Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Catrose
csendes tag
válasz
ponti_ak #998 üzenetére
Szia
Köszönöm a gratulációt és a segítséget. Sajna ebben nincs ilyen Play Mode menüpont és Boundary opció, mint az iAudioknál. A Music mezőben a Repeat és a Random gombok állíthatók OFF-ra, ezt megtettem, de sajnos ennek ellenére keveri a számokat. Este még a párom frissít egy firmware-t rajta, akkor is megnézem a dolgot, aztán jövök referálni. -
ponti_ak
addikt
Szia, grat a playerhez.
iAudio lejátszóknál a ''Play Mode'' menüpont alatt a ''Boundary'' opció ''F'' (mint folder)-re állítása a megoldás erre (ezután az AKTUÁLIS folderből kellene szednie a számokat), és ha jól tudom, a Meizu-naál is így kell.
A gond csak az, hogy (pl az én G3-masomon is) a korábbi firmware verziók esetében a lejátszó sajnos néha hajlamos volt figyelmen kívül hagyni a ''Boundary'' beállítás aktuális értékét, és mintha mi sem történt volna, eszegette tovább az összes könyvtárból a fileokat..
Szóval:
Próbáld meg átállítani az említett opciót, és nyugtázd egy OK-val (Play gomb, talán). Ha nem változik a helyzet, akkor A) Ki-be kapcs. B) A ''Shuffle'' és/vagy a ''Repeat'' opcoókat kapcsold ki, mert nekem volt, hogy ez segített.
...és remélem, hogy ezzel most én is...
Üdv: ponti_ak -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #994 üzenetére
ez az egész kifejtés tudománytalan, és logikátlan.
vannak jó meglátásaid, aztán azokból teljesen irreális következtetéseket vonsz le.
az elem tartósságát nem a súlya, hanem a kémiai összetétele határozza meg.
(nem a piaci pehelysúlyú szarokból kellene kiindulni, az teljesen más téma)
ha van is köztük ebből adódó súlykülönbség, az nem nagyságrendbeli.
a gyárak száma inkább a gazdasági helyzettől,
esetleg földrajzi adottságoktól függ, mintsem az ország méretétől.
[link]
Csak számold meg, hány magyar, és hány belga találat van. hello, Dolly...
de a lényeg nem ez, hanem hogy számodra elképzelhetetlen,
hogy egy adott gyárból lényegesen eltérő minőségű termékek kerüljenek ki...
pedig ahhoz nem kell külön gyártósor, hogy egy széria alkáli elembe
más összetevők kerüljenek.
aztán:
vedd sorra az elemek előállítási költségeit. Feltételezhető,
hogy legfelül a duracell és társai lesznek. namost a Tesconak mi haszna származik abból,
hogy a legdrágábból vásárol, és arra szitázza a saját lógóját, majd töredékáron értékesíti?
Ez kb olyan, mintha a Tesco tabis bor valójában Siklósi Chardonnay lenne,
és a sok hülye ember nem is tud róla, hogy 100 Ft-ért kaphat 2 litert műanyag palackban.
Ne bohóckodjunk már...
Fogd a két elemet, mérd le őket grammra pontosan,
mérd ki bennük a feszültséget, aztán kezdd el mindkettőt terhelni
ugyanolyan feltételek mellett. És ha az eredmények megegyeznek,
akkor meg lehet állapítani, hogy feltehetőleg egyeznek belül. -
Catrose
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem. A férjem a hétvégén meglepett egy Meizu M6 1 gigás MP3 lejátszóval. A hangzása szuper, a kaparós billentyűzetet is kezdem megszokni, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy tudja a kütyü azt kezelni, hogy egyszerre csak egy albumról játszon le számokat egymás után és nem random az összes albumból csemegézzen. Tud valaki valami jó ötletet?
Köszönöm a segítséget! -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #982 üzenetére
''Igazabol eloszor egy sony-t akartam venni''
Sony-ból hangfalat érdemes venni. (Persze, van sok jó terméke, de a konkurencia mellett nem állnak meg... újabb bizonyíték a márkahűzégre, hogy mégis veszik, minta a cukrot).
A Sony 2 ''hangfalat'' (talán most már hármat is akár) csinált eddig. A Pascal-t és az X-plode-ot. Mindekettő elég gagyin szól a konkurensekhez képest és ráadásul többszörösébe kerülnek.
Nem ezért érdemes tőlük hangfalat venni. Hanem épp mert az összes többi hangfalat másokkal gyártatják. Pl annak idején (mostanában már nem látom) voltak szép sárga membrános hanfalaik. Azokat pl B&W gyártotta (megrendelésre, és ugye nem akarta lejáratni magát, így jó minőségben), éshát nem hiszem, hogy aki már hallott B&W-t az leszólná a hangját (se tudna szebben szóló hangfalat mondani nála). Az én régi Sony hangfalamat valahol Németországban csinálták. Ebből viszont az látszik, hogy még a német precizitás és minőség sem elég erős ahhoz, hogy engem hosszú távon kibírjon.
Igaz, ott a másik német gyártó (Magnat), akinek a hangfala 3 év után kezdte beadni a kulcsot (csak nem fogadtam el tőle). Ennél még a Sony-m is tovább bírta. -
TalkCafe del Mar
tag
''Azt is kihagytad az okfejtésből, hogy pl a Varta is gyárt vagy 3 féle alkáli elemet,
a leggyengébbtől a leg''tartósabbig''.''
Teljesen hülye én sem vagyok ám, mégha annak is néztek. Egy elem ''tartósságát'' könnyedén meg lehet mondani a súlya alapján. Főleg, ha van mihez hasonlítani. Fogj meg egyszer egy alkáli elemet az egyik kezedbe és egy piaci akármilyent a másikba. Észre fogod venni, hogy az alkáli mintha sokszor nehezebb lenne. Namost, mikor a Tesco Gazdagságos elemmel az egyik kezemben, Duracellel a másikban nem éreztem számottevő különbséget, azt jelenti nekem, hogy eléggé egyforma teljesítményűek. És tényleg, használva sem mutatta meg, hogy nem Duracell lenne. Alkáli és alkáli között is ugyaníg megmutatkozik a teljesítmény-súly különbség.
Nem bocsátkozok mélyebb vegyi elemzésbe, nem értek hozzá, de amit a saját szememmel látok és a kezemmel érzek, azt nem fogod tudni megcáfolni nekem.
Tudtommal Belgium éppen kisebb mint Magyarország (persze, nem vagyok jó földrajzból). Vagyis, ha nekünk 1 gyárunk van, akkor nekik inákbb egy sem. Mégis van ott egy Duracell gyár, és vélhetőleg nincs is több. (Persze, ettől még lehet, csak olyan kevés helyen...)
Ha meg tényleg abban a gyárban gyártják, mint a Drucell-t, akkor egész biztos lehetsz benne, hogy nem fogják átállítani a gyártósort csak azért, mert most TG elemeket kell gyártaniuk. Ők megrendelésre dolgoznak. A megrendelő meg elvárja a minőséget, akármennyit is fizet érte. Nekik is könnyebb, nem kell folyton állítgatni a gépeket.
Ma már nem a minőség határozza meg, hogy mit vesznek az emberek. Már elhitték, hogy a Duracell jó minőségű, így a TG-vel szemben azt fogják venni, mert azt hiszik, amit te, hogy a TG sz*r. Még ha ugyanaz is gyártja, akiről tudják, hogy jó minőség.
Vagyis a Duracell-nek nem kell félnie, hogy a TG vagy más elhódítja a vevőit, mert a márkahűség határozza meg, hogy mit veszel és ezt tudják ők is. -
SzaZol
csendes tag
Voltam kirándulni a hétvégén, így kicsit lemaradtam a topicban, de pénteken írtam még az angol Meizu címre levelet a karakterkódolással kapcsolatban. Erre már kaptam is választ:
Dear Sir,
Thanks for your email and interest of our product - M6 Mini Player.
Reg. the problem, it shall caused by the language itself on the file, this
player currently install and support English language other than your local
language, and the file is unicode format.
We will release different languages supported firmware very soon, maybe by
next month. pls kindly take attention on our website: www.meizu.com for any
updates about it.
Thanks and Best regards,
Ella Wong
Nekem ez nem sokat mond, az jön le, hogy a probléma a unicode fájlom miatt van, miközben Ti épp ott tartotok, ha nem értem félre, hogy a unicode-ot fogadja el? Ígérnek új firmware-t köv hónapra, figyeljem a webet... Nem vagyok jó angolos, ha félreértem javítsatok.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
kétlem, hogy megbánnád. ha használnék ilyesmit,
én is ansmannt vennék. mondjuk nem az akku, hanem a töltő a sarkalatos kérdés.
abból is ansmannt néztem, hát mit jónak találtam, az nem olcsó.
szerencsére nálam már kikoptak a használatból a Ni-Mh akkuk,
szinte az összes általam használt eszköznek lithium akksija van -
Dualon
tag
Én ma vettem két AA-s, 2600 mAh-s Ansmann akkut. Remélem, a hirtelen felindulásból elkövetett tettet később sem fogom bűncselekménynek érezni...
Mindenesetre a kb. 800 forintos akkuktól a 4000 forintosig volt minden, én egy egészséges 1.200 körüli árat lőttem be. Ha párszor sikerül újratölteni, már nem jártam rosszul, egyetlen félelmem az, hogy a lejátszót ne bántsa az akku (amire nem adok túl nagy esélyt, de paranoia pwnz).
Szerk.: Jah, és az alján ott a HR.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #980 üzenetére
Azt is kihagytad az okfejtésből, hogy pl a Varta is gyárt vagy 3 féle alkáli elemet,
a leggyengébbtől a leg''tartósabbig''. Már csak ezért is kétlem, hogy a Duracell ugyanaz lenne, mint egy Tesco gazd. elem. Viszont az lehet, hogy utóbbi kb olyan,
vagy akár ugyanaz, mint a legegyszerűbb Varta (vagy akármi).
Másfelől tekintettel arra, hogy Magyarországon is van elem és akkumulátorgyár (Perion),
Belgiumban lehet akár több is. Vagy ha tényleg ugyanott készülnek, ahol a Duracell,
akkor sem ugyanaz kerül beléjük, erről meg vagyok győződve. -
atala
addikt
válasz
''Gondolom nem minden második faluban van elemgyár Belgiumban.. vagyis minden bizonnyal a Duracell gyártja, csak másik matrica kerül rá.''
Azért ez nem igazán így van. Akkugyártásról tudok véleményt mondani. Van pár üzem, akik akkukat gyártanak. A nagyobb cégek megpályáztatják ezeket a gyártókat, és a legjobb ajánlatot tevővel gyártattják le a akkukat, saját márkanevet rátetetve. Ezek a gyártók több cégnek is készítenek akkut. Ilyenkor nem fogják átállítani a gépeket, mindössze arról van szó, hogy hogy más-más cimke kerül rá.
Pl, ha megnézitek, minden Sanyo ceruza akku alján ott a ''HR'' beütés. Vettem Varta akkut, és annak is ott az alján a ''HR'' jelzés. -
drholmes
csendes tag
válasz
En is igy vagyok,de a spar termekkekkel.
Igazabol eloszor egy sony-t akartam venni, aztan elkezdtem korbenezi, hogy ezen az aron mit kinalnak meg, forumok, tesztek, s igy jutottam ide. Na majd, ha megveszem, szolok. -
TalkCafe del Mar
tag
De ha láttad a tesztemet, az unicode kódolás valóban minden karaktert 16bitesre alakított. És mivel ilyenkor nem kell azzal törödnie az olvasónak, hogy melyik karakter unicode (mind az), így már elég is a 16bit, mert ki is használhatja mind a 16-ot.
Hogy az UTF-8 az valami specializált izé azért, hogy kompatibilis maradjon az ACSII-vel, az egy dolog. Az unicode esetében nekem úgy tűnik, hogy igazam volt.
De inkább fejezzük be. Ne offoljuk szét a topicot. Azt mondom, amit már láttam, és sajna nincs időm elolvasni a teljes specifikációt minden apró idétlen implementálás megértése végett.
de ím: elnézést a figyelmetlenségért
Nem ezért írtam. Csak valóban nem fogtam hirtelen, hogy én értettem félre valamit, vagy te írtad el?Minthogy még ha tökéletes is vagyok
én is hibázok néha
És szerény is vagyok, meg szép fogaim is vannak
[Szerkesztve] -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #979 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy szutykot vegyél. Olyan márkákról van szó, amik évek óta a piacon vannak... és ha olyan ócska lenne, akkor senki sem venné meg, még ha olcsó sem.
És valljuk be, egy évvel ezelőtt még nem igazán volt ember, aki tudta, mi az a Meizu.
1 héttel ezelőttig én sem tudtam.
Akkor most a több éves múltú a gagyi, vagy az amit alig 1 éve ismernek (és alig néhány ember valójában)?
Amolyan költői kérdésnek...
Meg elég sokan meglepődnének, ha megtudnák, hogy mit hol gyártanak.
Pl ezért nem veszek Duracell elemeket (se más ilyesmit), mert pl a Tesco Gazdaságos ''sz*rokat'' negyed annyiért megkapom. És érdekes, ha megnézem a dobozkája hátulját... nicsak... azt is ugyanúgy Belgiumban gyártják. Gondolom nem minden második faluban van elemgyár Belgiumban.. vagyis minden bizonnyal a Duracell gyártja, csak másik matrica kerül rá.
Így van ez kb mindennel. Plazma TV-t is kismillióan ''gyártanak'', pedig magát a plazma megjelenítőt összesen 3 cég állít elő a világon, a többiek tőlük veszik és rakják rá a saját dobozukat.
De természetesen, ez nem jelenti azt, hogy rosszul választanál.Mondhatnám, hogy
egyél tehén sz*rt, százmilliárt légy nem tévedhet
Ha te rosszul döntesz a Meizu mellett, akkor mi is... az meg nem valószínű, hogy létezne ez a fórum, ha mindenkinek csalódás lett volna
Ha megvan a kütyü, számolj be a tapasztalataidról -
drholmes
csendes tag
válasz
TalkCafe del Mar #976 üzenetére
Koszonom. Az a baj, hogy nagyon nem bizok az Original NoName markakban, a Meizu-t sokan dicserik, tehat megbizhatonak tunik. Szoval inkabb kiadok 20-at egy megbizhato tobb evig hasznalhato kutyure, mint 10-et egy olyanra, ami barmikor meghallhat.
-
Dualon
tag
válasz
TalkCafe del Mar #977 üzenetére
Nem biteket akartál írni? Én azt hittem, hogy biteket írsz és nem byte-okat.
Értelemszerűen. Végig bitekről szólt a dolog, de ím: elnézést a figyelmetlenségért.
És épp az első 127 karakter az, amit bármilyen eszköz meg tud jeleníteni, az e fölöttiek már speciálisak, nemde?
Feltehetően kompatibilitási okok miatt, de nem vagyok charset-szaki.
Nem kétlem, hogy igazad van a mikéntben, de ez a mi szempontunkból teljesen jelentéktelen, mert mi sosem fogunk FFEDh kódú karaktereket olvasni az M6-on
1. De lehet (ahogy már írtam is), hogy az M6 azt keres minden hibás(nak vélt) karakter helyén.
2. Ha valamiről diskurálunk, jó, ha tisztázzuk az elméleti hátteret. (Lásd ''100%-ig.'' biztosság a #962-es hozzászólásodban. No offense!)
Egyébként nincs M6-om, rátok vár a probléma praktikus megoldása.
Szerk.: elgépelés...
[Szerkesztve] -
TalkCafe del Mar
tag
De ettől az M6 lelkéhez nem jutottunk közelebb, úgyhogy konstruktív megoldási javaslat
Dehogynem jutottunk közelebb
Megtudtuk, hogy a balga FW unicode-ban tárolt szöveget vár tőlünk. (Függetlenül attól, hogy van-e bevezető karakter a file eleljén, vagy sem... mindent unicode-ban értelmez. Már csak egy próba kell, hogy melyik unicode kódolást szereti a legjobban.)
10xxxxxx jellegű trail byte-ok
Nem biteket akartál írni? Én azt hittem, hogy biteket írsz és nem byte-okat.
Nem kötöszködésből, csak ez kicsit megkavaró lett
Egyébként, ahogy észrevettem (meg ahogy először gondoltam is) csak a 7. bit 1es értékét használja unicode karakter azonosítására. (És épp az első 127 karakter az, amit bármilyen eszköz meg tud jeleníteni, az e fölöttiek már speciálisak, nemde? Illetve vezérlő szerepe is csak az első 127 kódnak van, mármint ASCII-ben.)
Persze, érdekes tárolási mód amit leírtál, de mivel sajnos egyetlen kínai írásjelet sem ismerek, így nem tudom kipróbálni, hogy egy FFEDh esetén, hogy tárolja el (nem tudom, hogy írjam be ezt a karaktert). Nem kétlem, hogy igazad van a mikéntben, de ez a mi szempontunkból teljesen jelentéktelen, mert mi sosem fogunk FFEDh kódú karaktereket olvasni az M6-on
-
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #967 üzenetére
Ha csak radiozni, s zenet akarok hallgatni, van lenyeges kulonbseg az ME s az E5 kozott.
Ha csak erre kell, akkor vélhetőleg teljsen mind1, melyiket veszed. De akkor a helyedben még ennyit sem költenék rá, mert vannak fele ennyiért is lejátszók, amik annyit tudnak, ami neked kell.
A Meizu-t a többi gyártóval összemérve nekem az tűnt fel, hogy jobb áron, sokkal több szolgáltatást nyújtanak.
Ha nincs szükséged mindenféle csillivilli hanzgásmódosító (mert nem javító) funkcióra, sokcsatornás equalizer-re, hosszú lejátszási időre (E5 - 50óra, ME - 17óra) és számtalan kényelmi funkcióra (nagy kijelző, könnyű kezelés, vonalbement, időzíthető felvétel E5-nél) akkor teljesen felesleges még ennyit is ráköltened, és akkor számodra valóban nincs különbség az ME és E5 között.
Hangtechnikailag teljesen egyformának tűnik a kettő, de menj el, hallgasd meg és amelyik jobban tetszik, azt vedd meg.
Ha teheted, vigyél saját fülest, mert a gyáriak vélhetőleg nem egyformák a 2 típusnál, ami nagyban befolyásolja a hangjukat (vélehetőleg a drágább javára). -
TalkCafe del Mar
tag
Ha valaki olyan hülye, hogy miközben látja, hogy másol a gép, kihúzza, az meg is érdemli, hogy tönkre tegye a cuccát.
Amit én írtam: ha nem látod, hogy másol, akkor nem is másol és már nem is fog, mert nincs gyorsítótár. És ez egész biztos.
Amit te mondasz az XP-nél csak akkor áll fenn, mikor az explorer (vagy épp TC) húzza a kis csíkocskáját és látod, hogy másolja a file-okat. Ha ekkor kattintasz az eltávolításra, tényleg csak akkor írja ki, ha már befejezte a másolást, hogy kihúzhatod.
Minden más esetben az esetleges tökölésnek látszó idő valóban csak az, mert nincs gyorsítótár, aminek a tartalmát ki kéne írni. Inkább arról lehet szó, hogy az USB eszközt lekérdezni telik időbe, hogy mi a helyzet. Minthogy egyik process nem láthat bele a másikba, így nem tudja megmondani rögtön, hogy másolnak-e rá vagy sem. -
station
csendes tag
Sziasztok!
Van eladó M6-om, akit érdekel -> Bolhapiac -
bwoay
nagyúr
''Elmentem egy 1,5 hétre nyaralni, mire hazajöttem, le volt merülve az akku. Igaz, már előtte ment vagy 10-15 órát.''
Milyen akku volt ez? Mennyi idős?
Mert az rendben, hogy van önkisülése, de ennyi idő alatt korántsem lenne szabad lemerülnie.
Akkor sem, ha előtte már használatban volt. -
xdragon
tag
Sziasztok!
Mától én is csatlakoznék a klubhoz, mert vettem egy Meizu M6-t.
Akik hasonlót akarnak nyugodtan kérdezzenek. -
efi99
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #922 üzenetére
'''Ha csak kivan húzva az USB-ről a lejátszó, károsodhat valami benne? -
Windows XP és Win98 esetén semmi gond nem lehet belőle. XP-nél azért, mert rájöttek időközben, hogy a cserélhető eszközökre felesleges a gyorsítótár... ezért alapból ki van kapcsolva. Win98-nál meg nem is volt''
Hát szerintem meg le kell választani rendesen. Mert mi van akkor ha éppen ténylegesen olvas róla v. pláne ír? Nem ajánlatos akkor lehúzni. A leválasztáskor akkor írja ki, hogy leveheted, ha befejezte az írást. Persze az esetek 99%-ban éppen nem is akart kommunikálni, a maradék 1% is pár tized mp-ig tart, szóval legtöbbször észre sem venni semmit, ami azt a hamis illúziót kelti, hogy tök fölösleges az egész macera. -
kippkopp
csendes tag
válasz
drholmes #967 üzenetére
Figyelemre méltó különbség lehet:
Az ME AAA-s elemmel vagy akksival működik, ez rövidebb üzemidőt biztosít, mint az E5 AA-s ceruzája. Cserébe az egész lejátszó is kisebb.
Az E5-höz jár pici távirányító, amelyet eddig használhatónak ítélek (bár ez is megszokást igényel).
Az ME kis joystick-kal vezérelhető, az E5 tárcsával. Ahogy elnéztem erről is megoszlanak a vélemények, melyszerint:
- a tárcsát nehéz a nadrágod zsebében turkálva csavargatni;
- a joy letörhet (ilyennel se találkoztam még), vagy legalábbis kiáll, ami nyomja a seggedet, ha pl. farzsebben strapálva használod;
- a távirányító megoldás lehet.
Az ME-nek 4soros a kijelzője, a másiknak 6. Ez nem tudom érdekel-e valakit, ellenben az ME ''kikeverhető 1000 színű LCD világítás''-a biztos tetszik a csajoknak, vagy jobbhíján parasztvakításra alkalmas.
Döntsd el mi fontos -
screwdriver
tag
Gratula! 4Gigás
Hát gyárinál biztos létezik jobb csak kérdés, mennyi pénzt szán rá az ember.
Én mx400 sennheiserrel használom, a gyárit még nem néztem meg.
Kipróbáltam 2 db 45K-s (nem utcai) fülessel, már csak tesztelés miatt és elég jól szól azokkal is. Tehát szvsz érdemes lehet egy komolyabb darab beszerzése hozzá.
Van itt a ph-n ilyesmi topic, ott biztos ki lehet okosodni -
drholmes
csendes tag
Sziasztok
Ha csak radiozni, s zenet akarok hallgatni, van lenyeges kulonbseg az ME s az E5 kozott. Van az ME-nek valami hibaja? Mert vagy 15%-kal olcsobb.
Holmes -
YikeSS
tag
En is nem reg vettem egy 4GB-os M6-ot. Nem nagyon van osszehasonlitasi alapom, mert nem hasznaltam eddig mp3 lejatszokat, de eddig teccik naggyabol.
A kerdesem viszont az lenne, hogy ki milyen fulest hasznal hozza? Letezik a gyarinal lenyegesen jobb fules? Es ha igen, milyen/mennyiert/hol? Koszi. -
atala
addikt
válasz
GBallopp #949 üzenetére
Akkuval nem fog elmenni 50 órát, maximum akkor,ha egyhuzamba használod. Ugyanis az akkuknak van önkisülése, magától is lemerül.
Én, kb. napi 1-2 órát használom. Elmentem egy 1,5 hétre nyaralni, mire hazajöttem, le volt merülve az akku. Igaz, már előtte ment vagy 10-15 órát.
Szerintem a legnagyobb akut érdemes venni, persze ha van jó töltőd hozzá. Abból is a SANYO-t. De látogass el ide [link] itt nagyon értenek hozzá. Én ott kicsiati néven vagyok.
[Szerkesztve] -
Dualon
tag
válasz
TalkCafe del Mar #963 üzenetére
Ez a műfaj azért nem ennyire experimentális.
Sok esetre igaz, amiket írtál, de elég erősen általánosítottál.
Az UTF-8 1-4 byte-on tárol karaktert:
U+0000 - U+007F -> 0xxxxxxx
U+0080 - U+07FF -> 110xxxxx 10xxxxxx
U+0800 - U+FFFF -> 1110xxxx 10xxxxxx 10xxxxxx
U+10000 - U+10FFFF -> 11110xxx 10xxxxxx 10xxxxxx 10xxxxxx
Mint ebből tisztán látszik, a lead, valamint a 10xxxxxx jellegű trail byte-ok alapján könnyedén megtalálható, hol helyezkednek el a karakterhatárok.
A nyugat-európai nyelvek legtöbb karaktere ábrázolható 8 biten (ugyanezen okból kompatibilis az UTF-8 az ASCII kódtáblával), a magyar utf-8as tábla is tudomásom szerint 2-n. DE: egyenlőre fogalmunk nincs, az M6-ok nem épp kínai írásjeleket (U+10000 - U+10FFFF!) akarnak-e felfedezni mindenhol, így a firmware esetlegesen pontatlan része miatt 4 byte-on keresnek egy karaktert?
Nem utolsó sorban elgondolkodtató, hogy az állománynevekben megjelennek az ékezetes karakterek, de - apró, de annál fontosabb részlet - kalaposan. Jellegzetes ASCII ábrázolás.
A unicode file-ok elején szereplő karaktereket egyébként BOM-nak, Byte Order Marknak nevezik. Részletek: gugli.
Természetes, hogy Te az általad elvárt eredményeket kapod, hisz 1.) helyes értelmező mellett, 2.) legfeljebb 2 byte-on is ábrázolható karaktereket használtál.
(Plusz kiegészítés: Fix 16 byte-on a Unicode vált elérhetővé annak idején.)
De ettől az M6 lelkéhez nem jutottunk közelebb, úgyhogy konstruktív megoldási javaslat:
Nincs az M6-ban szöveges állomány létrehozására lehetőség? Pl. szöveges jegyzet, vagy hasonló funkció...
Egy ily módon létrehozott állomány szanaszét boncolásával valószínűleg közelebb jutnánk a hiba okához. -
TalkCafe del Mar
tag
Nade, végeztem egy tesztet.
Csináltam egy 10byte-os (karakteres) .txt file-t, 3 ékezetes karakterrel és elmentettem 4 formátumban.
ANSI - 10byte
Unicode - 22byte
Unicode big endian - 22byte
UTF-8 - 16byte
Ez nekem eléggé úgy tűnik, hogy mégiscsak 16biten ábrázolja az unicode karaktereket.
Command Promtban kiíratva a file-okat (minthogy grafikus felületen nem látszik különbség) azt látni, hogy
- az Unicode az szépen, egészségesen megjelenik
- az Unicode big edian-ban látszik, hogy minden karaktert 2byte-on ábrázol, mivel mindegyik után egy üres karakter íródik ki
- az UTF-8 esetében csak az ékezetes karaktereket tárolja 16biten, így azok helyén 2-2karakter jelenik meg.
A két 22byte-os file esetében a file elejére kerül 2 karakter, ami gondolom jelzi a kódolást, aztán minden karakter a 2 byte-on kerül tárolásra (2+2x10byte).
Az UTF-8 esetében a 3 ékezetes karakter tárolódik csak 16biten, így az 6byte + a másik 7 ''sima'' karakter az összesen 13byte csupán. Itt a formátumot 3 karakter jelzi, szintén a file elején. Ez így már 16byte.
Az óperenciás rendszer Windows Vista Ultimate Beta 2, de legutóbb XP alatt is ugyanígy viselkedett az unicode nekem.
Valójában nem igazán foglalkoztatnak a papíros szabványok. Ez a megvalósítás. Mint programozó és üzemeltető én ezt látom, ezért mondtam, hogy 16bites, mert megvalósítva így van.
Bocsi a csúnya OFF-ért.
[Szerkesztve] -
Dualon
tag
válasz
GBallopp #949 üzenetére
Tényleg nagyon változó, nehéz megmondani. Általában 30-40 óra között, saját hangszínbeállítással, elég sok buzerálással, de gyors (5s) háttérvilágítás-lekapcsolással.
Akkukban nem vagyok otthon, de azt hallottam egy szakitól, hogy alapvetően kétféle akku van: az egyik hosszabban ad le kisebb teljesítményt, a másik rövidebben nagyobbat.
Úgy emlékszem (meg úgy tűnik logikusnak), hogy az előbbi való MP3 lejátszóba, de általában a jobb akkuk oldalán feltüntetik apró kis piktogramokként (pici fényképezőgép, pici discman, ilyenek), hogy mihez való.
Emellett arra érdemes figyelni, hogy ha van már töltőd, tanácsos legalább márkában passzoló elemet venni.
Amúgy mellényúlni elég nehéz, ezek az akkuk már majdnem mindenhez, majdnem mindenhogyan jók. -
Dualon
tag
válasz
TalkCafe del Mar #956 üzenetére
''Amiről köztüdott, hogy 16bites a tárolása. (ASCII = 8bit)''
Ebben biztos vagy?[link]
-
bebar
aktív tag
Viszont a 7-essel kocka
-
TalkCafe del Mar
tag
Eszembe jutott valami.
Az lehet a gond, hogy az ékezetes karaktereket unicode-ként akarja kezelni a kütyü.
Amiről köztüdott, hogy 16bites a tárolása. (ASCII = 8bit)
És ha megnézel egy unicode kódtáblát, akkor annak legnagyobb része üres négyzetekkel van kitöltve (későbbi felhasználásra gondolom, mint az IP címek).
Vagyis, veszi a lejátszó a karaktereket... ékezeteshez ér, akkor ''hopp, ez unicode'', és veszi a következő karaktert is, összerakja őket és 16biten értelmezné, ha tudná, de vagy nem tudja, vagy sikerül neki, de az a kód amit összerakott épp egy ''négyzet''-re mutat a kódtáblában.
Így megjelenik a négyzet és az ékezetes karakter utáni betű eltűnik, mivel azt már felhasználta a négyzethez (ezek a négyzetek sok energiát igényelhetnek).
És mivel azt gondolja, hogy unicode az ékezetes betű, olvasná a következőt (mert hát össze tartoznak), de ha az utolsó az ékezetes (mint megannyi magyar szónál), akkor nem tud mit kezdeni vele, mert unicode, de nincs meg a második fel a kódnak. Így inkább azt mondja, hogy itt valami hiba lehet és üzenetek helyett megjeleníti a filenevet. (Aholis a kiterjesztés egész biztos .mp3 vagyis az utolsó karakter nem ékezetes)
Nem mintha ezzel előrébb lennénk, mert ettől még ugyanúgy csinálja -
SzaZol
csendes tag
válasz
TalkCafe del Mar #954 üzenetére
Én voltam a Kornerban és az MP3Centerben is. Teljesen korrektek, odaadták a kezembe, amit kértem, próbálgattam elég sokáig. Az eladó el is ment, elintézett 3-4 másik vevőt és én még mindig tesztelhettem. Ezekkel az üzeletekkel meg vagyok elégedve teljes mértékben.
A probléma ott volt, hogy a gyári beépített demo számok nyilván angol címmel rendelkeztek így az ékezetes probléma nem jelentkezett.
Fájlnévbe írva a áéíóöőúüű betűket, kicsi és nagy is, helyesen megjelenik a Browser funkcióban. (még csak nem is kalapos ő és ű betűkkel, hanem szép magyar ékezetekkel) A txt fájl belsejében vagy ID3 tagben ugyenezek már hibásak, magukkal rántják a következő karaktert és négyzetként jelennek meg.
[Szerkesztve] -
TalkCafe del Mar
tag
Majd értesíts a teszteredményről, engem is érdekelne.
Nem mintha nem hinnék nekik, de talán megtudunk valamit belőle, hogy nektek miért nem mutat ilyesmit.
Bár, azt nagyon furcsálom, hogy a file neveknél megjeleníti az ékezetet a többi helyen meg nem. Ez megintcsak a betűtípusos gondra vezet nekem, mert gondolom nem ugyanolyan betűvel ír a menüben, mint a többi helyen.
Ha benézek jövő héten, én is mindenképp ki akarom próbálni, zsákbamacskát nem veszünk
ED-ben volt ilyen esetem. Mondom, kipróbálnám a fényképezőt, mert rosszat nem óhajtok elvinni. Nem hagyták, mondván, hogy ha kibontják, akkor már nem tudják eladni.
De ha rossz, akkor amúgy sem tudod eladni, ha meg jó, akkor elviszem.
Szegényeknek nem terjedt addig az értelmi színvonaluk, hogy felfogják ezt az apróságot.
Most is eképp fogok tenni, csak ha nem próbálhatom ki, akkor megyek rögtön máshova... csak van valaki ebben a városban, aki el akar adni egy M6-ost -
SzaZol
csendes tag
válasz
TalkCafe del Mar #952 üzenetére
Hm.... Érdekes. Akkor lehet ha Pesten járok a hét végén, akkor beugrok hozzájuk, hogy mutassák már meg nekem is.
Nekem semmilyen ékezetet nem jelenít meg a Dalcímek, ilyesmi között.
Ellenben van Browser funkció, ami a mappákat, fájlokat listázza ki. Ott az ékezetes állománynevek rendesen megjelnnek. Nem próbáltam az ő, ű betűket, de abban a funkcióban nem találtam ilyen hibákat. A hibás megjelenés a txt fájlok megjelenítésénél és a száminformációk (ID3) kiírásoknál van. -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
Andras6800 #950 üzenetére
Azért írtam a változásokat, mert ha elolvasod, akkor előtte SzaZol kérte. Neki is M6-ja van, és úgy látszik, ő nem olvassa
Lehet, hogy nektek nem nagy dolog, hogy nincsenek ékezetek, de nekem igen.
Nem egy ócska kínai múanyag sz*rt akarok venni, hanem egy minőségi (még ha kínai is) médialejátszót. Nem ugyanaz. Ékezetek talán a betűlevesben nem számítanak, nekem eléggé igen.
Ennyi pénzért elvárható... szerintem.
Csak azt nem értem, hogy akkor a tesztekben miért magasztalják, hogy milyennagyonjól megjeleníti az ékezetes betűket is?
Bár... aki még nem látott ékezetes betűt, annak biztos nagyon szép az üres négyzet is
De ha a magyar ékezetekkel így boldogul, akkor mit csinál a kínai írásjelekkel? Nekik az összes írásjelük helyén négyzet van? Érdekes lehet olvasni úgy
---------
Most kaptam választ MP3Centeresektől. Kipróbálták, nekik az őŐűŰ betűket kalaposan jeleníti meg az M6, a többivel semmi gondjuk nem volt.
Még nem tudom, milyen FW verzióval próbálták... de majd idővel... hátha pont a frissítés okozza (bár, kétlem), hogy nem jelenik meg nektek.
Nem lehet az M6-on témákat (theme) váltani? Lehet, hogy egyes ilyen sémákhoz nincs meg az ékezetes betűkészlet? (Csak ötlet... ha minden jól meg, jövő héten veszek M6-ot, így még sokmindent nem tudok róla)
[Szerkesztve] -
SzaZol
csendes tag
válasz
Andras6800 #950 üzenetére
Nekem sincs semmi más problémám a készülékkel, nagyon meg vagyok elégedve vele, de azért persze jó lenne ékezetes karaktereket látni és nem üres négyzeteket helyettük. Ráadásul ahol ékezetes karakter van, ott azadott karakter és az azt követő is eltűnik és egy db négyzet jelenik meg. Azaz pl ha ''hős'' a szó akkor csak egy ''h'' és a négyzet jelenik meg.
Ezzel kapcsolatban előjön még egy probléma. Ha a szó végén áll ékezetes betű, akkor ugyebár nincs következő karakter és így az egész címet nem tudja értelmezni és csak fájlnevet ír ki az ID3 tagek helyett, mintha nem is lennének.
Más: Valaki frissített már 1.007-re? Nektek is eltűnt a Current Playlist funkció? Eltűnt az albumokon való klikkelés esetén az a kis almenü, helyette rögtön megnyitja az albumot? -
Andras6800
senior tag
válasz
TalkCafe del Mar #948 üzenetére
Nekem nem jeleníti meg az ékezetes(magyar) betűket! Én is meglepődtem rajta, de nem zavaró! Ez az egyetlen olyan dolog, ami eddig negatívumként hatott rám az M6-al kapcsolatban!
Az FW változásokat miért idtad ide? Akinek ilyen van, úgy is megnézi, elolvassa! SZVSZ -
GBallopp
csendes tag
E5-ösök, nektek mennyi ideig megy a lejátszó 1 elemmel? Tudom ez sok mindentől függ, milyen elem/akku van benne, mennyit használod, mennyit nyomkodod... de úgy általában! A leírás 50 óra, persze egyhuzamban és gondolom alacsony kontraszttal és effektek nélkül..
Én most tervezem, hogy veszek akkut. Milyet ajánlotok?
-
TalkCafe del Mar
tag
Ezek a változtatások, amiket az 1.007-es FW-ben csináltak:
1.Resolve the problem that the left and the right track change with each other
2.Resolve the bug that parts of picture decoding have problems
3.Modify the bug that the srs sound effect lapse after quick speed and skip backward
4.Modify the problem that parts of songs broadcast crash
5.Increased the function to shut down when timing
6.Increased the indicate menu,contain: the back light timing,the back light brightness, background diaphaneity, font color and recover to the default background
7.The sound effect menu added the volume limit
8.The video added broadcast recently, most record with 3 conservancy
9.The video added the high-bass setting
10.The video added broadcast continuously setting
11.The picture added the function revolve automatically
12.Added the function delete the document
13.Added the function music breaks point to recover :
14.Under Menu/ e-book can play/pause
15.Improve playlist function,supports M3U format playlist
16. Add to the adjust function of the touch key , prevent from when the touch key disorderly can't be operated: if the touch key was disorderly, under music mode, long press ''enter'' will enter the adjust interface, then press ''play'' to adjust
Azt mondjátok, hogy az M6 nem jeleníti meg a magyar ékezetes betűket?
Furcsálnám, mert minden teszten kiemelték, hogy hibátlanul kezeli azokat.
Persze, nektek van M6, nem nekem.
[Szerkesztve] -
SzaZol
csendes tag
válasz
Zolko001 #945 üzenetére
Sőt ne csak a txt-ben, hanem az ID3 tagekben is! Az ott szereplő ékezeteket hogyan tudom megjeleníteni? Most ha lejátszom a zenét, akkor az ékezetes karakterek helyett egy üres négyzet jelenik meg.
Amúgy mi újítás van a T 1.007 04 firmware-ben a 1.006-hoz képest?
[Szerkesztve] -
Zolko001
tag
Hogyan lehet azt elérni hogy a txt-kben felismerje a magyar ékezetes betűket??
ötlet?
köszi
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #943 üzenetére
én úgy vélem, hogy ha a pixelszám megmaradt volna nagyjából az FZ20 szintjén,
akkor a képminőségen is sokat tudtak volna javítani,
bár a végeredmény kétségkívül egy (illetve két) kevésbé eladható,
ellenben jobb gép lett volna. Akinek valóban 8 meg 10 MP-es felbontásra van szüksége,
az feltehetően nem is ilyen bridge gépet használ
resume szerintem minden Meizu lejátszón van,
csupán arra hallottam panaszokat (korábbi típusoknál, pl E5),
hogy ha kizárólag egy folder lejátszása van beállítva,
akkor azt ki- bekapcsolás után elfelejti, és bár onnan folytatja, ahol korábban abbahagyta,
de innentől kezdve már sorban lejátssza az összes könyvtárat. -
TalkCafe del Mar
tag
OFF TOPIC On
A Nikon szerintem még mindig a régi, jólbevált, szutyok csatlakozót használja, ami az égvilágon semmivel sem kompatibilis saját magán kívül.
Ha egy új családnál váltott a Pana, akkor talán meg az volt az ok, hogy azokat elkülönítse a többitől. FZ20 - 30 és most az 50 (majdan) elég sikeresnek bizonyul... jól sikerült az elkülönítés
OFF TOPIC Off
Ha már itt vagyok, kérdeznék is az M6 tulajdonosoktól
Ha minden jól megy, hamarasan én is birtokolni fogok egy ilyet, de most felmerült bennem egy kérdés a Cowon iAudio 6 leírását olvasgatva.
Az M6 képes pontosan ott folytatni a zenét, ahol abbahagyta kikapcsoláskor?
Értem ezt arra, hogy visszaugrik oda bekapcsoláskor, ahol járt vagy kezdi mindig az adott számot az elejéről? (Esetleg még csak ilyesmi sincs, hanem minden alkalommal ki kell választani amit játszani akarok.)
Köszi!
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #940 üzenetére
thx!
közben megtaláltam azt a HSZ-t, ami nálam a keveredést okozta:
[link]
az a fura, hogy ME is volt már a kezemben, és nagyon úgy emlékszem,
hogy azon is a szokásos csatlakozó volt, semmi extra. -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #939 üzenetére
tudom, hogy érthető volt. csupán azért fogalmaztam át, hogy egyértelmű legyen azoknak is,
akik rendelkeznek X6-tal, ellenben fogalmuk sincs arról,
milyen csati van az M6-on vagy az E5-ön.
más: a Panasonic is ugyanazt a csatlakozót használta sokáig,
amit az Olympus vagy a Canon. Később viszont áttértek egy kisebb típusra.
Nekem ez azért is fura, mert pont a szinte DSLR méretű FZ20-asnál láttam ezt először,
azon pedig aztán tényleg van hely bőven, fogalmam sincs, mi indokolta a váltást.
Aztán ott van még a Nikon, korábban ők is másféle csatit használtak, nem tudom, azóta változtattak-e. A MobiBlu régebbi mp3 lejátszóin sem ez a legelterjedtebb csatlakozó volt,
de ha jól látam, a jelenlegi DAH-1900-ason sem az van. -
TalkCafe del Mar
tag
A gyártók általában akkor szoktak csatlakozót váltani, ha technikailag más megoldás tehető bele az új eszközbe. Pl fényképezőknél a méret lehet ilyen indok.
Pl az Olympus meg a Canon világ életében ugyanazt a szabványos portot használja (ami egyébként ezeken az MP3 lejátszókon is van). Mert egyik sem gyárt apró játékokat, hanem fényképezőket csinálnak inkább. Azokban meg van hely.
Egyébként, elsőre is érthető volt a kérdésed -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #936 üzenetére
jogos, de valaki korábban említette az E5 előnyei között,
hogy annak ''szabványos'' USB csatija van, emiatt bizonytalanodtam el!
Azért írtam az E5-öt, mert ahhoz már volt szerencsém élőben,
és láttam, hogy a legelterjedtebb csatlakozó van rajta.
Az M6-on levő csatlakozó meg jól látható a fotók zömén,
az ugyanez a típus [link].
de kérdem inkább így:
ugyanolyan a csati az X6-on, mint ami az M6 belinkelt képén látható?
Különben több szabványos létezik, fényképezőgépeknél jól megfigyelhető,
és volt már rá példa, hogy a gyártó egyik évben még az egyik típust használta,
aztán váltott egy másikra (Panasonic). -
TalkCafe del Mar
tag
Köszi az infókat
A régi szép idők... már nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen poharazgatós estém
bwoay:
Szerintem mindegyiken ugyanolyan van. Mivel szabványos miniUSB port van rajta, abból meg nincs túl sok. (Bár, mintha csak ez az egy lenne a szabvány, a többi speciális, de még nem találtam teljesen tiszta információkat erről.)
Vélhetőleg kevés embernek van egyszerre E5-öse és X6-osa is -
bwoay
nagyúr
X6 tulajokat kérdezném, hogy milyen az USB csatlakozó a lejátszón?
A ''szokásos'', pl ami az E5-ön vagy az M6-on is van, vagy másik fajta?
thx -
Dualon
tag
válasz
TalkCafe del Mar #933 üzenetére
Épp szombaton röhögtem magam könnyesre, ugyanis egy némileg poharazgatós este során a lezáratlan Meizu E5-ösöm elkezdte venni az eseményeket.
A zsebemben volt, hangosan szólt a zene, és bár zajos, de tisztán érthető felvételt készített (azt hiszem, a zaj a hangos zene mellett igencsak érthető). Három és fél órán át ment, default beállítások mellett, és egy 97 megás állományba tömörítette az aznap este eseményeit. Még én is tudtam meg belőle újat.
A felvétel érzékenységét és minőségét lehet állítani több fokozatban, és nálam egy félig használt, réztalpú nyuszielemből annyit evett csak meg, hogy még hallgattam a lejátszót kb. 5 órát, és simán van benne kraft még ennyire.
A ''laborkörülmények'' közt végzett próbálgatásaim során teljesen tiszta, jól érthető felvételek készültek. Szerintem elég erős ebben (is) az E5, de mi tagadás, ilyen téren csak egy másik lejátszóval van összehasonlítási alapom. -
TalkCafe del Mar
tag
Lenne nekem is egy E5-ös kérdésem.
Egyik kollégám akar ilyet venni, de neki a hangfelvételi képesség is fontos lenne.
Milyen tapasztalatotok van erről? Mennyire érzékeny a mikrofon? Mennyire zabálja az elemet? (Mennyit bír egy elemmel?)
Köszi a segítséget! -
kippkopp
csendes tag
Szevasztok!
Ma beszereztem egy E5-t. Alapesetben nem írnék pár órányi kipróbálás után, de most megteszem. Vétel előtt ugyanis végignéztem a fórumot, tehát köszönet mindenkinek aki leírta a tapasztalatait, mert választáskor hasznosnak bizonyultak.
Tapasztalat egyelőre nincsen sok. Az előző lejátszómat jó éve elhagytam (MSI MegaStick), úgy voltam vele hogy elvagyok nélküle, de ugye a szükség nagy úr, úgyhogy rászántam magam (nomeg a pénzt).
Keresgéléskor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy olyan kütyü kéne, amelyet madzag meg egyéb kis biszbaszok nélkül lehessen PC-be dugni. Aztán hamar észrevettem, hogy azok az idők elmúltak, úgy látszik a felhasználók a minél kisebb méretet preferálják a praktikummal szemben (persze vannak még ilyen játékosok, de többnyire a fröccsöntött kategóriákban).
A többi szempontnak megfelel, vagyis cerkaakkuval üzemel, nem túl csicsás, de valahogy masszívnak tűnik, remélem nem lesz gond a minőségével és bírja majd a (többnyire intenzív) strapát.
MP3Centerben vettem, egyszer már jártam náluk kb. egy éve, akkor eldöntöttem, hogy ha legközelebb ilyesmit veszek, és nem túl drágák, akkor legközelebb is oda megyek. Bementem, és 10 perc múlva elégedetten távozhattam is. Ahogy elnézem, a mai árak szerint ED-nál spórolhattam volna kb 300 forintot, de ennyit megér nekem a tisztességes vásárlás utáni támogatás. Ja, és volt a csomagban kis tok is.
A lejátszó tetszik, most kiderül hogy megérte-e a pénzét.
szasztok! -
Andras6800
senior tag
Na, én is M6 tulaj lettem
Első benyomás: kurvakó!Második: még annál is jobb!
A frimwaret már frissítettem! -
csabesz89
tag
A háttérvilágítás miylen színű az E5-nél, lehet váltani...?
ja meg nem tudja vki hol lehet hozzá tokot venni?
Köfi!
Csabi -
Zolko001
tag
már megvettem tőle
de az is lehet hogy van neki még
eddig jól szerepel a ''csodagyerek''
Üdv.: Zoli -
TalkCafe del Mar
tag
''Ha csak kivan húzva az USB-ről a lejátszó, károsodhat valami benne?''
Windows XP és Win98 esetén semmi gond nem lehet belőle. XP-nél azért, mert rájöttek időközben, hogy a cserélhető eszközökre felesleges a gyorsítótár... ezért alapból ki van kapcsolva. Win98-nál meg nem is volt
Win2000 esetén viszont feltétlen használd a ''szabályos'' eltávolítást, mert ott van gyorsítótár és nem biztos, hogy üres. (Sőt, biztos, hogy nem)
NT és 95 meg nem is kezeli az USB-t, ott nincs ilyen gond
''WinAmp playlistet hogy kell létrehozni, és azt bemásolni?''
WinAmp megnyit.
Playlist összeállít.
A Playlist ablak jobb alsó sarkában a ''List Opts''-ra kattint.
Aztán a ''Save List''-re.
Megadod, hova akarod menteni és milyen néven.
ENTER.
Bemásolni gondolom úgy, ahogy az MP3-akat is teszed. Vélhetőleg egy Playlists nevű könyvtárba
(A .m3u szerkesztése mindenképp szükséges, mivel abban nem relatív elérési útvonalak szerepelnek, így a lejátszód minden alkalommal a c:\zene könyvtárban keresi majd a file-okat... és nem találja.)
[Szerkesztve] -
screwdriver
tag
válasz
Andras6800 #918 üzenetére
Nekem is ilyen (is) van.
Védőfólia van rajta gyárilag karc ellen.
Akksi kapacitás még vizsgálat alatt....
A vezérlése zsebben nem egy álom...értem itt azt hogy ha nem veszd elő nehéz navigálni vele a touch pad miatt. A joystick egyéb lehet ilyen szempontból jobb... -
Bibby
addikt
válasz
Andras6800 #918 üzenetére
Olvastad már a tesztet?
[link] -
Andras6800
senior tag
Köszi szépen! A háttérvilágítás alatt azt értem, hogy használat közben világít a kijelző, így éjszaka is látom az infókat! (mobilteló kijelző)
mennyire sérülékeny maga a lejátszó? Karcolás a kijelzőn, burkolaton? Nyilván nem fogom dobálni, de ha leejteném, jól bírja az ütést? A kijelző mennyire érzékeny a nyomásra?
Az aksi mennyit bít folyamatos zenelájátszás melett?
[Szerkesztve] -
Shalala
senior tag
válasz
Andras6800 #916 üzenetére
Ocsemnek ilyet vettem 2gb-os meretben es csak jokat tudok rola mondani. Hattervilagitast nemtudom hogy erted, de termeszetesen vilagit, mint altalaban az osszes szines lejatszo.
A kijelzoje gyonyoruszep kepet ad. -
Andras6800
senior tag
Sziasztok! Lenne egy nagy kérdésem! Most készülök venni MP3 lejáttszót, és ezt néztem ki:[link]
Nagyon tetszik a cucc, és jók róla a vélemények, csak azt nem említi senki, hogy van-e rajta háttérvilágítás!Az adatoknál azt írják, hogy nincs, de ezt az adatott több terméküknél is elírták! Valaki légyszi segítsen!
-
csabesz89
tag
Hi everybody!
10. én fogom megrenelni ezt a gyönyörűséget, hú de várom már....(e5)[Akkor jön a fizu
]
Na és az lenne a kérdésem h az edigitalba se adnak hozzá tokot, mert ott azt írják h adnak, de arra sokat nem lehet adni..., v esetleg vmi hely ahol adnak, mer azér nekm nem áratana hozzá, ja meg vki írta h vett 1500ér, megkérdezhetem hol?!
Csabi
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #904 üzenetére
akkor végképp nem értem,
hogyan szedtem le a minap a legratyibb (512-es) ADSL nettel kb 1 perc alatt... -
Dualon
tag
Rádugott lejátszó mellett:
1. Kábelre rálép
2. Másik lábbal kitámaszt
3. Két kézzel lejátszót erősen megragad
4. Belefeszülve dugót és aljzatot szétránt
,)
Feltételezem, az oprendszer Windows XP, a lejátszó Meizu: bátran húzd le, nem lesz semmi gond.
Nálam Win és Linux alatt egyaránt nyugodtan leráncigálható, nem lesz semmi baj. -
Dualon
tag
válasz
TalkCafe del Mar #907 üzenetére
A flame az angol szó eredeti jelentéséből származik, fórumon szított viszályt jelent.
Nem egyenlő a vitával, helyette inkább (általában!):
- provokatív
- kifejezetten viszályszító jellegű
- jobbára erős érzelmi töltetű
- meglehetősen pejoratív, negatív felhangú
A fentiek nem írják le pontosan, és nem is kell szerepelnie minden jellemzőnek, hogy flame-ről beszéljünk, de közelítő képet talán kapsz ebből is.
Magyar kifejezések közül talán az anyázás áll hozzá a legközelebb, amennyiben fórumos anyázásról van szó. -
bebar
aktív tag
1/2 OFF:
Ha csak kivan húzva az USB-ről a lejátszó, károsodhat valami benne?
Mert normálisan a Hardver Biztonságos Eltávolítása-ra kell katt. -
Dualon
tag
Kíváncsivá tettetek a Meizuk USB sebességével kapcsolatban, úgyhogy tettem egy próbát.
Op.rendszer: Ubuntu 6.06 Dapper Drake
Lejátszó: Meizu E5 1GB
$ sudo hdparm -t /dev/sdb1
/dev/sdb1:
Timing buffered disk reads: 18 MB in 3.21 seconds = 5.60 MB/sec
$ sudo hdparm -t /dev/sdb1
/dev/sdb1:
Timing buffered disk reads: 36 MB in 3.22 seconds = 11.19 MB/sec
Öt teszt alapján az átlagosan kijött értéket tüntettem fel.
Érdekes megfigyelni, hogy nagyobb adatmennyiségek esetén kiugróan megváltozik az átviteli sebesség (18 MB-on és 36 MB-on is átlagosan 3,2 sec!). Ha valaki tudja, miért van, legyen szíves írja meg.
Szubjektív, de érdekes adalék, hogy érzésre Ubuntu alatt kb. kétszer gyorsabb az írás és olvasás is, mint Win XP SP2 alatt. A mountolás szintén, Ubuntu alatt gyakorlatilag azonnal megjelenik a tartalom, Win alatt várnom kellett 5-10 másodpercet. (Ezúton kérnék meg mindenkit, hogy flame-hajlamait másfelé irányítsa, a fentieket tényleg érdekességként írtam.) -
TalkCafe del Mar
tag
Nekem 100/10Mbit-es kapcsolatom van (nem le/fel, hanem belföld/külföld) és lassan 1 napja jön a firmware. Valami nagyon lassúak a szervereik. (Valamin meg kell spórolni, hogy ilyen árakon tudjanak előállítani bármit is
)
Néha persze meggyorsul (érthetetlen okból), valszeg olyankor jön le valami a többi időben csak imitálja, hogy tölt
[Szerkesztve] -
GBallopp
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Renault, Dacia topik
- Milyen videókártyát?
- Robogó, kismotor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- PlayStation 5
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest