Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
válasz tomiee85 #24736 üzenetére
Szia!
"Stamina (kapacitás) a mellékelt akkumulátorral, normál felvételi körülmények mellett: 230 felvétel, 115 perc (a CIPA szabvány szerint, bekapcsolt LCD-képernyő mellett)"
A 115 perc nyilván a videófelvétel hossza, ha semmi mást nem csinálsz vele a töltött akku behelyezése után.
A pótakku mindig jól jön. Ha belefér a költségvetésbe, akkor vegyél.
-
-
SeatZola
őstag
válasz tomiee85 #24664 üzenetére
Ha Cetelem kártyára veszed, akkor vételár-15%-ot vonnak le a hitelkártyádról. A levont összeget ha 45 napon belül befizeted, akkor kamatmentesen kaptál 15% kedvezményt. Ha nem fizeted be 45 napon belül, akkor évi kb. 38% kamat megy rá.
Az OTP-s akcióban 10% kezelési költség mellett 10 X a vételár tíz százalékát kell fizetned. A Két akció nem összevonható!
Te kombináltad a Cetelem -15% kedvezményét az OTP-s akcióval....Rappi
-
PRO-peller
senior tag
válasz tomiee85 #24607 üzenetére
Gondolom a pixinfón megvan a válasz. Viszont a Canon sx130-ra találtam néhány tesztképet megint nemrég. Ott meg egész jó volt a Canon. Ezen az oldalon. Más oldalakon meg a tesztképek esetenként lágyak, fátylasak. Itt a ház-képen az S95-el állja a sarat. Hívd le a képet nagyban. Érdekes az összehasonlítás.
-
PRO-peller
senior tag
válasz tomiee85 #24572 üzenetére
Megnéztem a Sanyi HX5-öt. A képeiről: Lágyak. Gyenge az optika feloldása. Az Sx130 ennél jobb egy hangyányival. CA van. A szélek elhúznak észrevehetően, számomra zavaróan. A sötétzaj is észrevehető alacsony iso-n. Nekem kell egy kis plusz a képeken, amire rá lehet mondani, h nem az átlagot képviseli. Nekem nem kéne. Funkcióit és szolgáltatási körét tekintve lehet, h szerethető gép. Inkább SX130. (De az is ha muszáj.)
Csakb: a Zx1-ről. No azért az sem tökéletes. Ha ezt írnám a saját kardomba dőlnék. És máris elfogult lennék. Nekem összességében tetszett a gép, amit majd kivesézek 1x szívesen. Most csak annyit, h sajnos ennek sem tökélete a képe, azaz van a birtokomban olyan kompakt fgép, ami ezt megeszi reggelire képtudás terén. De ha arra gondolok, h 30k -áfáért jutottam hozzá, ahhoz képest egy az átlagtól elemelkedni tudó masinát kaptam. Ez is benne van a szerethetőségben.
-
Gergőke88
addikt
-
vendingo
veterán
válasz tomiee85 #24046 üzenetére
Biztos vannak más gyártók is az igényeidnek, de én inkább csak a pana gépeket ismerem, ezért is szoktam azokat ajánlgatni.
50 ezer körül a Pana ZX1 az abszolút befutó szerintem. mindent tud, amiket felsoroltál.
A zoom-nak kell a hely, ezért minél nagyobb a zoom, annál vastagabb is lesz a gép.
Biztos van olyan gyártó, aki nagy zoom mellett is tud vékonyabb gépet csinálni, de annak el is kérik az árát.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tigipuf
senior tag
válasz tomiee85 #23988 üzenetére
Hát én nem tudom,annak idején szemezgettem a samuval,csak méretileg túl nagynak találtam
Sikerült kifognom még a tescós 30 k-s zx1-t,szeretem nagyon,most is csak ámulok milyen gyönyörű képeket tud készíteni pl:havas kültéri ,tájkép napsütéses időben.Úgy tapasztaltam,hogy ideális és természetes fényviszonyok között nagyon "él"
Egyébként ez teljesen egy amatőr véleménye,kérném ezt figyelembe venni !Viszont gyér megvilágítás ,beltéri képek,hát bizony ott oda kell figyelni ISO 200 felett nagyon zajos képeket tud kreálni.
Videója szerintem megfelelő,kár,hogy nem tud tömörített formátumot,mert így egy kis utókezelést,konvertálást igényel a végeredményt."Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
csakb
őstag
-
PRO-peller
senior tag
válasz tomiee85 #23963 üzenetére
Az a gáz, h a tesztképek többnyire nem tesztelik a vakuk tudását. A ZX1-nek elég gyenge a vakuja pl. (az van nekem), viszont nagy a kezdő látója. 2m-ig viszi. A WB600-on kajak a vaku. És gyenge fényben is szuperál a videjó. Ha kezedbe kerül próbáld ki. Szubjektiv hsz. volt, nem rábeszélés. Uakkor lehet ,h jó a Nikon vakuja is.
-
-
benvolio
őstag
válasz tomiee85 #23952 üzenetére
Minél kisebb annál nagyobb a látótered /a 24mm a nagyobb a 28mm-hez képest/. Olyan gépet nézzél amibe van optikai képstabilizátor /ez miatt/. A Sony W350 vs Pana FS10 /van akinek ez jött be, van akinek az, nézegess képeket itt /típus alapján keress rá/. Videókat a jútúbon találsz róluk. Muszáj neked dönteni, itt csak ajánlásokat kaphatsz, mert sokan többet vártak attól amit kaptak, pedig a másik se lett volna jobb. /ha érted mire célzok/
-
csakb
őstag
válasz tomiee85 #23952 üzenetére
"(mert látom itt a mm-eket, 24-26-28 stb) Melyikkel "fér bele több minden a képbe közelre"?"
Minél kisebb ez a szám, annál nagyobb az induló látómeződ, vagyis annál több minden fér bele a képbe a világból. A 28 mm ekv. ma már a minimum (pár éve még 35 mm volt), a 24 mm ekv. pedig egész szép nagy látómezejűnek számít.
-
benvolio
őstag
válasz tomiee85 #23949 üzenetére
Hát a legkarcsúbb, talán a Canon Ixus 130. Az A3200 egy új modell, az elődje jónak mondható volt az árkategóriájába. Panába az FS10-es van ebbe az árba vagy ha találsz ZX1-et /ami viszont sokkal jobb/. A Samu WB600 a "legszéleskörűbb tudásra". Pár lehetőség, de "rossz fény viszonyok között" egyik se lesz igazán jó. Nem lehet egyikre se rábökni egyértelműen melyik a legjobb így egy személyes fogdosás mindenképpen jól jönne, hogy melyik áll közelebb hozzád.
-
válasz tomiee85 #2936 üzenetére
Akkor majdnem jó lesz
Tulajdonképpen van benne minden földi jóbol egy pici(DIGICIII, optikai stabilizátor, PASM), de néhol túlzásokba is esik(DIGICIII,1/2.5-es érzékelőn 7Mpixel, 4xzoom).
Ha új, és 50e alatt van, akkor nem szabad kihagyni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Dare2Live
félisten
válasz tomiee85 #2842 üzenetére
hátsó LCD felbontása nagyobb. Tudtommal ennyi.
Én kizárt ezért rábeszélném az F30 ra inkább... hmm a nyaralásunk alatt bérelnék egy csónakot és buvárkodnák egyet a kornati csodahelyen. és még 2db esti pizzázás is beleférne. És ezalatt a 2esemény alatt garantált irdatlan jó képeket csinálnék.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz tomiee85 #2839 üzenetére
most komolyan hány LiOn aksi van a családban, haveroknál pl mobilban és egyébb készülékekben?
és hányrol tudod azt, hogy tönkrement?
na hányszor löttél már el heti 100képnél többet és hol?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz tomiee85 #2836 üzenetére
cipa szerint 580kép egy aksival. a azcsak 400ami tutifix akkor is elég jó.
Fotozol? volt már olyan hét az életedben, hogy egy héten 400képnél többet csináltál? éshogy minden 2.nap nemjutsz 230Vközelébe? Tuti volmár csak kiváncsiságbol elmondhatnád....
f650 felejtős akkor már inkább a Canon A, vagy egy stabis pana.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz tomiee85 #2831 üzenetére
akinek kell a full manual beállíthatóság annak igen. De hugucáknak jellemzően erre nincs szükségük. A használható iso800ra pedig mégha nemis tudja/tudod mi annál nagyobb.
egy canon gép iso800on vs f30(uezt tudja F20) [link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz tomiee85 #2826 üzenetére
Excellent resolution and sharpness
Class-leading high ISO performance; superb results up to ISO 400
Surprisingly good ISO 800 performance
Very low shutter lag
Class-leading battery life
Clean, sharp results
Improved handling of bright outdoor scenes (over F30) and slightly more subtle processing
Superb build and handling
Good flash performance
Decent movie mode
Fast, reliable focus
AF illuminator
Large clear screen
Aperture and Shutter Priority and lots of Scene modesdon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Warhammer 40.000
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest