Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
motacilo
aktív tag
válasz
Szellem. #9497 üzenetére
Csak hogy megerősítsem:
a laptopomon az elmúlt kb. két évben (mióta megvan) a következő biztonsági programokat próbáltam ki (pusztán szórakozásból):
Avira IS/AV, Avast! IS, Norton IS/AV, Trustport TP, FSecure IS/CS, Kaspersky IS, Panda GP/Cloud, MSE, AVG IS, Comodo IS
Volt amelyiknek a felülete, volt amelyiknek az erőforrásigénye tetszett, de a hatékonyságukat illetően nem volt alkalmam éles helyzetben meggyőződni, mert SOHA nem volt vírusfertőzésem - legalábbis nem volt róla tudomásom (a nyomkövető sütik a legvadabb betolakodók nálam), pedig munkámból adódóan intenzíven használom a netet és a munkahelyi hálózaton is ott lóg a gépem.
Egyszóval azzal értek egyet aki azt mondja: az ember (user) a leggyengébb láncszem az internetbiztonság rendszerében.Ez a vírus dolog meg olyan mint a gyereked: ha megkérdezik, hogy neked van-e: mondhatod hogy nincs vagy legalábbis nem tudsz róla
-
válasz
AmigaFan #9495 üzenetére
Nézd, nekem erről a véleményem szubjektív. Méghozzá azért, mert elég régóta nem kaptam fertőzést és még megelöző riasztásom sem volt. Az oka, hogy megtanultam az idők során egy csomó olyan dolgot, ami a biztonságps géphasználathoz kell. Elnézek sok embert full atombiztos védelemmel és panaszkodik rendre, hogy fertőzése volt x,y keresővel. Más, meg alap védelemmel, pl.: MSE simán elvan és nem szívott be semmit. Ja és kotont se húzott a hálókábelére. Szóval, a tudatos géphasználat a legnagyobb és legerősebb védelem.
-
törölt tag
Nálam az avast bevált. Cirka 5 éve használom és mindent megfog. A gép 3 éve nem lett újrahúzva pedig kapott rendesen. Gyors, alapos, nem zabálja a memóriát! Én őt ajánlom
Amúgy egyet értek az előttem már felszólaló kollégával. Ésszel kell intézni a dolgokat. Ennyi erővel csinálni lehet egy korlátozott fiókot windows rendszerbe és máris nem tud telepűlni az a fránya kártevő. Mondjuk fajtája válogatja!
-
AmigaFan
aktív tag
-
Ha érti a dolgát, nem warezos mókolt oprendszere van, frissek a programjai, stb., akkor elképzelhető, hogy elvan ezzel a védelemmel! Ezt meg el kell fogadni. Ha valaki nem bírka, és tudja mit csinál minimal védelemmel is elvan.
Én nem feltétlen "erőltetnék" rá av-t. -
motacilo
aktív tag
Valaki tud erről valamilyen saját tapasztalatot írni:
PC Tools AntiVirus Free
elvileg teljesen ingyenes, de hogy mire képes nem tudom. -
szaki26a
aktív tag
Miféle tárgyi tévedésem?
Leírtam Stephan89-nek, hogy nem védi meg semmitől a
Stephan89: "Internetbeállításoknál a kártékony típusú fájlok futtatását letiltottam nekik, így .EXE és hasonló letöltött fájlokat nem tudnak elindítani."Illetve, hogy a chrome még mindig az egyik legbiztonságosabb böngésző.
Egyébként pedig a túlmisztifikált korlátozott fiók sem védi meg semmitől.
Szépen lefut a virus úgyan úgy, és megszerzi a teljes hozzáférést. Amúgy sem a rendszergazda hanem állt system a célpont annak a nevében fog futni. -
L7wy
őstag
válasz
BigManus #9480 üzenetére
(#9480) laca026
"Noha az informatikai biztonsági szakma egyik alaptétele, hogy feltörhetetlen szoftver nincs, a Google Chrome böngészője már-már ilyennek tűnt."(#9479) laca026
Nem így van, a Chrome-ot hozták ki a legsebezhetőbbnek, majd Firefox és a legkevesebb sebezhetőséggel az IE9 rendelkezik.Amúgy szerintem is az egyik legbiztonságosabb. (érdekességképpen, Comodo Dragon vagy Avast Védett zónája is Chromium alapú)
-
Vukmir
aktív tag
válasz
Greenebola #9475 üzenetére
Legtöbbel az Avast. De én jelenleg Zoner-t használok
-
Stephan89
aktív tag
Nem minden futtatható fájlt tiltottam le!
Csak amiket letöltenek a netről! Pl. egy oldalon találnak egy "videót" vagy egy "képet" ami véletlenül, valamiért .exe kiterjesztéssel rendelkezik, faterom simán rákattint, letölti és elindítaná, ha a net biztonsági beállítások nem akadályoznák ezt meg. Tehát nem halottnak a csók, mert egy elég nagy biztonsági kockázatot ezzel ki is védtem.
Természetesen korlátozott fiókot használnak és a saját (rendszergazda) fiókom jelszóval védett.
Pár napja futtattam náluk egy mbam-ot, nem talált semmit. Jó, ez még semmit nem jelent önmagában. -
Pano
addikt
válasz
szaki26a #9476 üzenetére
"Egyébként igen elég rámenni az oldalra és már meg is fertőződtél. Az hogy letiltottad az exe fileok futtatását az nem sokat segít. Kb. Mint halottnak a csók."
Váááá!
Nem az exe fájlokat kell letiltani, mert akkor nem tud mit futtatni a gépen, még egy böngészőt sem, a windowst sem
Korlátozott fiók kell, ami annyit tesz, hogy nem lesz joga sem telepíteni, se rendszer beállításokat módosítani. A probléma nagy része ezzel ki is van lőve. A korlátozott fiók mellett a rendszergazdai fiókot le kell védeni jelszóval.
Én is így használom a gépemet, ha valami módosulni akar, vagy telepíteni akarok akkor egyből bekéri a jelszót, anélkül nem kezdi el, így nem módosulhat vagy települhet semmi a tudtom nélkül. Aki meg nem tudja a rendszergazdai jelszót, az még ha akar se tud vírust feltelepíteni ezen fiók alatt user error végett. -
Pano
addikt
válasz
Stephan89 #9473 üzenetére
Egy átlag netezőnek elég a Panda Cloud.
A sebezhetőségekkel nem tudsz mit tenni, azt csak a fejlesztők tudják befoltozni, ezért fontos, hogy minden programot (böngésző, lejátszók, instant messengerek, e-mail kliensek) mindig frissíteni kell, hogy megkapják a biztonsági javításokat. Főleg a Windowst!Amúgy nem tudom kitől hallottad, de marhaság, hogy a Chrome a legsebezhetőbb. Épp ellenkezőleg, az egyik legbiztonságosabb böngésző, az ilyen hacker versenyeken eddig az okozott a legtöbb fejtörést a böngészők között.
-
szaki26a
aktív tag
válasz
Stephan89 #9473 üzenetére
Chrome pont hogy nem, csak nemrég sikerült átjutni a sandboxán akkor is flash alapon.
HWSW cikk
A védelemeket felcserélném a helyedben, ha tudod mit csinálsz neked panda, szülőknek meg a Norton. De elvileg Nortont is árulják 3 gépes verzióban, ha neked bevállt.
Egyébként igen elég rámenni az oldalra és már meg is fertőződtél. Az hogy letiltottad az exe fileok futtatását az nem sokat segít. Kb. Mint halottnak a csók. -
Greenebola
senior tag
Sziasztok volna egy Nagy kérdésem Melyik a legjobb illetve legtöbb funkcióval ellátott Androidos Antivírus??
Samsung Galaxy S-Plus [2.3.3] [/OFF[]
-
Sátán44
addikt
A Nod32 eddig egyszer sem hagyott cserben. Soha nem kellett még miatta újratelepítenem a windowst.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég írta itt valaki, hogy a Google Chrome az egyik legsebezhetőbb böngésző. Eddig ezzel a témával nem foglalkoztam különösebben. Úgy voltam vele, ha ésszel netezek, nem indítok el kártékony programot, nem lehet gond. Ez mégsem így lenne? Hallottam már az ilyen sérülékenységekről, de ezek hogy működnek pontosan? Csak felmegy az ember fia egy fertőzött weboldalra és ennyi? Vagy azért ennyire nem egyszerű megfertőződni?
Azért kérdezem, mert nem rég vettünk szüleimnek is laptopot, rajta Win7 64 bit és Chrome böngésző. Utóbbi főleg a felhős szinkronizációja miatt, hogy ugyanazokat a könyvjelzőket láthassam otthon, mint itt a kollégiumban, így ne kelljen haza vinnem a laptopomat már emiatt sem.
A védelem otthon Panda Cloud AV free + Windows tűzfal. Internetbeállításoknál a kártékony típusú fájlok futtatását letiltottam nekik, így .exe és hasonló letöltött fájlokat nem tudnak elindítani. Ez fontos, mert főleg jó apám kattint mindenre ami mozog és ugyanazon a gépen kell néha netbankolni is.Szóval, két kérdésem van: mennyire veszélyesek ezek a biztonsági rések? Az én gépemen Norton IS van, ők azt mondják megvédenek ezektől: [link]
A másik kérdésem, hogy elég-e az otthoni gépre ennyi védelem, tekintve, hogy gyakorlatilag semmi futtathatót nem tudnak elindítani, amit letöltöttek?Üdv.
-
Fandango
veterán
Avastot nagyon rovid ideig hasznaltam, de az se mostansag volt, igy arrol, hogy fogja a netet nem tudok mit mondani, bar nem emlekszem, hogy erre panaszkodtak volna.
Legjobb tudomasom szerint minden virusirtonal van olyan lehetoseg, hogy adott mappakat, fajlokat kivetelek koze lehet rakni, magyaran azokat a dolgokat a virusirto figyelmen kivul hagyja, igy elkerulheto pl az Avast az MBAM fajlokra ugorjon akar teves riasztas miatt is, es ezzel gubancot okozzan a program mukodeseben. Ez oda vissza igaz mindket program eseteben ha hasznalod oket.
Kicsit keresgelj a beallitasok kozott biztos megtalalod ezt az opciot. -
dvd_R+
őstag
-
ddani868
tag
Valaki nem tudja véletlen hogy hogyan lehet megoldani az F-Secure-nál hogy a 30 napos próba időszak alatt ne írja ki minden bejelentkezéskor hogy mennyi nap van vissza (mert nem érdekel és zavar) köszi szépen
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
szükségem lenne egy olyan vírus és spyware írtóra a gépre aminek kevés a gépigénye és a hálozatot se lassítja vagy befolyásolja ezt értem az internet csomagok ütemezésénél internetes fps játékokba nagyon sokat számít ez a loss packetek miatt..jelenleg avast + spybotot használok nem tudom ez szerintetek jó választás? vagy mit ajánlottok ? egyébként ezt a combot használom vagy 5-6 éve
-
kacsa83
csendes tag
Hy! Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik vírusirtót használjam? Gép az aláírásomban, nem vagyok egy warez látogató típus, false positive cuccok néha megfordulnak nálam, a legtöbb idő amikor a gép előtt vagyok az online Battlefield-del telik. Eddig használtam NOD32-őt, előtte Eset Smart Security mindkettő a 4-es szériából A lényeg a lehető legkisebb rendszerigény melletti, elfogadható védelem, és a zökkenőmentes internethasználat. Az ajánlásokat előre is köszönöm!
-
L7wy
őstag
HZoli87-nak teljesen igaza van, nem is értem, a mai világban miért nem mindegy hogy 10MB vagy 100MB a memóriahasználat, ami fontos kéne hogy legyen, az a processzorhasználat, és a tároló használata. A processzorhasználat elvileg többmagosok esetében már nem annyira jelentős, mint egy magos esetén, mivel ott képes valósan több szálon futni a program vagy OS komponens.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest