- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- UHD filmek lejátszása
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
acer_
aktív tag
minnyá megnézem mégegyszer... :)
de sztem ennyi... -
zso73
veterán
Hali!
Pedig a SiS is van annyira jó,mint a VIA!Sok esetben jobb is.A KT 266A viszont gyorsabb a SiS735-nél.
Üdv Zso :-) -
csucsu_17
aktív tag
Nah ez a Kt266A Via-s ebben jobban bizok mint a SiS735-ben esetleg valakinek eladó ?
-
acer_
aktív tag
Nekem is mercury kt266a van. Via chipes, atostabil. Tuning annyi benne, h van egy jumper, ami az fsb-t állítja (3 állás: auto, 100, 133), egy VID-tábla (core elég tág határok között állítható, leírás a kézikönyvben), memoriát pedig biosbol lehet állítani, h 100 avagy 133 Mhz-n huzza.
Nekem 900-as Duron van benne, 100-as fsb-vel, és 133-on mennek mellette a ramok (512 hynix). Több, mint egy éve atomstabil (akkor vettem, 16k :F volt a lap és 12 a proci..)
Kiadtak hozzá egy biost, amivel 2600+-ig tudja a Tbredeket. (ugye, 133-as fsb...)
Ja, a ddr-sd választás itt is egy sor jumperrel történik, vagy zárva van a sor (olyan hosszú, mint a ram foglalatok), és akkor ddr, vagy nincs zárva, és akkor sd. A mem feszültségét (szintén ddr v. sd) külön kell állítani jumperrel.
Az áráért egy nagyon korrekt, stabil lap. (Integrált ac97 hangkari, 2-2 ram slot)
Ddr még nem volt az enyémben, és szerintem nem is lesz.
Aki kíváncsi az összeállításra (a gépemre...), az nézze meg az aláírásomban a linket. -
zso73
veterán
Hali!
SD+DDR egyszerre?Na ezt megnézném!Minden SiS 735 lapra az volt írva,hogy SD vagy DDR!Egyszerre nem!
A tápot meg nem az alaplap határozza meg hanem a proci és az egyéb kütyük!2HDD+2 Optikai bika Vidkard+2DDR ram.Legalább 300W kell a stabil működéshez!
Bass
addikt
egy haverom Mercury kt266A FdSX-et vett és aszongya hogy nem a leggyorsabb de no fagyás,stabil van rajta hangkártya stb 2000+XP vna bent neki 133mhz-s sd ramokat használ egyszóval az árát böven megéri.
-
cyberdog
tag
A haveromnak van egy ilyen lapja es mukodik egyszere sd es ddr ramal ,persze addig en sem hittem el amig nem lattam de tenyleg mukodik en magam raktam az sd mele a ddr-t,es fel ismeri mind ketott SiS 735 chip es aszam valami pcchips vagy milyen lap semi tuning nelkul
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #45 üzenetére
Én nem vettem észre hogy bika táp kéne az ECS-hez, nekem 230W-os ACORP csodával is rendesen ment :)
-
csucsu_17
aktív tag
Okké!
Lehet várok még egy kicsit és veszek egy Epox nf2-es lapot sok jót hallottam felőle jó tuning lap én azt hallottam :) nem akarok még egyszer belefutni egy anti tuning lapba ha már új konfigom lesz -
zso73
veterán
Hali!
Olcsó váltás ezzel a lappal.De az SD ramok nem biztos,hogy hiba mentesen fognak menni.Nekem volt két olyan SD modulom ami két alaplapban ment stabilan,de ebben nem.Ha külön próbáltam őket akkor jó volt minden.A memteszt is lement.Tehát a memóriacserét is bele kell venni a számításba,mert mi van ha ez lesz!Akkor DDR-t kell venned!Abból is DDR 400 javasolt!Plusz proci!
Ennek tűkrében szerintem érdemes egyből NF2-es lapot venni!Egy Abit NF-7 már jó is.Ha nincs normális hangkarid,akkor NF7-s!
Inkább gyüjtsd a pénzed+a régi rendszert add el és ebből vegyél újat!
Byez! -
Allien
veterán
A lényeg, MINDEN csak pénz kérdés. :DDD Ha van, akkor nem EZT a deszkát veszed. Ha viszont relative nem szánsz rá sokat, sőt, minnél olcsóbban akarsz váltani egy régebbiről, akkor tuti választás. Ha viszont új gépet raksz össze, tehát ez lesz az első, akkor megint inkább a drágább (nforce2-s) lapokat érdemesebb venni.:-)
-
csucsu_17
aktív tag
Mien szép ki topic kerekedett a témából! :)
-
zso73
veterán
Hali!
Akkor mindegy mikor volt,és...........
A lényeg olcsón viszonylag jót!A szorzót meg csak átalakítás után lehet állítani úgy tudom.A OverlockBencs oldalán volt egy DIP kapcsolós MOD.Ezzel lehetett állítani a szorzót.A feszre meg külön buherált poti szolgált.De most is jó lap br. 8eFt-ért!
Wasserman:''Gyenge pontja a táp''Nekem 300 W-os codegen tápom volt.De 142-142-n elindult a lap.Csak 133-133-on nem.
Üdv Zso :-)
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Zso73!
A magyarázat: a K7S5A gyenge pontja a táp, emiatt legfőképp
induláskor lehet gubanc, ha nem elég bika a tápod (400W<).
Induláskor ugyanis a legnagyobb az áramfelvétel, később már
ha elindult ált. semmi gond, ezért tudsz Speedfan-nal kapcsolgatni.
Na most, saját BIOS-sal 133=133MHz CHEEPO-val=133,9MHz
mivel a második nagyobbat terhelt, emiatt fagyott.
Nekem egyébként most is CHEEPO-val megy:
Duron Applebred 1600MHz @ 2010MHz -
ch.peter
aktív tag
Nekem is fagyott 133/133-on 266os RAMokkal de CSAK azért mert a memóriáknak olyan időzítést adtam (2-2-3-5 + Ultra speed), hogy azt már a a memóriák nem bírták
Megy 133/133-on is normál beállításokkal.
Most próbáltam :)
A proci szintén 2000+ (most 2100+ 138/138-al atomstabilan. Cheepobiossal) -
Manitou
veterán
Szerintem hobizoli ebben is kötekedni fog :)
Mert az ECS K7S5A egyáltalán nem tuning lap, az más kérdés hogy van hozzá tuningbios,de abban se egyesével lehet állítani a szorzót,meg csak 150-ig bírja az FSB-t a lap,inkább azt mondanám a legkeresettebb lap volt azok körében akik SD-ről nem akartak DDR-re váltani, de procicserében gondolkoztak, és persze az ára miatt is volt elég keresett. Amúgy nekem is ilyen deszkám volt és 2100+@2800+-on ment benne de csak 150-es FSB-vel szinkronban -
zso73
veterán
Hali!
Na,átgondoltam!2002 év világos.Abban az évben ez a lap volt a legkeresettebb tuning lap..............
A chepoo-t próbáljátok 133-133-on ki!/Proc-Mem./Nekem kifagyott a 2000+ és DDr 266 páros/De a saját biosz+Speedfan duó 142-xxx simán ment./
Üdv zso :-) -
zso73
veterán
Hali!
Az ECS K7S5A jó kis lap.Most cseréltem le.2002 legjobb tuning lapja volt.De a Chepo biosszal nem érdemes foglalkozni,mert szarul csinálták meg.Beállítod a bioszban a RAM-CPU 100-100 erre kifagy.Mert a biosz beállított érték és atényleges freki nem jó........Cheepo szar!Ha húzni akarod akkor tedd fel a 2002.10.29-es bioszt és a Speedfan progival húzd!
És jobban jársz a K7S5A Pro-val!Mert ha DDR-re váltassz az már támogatja a DDR 333-at!
Allien
veterán
Ami az ECS k7s5a PRO-t illeti, nem tuningra készült! Viszont a legolcsóbb lap. Nekem ez van, egy új, duron 1600-l, sd rammal (tehát elég alaplap-proci csere). Még nem tuningoltam, mert így is megy rajta, ami nekem kell. Venni elég nehéz. Bluehalban ne próbáld, illetve elötte hívd fel, van-e. A mistralban vettem, meglepő módon. :B
-
ch.peter
aktív tag
válasz
csucsu_17 #32 üzenetére
Mármint ezt a BIOS-t??
én innen szedtem:
[L]http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm[/L]
és itt van még egy csomó okosság:
[L]http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5aguide/[/L]
Itt a PH! is van fórum róla:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=9788[/L]
[Szerkesztve] -
ch.peter
aktív tag
válasz
csucsu_17 #26 üzenetére
Nekem egy K7S5a -van
Van hozzá tuning BIOS az OCWorkbench-ről amit lehet állítgatni:
nem csak a gyári FSB párosítások vannak benne, hanem néhány új is,
tudod állítgatni a ram időzítését, meg biztos van 1-2 olyan dolog amit lehet még, csak én nem használom :)
Feszültségeket nem lehet állítgatni.
Annyira nagyon nem tuning fan lap. De azért lehet húzni benne a procit, ha nagyon akarod (nekem egy 2000+ megy 2100+ -ként [mert a ramok már itt is csak normál időzítéssel működnek]) -
csucsu_17
aktív tag
Ki jártas az ECS Bios tuning mühelyébe ??? SiS 735 lapkakészletü alaplap az tuning fan vagy sem ?
-
launcser
senior tag
van mindenféle csipszetből
én láttam már kt266ból az valami shuttle alaplap volt, kt266a, az az az asrock k7vt2 vagy mi, meg ugye a k7s5a az a sis csipes amit mondtatok meg az asus alisa
p4-hez is van egy ugyanilyen kaliberű ecs amin 200 jumperrel kell beállítani milyen ramot teszel bele.. :) -
Zoltán
őstag
Van ilyen (Sd-t és Ddr-t is támogató lap) P4-hez is? Milyen chippel, ha van?
-
csucsu_17
aktív tag
Köszii emberek a gyors segitséget!
Nekem jó a régebbi lapok neve is nem kell a legujabb :)) -
boygo
aktív tag
Emberek nehogy azt gondoljátok, hogy egyszerre mennifog ddr és sdr rammal. :(
-
Sanyo
senior tag
Ahogy előttem már leírták, az ECS K7S5A támogatja az SD és DDR ramokat is, de amikor a haver gépén egyszerre próbáltuk a kétféle ramot, nem indult el a gép. Csak SD vagy DDR rammal indult, de a kettő együtt nem ment. Egyébként nagyon olcsó és megbízható alaplap.
-
boygo
aktív tag
Nekem sima Asus A7A266 van ali chippes.
Kettő ddr266-os vagy három sdr133-as ram mehet bele.
Jelenleg egy 2100xp-ét hajtok benne 2400-es sebességen.
Bármi is lehet a véleménye másnak nekem ez a lap ''atom''stabilan működik.:D -
csucsu_17
aktív tag
Hellsztek!
A kérdésem a következő: Melyik AMD-s chip készlet támogatja az sd és a ddr ramokat ? Ha van ilyen lap akkor abba álltalában mekkora a legnagyobb AthlonXP ami bele megy ?
Segitségeteket előre is kösz
Üdv: csucsu
(A válaszok nyugodtan jöhetnek én eltünök a net közeléből fél napra)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- UHD filmek lejátszása
- Gurulunk, WAZE?!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest