- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Ebit
addikt
válasz Atom Maki #2224 üzenetére
Az AGp-s verziohoz gyárilag 450 w-t ajánlanak.
Én 400 -as táppal is használtam.
Elöször a vga meghajtó drivereket töröld, le tegyél fel régebbi 7.2-7.4-s verziójú CP drivert, telepitst újraaz alaplapi chipset, dirict-x meghajtókat.
Biosban állitsd mindent alapra, és fixre az AGP-t /66 mhz/.
Ezután mindent alapon próbáld ki a gépet, ha a 3D mark lefut egyenesbe vagy.
A tápvásárlás a számodra nehezitett, mert az AGP miatt, még régebi terbvezésú tápra van szúkséged. -
Ebit
addikt
válasz Gyuri27 #2051 üzenetére
Szerintem ha te szebb vagy igy látatlanba, akor én meg tőkéletes.
Remélem ebben egyetértünk.?
Én nem személyeskedni akarok,egyszerúen bárhol előfordulhat, hogy nem tőkletesen intézik az ügyeket.
Hiteles infokhoz, tárgyilagos véleményhez szinte lehetetlen hozzájutni.
A másik az inkriminált hsz-en kivúl,én olvastam több negativ észrevételt,de ettől fúggetlenúl én is vásároltam, már náluk, és elégedett voltam, mint a Mistralban, garis úgyintézésem még egyik helyen sem volt. -
Ebit
addikt
válasz Gyuri27 #2016 üzenetére
Remélem Te nem kerülsz ilyen helyzetbe mint Kriza, hogy megveszel két ''ajánlott hardvert'', újat, modernet márkásat,mnimum középárast és nem múkődnek együtt, ez még a gagyinál is rossz.
Természetesen pro és kontra lehet irni érveket,de azzal nem múkődik a hardver.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz Szten Márs #2000 üzenetére
A tápja garis, és illene ha két friss hardver egyútt tőkéletesen mükődne.
-
Ebit
addikt
válasz Szten Márs #1994 üzenetére
Szerintem nehéz megitélni, mert nem ismerem,-jük az eladott mennyiséget, lehet, hogy már az adatok ismeretében, nem is lenne sok.
Itt van pl. Kriza Seasonic problémája, egy kiemelten ajánlott táp, és egy modern alaplap esetében elgondolkoztató, és szomorú.
[Szerkesztve] -
-
Ebit
addikt
válasz Mackósajt #1652 üzenetére
Te döntésed, én csak egyszerúen abból a megfontolásból javasoltam, hátha valami tipushibáról vanszó, am egyszerúen javitható, és utána az eredetivel, megegyező , vagy annál jobb lesz, ha sikerül feltárni, megállapitani a táp gyenge pontját, a meghibásodás okát.
Vélelmezem, hogy szakember látta, bár a szemrevételezés csak az első fázis, egy múszeres méréssel,be lehet határolni a hibát./primer,szekunder stb/ -
Ebit
addikt
A házhútésed optimalizáld, a venticserét nem javaslom, mert előtte nem volt hangos, csak azóta, hogy nagyobb procit tettél a konfigodba,ergo jobban kell dolgozi a tápnak, és a ventijének is.
hogy miért gondoltad azt, kisebb tápot keresek!
Nem én ajánlottam a kisebb, esetleg megegyző / zalman tápot/. -
Ebit
addikt
van egy 500as BlueStorm II tápom, de már E6600-al, 6 vinyóval és 8800GTX el is kicsit hangosnak tartottam, most meg, hogy 20 évnyi zsíroskenyér után végre beugrott egy Q6600, eszetlenűl teker benne a ventri
Érdeklődés szintjén, miből gondolod, hogy az alacsonyabb teljesitményú tápok halkabbak lesznek? -
Ebit
addikt
válasz mikk2000 #1515 üzenetére
Látod készültem a reflexiódra:
Természtesen elképzelhető, hogy egyes gyártók a vga tápellátási rendszerét, ettől a sémától eltérően üzemeltetik.
Érdekes az is, hogy egyes gyártók, nem egyPCI-e +tápcsatit alkalmaznak, hanem két molexet/pl Sapphire /, de kinek van kedve, kideriteni a motivációt, lehet, ilyen csatijuk volt raktáron.
Még annyit, gondolom egyikünk sem áll neki méregetni.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz janos666 #1513 üzenetére
At adatlapokon feltüntetett értékek, és a mért értékek között ritkán van összhang.
Gondolj bele amikor a számitógéped maxon megy, minden létező feszültséget használ, na most ezt a legtöbb táp nem szereti, nem véletlen, hogya korrektebb gyártók feszültségenként megadják az ágak számát és terhelhetőségét,és az összteljesitményt. -
Ebit
addikt
válasz mikk2000 #1511 üzenetére
Racionális logikával is meg lehet közeliteni, azért alakitották ki a + tápcsatikat, hogy a Vga csatoló prton jelen esetben Agp porton át nem vihető teljesitményt kiegészitsék a szükséges mértékre.
Természtesen elképzelhető, hogy egyes gyártók a vga tápellátási rendszerét, ettől a sémától eltérően üzemeltetik. -
Ebit
addikt
válasz mikk2000 #1507 üzenetére
12V-os kiegészítő tápcsati
Pontosan a nevében is leirtad, de a fő energiaforrás az AGP port.
Lényeg neki, nem az ő tápja elméletileg jó volna, hatőkéletesen mükődne,de az ismerős is egy ugyanilyen táppal és vga-val szenvedett.
mikk2000 által lirtakkal egyetértek, egyedül a bios frissitést tartom feleslegesnek.
Én javasoltam neked táp/cseré próbaképpen/ és vga meghajtó driver cserét korábbi 7.4 -es alatti verziókra, szakemberrel érdemes lenne átmérni a tápodat.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz jediweb #1495 üzenetére
Szerintem még érdemes lenne egy másik táppal is megprobálni, lehet keresztterhelési probléma is./ Ismerősnél is gond volt a Tagan esetében, és a kisebb chieftec táp vigan vitte a szintén Agp-s 1950 pro-t/.
Viszont az Ati vga-k meglehetősen háklisak a beállitásokra, én javaslom a gyártó oldaláról letölteni, a legutolsó verziót a HIS driveréből./általában ezekbe a tuning opciókat is integrálták/.
Az viszont egyértelmú, hogy akár manuálisan, ki kell gyilkolni az előző vga drivert. -
Ebit
addikt
válasz jediweb #1490 üzenetére
Az 1950 pro rovatban is megtalálod a kérdésekre a választ.
Táp tekintetétében, érdemes egy 400 w-feletti minőségi tápot használni,tekintettel, hogy te Agp-s verziót használsz, kis feszekre is szükséged van.
/ A gyárói ajánlások általában túlzóak, finoman szólva felelősség elháritóak/
Driver vonatkozásában, nem feltétlenül a legújabb a legjobb a vga-d számára, irtad, hogy a 7.7-el jelenleg nincs gondod, én viszont mindenképpen, alcsonyabb verziószámú, pl 7.4 Control panelos változatot javasolnék. -
Ebit
addikt
válasz venember83 #1110 üzenetére
mig AGP-sen ketto,
Pontositás, egyes Sapphire AGP-s kártyákra került két molex,- feltehetően megmaradt raktárkészlet- a többin a jelenleg elfogadott PCI-e tápcsati van. -
Ebit
addikt
válasz venember83 #899 üzenetére
Teszünk rá pici kinai neonokat, ezen ne múljon.
-
Ebit
addikt
A TT-vel a cmos setup h/w monitorban a feszkók (12v/5v ilyesmi) kb 0,5v-al vannak a névleges alatt, ez az ami idegesített (nem tudom számít-e).
Nem mérvadó, de ha megveszed az FSP-t ami, korszerúbb táp , azért fogsz idegeskedni, mert a biosban kijelzett feszek kb 0,5v-al a névleges felett lesznek.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz Ace Ventura #705 üzenetére
Szivesen.
-
Ebit
addikt
válasz Ace Ventura #701 üzenetére
Igen az, a 7600 gt is elviszi.
-
Ebit
addikt
válasz Ace Ventura #651 üzenetére
Meg szvsz ha a táp miatt megpusztul vmi, akkor arra ugyanúgy vonatkozk a gari.
Terminél az igazság, bár biztos hogy nem egyszerú a feladat,és mostanában elég érdekesen fogalmazzák a garanciális feltételeket. -
Ebit
addikt
válasz Ace Ventura #648 üzenetére
anno nekem is delta táp volt az Asus házban, az általad leirt konfighoz bőven elég, és feltehetőn gari is van rá.
-
Ebit
addikt
válasz venember83 #148 üzenetére
Tényleg át kell irni az első hsz-t, mert ezt sem láttam az ajánlot tápok között.
-
Ebit
addikt
válasz Szten Márs #85 üzenetére
Szándékosan nem irtam gyártót, de nem csak a Zen sajátossága.
Konkrét kérdés Coolink Cool AP550X tápról mi a vélemény, mert a tápajánló ellentmondásos. -
Ebit
addikt
válasz Szten Márs #80 üzenetére
Ez igaz, és talán az is, hogy egyes tápoknál illene minimális terheléssel is üzemelni, valamint nem volna hátrány, ha egyes gyártók némileg több infot adnának a kereszterhelés hatásáról a táp mükődésére vonatkozóan.
Gondolom a fentekban egyetértünk? -
Ebit
addikt
válasz elfelejtette #62 üzenetére
a látszólag jól működött a gagyi táp, de 3 hónap alatt 5 vinyót kinyírt.
Irt még ott, komoly hálózati fesz, ingadozásról is.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest