-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
muci07
tag
Sziasztok!
Ezen a tápon gondolkozok, szerintetek milyen?
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_gx_550w_rs_550_acaa_e3/141738[ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
2x küldte el...
[ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
Sziasztok tápot szeretnék venni a következő konfighoz:
ASUS P8Z68-V LX
INTEL Core i5 2500K
Sapphire HD7950 3GB
2 HDD
1 ODD
2 slotban pakolt RAM-ok (1333MHz, 8GB)
Arctic Freezer 13Erre a tápra gondoltam:
FSP Hexa 500W
Elbírja ezt a konfigot? Mennyire megbízható a tápegység, mert elég olcsó... Alsó tápos a ház és néztem, hogy sajnos elég rövidek a kábelei ennek a tápnak... De ha nem vezetem el a kábeleket a gépház mögött akkor is rövid a kábel? Ennyi van csak a tápra, ebből kéne a legjobbat kihozni, de a Chieftec-től kicsit félek, mert már 2 is tönkrement a régi konfigba és nem szeretném, hogy ebből a pöpec gépből valami is magával vigyen... Szóval jó vétel ez ehhez a konfighoz és alsó tápos házba? Előre is köszönöm szépen a segítséget!! -
muci07
tag
válasz djRusT #23379 üzenetére
Chicony Hipro-t ne vegyél! Gagyi kínai bele van már annak is! Nem éri meg, főleg ha tuningolni akarsz... Tuningolosánál azért számít hogy "pontos" legyen a kimeneti fesz, a nem jó értékek "ölhetnek" is amire a garancia már nem vonatkozik, no meg bírni kell kraftal, és amperral. Amúgy tuningnál számít hogy milyen a 12 voltos ág, és hát gondlom azt lehet érezni hogy egy 8500Ft-s azért nem épp impozáns ilyen tekintetben... Ide már azért egy jobb fajta táp kell!
-
muci07
tag
válasz HoReSz1975 #23412 üzenetére
Inkább ezt ajánlom, ez is elég neki bőven a hardverek fogyasztása meg nem hogy nőni fog hanem csökkenni...
http://ipon.hu/?product_id=172274 -
muci07
tag
Sziasztok! Erről a tápról kérnék valami véleményt, mert tudásához képest gyanúsan olcsó nekem:
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6789
Köszönöm! -
muci07
tag
Kérlek mondjatok már valamit, mert fontos lenne... A hivatalos oldalon még 80+ emblémát sem találtam, viszont az írja, hogy 88%-os a hatásfoka, most akkor mi van?????
-
muci07
tag
Corsair CX500 V2-ről valami vélemény? Tuningra kéne táp, valami jó minőségű és amiben van erő rendesen, hogy meghajtson egy i5 2500k-t tuningra meg egy HD7950-et plusz még sok kis "apróságot"... És legyen hosszú életű! Szóval ajánlhatnál vagy ajánlhatnátok valami jó tápot ami megfelel az elvárásaimnak...
Legyen:
-erős
-jó minőségű
-jó hatásfokkal rendelkező
-hosszú életű
-max 16.000HUF...
Köszi! -
muci07
tag
Mit gondoltok a CoolerMaster GX550W D3-ról? Az már 80+Bronze elvileg jó minőség, de szeretném tőletek is hallani! Meg szabad venni?
-
muci07
tag
Sziasztok! Ajánljatok nekem egy jó tápot max 20K-ért és minimum 500W-os legyen! Köszi!
-
muci07
tag
Sziasztok még mindig tápegység vásárlás előtt állok és úgy döntöttem beruházok valami jobb fajta moduláris tápra!
Erről a tápról van valami vélemény? Minőségi?
CORSAIR TX Series Modular 550W
vagy inkább ez
CORSAIR TX Series 650W v2 (ez nem moduláris)?? -
muci07
tag
Pls. válaszoljatok nekem is! Köszi!
http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_24192-24192.html -
muci07
tag
Köszönöm! Akkor szerintem a TX650 lesz, mert SeaSonic beles!! Köszönöm!
-
muci07
tag
Újabb kérdéssel fordulok felétek!
Melyik éri meg jobban?
CoolerMaster GX550W D3 vagy Corsair GS600??? -
muci07
tag
Tessék egyszer már megkaptad a választ, ugyanez a belső van a legtöbb LC Power tápban!
http://www.youtube.com/watch?v=XglUdm25Bxo
És az én szememben az LC Power egyenlő a kodegány és stb-kel, persze a felső kategóriában már vannak jó tápjaik, de ott sem ajánlott a megvétele, mert annyiért már van FSP Aurum, Corsair GS, Corsair TX, Cooler Master GX... Codegenről meg már írtam elég sokat:
"A gépedet teszed vele tönkre. Ezek nem tudják jól leadni a feszt ezért lehet, hogy éppen a winyódat vagy a procidat fogja gyilkolni. Elfüstölhet egy SeaSonic is, mert ami elromolhat az el is romlik, de mivel benne vannak a megfelelő védelmek ezért nem lesz gond. Én nekem is volt egy olyan eset, hogy egy Corsair táp az áramszolgáltatónál történt meghibásodás miatt sajnos porig égett! A PC sértetlen maradt csak a táp semmisült meg, hozzáteszem nem a gyártó hibájából ugyanis nem 400 V-ra tervezték. A Codegen, OLCSÓ LC Power, HKC, Mercury és stb. nem minőség, egy hulladék a bele, gagyi alkatrészekből, védelmek a kanyarban sincsenek. Az már csak extra hogy véletlenül sem tudja azt a teljesítményt amit ráírnak. Attól hogy nektek pont szerencsétek van, még sokan vannak akiknél meghalt, vagy a vinyókat nyírta ki sorban, vagy a fél gépet... És nem tuningolt gépeknél, egyszerű átlagos fogyasztásúakat is simán hazavághat. Nem érdemes kockáztatni ilyen szarokkal.
1. Védelem nuku
2. A felét sem tudja annak ami rá van írva
3. Kínai, gagyi bele van
4. Szar hatásfok miatt csak zabálja az áramot
5. Tuti biztos ha elromlik akkor elszáll vele valami, rosszabb esetben az egész gép... És még lehetne sorolni...
Még régen a P4-es korszakban haver nem tudta mitől mennek tönkre pár havonta a vinyói, már vagy a harmadikat vette egy éven belül, szidta az összes HDD márkát hogy nem igaz hogy mind ilyen fos... Aztán utánanézett fórumokon mi lehet a gond, ajánlották neki a tápcserét, ugyanis egy csodás Codegen 400W volt a gépében. Vett bele egy 400-as Chieftec-et, utána lámcsak, nem haltak a vinyók sorra. Ez csak egy sztori a sok közül... Ha a sok Kodegány és elcépávör fanBoy ezt nem hiszi el nyugodtan fel lehet menni Prohardver fórumára a "Milyen tápot vegyek topicba" ott is ugyanezt le fogják írni mindenkinek! Ez a táp egy ipari hulladék, soha nem vennék ilyet! Csoda, ha egy ilyenben van egyáltalán aktív PFC, de az sem sokat ér,elég gagyi! SENKI NE VEGYEN ILYEN ROSSZ MINŐSÉGŰ TÁPOT!!!!"
Ezt még régebben írtam... Nem érdemes orosz rulettet játszani a géppel!! Hagyományos irodai PC-be, internetezni jó, de ami már komolyabban igénybe veszi a hardverek erejét oda már nem ajánlott...[ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
Sziasztok!
Valami vélemény a Corsair GS600-ról? Kéne sürgősen táp max 23k-ig és ezt néztem ki magamnak, de nem tudok róla semmi infót. Valaki valamit? Előre is köszi! -
muci07
tag
Sziasztok! Most már tényleg eljött a tápvásárlás ideje és ezeket néztem ki:
FSP Aurum
Enermax NaxN80+
Corsair Gaming Series
A-Data HM
CM GX
Ezekből kéne választanom és nekem a Corsair felé húz a szívem, mert eddig csak Corsair tápom volt és mind tökéletes volt... De szeretném ha egy olyan ember is áldását adná aki ért hozzá (jobban, mint én)![ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
Valaki erre??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt