Hirdetés
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
Sziasztok,
2014-ben írtam egy hozzászólást egy Panasonic dmc fz62-vel kapcsolatban, akkor kaptam is tanácsot, a gép megvan még mindig, de nem nagyon használom mert leginkabb telefonnal szoktam csak képeket csinálni ( nem értek a fényképezéshez illetve igénytelen is vagyok valószínűleg egy ilyen szempontból. Jelenleg egy Lenovo p2 telefonom van, ez állítólag nem csinál túl jó képeket de nekem a hétköznapokban megfelel)
Azt szeretném kérdezni hogy a jelenlegi technikai szinten ez a fényképezőgép még jó képeket csinál vagy azóta már fejlődtek annyit a telefonok hogy nem érdemes magammal vinni ezt a fényképezőgépet nyaralásra? Itt van az adatlapja.
A zoom nem mindig működik tökéletesen, néha valamiért visszahúzódik magától, de aztán megint megy, normál állapotban lehet vele jól fényképezni még.
Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Kihajtható LCD nem feltétlenül kell...a vakupapucs az miaz?
öhm mint mondottam, full általános felhasználás. Konkrétan nem tervezek portékat fényképezni, de azért ismerjem fel ha lefényképezem az asszonyt
GPS nem kell, wifi jöhet, de nem feltétel..[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
ra^ven
senior tag
Köszi az ajánlást, ezekkel az a bajom, mintha a retro korszakból jöttek volna, küllemre abszolút nem megnyerő.
FZ200 szép, viszont az egy pöppet más árkategória, egy kicsit hozzátéve majdnem vehetnék nikond3200-öt.Lenne még alternatíva, vagy ez a best buy kategória?
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
Steel Lord
csendes tag
Jó, de az olympus szerintem egyel feljebb van kategóriában, mint amit én linkeltem.. A Sony Wx80-al esetleg Wx220al lehet pariban ez az Xz10.
Én rendeltem egy ilyen W830-at ezüstben... 10 rongyot spórolok így, hogy adnak hozzá kártyát meg tokot. + mivel Sony, így nem hinném, hogy mellényúlnék... nyilván van jobb, de ennél többet most nem szánnék fényképezőre. Használt dolgokat meg nem preferálom műszaki cikkek terén.
-
Zafi
tag
Köszi! És ha nem fontos a zoom és kb 200k körül lenne lé!? Szeretnék 1 gépet ami 5-10 év múlva is gép lesz.De ha nincs értelme ennyit rá áldozni, én nem vagyok a pénzem ellensége!Nézegetem a fz200-at de nagyon megfogott pl lx100 bár 200 fölött lesz...... Na érted a dilemámat.
-
Tomszlaj
tag
Tehát 40k alatt nem lehet olyan gépet venni, ami elfogadható képeket csinál?
Másképp kérdezem: ebben a két árkategóriában mely gépek a best buy-ok?
Ha csak a képminőség számít.(Ajándék lesz, sajnos csak új jöhet számításba.)
[ Szerkesztve ]
Protect the trees, eat beavers!
-
ZiD
tag
Rendben, köszi ezt is.
Nagyon egyöntetű a vélemény, megnézem valahol élően. Még egy kérdés: a digitális SLR típusúakat azért nem ajánlottátok, mert nem kell az általam leírtakhoz, vagy XZ-10 a belépőS LR-eknél is jobb, vagy mert bevallottan nem értek hozzá ?
találomra,hogy én kb. milyenekre gondolok SLR alatt[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Gondolom ezt újként akartad, és nem nem nekem válaszolva
Én abból indulok ki egyébként, mint az okos tévénél: megvettük, mert a képmegjelenítő abban jobb. A smart funkciókat pedig annyira elvétve használjuk, hogy azért x-szer többet fizetni... Mint fényképező persze lehet, hogy nagyon jó, mint írtam nem értek hozzá (és persze ez az én véleményem )[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Videóba mennyire jó a gép? Esetleg van valamilyen gyengéje amibe nem túl jó? Esetleg konkurens termék ilyen árba? 12 megapixeles felbontás mellett mennyire maradnak meg a részletek? RX 100-hoz viszonyítva mennyire jó a képminősége? Az ,hogy fix 2,8 as fényerejű az obi pontosan mit befolyásol? Nagyon kezdő fotósnak mondanám magam így csak tippelek, hogy mélységélességre gondolok ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
scapegt
őstag
Köszi a válaszokat!
1. Nem akarok nyúlkálni benne, de lehet, utánajárok és megcsinálom.
2. Elég durván gyors SD-t vettem bele, ami pont 16 GB-os és talán 60-80 MB/s-cel lehet rá írni (nincs nálam, nem tom most pontosan, de valami Extreme).
3. Pedig majdnem megtörtént ... de majdnem a kocsi ablakán dobtam ki Ha van rá vevő, szóljon, én valószínűleg megválok tőle, nem tetszik a kezelése M módban, márpedig én szinte csak abban fotózok.
4. Az már elfogyott a több tízezer forint miatt is, amit fényképezőgépekbe öltem ajánlások miatt... de egyszer csak megtalálom azt, amivel elégedett leszek ... legalábbis remélem[ Szerkesztve ]
-
titán
-
asdf_
veterán
Az objektívgyűrű csak dísznek van rajta, semmi funkciója nincs. Ennek ismeretében minima féláron kéne adniuk, hogy nálam egyáltalán szóba jöhessen pl. a két Olympus mellett (aminél ez kétfunkciós ugyebár)... (az ember megszokja a jót és el nem tudja képzelni az életet nélküle )
-
Tin_Shield
őstag
Kb. ennyiért van XZ2 és X10 is, így annyira nem bestbuy, de ha ez előbbiek valamiért nem bejövősek akkor bevállalható. Saját tapasztalat híányában az imaging-resource tesztjéből annyi leszűrhető, hogy az optikája közepesen taknyol a széleken/sarkokban és a jpg motor sem ér az Oly vagy a Fuji nyomába. Ellenben fényerősebb és széleslátóbb. A döntés a tiéd
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
azt kérdezted a méretét tekintve hogy áll, de akkor egy olvasnivaló: Fuji EXR CMOS technology
(csak az X10-re igaz, az X20-ban hagyományos szenzor van)[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
-
Tin_Shield
őstag
Videót biztosan nem csinál jobbat az X10. Hogy állóképben melyik a jobb, az leginkább ízlés dolga, mindkettő elég jó, talán magas érzékenységen van egy kis előnye a Fuji szenzornak. Az Oly EVF nem összehasonlítható a Fuji kukucskával, ez utóbbi kb. semmire sem jó, annyi a pozitívuma hogy nem opció.
Az Oly szenzora 7,5x5,6 mm, a Fuji 2/3" szenzora 8,8x6,6mm, az (1,5-ös) APS-C 23,6x15,6mm. -
Gaben92
őstag
A webshop csak raktáron lévő termékeket dob ki. Ha nincs eltűnik a listából. Ezért néz ki most úgy a webshop, mint ha nem lenne Creator széria.
Egész konkrétan a webshop azt írja, hogy:
Due to high demand, we have no stock available for the moment.
This offer will be back online soon.Back online soon. Mikor legutóbb elfogyott 1 héten belül lett újra rendelhető, de csak 5 darab érkezett összesen. /Kiírta, hogy nincs, ráfrissítettem 2 perc múlva és volt. 5-öt tudtam volna rendelni, (még gondolkodtam is, hogy ez vásárlási limit, vagy ennyi van), lerendeltem a 2-t, kíváncsiságból megint kosárba dobtam, akkor már csak 3-at ajánlott fel.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
Lehet rendelni az Olytól is közvetlenül. Én múlt hét szerdán reggel rendeltem 2 darab XZ-10-est, péntek reggelre meghozta a futár. Belgiumban van a raktáruk, ennek az egyetlen hátránya, hogy ha bármi miatt supportal kellene beszélned a rendelés miatt magyarul nem fogod tudni elintézni.
-
jjeahh
nagyúr
hm pont annyival jobb, hogy már komolyan lehet venni, az FZ150 keresőjétől én meghüjülnék, FZ200-é spec alapján viszont jónak tűnik (ebben is az az lcos izé vagy mi van, ami a m4/3 panákban?), tele végen f2.8 brutál, 1/4000 záridő is nagyon jó dolog sztem, sőt sztem már kötelező lenne minden gépbe minimum 1/4000-et tudó zárat tenni...néha nekem még így is kevés, van, hogy F3.5-ön is fel kell tekernem az nd-t...kiterjesztett iso, 48x digit zoom csak marketing
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pibácsi
senior tag
-
remington2
senior tag
Nos, azóta sem léptem se jobbra, se balra, nem tudtam eldönteni, mi is kellene. Nézegettem fényképezővel készült videókat (XZ-2, XZ-10), és elég szépek, nem tűnik úgy, hogy szaggatnak akkor se, ha mozgó téma van rajta. Mivel nem félórás filmeket akarok, hanem max. pár perces rövid videókat, és fényképezni is szoktam, nem tűnik nyerő ötletnek, ha egy fényképezőt meg egy camcordert is viszek magammal. Úgy lenne jó, ha mindkettő menne egyszerre. Camcorderből belépszint környékére futná (cuccokkal max ~80). Inkább mégis fényképező felé tendálok, amellyel pluszként jó videókat is tudok csinálni.
De nincs tapasztalatom ilyen akksis géppel: tényleg csak úgy lehet tölteni, hogy az akksi benne van a gépben? Érdemes pótakksit meg külső töltőt venni hozzá? És pl az XZ10-est hol érdemes venni? Edigitalban, Digitcamnál, és az Olympus webshopban sincs belőle.
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
asdf_
veterán
Akkor igy jart. A jog nem kotelezi erre a kereskedot, tehat elvarni sincs semmi alap. Kizarolag sajat jofejsegbol vallal be ilyet egy bolt, es jellemzoen akkor is feltetelekkel (pl. bontatlan csomagolas).
Csak tavollevos szerzodesnel lehet elallni, ott pedig 14 napon belul.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Az csak a kereskedő jóindulatán múlik.
Erre kár alapozni.
Semmi alapja ennek a tévhitnek, már.Persze ha nem webshopos vásárlásról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
mrmarkus
aktív tag
Semmi gondom azzal, hogy leírtad!
Én a valós gyakorlati hasznát kérdőjelezem meg csakugyan.
A puding próbája...
Le kell tenni egy karosszékben cca 45 fokban egy vonalzót 'oszt vagy hússzor meg köll célozni rajta a 37-es számot! Azután meg 'köll számolgatni, hogy ez 20-ból hányszor sikerült a tapizással...Freedom of Information
-
emitter
őstag
Köszi srácok,
tetszetős ez az Oly XZ-10, megbeszéljük még, de szerintem ez lesz. Végülis nem nagyon használtam a zoomot az eddigi 3x-os zoomal rendelkező olcsó kompaktomon sem, szóval elég lesz az 5x zoom. Kihajtható LCd jó lenne, de +20 ezret nem ér meg nekem. És gyanítom hogy a Fuji X10 külseje nem annyira jönne be a barátnőmnek.
Az Olya videójával és képeivel meg vagyok elégedve, jobbnak tűnnek, mint az általam linkelt Pana ill. Canon videói/képei.Beltéri tapasztalataitok vannak az Olyról amúgy?
És az akkuidőről? -
Gaben92
őstag
Konkrétan mivel utolsó darab volt a gép, ez a szett ilyen "csereszett lehetett". Amiben hibás volt valami, azt ebből a dobozból vették ki. Az egyikben a töltő volt szar, kicserélték erre, a másikban a kábel, azt is kicserélték, stb. Így nem kellett garizni a gépeket hanem helyben elintéztek mindent, cserébe lett egy egész dobozni selejt amit kipostáztak nekem. Kíváncsi leszek, hogy maga a gép mikor sz.rik be. Úgyhogy nem szórakozok, hétfőn megy vissza az iPonhoz az egész cucc, már szóltak a futárnak is, én meg visszakapom a pénzem. Aztán az Olympustól rendelek is le 2 gépet amint visszakaptam a lét.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Félre értettél. Korábban írtam, hogy a doboz nagyrésze selejt. És amiatt tettem fel a kérdést, mert bizony én csak 1 darab kábelt kaptam ami a multi konnektorba hatszor belefér, a HDMI csatiba viszont passzolt. A másik vége pedig sima USB. Azóta kiderült, hogy egy szimpla D type micro USB-t adtak, ami épp annyira tartozéka a gépnek mint egy szivargyújtó.
-
Gaben92
őstag
Azóta rájöttem, hogy egy D type micro USB kábel volt a csomagban. (Y) Csak mivel én még életemben nem láttam mini HDMI-t, nem ismertem fel. Viszont simán belement a HDMI-be.
Szóval lényegében maga a kábel típus se stimmel. Ahhoz képest, hogy az e-mailben azt írták, hogy nem ők a hibásak, ők a gyártótól kapják a csomagot. xD
-
Gaben92
őstag
A töltő USB-jébe bedugtam a telefonom adatkábelét, és az se töltött vele, szóval a töltő rossz, az adatkábelt nem mondom biztosra, de számítógéppel nem kommunikált, az biztos. Vagy a gép hibás, vagy a töltő. De igazából ez már részletkérdés. Ma írtak, visszafizetik a pénzem.
Más: Gyártónál nincs raktáron, csak barna. Ha nem érkezik időben, honnan érdemes rendelni, ahol nem járok így?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Objektívbe épített fényképezőgép? én jobban szeretem a fényképezőgépbe épített objektív konstrukciót de lehet régimódi vagyok...ha ezt megoldanák cserélhető obis szegmensben az obin kéne a vázat cserélni vagy hogy?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
a méretükhöz képest elképesztő képminőségű, tudású gépek korában mindennek a súlya-mérete számít
ráadásul egy átlagjúzernek egy akksi zaftja is bőven elég sztem, én 8gb raw-al eddig nem tudtam lemeríteni, és ennyi képet max rendezvényeken, fesztiválokon lövökFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zozzant
addikt
-
remington2
senior tag
Köszi a választ! Újat szeretnék venni, és a fenti árkategória környékén, ez messze felette van. Az LX7-est sokan dícsérik a kombinált képességei felett, de nekem túl drága erre a célra. Fotózásnál nem lenne rossz az 1 eszköz, de a videó a prioritás, normális kamerám még nincs, a régi kompaktom meg megfelel fényképezgetni. Még a stabilizálás problémájától félek a fényképezőknél, de ez a camcordereknél sem egyforma. A jó stabi fontos lenne.
A formátumoknál ezzel az 50p / 50i / 25p meg mindenféle interlace / progessive akármivel mi a helyzet? Attól félek, hogy szaggatni + csíkozódni fog tévén, vagy youtube-on (ilyet elég sokat látni feltöltve). A fenti jvc tud 50p-t, amit előnynek gondolok. Vagy ezen ne duráljam magam, mert csak félrevisz?
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
-
Gaben92
őstag
Gondolkodtam ezen is már, de csak egy fél napot leszek Helsinkiben egyedül, utána indulok tovább vonattal Kokkolába ahol barátnőm vár. És ha épp nincs a Stockmannban vagy az Anttilában akkor gebasz van. Annyival olcsóbban meg nem kapnám meg valószínűleg. Inkább a kiegészítők azok amik potom pénzért mennek ahogy én észrevettem.
Ismert márka az mit takar? Amit linkeltem korábban azt Olympus LI-50B néven árulják, de egy darab márkajelzés nincs rajta, meg semmi. Nem nagyon vágom mi megbízható, mi nem. Ha akkuról van szó mindig gyárit vettem eddig mindenhez.
-
Gaben92
őstag
Próbáltam mindenhogy, de nem jön be. Viszont ha jól látom ott 59. Valószínűleg az lesz, hogy megveszem iPon-tól, és akkor belefér még egy pót akku is. Csak azt mondja meg valaki, hogy a korábban linkelt 2 akkuval érdemes-e foglalkozni, vagy azok "gagyik"? Mert ha felejtős akkor inkább kap mellé egy 16-os kártyát, Helsinkiben meg tudok egy jó boltot ahol tudok venni hozzá akkut is.
-
Gaben92
őstag
A márkabolt linkje nekem nem akar működni. Majd megpróbálom holnap.
Fuji X10 semmiképp sem. Bár barátnőm nem az a fajta aki úgy áll hozzá a dolgokhoz, hogy "inkább legyen szép mint jó", szerintem sokkot kapna tőle. Valahogy túl retro stílus. De leginkább az a baj vele, hogy túlságosan kilóg az obija. XZ-10 még okés, de az X10 már sok.
iPonnál láttam 54-ért 2 év garival. Gondolom a +6 hó gari regisztráció után élne itt is. PickPackPontban át tudnám venni, és így még egy plusz akksi is beleférne. 2 féle LI-50B-t forgalmaznak, gondolom ez a Whitenergy valami gagyi lehet, viszont ránézésre EZ se eredeti. Gondolom az utángyártott akkuk meg annyira nem frankók.
-
tsyl
aktív tag
Biztos jó lenne, sőt első körben én is ilyesmit szerettem volna venni. Aztán az Ebay-en akadt egy "puritánabb" olcsóbb pénzért...így őt rendeltem meg.
[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Köszi a segítséget.
Az az igazság, hogy nem kinéztem ezt a gépet, csak beírtam a keresőbe, hogy vízálló fényképező, és találomra kattintottam, a végén pedig ezt dobta ki.
Nem szeretnék külön tokot, mert fogalmam sincs, hogy melyik meddig bírja a nyomást. Ami használhatónak néz ki, az sok 10K, az olcsóbbak, meg teljesen gagyi benyomást keltenek.
Nincs egy olyan víz alatti gép, amit ajánlani lehetne? Esetleg valamivel többért sem?
Szerk:
Köszi, nézem!
[ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Röviden leírom, mire használnám a gépet. Kisebb gépet keresek, amit túrázáshoz, hegymászáshoz vihetek magammal (nem szükséges "kalandálló"). Size does matter, a pénz nem annyira, de szeretem a jó ár-érték arányú dolgokat, ezért kérdeztem, hogy az XZ10-LX7 közti kétszeres árkülönbség megéri -e a pénzét.
Kimagasló videó funkcióra nincs szükségem, arra ott a GoProHeroBlack+. Amire én használnám: mozgó alakok, viszonylag rossz fényviszonyok közötti fotózása pl. sötét szurdokban mászó, felhős időben kocogó emberek. Gondolom én (fejlődőképes, de még nagyon újoncként), hogy gyors autófókusz meg gyors fénymérés kell nekem, meg egy fényerős-gyors objektív. Egykezes gépre van szükségem, ezért az X20 kizárva (pedig mennyire tetszik!). Az ND szűrő dolog igazán tetszik mert sokszor kell erős ellenfényben képeket csinálnom. Makróképesség hidegen hagy. Vaku hidegen hagy. Ez elég furcsán hangzik, de tetszenek az olyan gépek, ahol nem kell az objektívre kupakot illeszteni (LX7).
Arra is gondoltam, hogy megvárom a SonyRX100 M3-at, de nincs szívem egy kétszázezres műalkotással úgy bánni, ahogy én kezelem a műszaki eszközeimet....
Mindenesetre most elugrom a BestBuyba egy SD kártyával megnézem az Olyt. Elnézek a MMarktba is, mert ott van CanonG16. Igaz az csak 15 ezerrel olcsóbb mint az RX100 Mark2....Amiben meg ugye a colos szenzor....nehéz döntés.
Automata módon kívül néha kattintok csak P-be. Egyszer-egyszer S-be, de nem vagyok az az enthusiast, aki mindent állítgat. Erre nekem nincs időm/türelmem.
Szívesen fogadok tanácsokat! Köszönöm!
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Kösz az ajánlást, de nem lehet esetleg mondjuk Canon, vagy Nikon, esetleg Fujifilm. Azt hallottam ezek jók nagyon fényképezésbe. És ebbe az árba nem fér bele nagyon optikai zoom ?
Ja és nincsen Nokia 1020-am csak gondolkoztam rajta hogy vegyek olyat, a kamera miatt, de még mindig túl drága és olcsóbban is kijövők egy fényképezővel ami nem telefon egybe, de jobb képet csinál. Szerintem.
Kinéztem EZT csak van a leírásban egy olyan rész hogy:" Minimális távolság Makro módban 50 cm"
Ez lehetséges? Ez gondolom hátrány. Nem ? -
Zsigi72
aktív tag
Sajnos nincs több 35-nél, nagyon visítva talán 40.
A minőség a lényeg, a márka nem érdekes.
Fém házas, hölgynek lesz, akinek van táskája, tehát nem kell zsebesnek lennie.
A ZOOM, az LCD mérete és tapogathatósága nem elsődleges.
A leglényegesebb talán, hogy valami nőies színben kapható legyen. -
menthor
tag
hali!
a kérdés nálam is aktuális, egy ismerősnek kellene valami kompakt 40k-ig.
mindenképp pesti bolti átvétel lenne! szóval eddig az árig van-e valami használható, vagy csak inkább nézzünk valamit a közkedvelt oldalakon (edigital, aqua, ...) ?
köszi, üdvthe truth is out there
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest