Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olli
tag
válasz matheus92 #4050 üzenetére
A napokban érdeklődtem a Mediamarktban Fuji S6500 fd ügyben. Azt mondták nincs, és nem is lehet rendelni, kifutott darab. Most lett árban számomra elérhetőbb, tudásban megfelelő. Máshol még van, de felmerült bennem, hogy megvárom a 9600-ast. Jóslást kérnék: mire az is 60-70 eFt-ra esik, szintén eltüntetik az új versenyzők útjából?
Avagy hajtsak fel most egy 6500-ast? Nem sürgős a beszerzés, viszont nem lesz egyhamar cserélve. Esetleg mit ajánlanátok helyettük most, vagy egy éven belül?By cool !
-
Dtomi
őstag
válasz matheus92 #4897 üzenetére
Már így is csak 289e újonnan a D200, ha nikon rendszert akarsz most kell megvenni ha lejjebb is megy az ára már nem sokkal, viszont ha egyszercsak majd nem lesz akkor felugrik az ára hirtelen akkor pedig nem pár ezres lesz a tét.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Szten Márs
nagyúr
válasz matheus92 #4897 üzenetére
Sajnos pont szervízben van a jósgömböm....
(komolyra fordítva a szót: én részemről nem igazán tudom megtippelni, elég kiszámíthatatlanul viselkedik a piac, a D200 valószínűleg nem fog veszíteni az árából, vagy csak minimálist és kivonják a forgalomból, vagy benntmarad a D80 és D300 között mint köztes kategória, de sokat akkor sem veszíthet az árából... meglátjuk, egyelőre érjen a D300 kishazánkba) -
Szten Márs
nagyúr
válasz matheus92 #4057 üzenetére
A közeli dolgok elég tág dolog az a helyzet Nem tudom makróra gondolsz-e vagy valamilyen nagylátószögű témára.
Az a helyzet, hogy ennyiből eléggé kitobikkal fogot tudni megoldani a dolgot.
Ha makró, akkor lehet a Pentaxal jársz a legjobban, egy K100D + 18-55 + 50-200 nagykit 200ezer alatt megvan és még marad pénz kiegészítőkre, egy közgyűrűsor mondjuk. Makróra ezért ez, mert eleve 1:3 leképzési aránya van a kitobinak.
Persze az 50mm-es Nikon meg Canon F/1,8-as fixeket is meg lehet dobni közgyűrűvel és akkor igencsak toppos ott is a helyzet, de lehet az kifutna a keretből.
Ha azt vesszük, hogy a közeli dolgokat nem makróra értetted, hanem nagylátószöget igénylő dolgokra, akkor is szóba jöhet a Pentax, nem rossz, ám olcsó megoldásként.
Vagy ugye Nikon D40. Lehet D40x is, de nem érzem, hogy annyival többet adna a D40x, mint amennyivel drágább. Inkább a D40-hez több/jobb kiegészítők obik. De ez az én szvsz-em.
Nikonos lehetőségek:
D40 váz + 18-55 és 55-200 bigkit: 180 ezer HUF. (emellé akár még a fix 50mm F/1,8 is bevállalható simán)
D40x váz + 18-55 és 55-200 VR bigkit: 241 ezer HUF... ugye itt a VR nem egy rossz dolog a tele mellé.
Canonnál 400D váz + 18-55 + 55-200 + portrémarkolat bigkit már túlvan a 250-en igaz, portrémarkolat is van hozzá. Bár szvsz a Nikon fogása markolat nélkül legalább olyan, ha nem jobb, mint a Canoné markolattal, de ez persze erősen szubjektív, nézd meg neked milyen.
Vagy megteheted tényleg azt, hogy veszel olcsó 300mm-ig tekerhető teléket, de ott - főleg 200 mm felett - nem kell hihetetlen optikai teljesítményre számítani.
Igazából az a baj, hogy ennyiből amit leírsz - és bőven tévedhetek persze - igencsak sok fehér foltot érzek a tudásodban, vagy inkább úgy mondanám, hogy úyg ahgoy van egy nagy fehér folt az egész. Okés, hogy kérdezel forumokon, de hogy úgy tudj gépre elkölteni negyed millió forintot, hogy egész biztosan ne bánd meg nem árt, ha kicsit az alapokkal megismerkedsz. Gépteszteket is lehet olvasni, imaging-resource.com meg dpreview.com meg magyarul pixinfo.com lehet ezek is segítenek valamelyest. -
Szten Márs
nagyúr
válasz matheus92 #4050 üzenetére
Igen, van érzékelőtisztítás, körtefecskendőnek hívják
Ez ne legyen szempont neked, a többi márkájé sem éppen valami hatékony, ott is kell a körtefecskendő.
A D40 - D40x-et a fókuszmotor hiánya miatt - ami eléggé beszűkíti az objektívkomaptibilitást - nem nagyon szoktam ajánlani, bár valójában az árkategóriájában ettől eltekintve nem rossz gép.
Még mindig elsősorban a saját igényeiddel kell tisztában lenni ettől eltekintve. Milyen gyújtótávok mennyire fontosak neked? Mennyire akarsz makrózni? Mennyire fontos a fényerő, mennyire fogsz viszonylag kevés fényben fotózni, meg ilyesmik...
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz matheus92 #4048 üzenetére
200-220K a váz, vagy váz + obi(k)?
Bár a megadott gépekből ítélve váz + obik...
Mondjuk ha nekem lenne 220-am vennék egy K10D-t kitobival, de ez én vagyok. Az objektíves topicban ajánlottak neked D40 bigkitet, meg 400D bigkitet, egyik sem rossz választás. Pentax K100D-t is nézhetsz, szintén big kitben.
K100D kontra 350D-től itt írtam, 400D-ről kb ugyanazt tudnám írni ebben az esetben mint a 350D-ről, szóval nyugodtan helyettesítsd oda: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest