Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Ez majdnem sértő! Nem mondtam, hogy meg vagyok elégedve a bridge gépemmel, hanem nehezen kezelhető a 3 fókuszpont. Másfelől meg NEM középre szerkesztem a képeimet! Az, hogy középen van a fókuszpont, egy dolog, egy ilyen géppel egy kicsit arrébb húzni nem esik nehezemre, mint ahogyan egy fél kilós géppel, plussz egy másfélkilós obival már ezt nem fogom megcsinálni, kézből, valszeg (bár ki tudja ).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dtomi
őstag
Azért ez nem ennyire egyszerű. Azért mert te nem használod és meg vagy elégedve vele a bridgr gépen, egy dslr nagy telével esetleg egy nagyfényerejű nagylátóval meghálálja a plussz pontokat. nem csak azért jó mert sok van belőle hanem ki tudod választani melyik pontot akarod használni. Nem minden esetben jó a középre szerkesztés viszont ha csak ott van pont akkor máshova nem tudsz.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Allien
veterán
Mondjuk, én pl eddig nem éreztem hiányát több fókuszpontnak. Igaz, bridge gépem van, és ezen is csak 3 van, de sokáig nem is tudtam, hogyan kell átállítani, mert nem olyan egyszerű. Ergo, van, akinek ez nem akkora gond, viszont jó hogy mondod ezt a makrós dolgot. Aki bridge gépről tér át, és sokat makrózik (márpedig valszeg sokan csinálnak ilyet gépükkel), azoknak érvágásnak tűnik. Bár ki tudja.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dtomi
őstag
válasz Brian_RL #4793 üzenetére
D40 3 fókuszpontal rendelkezik és nem rendelkezik AF motorral, ebből következően a nem AF-S (vagy AF-I) rendszerű objektívekkel nem fog működni az autofókusz. Uh a D40 pont makrora nem az igazi mivel nikon makró uborkájába nicns AF motor.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Allien
veterán
válasz agent_k #4792 üzenetére
Igen, de arra figyelj, hogy ahol olcsóbb, lehet, hogy ''szürke'' importos, tehát ha garanciális problémád adódna, azt sokkal nehezebben tudod érvényesíteni, ami lehet, hogy ''csak'' időben jelent gondot, tehát mondjuk 2x annyi ideig űlnek rajta, mert ugye ki kell vinniük külföldre. Ha ez nem aggaszt, akkor vedd ott, ahol a legolcsóbb.
-
Brian_RL
aktív tag
Hello mindenkinek!
Sok olvasgatás és kérdezősködés után eljutottam oda hogy 2 gép maradt a ringben:
EOS-350D kit és D40 kit.
A Canon mellett szól az hogy 8 megapixelt tud(vagy ez nem is fontos?) és hogy van már egy canon telém, és eddig egy EOS 300-ast használtam, és elégedett vagyok vele.
Mindkettőt megtudnám venni, csak nemtudom eldönteni melyik legyen. Ti mit javasoltok?
Főleg makró és tájképek fotózására használnám. Persze egyenlőre még csak gyakorloni szeretnék.
Jöhetnek a javaslatok! -
agent_k
őstag
Na ma voltam egy ''hülyeazértnemvagyokban'' megfogdostam a Canont... ahhh.. ilyen kell nekem! Meg is veszem mihamarabb, aztán majd beszámolok.
Ja csak annyi, hogy az említett üzletben 65ezer. Mindenmáshol 51-től már van. -
agent_k
őstag
válasz Szten Márs #4790 üzenetére
Akkor you can Canon! Ezt gyors volt eldönteni. Bár csak minden ilyen gyorsan menne.
Köszönöm a jó tanácsokat -
agent_k
őstag
válasz Zoli bácsi #4786 üzenetére
hmmm. tényleg érdekes. Egyébként nézegettem stab vs nem stab képeket és bizony volt olyan, hogy a gép benézte a helyzetet és csak rosszabb lett az egész stabilizációval
Nézegettem a Fujit. Kis aranyos. szép nagy LCD-je van. Meg kéne fogdosnom egy ilyet is... akkor tudnék csak biztosat mondani. Szóval elbizonytalanodtam. Canon vagy Fuji? Meg ugye 1/25'' vs 1/18'' stab vs nem stab. utálom az ilyen dilemmát Mert kinézetben tényleg semmi gond nincs velük, tetszik mind a kettő... Valakinek még egy kis tapasztalat?
Hopp: most látom a pixmanian, azt írják, hogy stabilizátoros a Fuji F40FD is. Billen a mérleg nyelve??
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz agent_k #4784 üzenetére
Mint az imént, megint csak saját véleményemet írnám le:
Sajnos az a divat a gyártóknál, hogy változatlan méretű érzékelőre évről-évre több pixelt zsúfolnak össze, ezért a zajosság, és a zajszűrés miatti elmosás egyre jellemzőbb már ISO 100-nál is. A Panasonic gépek képeire főleg jellemző a zajosság, vagy elmosás. Ha zajtalan képeket akarsz, és részletgazdagságot, akkor csak a DSLR gépek jöhetnének szóba, de tudom, hogy annyi zsé nincs. Nekem nincs stabilizátoros gépem, egy Nikon D50, és egy kompakt Canon A530-asom van. Igazából nem hiányzik a stabilizátor, nem nagyon van elmosódott képem, inkább az a jellemző, hogy a fotóalany mozdul be, ez ellen meg a stabi sem véd. Sok tesztképet megnézegettem, és ez megint a személyes véleményem lesz: Inkább a stabis Canont ajánlanám, mint a Panasonicot. Illetve ha a zajmentes kép a cél, akkor is lenne javaslatom, bár ezekbe a gépekbe nincs stabilizátor. Legendásan (beltérben is) zajmentes képeket készített a Fuji F30-as kompaktja, ennek a gépnek a képeit sokan DSLR masinával készültnek tulajdonították. Bár az F30-as már kifutott, van helyette az F40-es, bár itt is növelték a pixelszámot, de az érzékelő is nagyobb mint a többi kompakt 1/2,5-ös érzékelője.
Szóval nehéz dió. Esetleg megnézném még a Kodak gépeit is a helyedben. -
Zoli bácsi
őstag
Szerintem ez a kérdés, amire nem fogsz konkrét választ kapni. Nem mindegy, akarsz-e később obikat venni hozzá (A Canon kitobija a leggyengébb, szerintem). Nézegess tesztképeket, menj el egy olyan boltba, ahol kézbeveheted, kipróbálhatod mindegyiket. Én is ezeket a masinákat nézegettem fél évvel ezelőtt. Végén D50 lett, még kaptam újan.
Pár személyes benyomás, bár kihangsúlyozom, hogy az egyéni véleményem:
Canon: Technikai adatok alapján nagyon bejött, kézbe fogva viszont nem tetszett. Egy jó obival viszont szuper képeket készít. Sajnos kitobi elég gyenge. HA jól tudom, itt sincs AF segédfény. (De lehet, hogy tévedek)
Pentax K100D: Stabilizátor, biztos jó lehet. Nincs saját akkuja, elemmel vagy AA akkuval működik. Valakinél előny, van akinek hátrány. Kitobi állítólag elég jó, és használt obikat olcsón lehet venni hozzá. Nincs AF segédfény, a vakut villogtatja, ha kevés a fény. Majdnem ilyet vettem. (A nálam okosabbak tanácsára vettem inkább a D50-et, azthiszem nem bántam meg, bár összehasonlítási alapom nincs).
D40: Nagyon kézreálló. ''Hiányossága'' (?) hogy nem kezeli a fókuszmotor nélküli obikat. Kitobija nagyon jó. Van AF segédfény. Az JPG feldolgozása is javítva lett, profik szerint jól tömörít, bár őszintén szólva nekem a D50 jpeg-jeivel sincs semmi gondom.
A Canonban saját fejlesztésű, kis zajosságú CMOS szenzor van, a másik kettő a Sony 6mp.-es CCD szenzorára épül. Ezen CCD érzékenysége ISO 200-ról indul, tehát nincs ISO 100. Ezen CCD hibájának róják fel még, hogy moire-ra hajlamos, illetve nem tökéletes az IR szűrője. D50-esemben is ez a szenzor van, én semmiféle hibát nem tapasztaltam, a piros színek rendesen a helyükön vannak, ISO 800-on is relatíve zajtalan képeket készít.
Végül is, azt tudom mondani, hogy mindegyik jó gép, egy kompakthoz képest mindegyikkel élesebb, kevésbé mosott képeket fogsz készíteni. Azért még megnézném a helyedben a D40x-et is, az újabb 10Mp-es Sony CCD-t kapta, és szépen megy lefele az ára. -
agent_k
őstag
Sziasztok!
(Most jön a lutri, hogy olvassak vissza, vagy ne.)
Elolvastam az utóbbi 30 oldalt, hogy valamennyire friss infókat lássak.
Felmerült több kérdés is, de engem nagyon foglalkoztat valami: a valós optikai képstabilizátor.
Ér ez valamit? Látszik, hogy vele vagy nélküle készültek a fotók.
Ugyanakkor gépet is szeretnék, a bűvös 50k-s határon lehetőleg innen.
A Canon Powershot A5xx sorozattal már azóta szemezek, amikor az A510 még 70k volt, szóval rég óta. Tetszenek ezek a gépek, ami a tudásukat illeti.
Kipróbáltam egy FujiFinepix S5600-at, de sajnos már a nyomtatott papírképeken is látható volt a zajosság már ISO100-on is. Többféle beállítást is kipróbáltam, de arra jutottam, hogy kevés vagy nem megfelelő szögű fénynél, vagy beltéren kihívásokkal küzködik nem is kicsivel.
Pedig ez tetszene nagyon, már ami a kinézetét illeti.
Ugyanakkor most nagy sláger errefelé a Panasonic Lumix L-es széria. Ebben van optikai stabilizátor is, direkt ki is próbáltam, engem ez nem győzött meg. Meg nem szeretnék olyat, ami sok embernek van errefelé. (nevezzetek sznobnak akkor sem )
Nagyon amatőr fotós vagyok, annak idején középsuliban fotószakkörrel, kaptam díjat is, de há t az régen volt és az tükörreflexes gép volt.
Igazából nem tudom mit szeretnék, az biztos, hogy szeretek próbálkozni, állítgatni, amíg jó nem lesz. Szóval szeretem a lehetőségeket. Meg ha egy kicsit hasonlít a gép egy ''igazi'' gépre.
Mit ajánlanátok nekem? Persze nem muszály ebből a háromból választani, de a Canonhoz mit szóltok? Például az A570 IS-hez?
[Szerkesztve] -
Reno7
senior tag
válasz Mercutio_ #4782 üzenetére
ehhh...imádom az ilyeneket..-.-' de gáz
így már világos XD
Amu eredetileg csak azt szerettem volna megkérdezni hogy a Pentax K100D;Canon EOS 350D;Nikon D40? Nézegettem teszteket...de nemtudom melyik a legideálisabb,gyak mindenfélére szeretném majd használni.
Melyiket válasszam?My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Mercutio_
félisten
Szenzortisztítás Oly-t kivéve egyiknél se ér sz*rt se, csak marketingfogás [link], annyi, hogy 350D-nél állítólag a szenzor maga jobban vonzza a port, mint más ccd-k.
Ultrahangos cucc meg arról szól, hogy nagyon gyorsan, pontosan és halkan fókuszál az objektív, de ha neked ilyen obira van pénzed, akkor K10D-t veszel nem K100D-tEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Reno7
senior tag
válasz Szten Márs #4780 üzenetére
jah...aham,kösz a szenzortisztítás 350D-nél alaptartozék ugye?
erről az ultrahangos cuccról nincs véletlen egy bővebb leírás vhol?mer érdekesnek hangzik...meg drágánakMy SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Reno7
senior tag
hi
A Pentax K100D és K100D Super között mi a különbség?My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Allien
veterán
Természetes, hogy a ''jobb'' gépeknek gyengébb a vakuja, már, ha van rajta vakupapucs, mindez azért, hogy rakhassál rá NORMÁLIS vakut. Egy beépített (jelenleg) soha se lesz olyan, mint egy külső. Főleg, ha billenthető ÉS forgattható a feje.
-
paramparya
őstag
válasz paramparya #4775 üzenetére
Hát, így megnézve képstabilizátor nincs benne, meg xd kártya, elég drága mulatság...
Kodaknál meg úgy hallottam, hogy csak saját akksival hajlandó működni.
Az olympus-sal mi a helyzet? -
paramparya
őstag
Hát, én nyitott vagyok arra is, anyagilag még belefér, ha azt a kb. 40% pluszt hozza, amivel többe kerül
Mik szólnak mellette? Ha jól láttam, akkor képstabilizátor abban sincs. Vagy csak rosszul van az edidzsitöl oldalán feltüntetve? -
Szten Márs
nagyúr
válasz johnjohn #4773 üzenetére
Szerintem azt akarta mondani, hogy nem zsebkompaktot akar, hanem ultrazoom gépet...
(Mod: látom javítottál )
paramparya:
A felsoroltak közül talán a Kodak Z612 ami szimpatikus, de elég nehéz elérhető áron értelmes vételt találni mostanság a kategóriában. A FUji S6500fd megérné a felárat, ha szeretnél kicsit mélyebben belemerülni a fotózásba, na meg szeretnél RAW-ot használni (mert azt a gépet nem érdemes jpg-ben, ha jó képminőséget akarsz)
Egyébként meg van ''nem túl jó'', rossz és nagyon rossz gép az UZ-k között, így általánosságban a mostani felhozatalnál...
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
válasz paramparya #4772 üzenetére
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #4768 üzenetére
Apam a tengert akarta fenykepezni azzal + a ''regi'' tukorreflexszessel; odaallt a sziklakra, majd jott egy nagy hullam, apam seggest a vizbe. Persze probalta menteni a gepeket, de hat... Rest in peace
Szereted az állatokat?
-
johnjohn
addikt
válasz paramparya #4769 üzenetére
[link]Olvasd végig, egész jó.
-
paramparya
őstag
válasz paramparya #4765 üzenetére
Valaki?
-
-
piqla
őstag
válasz johnjohn #4764 üzenetére
Volt egy 3.2 megapixeles, ''elhuzos eleju'' Olympusom; imadtam. Kurva jo kepeket csinalt (szerintem) vakuja baromi eros volt; sokszor csodalkozom, hogy a majd' szazezres (ultra)kompakt gepek, amelyek ma jonnek ki, milyen fostalicska vakukkal rendelkeznek...
Szoval nincsenek akkora nagy igenyeim, mert ha valaki, en igazan kocafenykepesz vagyok
[Szerkesztve]Szereted az állatokat?
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #4763 üzenetére
Ok, koszonom megnezem oket!
FujiFilm S5700-rol mit gondoltok? Bar visszaolvasva Szten te nem nagyon vagy odaig erteSzereted az állatokat?
-
paramparya
őstag
Kedves Egybegyűltek!
Úgy döntöttem, hogy én is fényképezőgépvásárlásra adom a fejemet, és az 50k-s magasságot tűztem ki árban.
Lehetőségeim a nagyjából szokásosak:
- Fuji S5700
- Olympus SP-510
- Kodak EasyShare Z710
- Kodak EasyShare Z612
Hallottam, hogy az s5600 sokkal jobb, de mivel hitelre szeretném venni, ezért új jöhet szóba csak... S6500-at is dícsérték, viszont az már 20k-val drágább kb., bár nagyon indokolt esetben rá tudom szánni
Képstabilizátorral ezeknél mi a helyzet? Nagy zoomnál esetemben már lenne rá szükség, mert picit remeg a kezem
Előre is ksözönöm a segítségeteket!
Ja, és a lényeg az lenne, hogy minél inkább manuálisan állítható legyen, később ha ráérzek, szeretnék továbblépni, és szereznék ráérezni
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
-
piqla
őstag
Valaki segitene?
Szereted az állatokat?
-
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz Szten Márs #4760 üzenetére
THX Szten!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Sunyi Sanyi #4757 üzenetére
Minőségre tökmindegy lesz, hogy SD vagy Memory Stick kártyát használ a gép.
A gyujtótávról, látószögről itt olvashatsz bővebben:
[link]
Dtomi: na igen, végülis ez is egy megoldás -
Dtomi
őstag
válasz Szten Márs #4756 üzenetére
-
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz Szten Márs #4756 üzenetére
Ezt én sem tudom, általában arra szoktam építeni, hogy a fényképező fényképezésre való a videókamera meg videózásra, szóval ilyen nem oda illő képeségeket sosem néztem.
Teljesen jogos amit írsz.
Én is csak azért vagyok ennyire fennakadva ezen a videó mizérián, mert nem tudok kamcsit venni, nagy lenne és drágább is etc....
A héten elmegyek M.M.-be és kipróbálok pár gépet.
Amit leírtál, hogy gyújtótáv, kezdő látószög ennek mi haszna van gyakorlatban?
Teljesen fogalomzavarban vagyok.
A Sonynál meg a Memory stick ami kicsit zavar, mert ha jól tudom drágább az SD-nél(itthon csak mmc és SD karis masinák vannak. De ha képminőségben tényleg jó teljesítményt nyújt akkor hajlandó vagyok elfelejteni a MS.-t
Minőségben meg nem hiszem, hogy annyival jobb a Mstick. Vagy de? -
Szten Márs
nagyúr
válasz Sunyi Sanyi #4755 üzenetére
Ezt én sem tudom, általában arra szoktam építeni, hogy a fényképező fényképezésre való a videókamera meg videózásra, szóval ilyen nem oda illő képeségeket sosem néztem.
Ha kell a nagy gyújtótáv, azaz kell a tele, akkor Pana LZ-7.
Ha nem akkor inkább a másik kettő küzöl valamelyik.
Igazából a legideálisabb egy Sony DSC-W50 lenne, képminőségre mképpen.
A Panák előnye az, hogy minimálisan nagyobb kezdő látószöget biztosítanak. (35mm kontra 38mm, kisfilm ekvivalens gyujtótáv) -
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz Szten Márs #4754 üzenetére
Elöszőr is köszi a választ.
Első körben ezeket a gépeket néztem ki.
Sony DSC - W55
Pana LZ-7 (méretben nem tudom ,hogy zsebben elfér e? )
Pana Fx-10
Ezek közül nem tom melyik az arra legérdemesebb kütyü.
Azt elfelejtettem a hsz.-be odabigyeszteni, hogy amikor videót vesz fel akkor jó volna, ha zoomolni is tudna (és hanggal vesz fel). Na most én utána olvastam egy picit és az derült ki, hogy a Pana nem tudja. Kérdés, hogy a Sony vagy más gép tudja e ,és a fennt említett korlátok közt van e.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz Sunyi Sanyi #4753 üzenetére
A panasonicoknak igen erősen zajosodó CCD-i szoktak lenni, ezen okból kétféle panasonic gép létezik:
ami erősen zajos képeket csinál, vagy ami a zajmosástól részletszegény képeket csinál.
Alacsony ISO-n kevésbé jelentkezik a baj, bár pl az FZ7-nél és FZ8-nál már ISO100-on is kritikán aluli a teljesítményük.
Egyébként a zsebkompakt Panák a reális elvárásoknak megfelelő képet szoktak produkálni, alacsony ISO-n, szóval ez nem kell hogy elriasszon, de ha valaki használható(bb) magas érzékenységet akar, akkor nem a legjobb választás.
[Szerkesztve] -
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz Szten Márs #4752 üzenetére
Igen, az sem ártana.
Panákkal kapcsolatban amúgy mi a véleményed, ha már itt vagy(persze ha volt szerencséd használni)?
Van itthon két Kodak azok amire kellenek arra megfelelnek.
Más gép eddig nem volt ''kezem ügyében''.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz Sunyi Sanyi #4751 üzenetére
Esetleg fényképezni is szeretnél majd vele?
-
FireShadow
senior tag
válasz Szten Márs #4741 üzenetére
kár. de a remény hal meg utoljara. amugy kinezem sonybol hogy akkorát csinalt mint amit szamoltam. bar a 640x480(amekkoraba menti a kicicomázott képeket, meg ilyesmi, annak a fele a 76ezernek megfelelö 320x240. Ebben lehet összefüggés. De az se rossz végülis =)
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Gepet szeretnek venni. Nem kell szepnek/vekonynak lennie; kulteren es belteren csinaljon jo fotokat; beepitett vakuja legyen eros; videot hanggal rogzitsen, jo minosegben; leginkabb auto uzemmodban hasznalnam, ertsd: nekem csak meg kelljen nyomni a gombot, es elvarnam a geptol, hogy az esetek tulnyomo tobbsegeben szep kepeket krealjon. Az ar: probaljuk beloni 50 ezer kore - iranyar. Hasznalt is szoba johet, habar inkabb ujonnan vennem meg...
Remelem tudtok segiteni!Szereted az állatokat?
-
jakewyler
senior tag
válasz Sunyi Sanyi #4747 üzenetére
Szia,
Sony Cyber-shot DSC-W55,
1.45 e Ft,
2.Vékony,szép
3.Nekem W50 van, és jó minőségű képeket & videókat készít...
Akksija 200-300 képet bír vakuval... -
Sunyi Sanyi
senior tag
Hy!
Fényképezőgép szeretnék vásárolni ( na mi mást??? ), de nagyon nem vágom a témát.
A szempontok megvannak, de korlátok közt vagyok.
Főbb szempontok:
1, Max 50 ezer Ft-ig!!!
2, Vékony legyen (zsebben elférjen, mert buliba hordanám leggyakrabban)
3, Jó minőségű és felbontású videót tudjon készíteni.
És nem volna utolsó szempont az sem, hogy az akksija jól bírja a strapát, ill. jó volna, ha SD kártyás volna. De ezek már másodlagos elvárások. A lényeg leginkább az első 3.
Várom a tippeket, ötleteket, webcímeket és vásárlási helyeket.
Ha lehet akkor Privát Üzibe kérném!!!
Köszönöm előre is!!!!! -
Szten Márs
nagyúr
Azért a kettő nagyon nem egy kategória... az Oly egy abszolút belépőszintű gép tudását (illetve nem tudását) kínálja, a Pentax K10D meg csak a középkategóriát képviseli az EOS 30D és a Nikon D200 ellenfeleként.
Egyébként javaslok egy egyszerű módszert a döntésre: Nézz bele először az Oly E510 keresőjébe, aztána Pentax K10D keresőjébe... tuti találsz üzletet, ahol ezt megteheted, pl Edigital a Mamutban. Szerintem miután ezt megtetted, már nem lesz kérdés
Szenzortisztításra meg ott van a körtepumpa.
[Szerkesztve] -
jeni
félisten
Szia
Két gépet néztem ki.
1.,Olympus E-510 pozitiv értékelés:élőkép,jobb szenzor tisztítás,
negativ értékelés:3 mezős élesség mérés,kevés objektiv kinálat,4/3-os objektiv(?)
2.,Pentax K10D pozitiv értékelés:massziv időjárás álló fémház,100000 expo garancia,bőséges objektiv park,22 bites képfeldolgozás.11 mezős élesség állítás
negativ értékelés: gyengébb cenzor tisztítás,
Röviden ezek jutnak az eszembe.Ha valakinek van hozzászólása megköszöném
Ami lényeges mindkettő egy árban van !!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz FireShadow #4740 üzenetére
Kicsit elkeserítelek... a 230K pixel, az fényképezős specifikációkban azt jelenti, hogy 230K szubpixel, azaz 76 ezer (230/3) tényleges pixel, számolj egész nyugodtan ennyivel
UI: azt hozzátenném, hogy ez az általános gyakorlat. Lehet, hogy a Sony mégsem ehhez tartja magát, és ténylegesen 230 ezer teljes pixel, de azért ne éld bele magad. Tekintsd meg mindenesetre, az a legegyszerűbb.
[Szerkesztve] -
FireShadow
senior tag
ma picit elgondolkoztam, hogy a sony dsc n2 kijelzöje vajon a mérete mögött rejt-e valami extrém felbontást, vagy csak a szokás pixeles rémség.. (8centire kerekitett atmerövel 6.4 széles és 4.8 magas) (telefonomé 4x3centis..)
csöpp matekozás után leirom eredményeim:
LCD * 3.0'' (230K Pixels Hybrid TFT Touch-Panel Screen)
ezt irták ugyebar, remélem nem elirás és tényleg 230000pixelböl all. (volt oylan pl telefon leirasban hogy a szinek menyniségére értettek hasonló bár inkább 260k körüli szamot)
összehasonlitaskepp, SE k750 teló 220x176os felbontasa 38720px, az ujabb telók 320x240ese meg 76800px. Össze lehet hat hasonlitani a fenykepezöével. jó persze a teló kijelzöje kisebb, de ki szamolgattam az egy centire esö pixelek szamat.. Nagyon unatkoztam. k750i: ~58, uj telók ~80, a fenykepezöe meg 87,5. Nos aki mar latott ujabb fajta teló kijelzőt lathatja hogy beszaras milyen apró betü is latszik rajta és tüéles a képük.
560*420ra jött ki a kijelzö felbontasa ami sztem elég részletes. Nem tudom hogy a pixelek közt mennyi szünet van azzal nem szamoltam szóval ezek csak összehasonlitasra jo adatok. Megnyugtattam magam. Ha szamitasom nem csal, nagyon szép képe lesz
Elgondolkoztam továbbá azon, hogy 30fpses 640x480as videot képes csinalni/lejatszani. Gondolom azzal a kábellel amivel ki lehet kötni a tv-re megy egy audio szál, és ha az használatban van akkor azon megy a hang?! Szóval, valahogy kreálok egy filmből egy olyan formatumu videot amit a készülék csinál, felrakom a kartyara, a kábelre rakok egy jack atalakitot és akkó fülhallgatóval vagy vmi hasonlóval film lejatszasra lehet hasznalni a fényképezőt. Kicsit tul sokat képzelek ki belőle? de móka lenne nem? Monó szagot érzek, de majd kipróbálok ilyeneket rajta.Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
takig
csendes tag
S5600 utódját keresem tudásban, minőségben árban. Kicsit utánanézegettem, Olympus sp510-ben gondolkodom. Véleményetek vagy inkább v.mi más
-
Tomcy7
tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy 50k körül milyen gépet ajánlanátok? Nászajándékba lesz szóval nem nekem. Igények: megbízható,elemes,képstabilizátor se lenne rossz(ha az csak drágább kategóriába van akkor bocs, innen is látszik a tudatlanságom ).
Válaszotokat előre is köszi! -
Szten Márs
nagyúr
válasz FireShadow #4736 üzenetére
Ezért mondtam, hogy ha az elvárásaidnak megfelel, akkor nincs kérdés, vedd meg
[Szerkesztve] -
FireShadow
senior tag
válasz Szten Márs #4735 üzenetére
ja, de most mit tudok tenni, a régimmel oylan baj lett hogy 10méternél tavolabb mar nem éles a kép csak ha 8as blendét allitok, meg itt hibas ott hibas...
pl balatonpart, éjjel, manual focus:infinity, 4es blende, 20seces foto mittom iso 200.. tul part meg a csillagok full életlen
kell egy uj ami pici, nincs 100k felett, elfér a zsebembe jol latszik a kijelzö, es viszonylag szépnagy képe van
azért lattam teszt képeket, van olyan hogy (nem a mpixel miatt) a dsc v1 egyszerüen nem tudott volna olyat csinálni..
fotozok naplementében egy arcot, belezoomolok és mar az lcd-n latszik a képzaj.. jajne
dsc n2es reviewkbe volt par igenszep zajmentes kep.. jo erös noise reductionja van ami lehet káros hatással van a részletekre, de engem nem zavar .. annyira
[Szerkesztve]Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
Szten Márs
nagyúr
válasz FireShadow #4734 üzenetére
Igen, szarabb a minősége, mint egy régi 5MP-enek.
Erről már sokszor sok helyen értekeztem, most beidézném az egyiket, lusta vagyok újraírni
''a részletgazdagság NEM egyenlő a szenzor felbontásával megapixelben. Klassz dolog, hogy kompakt gépekbe - most már zsebkompaktokba is - beleraknak 8-10-12 megapixeles érzékelőket, azonban az objektívjük egyszerűen képtelen ezeket kiszolgálni. Az objektíveknek van egy paramétere, a feloldás, ami meghatározza, hogy hány képpontot képes kirajzolni - kissé pongyolán megfogalmazva. A zsebkompaktok objektívjei nem írnám le, hogy az adott szenzorméretekre hány képpontot rajzolnak ki, mert el szeretném kerülni a közfelháborodást, de olyan messze van az érzékelőik pixelszámától, természetesen negatív irányba, hog ihajj.... Bridge gépeknél valamennyire jobb a helyzet, de ott sem mondanám, hogy az objektívek kirajzolják az összes képpontot, amit az érzékelő hasznosítani tudna. Összesítve ebből úgy látszódna, hogy a minnél több megapixel rázsúfolásának az adott méretű érzékelőre nincs sok hatása a kép minőségére, ez azonban nincs így: az elemi érzékelők mérete szükségszerűen egyre kisebb lesz, így romlik az amúgy sem fényes dinamika és nő a zajszint.''
Összefoglalva: semmivel nem lesz részletgazdagabb a képe, mint egy 4-5 megapixelesnek, de zajosabb és kisebb dinamika átfogású képet kapsz.
Azért fogalmaztam úgy, hogy közröhej, mert 10 megapixelt még a 100 ezer körüli objketívek sem rajzolnak ki tükörreflexes gépek szenzorára, így egész valószínű, hogy a kompakté képes kirajzolni...
Ettől függetlenül ez a trend, persze, és legalább nem egy 1/2,5''-es CCD-re tették azt a 10 megapixelt, hanem 1/1,7''-esre, kissé csökkentve a negatív hatásokat. -
FireShadow
senior tag
válasz Szten Márs #4725 üzenetére
miért közröhej mi a baj azzal? nem azer veszem mer az van rairva hogy 10.1
az csak kellemes plusz de mostmar mindegyikbe ilyen 7-8+ van akkor miert baj hogy ebbe meg 10? szarabb a minösége mint egy régi 5mp-snek? felbontasban(pl szélesség, számmal) tenyleg nem sokkal nagyobb de területileg részletgazdagabb a kép vagymi
szeretem a nagy látószögöt de nem értek ezekhez a mm értékekhez egyaltalan
csak azt tom hogy ha viragot fotozok akkor minel kisebb blende kell hogy a háttér kellemesen elmosott legyen.. ha mar viragrol van szó.. kicsit fura a 6cm minimal makró de eddig egy 10centissel is elvoltam
de az ilyen profi fotos szakkifejezesek h iylen objektiv olyan stb az egyelöre nem érintett majd ha lesz sokpénzem veszek olyan 2kilós canon eos akárhányasat aztán hű
lehet meglepö de fotoztam en 10eve tükörreflexes okossággal, meg cserélgettem objektiveket is (hű) csak nem követtem azok utjat inkabb megmaradtam a kompakt cuccoknál
de nekem pont megfelelö amit ez tud
csak azért kérdeztem hogy van-e vmi buktató pl a touchscreen elhasznalodik, (SE k750 telóban a joystick pl tönkremenö alkatresz) vagy felépitésileg van-e vmi gyengéje ami könnyen romlik, leejtéstöl egyböl meghal-e (istenments h leessen de megesik legjobb csaladban is )
kösz
[Szerkesztve]Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
Mercutio_
félisten
Ha valaki digi tükörreflexesben (aka DSLR ) gondolkodik, ajánlom (a) magamét [link]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ftc
nagyúr
válasz Szten Márs #4730 üzenetére
Leeht az lesz....
megyek a totyikjába olvasni.... -
Szten Márs
nagyúr
Akkor még inkább S3 IS. Ha tükörreflexes gépre akarsz mégis gyúrni, vedd figyelembe, hogy a sima egy kitobis verziók általában kb 27 - 83 mm kisfilm ekvivalens átfogással rendelkeznek (azaz 3x-os zoommal) így vagy dupla kitobis kiszerelésben kellene venni, vagy pedig valamilyen másfajta telét kell venni mellé, vagy csak gépvázat és arra egy 18-200 mm-es objektívet, amiknek azért nem a legtökéletesebbek.
Annyira jó a PH most, hogy egy MOD-ban akartam elküldeni neked a választ, de mire elküldte volna lejárt a MOD idő, azaz kb 5 percig nem volt képes elküldeni a hsz-em kiegészítését -
Szten Márs
nagyúr
válasz AstraCDX #4726 üzenetére
Ez egy rendhagyó törtszám, melynek számlálója 1, nevezője pedig egy tizedestört, nevezetesen 2,5. Hagyományos tizedestört alakba felírva tehát 1/2,5 = 0,4.
Ez a szám jelöli a téglalap alakú képérzékelő lapka átlójának hosszát, inchben mérve. (Kiegészítés: a téglalap két oldalának aránya 4:3, egy inch pedig 2,54 cm. )
ftc: Akkor még inkább S3 IS. Ha tükörreflexes gépre akarsz mégis gyúrni, vedd figyelembe, hogy a sima egy kitobis verziók általában kb 27 - 83 mm kisfilm ekvivalens átfogással rendelkeznek (azaz 3x-os zoommal) így vagy dupla kitobis kiszerelésben kellene venni, vagy pedig valamilyen másfajta telét kell venni mellé, vagy csak gépvázat és arra egy 18-200 mm-es objektívet, amiknek azért nem a legtökéletesebbek.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz Szten Márs #4724 üzenetére
Leginkább tájképek és családi fotzásokra kelel a gép...nagy zoom meg azért kell mert elég vizi vársoban élek..s ugye vizen járni még nem tudok
-
AstraCDX
senior tag
válasz Szten Márs #4718 üzenetére
Hi !
Mit jelent az hogy, ''1/2,5''-es'' ?
Tudom a képérzékelő mérete .
De miért ''egy per kettőegészöttized'' ?
Az egyik a szélessége, másik a magassága ?
Vagy mi egyéb ?
Astra -
Szten Márs
nagyúr
válasz FireShadow #4722 üzenetére
Azon kívül, hogy 10 megapixeles CCD-t raktak bele, ami közröhej, végülis emészthető az általad adott szempontok szerint.
A 38mm kezdő gyujtótáv bennem mindig ellenérzést kelt egy fényképező iránt, de nem mindenkinek kell nagy látószög igazán, meg ez kategóriájában végülis sajnos általánosnak számít. -
Szten Márs
nagyúr
Hogy érdemes-e tovább gyűjtened DSLR-re ahhoz erősen tudni kéne, hogy milyen célra lesz a fényképező és mennyire akarsz elmerülni a fényképezésbe.
A felsoroltak közül nagyon egyértelműen a Canon S3 IS a nyerő.
Az S5 nem csak hogy kib. drága, de legalább annyival roszabb az S3-nál, mint amennyivel drágább. -
FireShadow
senior tag
hali
[link]
én ezt néztem ki, szerintem nagyon baba
eddig egy sony dsc v1 volt aminek az optikája elcseszödött, nemtom hogy :/
akkor abba a hibába estem hogy az iso 800 miatt valasztottam (nem néztem körül)
ezt meg is fogom venni szerintem, bár óvatosabb vagyok ezúttal
előljaroban ami tetszik:
forma, suly, méret
kijelzö(touchscreen manias vagyok) meg amugy is iszonyat nagy
gyorsan bekapcsol, gyorsan ujra fotoz(képek közti cooldown vagy mi), sokaig birja 1 feltöltéssel, külsö elem töltö
nem zavar ha ujjlenyomatos lesz a kijelző
nem kell kis kukucska
zem zavar ha a kép sarka picit életlen
nem zavar ha nincs blende/idő elsőbbségi mód (úgyis a manualt hasznalom)
nem zavar ha pici a zoomja, nem sürün hasznalom ugyse
nem kell infrás night shot az is csak marketing, elég ha a kamerámon van
hidegenhagy a szar sorozatfelvevőkéje (nem is tudom mi benne a szar, de azt irjak hogy nem a legjobb)
nem izgat az se ha agressziven noiset szür, lattam egy adag teszt képet és sztem még igyis egesz jo akár iso800on is, de 1600 az ocsmány, 400 az meg tök jó
felhasznalasi terület lesz muzeumokba ahol sötét van megpróbálni vele fotozni, bár nem füzök hozza annyira nagyon sok reményt
valamint élmény megörökités a szabadban éjjel nappal
szerintem erre pont optimalis lesz
mar mondtam imadom ha nagy a kijelzö, és könnyü a gép, nincskedvem 'félkilóssal rohangálni' akármilyen szép képet is csinalnak a canonok stb
memory stick pro duo kartya is jo mert kompatibilis a telefonommal, meg a kamerammal stb stb es amugyis sony manias vagyok
(veszek egy 4gigast 10k körül és mikor nem épp fotozok nagymennyiségü mp3 ellesz a telómon)
ellenérv hogy miért ne vegyem? esetleg valaki vmi jó lelőhelyet 80k alatt? menjek ki romániába venni? gari ott hogy lesz? (mert ott 50k-tól van, olcsobb mint usa-ban, elvileg.)Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
ftc
nagyúr
válasz Szten Márs #4720 üzenetére
Mondom miket nézegetek....
Canon Power Shot S3 IS
S5 kib drága azon már DSLR-t vennék
Canon SX100
Kodak Z812 IS
Kodak Z712 IS
Z612 ritka már felénk
P712 ez egy érdekes valami kb 14K-al több mint z812IS
amúgy a fentiek kb 77-80K körül mozognak....+/- 5K
Ezeket tudnám kb egyárban beszerezni plusz olymp....550-s talán
vagy gyűjtsek tovább és DSLR? csak ott meg sok menne el obikra...annyira azért még nem vagyok profi
Haver kérdi
Kodak szervizt MO-n nem tudsz? Szlovákiában nicns leg nem tudunk róla
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
''De enyni erőből ne vegyünk digit gépet mert mindenhol ez tapasztalható...hogy Megapixel növelés mindeáron''
Megdöbbentő, de gyakorlatilag ez a helyzet... vagy vesz az ember egy zsebkompaktot, legyen valamilyen kép és jólvan alapon, vagy pedig összespórol legalább egy alap DSLR-re, de bridge gépet venni egyre jobban értelmét veszíti
Egyébként mi tart vissza a Z612-őtől, ha ugyanolyan árban lennne?
A P712 is egész emészthetőnek tűnik végülis... -
ftc
nagyúr
válasz Szten Márs #4718 üzenetére
S P712 ehez mit szolsz?
De enyni erőből ne vegyünk digit gépet mert mindenhol ez tapasztalható...hogy Megapixel növelés mindeáron
z612-s -en gondolkodtam még de kb 1 árban vannak...
Jelenleg jol jött volna 10x-12x optikai zoom dehát 4x a max amim volt
Várom ajánlásokat akkor mit is vegyek..képminőség fontos és optikai stabi is legyen benne -
harry
veterán
Ezeket a gépeket én is mind átnéztem de mindben találtam kisebb-nagyobb hibát, vagy ami tetszett volna (Z612) arról is kiderült, hogy inkább ne. Szerintem megérné rádobni a 6500-re. Ha azt nézzük, hogy ezek a gépek (10*zoom ~6MP) 50k körül kezdődnek, az meg 65, a következő ami jobb nála már 90k+ körül asszem, szóval a +15öt lehet megérné hozzátenni. Illetve gondolom fényképezőgépet sem pár évente vesznek az emberek. Tudom nem te kérdezted, csak a lista miatt erre válaszoltam.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Snakeiboy
aktív tag
-
Dtomi
őstag
Ha eilyen sokrétű fotózást szeretnél elkövetni akkor szerintem jobban járbál valami nagyobb átfogású géppel.
Olympus sp-550 28 - 504 mm
Kodak EASYSHARE Z712 IS Zoom 36 - 432 mm
Kodak EasyShare Z612 35 - 420 mm
Sony DSC-H2 36 - 432 mm
Olympus SP-510 UltraZoom 38 - 380 mm"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
takig
csendes tag
Hali!
Segítségeteket kérem, úgy néz ki ebben az országban már nem találok Fuji s5600st. már használt se nagyon akad eladó normális. Hasonló gépet keresek kb.45-50 e körül. S5700-ről nem sok jót hallottam, 6500 már drágább 20 e-rel. 10-es optika, 5 vagy 6 MP, obi 28, 35 körül kezdődjön, képstabi sem hátrány . Hosszútávra keresek ilyesmi gépet családi, táj és természetfotók készítéséhez. -
Dr.Zoo
őstag
válasz Mercutio_ #4710 üzenetére
okés, nézelődöm szorgalmasan!
nekem igazán az lenne a lényeg, hogy nem akarom cserélgetni az obit, csak sima felhasználó vagyok... szal nem kell a busmannak Apple Machintos.....
mer úgysem használnám ki
használtba azért nem merek belefogni, mert mivan ha bármi baja lesz? se gari se semmi rá, azért ha kiadok vmiért több mint egy kilót, akkor sztem csak új, garis.
Köszi mindenkinek Srácok, megnézegetem a többi gépet is!"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Mercutio_
félisten
Írtak neked Pentax K100D-t és ist DS-t is, de ne foglalkozz vele, neked tényleg inkább Canon EOS való
Ha jó a használt, de még garanciális akkor itt pl. van egy váz 100-ért [link], 10-ért meg kapsz hozzá kitobit, újonnan pl. e-digital-ban kitobival 137 [link]
Ha nem csillagjárást, vagy más hosszúzáridős dolgokat akarsz fotózni azért gondolkozz el a K100D-n is [link] egy 10-essel olcsóbb, van stabilizátora, felmennek rá a régi objektívek is, nagyobb a keresője és jobb a fogása mint a 350D-nek, és a kitobjektívja is érezhetően jobb, ha meg nagy átfogást akarsz akkor eladod a kitobit 25-ért és 35-ért veszel egy Sigma/Tamron/Pentax 28-200-as használt obit, ami persze kompromisszum, de minden ekkora átfogású obi az...
[Szerkesztve]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Szten Márs
nagyúr
Hát én egészen úgy emlékszem, hogy nem is egy, hanem 3 gépet is javasoltam neked, mégpedig:
-Fujifilm S9600
- Panasonic FZ50
- Canon S3 IS
És linket is adtam, ennek a 3-nak a rövid jellemzéséről.
Az EOS-el meg nem olyan gépet fogsz kapni, amin nem kell objektívet cserélni, mert mintha ilyesmit említettél volna, annak pont az a lényege, hogy a lehetőségeidet új objektívek vásárlásával bővítheted, az alap-objektív amit adnak hozzá, tényleg csak nagyon alap...
Egyébként azt is kérdezted, hogy EOS-ből mit, nos, ha újat akarsz, akkor nincs sok választásod ennyiért, EOS-350D, ha használtat, akkor előttem írtak sok okosságot mások. -
Dr.Zoo
őstag
hát köszi mindenkinek, amit tudok szűrni hogy EOS
a többi gépre nem kaptam semmilyen reakciót, úgyhogy marad ez köszönöm!"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Snakeiboy
aktív tag
Egy A820 Fuji jo valasztas 26ezer forintert egy tok lama emberkenek aki a nyaralasait akaja megorokiteni??? Vagy ennyi penzert van mas alternativa is? Egyik ismerosom kerdezte hogy max 30ezerig ajanljak neki valamit es igy elsore ez tunt a legjobb vetelnek. Sajna tesztkepeket nem talatam sehol es tetsztet sem. Erdeklodve varom a velemenyeket. Koszi
Miert?????
-
matheus92
csendes tag
Lenne 1 kérdésem nem tom mit takar az ''élőkép'' (live view) funkció
Köszi -
werttzui
addikt
Igen is a vevőnek kell a cuccért menni ha akar valamit és igen is a környéken kell keresni cuccokat mert ha nagyon messze van az utazással már nem is bizti,hogy megéri és ha nem is jó akkor csak a pénz meg az idő ment el.
PENTAX
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest