a kényelmes vásárló. De ha nem fontos a minőség, csak a kényelem, azzal nem sok mindent lehet kezdeni, azoknak ott vannak a 20ezres kompaktok...." Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Falovas #56878 üzenetére
Ez egy ilyen topik. Fényképezőgépeket ajánlunk másoknak. Szerencsére jól megfizetik.
Abban igazad van, hogy aki igényes és komolyan gondolja a dolgot, az maga jár utána.
Ha nem értesz egyet az ajánlásokkal és tudsz jobbat, te magad is ajánlhatsz, az csak a közösség hasznára válhat.Elfogadom a sütiket.
-
Falovas
aktív tag
Ezeknek az ajánlgatásoknak nem sok értelme van. Olyan "porszívó ügynök " feelingje van: Uram ! Vegye meg ezt a porszívót, higgye el ez a legjobb vétel, porzsák nélküli, hatalmas teljesítmény, halk. Én is ezt használom, nagyon jó. Ami nekem jó, az másnak nem biztos. Én hiába áradozok egy gépről, ha másoknak mások a szempontjai. Én győzködjek akárkit , hogy ezt meg ezt vedd meg, mert tuti jó gép? Ott az internet. Aki gépet akar venni, az vegye a fáradtságot, nézzen tesztfotókat, teszt videókat és azok alapján már fog tudni dönteni. ilyen egyszerű az egész.
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
rgranc
aktív tag
válasz Aser Tzuiko #56875 üzenetére
A "csak süssön a nap" nem zavar, együtt tudok élni a kompaktoknak ezzel a limitációjával, évek óta csak kompaktjaim vannak (egy röpke másfél hónapos DSLR kitérő után, amikor ráébredtem hogy lehet akármilyen jó a képminőség, nekem általános célra kényelmetlen használni, obikat cserélgetni, túl nagy és nehéz, el is adtam). Most pl. Pana FZ-72-ről próbálok kisebbre váltani. Kb. imádom és nagyon jól használhatónak tartom (mint említettem, megszoktam a kompaktokat, ezzel a képeim 90-95%-a használható, még beltéren is) - de túl nagy ez is. Mindenképp olyat akarok most ami már nem kétpálcás minőség, de zsebrevághatom, bármikor előkaphatom, mindig nálam lehet egy extra táska nélkül is. A telefon mondjuk pont ilyen, de annál azért jobbat szeretnék
szerk.: azt az elején valóban nem említettem hogy nem a fotozz.hu-ra próbálok képeket feltenni, élményeket, helyszíneket, embereket örökítek meg (szerencsére sikerül utazgatnunk ide-oda időnként), szóval nem az elérhető legjobb minőség a cél, hanem a megfelelő kompromisszum az ár, méret (és használhatóság) és képminőség közt...
[ Szerkesztve ]
-
Aser Tzuiko
csendes tag
válasz rgranc #56874 üzenetére
Régebben ajánlottam a Sony HX90-t de nem tud RAW formátumot, az EVF-je kilóg és emiatt sérülékenyebb és körülményesebb mint a TZ70 aminél mindig ott van ha kell. TZ70-nel azt kapod amit egy 5.6-ra rekeszelt FZ200 tud, plusz kapsz vízszintet is meg WiFi/NFC-t. Csak süssön a Nap.
(Ilyen kicsi választéknál olyan szocializmus feelingem kezd lenni, amikor volt két-háromféle készülék egy célra. Ha már ismerem ezt a párat, szakértő vagyok...)
[ Szerkesztve ]
-
rgranc
aktív tag
válasz Aser Tzuiko #56867 üzenetére
Köszönöm a Fuji ajánlatot, tetszene is nagyon, de méretben sajnos az is egy kicsit túl nagy lenne, úgy gondolom.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz philoxenia #56871 üzenetére
Na igen, a Mark I, de én is az RX100 Mark I-ről írtam.
Vicc a Sony árazása, az RX100 mk3-nak kellene 120 körül lennie mostanra (szerintem ), ehelyett:
mk1: 120e, mk2: 190e, mk3: 190e, mk4: 230e, mk5: 340e, de ezek még csak a minimálárak.
A mk4 is most akciós, 280 körül szokott lenni.Elfogadom a sütiket.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz philoxenia #56869 üzenetére
Pedig de, az RX1 pont egy misi. Elég konzekvens árazás.
Elfogadom a sütiket.
-
Dr.NX
Topikgazda
-
rgranc
aktív tag
Sziasztok!
Legfontosabb szempontként zsebben elférő gépet keresek százezer Ft alatt, és a fentebb ajánlott TZ70 vagy egy használt RX100 (ebay.de) lenne vajon a jobb ajánlat szerintetek?
(Az FZ200 kiesik, sajno nincs akkora zsebem, akármennyire is az "egyetlen ajánlható gép".)
Előre is köszönöm!
/r. -
philoxenia
MODERÁTOR
Á dehogy, látod itt jól jött...
Amúgy például videónál pont kellhet, hiszen amúgy sem nagyobb a felbontás... Ennél a gépnél egy kis vonal jelzi csak amúgy a digit zoom határát, könnyű túlnyomni. Nincs kukucska, ami nekem komoly hátrány, azért is cserélem le a gépet.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
asdf_
veterán
válasz scarabaeus #56861 üzenetére
Javagyugy, en egy bongeszopluginnel neztem az exifet (lustasag rulez), az csak a fobb adatokat mutatja a digitzoomot nem (amirt en amugy feltetelezem mindenkirol, hogy elso dolga kikapcsolni ).
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
scarabaeus
őstag
válasz Ciccuka #56860 üzenetére
Ha a fülkét olyan 3,8 m magasnak veszem, olyan 8 km-re lehet az út.
A képen két telihold férne el vízszintesen egymás mellett, és egy kis hely maradna csak szabadon mellettük.
A festményhatást erősen fokozza a 4x digitális zoom (a 2-es értéket az EXIF-ben rosszul értelmeztem, mivel nem szoktam használni, tehát 2 hatványok lehetnek, nem simán a szorzók)Ja, amúgy egy Fuji F660EXR: EXIF
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Ciccuka
veterán
válasz philoxenia #56856 üzenetére
Ezt mivel csináltad? Nem tűnik valami szépnek.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
air
nagyúr
válasz philoxenia #56856 üzenetére
Csak a kíváncsiság kedvéért, mi van ezen a képen, ami miatt nem készülhetett volna el telefonnal?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
asdf_
veterán
válasz philoxenia #56854 üzenetére
Akkor rakefeltem :/ Volt mar ilyen, utolso elotti nap kozepen a tepozaras* ovtok elengedte magat, foldon landolt, a gep meg tobbet nem kapcsolt be (halistennek csak egy ocska kompakt, amit 5-6 ezerbol javitott a gyari szerviz). Kenyszeruen mobillal fotoztam a tovabbiakban (nem lettek tul szepek, ez ketsegtelen, belenagyitas nelkul kis postprocess utan szodaval elment).
* tepozaras ovtokot soha ne vegyetek, csak olyat, aminek alja teteje be van varrva es at kell fuzni az ovet rajta
-
asdf_
veterán
válasz philoxenia #56848 üzenetére
(Meg) ket gepem van, abbol egyet. Nem vagyok az a fajta, aki ide ezzel a geppel megy, oda meg azzal (nem is lenne semmi ertelme, mert a kompakt es a milc kozott minimalis meretkulonbseg van, a milcem cipokanallal ugyan, de befer a kompakt regi tokjaba*, -eljen a palacsinta -). Miert lenyeges amugy?
* ize, mar nem, kapott gripet
[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
válasz kovisoft #56836 üzenetére
Ha már akció és nagy szenzor meg fényerő, akkor a Sony RX100 is beszerezhető most 100ezer alatt, kicsivel.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz philoxenia #56846 üzenetére
Csurhetjuk, csavarhatjuk, uj gepben kb. az FZ200 az elso, amiert erdemes penzt adni. Sajna a kisszenzoros csucskompaktok kihaltak, az 1"-os vonal meg nem ez az arkategoria, amit az atlagmagyar penztarcaja elbir. Ami tenyleg kompakt, az meg a szokasos kicsiszenzor sotetzoom, nem eri meg ra penzt kiadni (es 3-4 optikailag tokegyforma gep kozul melyik ajanlott kerdessel jonni sem, mert pont nem a fototechnikai tulajdonsagok kozott van ott az elteres, a tobbit meg a juzer is el tudja donteni) akkor mar inkabb hasznalt milc (es a merettel sajnos ott is meg kell baratkozni).
A kerdezo helyeben viszont szelsebesen ramozdulnek arra az Euronics-es Nikonra, az egy jo talalat volt, az arlimitjebe is belefer, uj is, es a kepe is jobb mint egy kompaktnak, a meret a kerdeses csak, hogy azzal egyutt tud-e elni. -
philoxenia
MODERÁTOR
Az FZ200 nem igazán "kompakt" gép. Sok szempontból jobb, pl. a TZ 70-nél, de sok szempontból rosszabb. Leginkább a mérete a baj. Nekem például teljesen felesleges lenne megvennem egy ekkora gépet a tükrös mellé. Annál mindenben rosszabb. A kis gépek kis helyen elférnek, azért veszik őket.
Bridge méretben a legolcsóbb használható, ez sima ügy. Ellenben pár éve itt azt mondták volna rá, hogy ez nem bridge kategória, a szenzorméret az optika stb. miatt. Akkoriban a Sony R1 vagy a Minolta Dimage gépeket nevezték csak itt a PH!-n "bridge"-nek.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Aser Tzuiko
csendes tag
Akkor megegyezhetünk abban, hogy már ketten azt ajánljuk innen a fórumról, hogy ne dobjon ki az ablakon 70-et ha most 90-ért kaphat jót is. Vagy 20-ért kell venni használt de jó gépet (ami tud legalább 720-as fél-HD videót is... Van ilyen?). A többiből meg el kell menni tanfolyamra.
Ha Szipál mesternek jó volt egy FZ50, nem hinném hogy sokkal magasabbra kéne tenni a mércét, persze ha valaki repülőnapot akar fotózni vagy agárversenyt... -
asdf_
veterán
válasz Aser Tzuiko #56842 üzenetére
Nem az embert balfaszozom le, hanem a cselekedetet . Ha 80-ert lehet kapni egy egyengepet, vagy 100-ert egy olyat, ami a verofenyes napsutesen kivuli esetekben sokkal jobb kepeket csinal, nem jo otlet 80-at kiadni a benara. Plane, hogy akar 5-10 evig is hasznalhatja majd utana a gepet.
-
Aser Tzuiko
csendes tag
Mondjuk azért nem balfaszoznám le azt akinek nincs plusz tízezre. Fogd fel a 70-es korlátot speckó tulajdonságnak.
Bár akkor már tényleg venni kell használtan egy húszasért, akármit. Van egy régi 5 mp-s f2.8-as kompaktom, ceruzalemekkel működik és full automata, de néha (valójában idegesítően gyakran) porba alázza a tízszer, hússzor drágább gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Aser Tzuiko #56839 üzenetére
Az FZ200 (vagy 100 ezer, ahogy tetszik) alatt nincs ajanlhato gep. Punktum.
A tobbi mind egykaptafas kicsiszenzor sotetzoom, kb. tokmindegy melyiket veszi az ember, meret, szin, mit adnak melle, van-e valami specko tulajdonsaga, ilyen tud merlegnyelvet billenteni (kiveve, ha belefut egy ilyen nagyonlearazott nikonba es mindenkepp ujat akar venni). Es ha az FZ200 elerheto 100-ert, akkor balfaszsag megvenni a TZ70-et 80-ert (nem, nem erdekel mekkora az egyik es a masik gep ). Es itt ugye eredetileg 80-bol indultunk ki, akkor mondtam en, hogy gyujtson meg hozza 20-at. 70-ert nem fogunk gepet ajanlani, mert nincs mit :/[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Aser Tzuiko #56837 üzenetére
Ha már nem F2.8 hanem F3.4 egy objektív akkor sötét?
Arrol az "aprosagrol" elfeledkezel, hogy a Pana _a teljes zoomtartomanyban_ F2.8.
Ha elerheto meg a Nikon 65-ert, arra ettol fuggetlenul erdemes lehet ramozdulni ennyiert.
[ Szerkesztve ]
-
Aser Tzuiko
csendes tag
válasz kovisoft #56836 üzenetére
Tán mert 70 a keret. Még csak nem is 80. Főleg nem 90. Hát ezért.
A Nikont meg nem mondanám sötétnek, CX szenzorral. Ha már nem F2.8 hanem F3.4 egy objektív akkor sötét? A Sony meg F3.0-ról indul. A kompaktok köz agyonajánlott TZ70 is F3.3-ról indul és hamar F6.4 lesz tele felé.
Szerintem nem ajánlottam rosszakat, ajánlj jobbat ha tudsz, ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
válasz bmwsan #56834 üzenetére
Szerintem meg a Panasonic FZ200-nál olcsóbb ajánlható bridge gép nincs (ez most akcióban 90 ezer a Telekomnál), nem is értem, miért jelennek meg itt ajánlottként kis szenzoros és sötét optikás gépek.
-
bmwsan
senior tag
válasz Aser Tzuiko #56833 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nem az én döntésem. Nekem eddig semmi bajom nem volt, ha használt cuccot vettem, de a hölgy kérésére csak az új játszik. -
bmwsan
senior tag
válasz philoxenia #56828 üzenetére
Köszi szépen!
Elsőnek 80 volt a keret a most már csak 70. Ezt javítottam is gyorsan még az első hsz-emben.
Ha nem fér bele a 80. Akkor 70ig mit ajánlanátok?
Mondjuk extremdigital, emag, 220, MM, euronics illetve hasonló
megbízható helyről? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Aser Tzuiko #56829 üzenetére
Hát anno még kezdtem a Minolta Z2-vel, azt a Pentax K10D váltotta, az marad is. Most van egy ilyenem tartalékban, (majd valószínűleg a bátyámnak szánom) de volt a kezemben több gép is már közben, volt egy kis Nikonom a feleségemnek adtam, rövid volt a zoomja nagyon. A fiamnak ellenben volt egy kis Panája, az nagyon kézre állt, akkor tetszett meg a kezelhetősége.
Telefonomon is Leica objeltív van (Huawei P9)
Akartam most venni egy Pana 1000-est, de nem hozna igazán pluszt a K10D-hez képest, csak a videót, azt meg nemigen szoktam csinálni.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Aser Tzuiko
csendes tag
válasz philoxenia #56828 üzenetére
Miket használtál eddig előtte? Csak kíváncsi vagyok milyen összehasonlítási alapod van és majd hogy mi lesz a véleményed ha a kezed közé kerül.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Aser Tzuiko #56827 üzenetére
Most belefér a 80-ba.
Rendeltem is egyet az Extremetől....[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz philoxenia #56825 üzenetére
Az elérhetőség és a garancia miatt igen.
A hölgy a Canon SX530at nézte ki. -
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban vagyok-e...
70-ig mi most a best buy?
Családi mindenesnek kellene. Szülinap, nyaralás, stb.
Elsősorban bridge gép érdekelne, illetve másik szempont hogy akksis legyen, ne pedig AA.
Nem nekem lenne, hanem egy hölgy ismerősömnek, tükörreflexes gépekben vagyok csak otthon sajnos.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
válasz Aser Tzuiko #56821 üzenetére
van itthon egy régebbi kodak gép, annak a tokjába tettem bele, de ebayről rendelek egyet, meg egy kisebb állványt is.
-
kovisoft
őstag
válasz Aser Tzuiko #56818 üzenetére
Ennek csak az a szépséghibája, hogy mindezt nem tele állásban mérték:
"The images for the resolution chart were shot at a 35mm equivalent focal length of 50mm at f/4.5 aperture."
Márpedig egy sötét objektíves gigazoomos gépnél fontos lenne azt is látni, hogy mennyire (nagyon) lecsökken a felbontása a legnagyobb zoom esetén.
-
csaba17
senior tag
válasz Aser Tzuiko #56816 üzenetére
nemigazán, "zsebrevágható" kellett, de már meg is vettem.
-
Aser Tzuiko
csendes tag
Még a tegnapihoz kis adalék, amateurphotographer-en HX90-nél 80-as ISO-nál 2600 lpph-t mértek, RX100-nál 3000-et, TZ70-nél 2400 a szenzor felbontása miatt, ugyanaz amit az FZ200 tud.
http://www.amateurphotographer.co.uk/reviews/compacts/sony-cyber-shot-dsc-hx90v-review/4
http://www.amateurphotographer.co.uk/reviews/compacts/sony-cyber-shot-rx100-v-review/6
http://www.amateurphotographer.co.uk/reviews/compacts/panasonic-lumix-dmc-tz70-review/5
http://www.amateurphotographer.co.uk/reviews/compacts/panasonic-lumix-dmc-fz200/10Hogy aztán mennyi a széleken az élesség, meg hogy mindez fontos-e a gyakorlatban, nem tudom.
-
Ciccuka
veterán
Canon IXUS 285 HS-nál van valami jobb vétel (költséghatékonyabb)?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
csaba17
senior tag
helósztok
vennék egy kompakt gépet, a max összeg ~80ezer.
én is ezt a panasonic tz70-et néztem ki, ebben az ársávban ez a bestbuy ugye?
(inkább megkérdezem, minthogy nem, és legyen egy nagyon akciós másik gép)tegnap használtan láttam még egy nikon a900-as 90ért de annyit sokalltam volna kiadni érte ill mégis csak használt.
-
PuMbA
titán
válasz zsoltzsolt #56811 üzenetére
Fent a téma összefoglalóban minden benne van. A TZ70 a legjobb képminőséggel rendelkező fényképező ebben az árban, szóval ellenfele nem nagyon van. A Canon SX710/720 kezelhetőségben és videóban jobb, de minden másban nem.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
Akkor tudnátok pro és kontra dolgokat erről a háromról?
1. Hassleblad true zoom
2 Panasonic Lumix DMC-TZ60
3. Panasonic Lumix DMC-TZ70(videózás nem igazán érint, arra nincs szükségem vagyis nem döntési szempont)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Aser Tzuiko #56808 üzenetére
Benne van a kézremegés kérdése: ez szerintem elég jó, bár lehet, hogy a Sony tényleg jobb kicsivel Egyébként a Cameralabs tesztben említve van, hogy a stég állandóan mozgott a TZ70 teszt alatt, szóval az is közbeszólt.
[ Szerkesztve ]
-
Aser Tzuiko
csendes tag
Nekem úgy tűnik jobb a videó stabilizációja a HX90-nek. Engem idegesítene az a fajta remegés amit a Panasonic tesztvideókban látok.
TZ70
https://www.youtube.com/watch?v=RymQQdGzjyg
https://www.youtube.com/watch?v=x3VB2c3F0NkHX90
https://www.youtube.com/watch?v=fzXdUyffjME
https://www.youtube.com/watch?v=VDCBfGarwNY -
PuMbA
titán
válasz Aser Tzuiko #56806 üzenetére
Tesztekben nem látszik a HX90 képminőségbeli előnye meg azért 20k-val drágább, mint a TZ70
-
PuMbA
titán
válasz zsoltzsolt #56804 üzenetére
TZ70 sokkal jobb
-
PuMbA
titán
válasz zsoltzsolt #56801 üzenetére
Akkor már TZ70, mert ugyanannyiba kerül, 1 évvel újabb és jobb Képminősége csak elegendő fényben jó, de ebben az ársávban csak ilyen kis szenzorok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #56801 üzenetére
Minél kisebb méret minél nagyobb zoommal, annál több a kompromisszum...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Delta Force (2024)
- Kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest