Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
verser233
senior tag
Igen, igazad van, de tudod képzeld el hogy oda megyek és tuti nem fog ilyeneket produkálni, párszor megnyomogatja látja hogy nincs semmi és közli hogy ez jó és visszaadja. Ha egy kis szerencsém van akkor neki is ezt produkálja de erre pici az esély most itt nyomogatom már 15 perce és jó. Aztán meg egyszercsak működés közben a legváratlanabb pillanatban összeesik miközben a zene tovább megy. Ugye te sem gondolod hogy csak az én kedvemért ott majd nyomogatja nekem órák hosszat?
Persze igazad van, és el is viszem, csak attól félek, hogy feleslegesen....
-
verser233
senior tag
-
verser233
senior tag
Most meg már megint jó
-
verser233
senior tag
Komolyan mondom nem hiszem el!
Visszaszívok mindent .Rátöltöttem zenét a lejátszóra. Bekapcs, zenehallgatás és közben állítgattam az EQ-t, lemegy 1-2 szám rendesen. Egyszer csak megint ránézek a kijelzőre és látom hogy már megint össze van esve
. Kikapcsolom, bekapcs. Felül összevisszaság, középen meizu scanning disk felirat nem tűnik el, közben meg megy a zene
le tudom stoppolni szüneteltetni, következőre ugrani csak épp a kijelző képe nem változik
Hát most mit csináljak ? Nincs egy órája hogy feltelepítettem újra firmware-t rá
és fogadom, ha beviszem szervízbe ott meg jó lesz...tudjátok mint mikor az ember fogorvoshoz megy
-
verser233
senior tag
Sziasztok!
Végre sikeült megoldani a problémát! Még a délután folyamán beszéltem az Infopatika szervizével, elmondtam mi a gond és készségesen segítettek, elmondta amit itt előttem már valaki említett(csak én most kerültem netközelbe szóval nem tudtam előbb elolvasni), hogy a honlapjukon a letöltés alatt van egy leírás, az alapján csináltam meg és most tökéletesen működik, tényleg nagyon örülök, már kezdtem azt hinni hogy nagyon beválasztottam
Csak tudnám mi okozta a hibát, mert az nagyon király lesz ha a nyaralásom alatt fog újra előjönni és nem leszek gépközelben, hogy megjavítsam
mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítségét!! -
kapanyanyi
tag
válasz
verser233 #589 üzenetére
Elnézve a hibajelenségeket szerintem nagy valószínűséggel a firmware-t kellene frissíteni (vagy újra telepíteni). Azt pedig valószínűleg recovery módban kell csinálni akárcsak az iAudio-nál. Talán a leírásban találsz róla infót, vagy nézz körül az Infopatika oldalán ott általában leírják a frissítés menetét, hátha van valami.
-
verser233
senior tag
Szia!
Köszönöm a gyors válaszadást!
Figyi, leformattálni nem tudomElmondom mi történik:
1. Meizu rádugva az usb kábelre.
2 Meizu kiírja hogy usb connected, és a pc-n is megjelenik a zöld nyíl lent a tálcán
3. Sajátgép ---> H meghajtóként megjelenik
4. jobb egérgomb a H: meghajtón ---> és csak a homokóra forog forog nem jön ki a szokásos táblázat a formázás opcióval
5. meg duplán rákattintok a H: meghajtóra, akkor meg : ''Helyezzen be lemezt a következő meghajtóba H: ''
Egyébként maga az ötlet jó volt...
Na most ezek után értelemszerűen firmware-t sem tudok rátenni. Vagy tévedek?
Igen tudom, hogy nagyon népszerű kis ketyere, tulképp nekem is nagyon tetszik a kazdettől fogva de ez a néhai kikapcsolás csak úgy magamtól szitu ez nem jött be de ezzel még megbékéltem volna, hát most meg ez............... de amúgy hangzásilag tényleg sirály ketyere, végülis akkor is boldog lennék ha rögötn cserélnék nekem másikra, csak ne kelljen otthagyni javíttatni
Van még valami ötlet esetleg? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok..... -
Taknyos
csendes tag
Vettem a lányomnak szülinapjára 1 E5 lejátszót.
Nagyon tetszik neki (nekem is) viszont van 1 kis gond, mégpedig, hogy az időt hiába állítjuk be kikapcsolás után kb 10 perc múlva elfelejti azt!
Mit rontunk el? Mi lehet a baj??
Ma felhívtam a szervízt, ahol nagyon segítőkészek voltak.
Azt mondták, hogy találkoztak már ezzel a jelenséggel (óra megállás) a lejátszóban lévő aksi valószínüleg hibás, vigyem be a jővőhéten és cserélik!
Megkérdeztem milyen aksi ez, válasz a lejátszóban lévő aksi alatt valamilyen kondenzátort vagy kisülő izét kell érteni.( nem igazán értettem)
Végülis úgy néz ki a lejátszó hibás.
Csere! -
Dualon
tag
válasz
verser233 #586 üzenetére
Szia! Szerintem elszigetelt jelenségről van szó, én a helyedben villámgyorsan leformattálnám az egészet, ha úgy sem jó, akkor firmware-t újra rátolnám, és ha úgy sem, csak akkor mennék szervízbe. Ha az elejétől gyengélkedik, akkor sajnos lehet vele gyári hiba is, olyankor érdemes mihamarabb kicseréltetni (tehát szervíz). Én mindenképp ugyanilyet választanék, nagyon sokan használják bármiféle gond nélkül.
Sajnos az olcsó tömeggyártásban ömlesztett termékeknél megnő a hibaarány. Ez nem csak az ilyen árkategóriában van így, hanem pl. a több százezer forintos fényképezőknél, vagy számos számítógépalkatrésznél is.
Kitartás! -
verser233
senior tag
Sziasztok! Újabb gondom akadt és teljesen el vagyok kenődve
Tegnap szép nyugiban hallgatom a zenéket (E5), minden gond nélkül, aztán egyszer csak rápillantok a kijelzőjére, hát látom ilyen kriszkraszbetűket ír meg így az egész kijelző össze van zuhanva (máshogy nem tudom jellemezni), na gondoltam egy ki -és be kapcsolás meg fogja oldani a gondot. Megtettem, megint szépen írt ki mindent, hallgatom tovább a számot egy perc múlva megint összezuhan az egész. Gondoltam, hogy a hülye elem lemerült vagy ilyesmi (bár full töltöttséget mutatott a kijelzőn) kikapcsoltam, kicseréltem az elemet, bekapcsolom, nem történik semmi, csak felvillan egyet a kijelző azt annyi.Még csak odáig sem jut el hogy meizu scanning diskna gondoltam, biztos letörölte valahogy magáról a setting.dat-ot vagy ilyesmi. Rákötöm az usb-re, felismeri a pc, kijön az a zöld nyilacska, rámegyek a meizu meghajtójára azt mondja: ilyen meghajtó nem létezik
Tehát látja, de mégse létezik! Megőrülök, most akkor mi van???? ha bekapcsolom csak felvillan és kész.
Volt már valakinek ilyenje? Csütörtökön szándékozom visszavinni a szervízbe (megjegyzem, hogy majdnem a megvásárlástól számítva rá pár napra azt művelte, hogy néha mikor hangosítottam fel, vagy halkítottam, egyszerűen kikapcsolt. Eddig azt hittem azért mert gyenge az elem vagy ilyesmi, de kezdem azt gondolni, hogy már ebben is bibis a szerkezet)Szóval visszavinném a szervízbe, három hetes sincs még a kicsike. Szerintetek mi lesz vele? Azonnal csere? vagy szervíz? Annak nem örülnék mert hamarosan elutazom 1 hétre és jó lenne hallgatni út közben. Szerintetek arra mi az esély hogy inkább másik példányt vegyek és ne e5-t? max az , hogy ráfizetek esetleg...... és szerintetek érdemes rögtön minden tartozékával együtt vinnem, vagy arra nincs esély, hogy másik fajtát vegyek?
[Szerkesztve] -
Taknyos
csendes tag
Szasztok E5 tulajok!
Vettem a lányomnak szülinapjára 1 E5 lejátszót.
Nagyon tetszik neki (nekem is) viszont van 1 kis gond, mégpedig, hogy az időt hiába állítjuk be kikapcsolás után kb 10 perc múlva elfelejti azt!
Mit rontunk el? Mi lehet a baj??
[Szerkesztve] -
InThaBox
csendes tag
gondok vannak a picikémmel (512-es x6)
rádugom gépre, holdot bekapcsolva, kivágja h fullosan feltöltött. jól van, lehúzom gépről, be sem kapcsol... amikor csak natúrban dugom rá, akkor 0 töltöttségi szintet jelez.
rádugom töltőre, holddal maxot jelez, holdot kikapcsolva villog a 0 szint, lehúzva róla kikapcsol és be sehogy
ha valaki tud segíteni legyen szíves!
most éppen töltőről holddal hallgatom miután egy csomót állt a gépre dugva holdolva... -
verser233
senior tag
Hello!
E5 tulajok közül tapasztalt már valaki olyat hogy zene feltöltés közben egyszerűen megszakad? itt szenvedek napok óta és nem tudok rájönni hogy az én pc-m a szar vagy a meizu!. Amikor megszakad, utána több nem akarja felismerni a lejátszómat csak akkor ha újra indítom a gépet, HELP!!!!! -
bagyulajuve
addikt
sziasztok!
van vlkinek e3c-je, mert a haver lehet ilyet venne:
általános kérdések::
a füles milyen?
hogy bírja elemmel? (ténylegesen)
hangzással mennyire vagy elégedett? (ez szubjektív tom)
van e valami kiugró hibája?
üdv! -
m.joco
csendes tag
a honlap tetű lassu!
az infopatikarol kell letölteni az update-t, felrakni és a telepített könyvtárban van a driver -
m.joco
csendes tag
win98 driver hol található??????????????
-
Tomics
addikt
Na én is megrendeltem az E5-t. A teszt és a hsz.-k alapján tökéletes lesz
remélem adnak hozzá tokot, de ha nem az se nagy baj
-
o0tomy0o
tag
Hy all!
Nos én is csatlakoztam ma a Meizusok klubbjához egy E5-ös modellel. Gondolom már minden kis hülye ujjonc bekérdezett ide, de had legyek én az százezredik...
Szal valaki egy röpke leírást nyomna nekem hogy hogyan kell firmware-t frissíteni úgy hogy ne basszam el ezt a kis drágát itt az első napján (előző frissítés miatt halt be, nem Meizu volt...)? Miben fog jelentkezni a változás? Érdemes-e?
Előre köszöntem! -
SetH3
csendes tag
válasz
Balazs110 #562 üzenetére
Szia Balazs110,
Lehet formátumot állítani, 4 féle van: ADPCM 32, ADPCM64 kbps, MP3 96, MP3 128 kbps
( Ezek a menüben a Record menüpontban és a Voice bps, FN Radio bps és L-in bps almenujében találom ).
Automatikus felvételi szint szabályzást nem találtam, csak külön vonalbemenet, FM rádió(FM/L-in Gain ez a kettó egyben található) és a beépített mikrofon(Voice Gain) szabályozhatóságot 0 dB-tól 18 dB-ig. Illetve hangvezérelt, automatikus track-enkénti felvétel (FM/L-in AutoSync).
Nem tudom hogy sikerült e megadni a maradéktalanul a választ a kérdésedre.
Üdv: Seth3 -
verser233
senior tag
Hello mindenkinek!
Nos szóval pénteken megvettem az e5-t nagyon meg vagyok elégedve, a hangzása tényleg nagyon jó!
Egy kérdésem van: Hogy tudom azt elérni hogy ahol lestoppolom a számot és mondjuk kikapcsolom a ketyerét akkor legközelebb az adott ne a legelejétől kezdje, hanem ott ahol lestoppoltam? Vagy ezt nem tudja?
Köszi! -
AndrewID
csendes tag
Sziasztok,
Február 27. óta én is boldog tulajdonosa vagyok egy E5-nek.
Melóbajáráshoz használam, (hétköz)naponta kb 1,5 órányit, nagy megelégedéssel.
Egészem a mai napig.
Miután egy eléggé lemerült akksival megpróbáltam bekapcsolni, bejött a boot logó, majd gondolom gyenge fesz hiányában egyből ki is kapcsolt. Ettől kezdve már nem hajlandó új alkáli elemmel sem bekapcsolni. Jobban megfigyelve tizedmásodpercek erejéig felvillan a logó, és ez ismétlődik az akksi eltávolításáig.
USB-re dugva szépen bejön a kapcsolatot jelző ábra, viszont kommunikálni már nem lehet vele:
Buffer I/O error on device sde, logical block 0
unable to read partition table
SCSI error: host 6 id 0 lun 0 return code = 8000002
Sense class 7, sense error 0, extended sense 4
sde: Unit Not Ready, sense:
Info fld=0x0, Current : sense key Hardware Error
Additional sense: Logical unit failure
sde : READ CAPACITY failed.
sde : status=1, message=00, host=0, driver=08
Info fld=0x0, Current sd: sense key Hardware Error
sde: assuming Write Enabled
sde: assuming drive cache: write through
sde: Unit Not Ready, sense:
Info fld=0x0, Current : sense key Hardware Error
sde : READ CAPACITY failed.
sde : status=1, message=00, host=0, driver=08
Info fld=0x0, Current sd: sense key Hardware Error
sde: assuming Write Enabled
sde: assuming drive cache: write through
/dev/scsi/host6/bus0/target0/lun0:<3>Buffer I/O error on device sde, logical block 0
unable to read partition table
Buffer I/O error on device sde, logical block 1
Tapasztalt már valaki hasonlót?
Én úgy tippelem hogy a flash memória zakkanhatott meg.
Remélem nem fognak sokáig szöszölni a garral az edigitalban,
[Szerkesztve] -
1egal
tag
It olvashattok róla: [link]
-
1egal
tag
-
Balazs110
csendes tag
Szia SetH3!
Megnéznéd nekem, hogy a Te X6-odon a diktafon felvételi formátumat lehet-e állítani. És lehet-e automatikus felveteli szint szabályozást választani? Valószínűleg az ME-n is ugyanúgy van. Köszi. -
SetH3
csendes tag
hi,
Vettem egy Meizu X6-ot az Infopatikánál, és nagy meglepetésemre olyan remek cucc ez a lejátszó hogy az nem kifejezés. Nagyon tetszett hogy nem csak a hálózati adapterről tudja magát tölteni hanem az USB kábelen is. Szerintem elég jó fülhallgató van hozzá és elég sok EQ-t tud. Én még nem igazán találtam róla negatív dolgot.
SetH3 -
Balazs110
csendes tag
Mondja meg valaki legyen szíves, hogy az ME diktafon felvételi formátumat lehet-e állítani. És lehet-e automatikus felveteli szint szabályozást választani. Köszi!
-
verser233
senior tag
Ma megrendeltem
Nagyon kiváncsi vagyok
-
nipon
csendes tag
Hello!
Meizu lejátszó vásárlása előtt állok, de a következő kérdéseim lennének Meizu ME tulajokhoz:
Milyen a rádióadások minősége (Bp-en)?
Milyen a rádióból felvett adások minősége (szöveg ill. zene esetén)?
Itt is megvan az E5-ben lévő hiba, hogy a beprogramozott adók léptetésekor 1-2 adó
'eltűnik' ?
A beprogramozott adók nevét ki lehet iratni fm.ini-vel?
Mennyi a kb. üzemidő egy 900mAh-s AAA akkuval?
Kösz a válaszokat -
rumos14
nagyúr
további infók az új Meizu pléjerről: [link]
állítólag az iPod nano árában lesz. -
verser233
senior tag
na pont emiatt választottam az e5-t az legalább ki van tárgyalva
De egyébként biztos te is jól jársz vele!
-
lorcsi
veterán
most olvastam végig, kicsit fura hogy MEt nem sokat vettek
És a kijelző minőségéről nem sok szó esett
mindenesetre holnap megrendelem az MEt -
verser233
senior tag
Végülis eldöntöttem melyik lenne számomra jobb választás hosszútávon:
az e5-ös -
lorcsi
veterán
-
lorcsi
veterán
Milyen a kijelzőjük (E5,ME)?
az me-nek 1000 színű-ez nagyon elégnek tűnik
de a E5-nem nem írják -
verser233
senior tag
Tehát akkor tudásban mindkettő megegyezik? Telejsen ugyanazokkal a pozitívumokkal és negatívumokkal van felvértezve az ME is mint az e5?
Ja és még egy kérdés! Itt írták néhányan (vagy csak egy ember, már nem tudom) hogy most már az e5-hóz nem adanak annyi tartozékot? Ez tényleg igaz? mert elég sajnálatos lenne. Megőríthetné nekem ezt egy olyan ember aki mostanában vett e5-t. -
ithomas
őstag
válasz
verser233 #548 üzenetére
Jobban tetszik az ME joystickja?Jobban tetszik az ME kinézete?
Akkor mi a kérdés?Vedd meg azt....
Amúgy a leglényegesebb különbség E5 és ME között az elemekben van AA elem(50 óra) VS AAA elem(17 óra).Bár ez ha valóban végigolvastad a topicot nemhiszem hogy újdonságként hat.... -
verser233
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Régóta vacilálok de egyszerűen nem tudok dönteni!
A jelöltek: e5 és ME.
Szóval szerintetek mi a kettő között a különbség?
Engem egy kicsit ez a tekerős dolgo eltántorít, nem tudom miért de valahogy nem passzolna hozzámde ugyanakkor ha mégis ezt venném hozzá tudnék szokni biztosan. Tehát most kinézetre ME tetszik jobban! Az érdekelne hogy esetleg az ME miben gyengébb az e5-től (ha egyáltalán gyengébb) pozitívumok, negatívumok egyaránt jöhetnek!
Végigolvastam a topikot de megmondom őszintén ilyen sok oldal elolvasása után elégg kavar van a fejembenegy kis összefoglaló nagyon jól jönne!
Köszönöm szépen előre is! -
bwoay
nagyúr
válasz
Amethist #524 üzenetére
Az akkumulátorokkal kapcsolatban ithomasnak van igaza.
Csak ugye van, akinek a gyártók által hangoztatott marketinges baromság olyan,
mint a szentírás, hogy aztán ezekre hivatkozva jó arrogáns hangnemben oktathassa ki a témában nála járatosabbat.
memóriaeffektus van NiMH akkuknál is, ez köztudott.
rátölteni lehet, nagyságrendekkel jobban tolerálja, mint a NiCd cellák,
de hosszú távon nem ajánlott: a megnövekedő kristályszerkezet egyszerűen szétnyomja a membrán falát, és az akku kapacitása számottevően csökken. Valszeg mindenki látott már felpúposodott mobiltelefon (NiMH) akkut, ez amiatt van.
Formázás (inicializáló töltés) igenis létezik. Az, hogy kevés kereskedelmi forgalomban kapható töltőn van lehetőség a töltőáram szabályozására, az más kérdés, de ez max annyit bizonyít, hogy a gyártók (érthető okokból) nem fordítanak túl sok figyelmet arra, hogy az akkukból a lehető legnagyobb teljesítményt hozzák ki, és az élettartamuk is elérje a lehetséges maximumot. -
Infopatika
csendes tag
Remélem ez nem minősül spamnek, de ez a kütyü megérdemli, hogy leírjuk a specifikációját. Egyébként M6 MP4 lejátszó a hivatalos neve.
- Easy access with dynamic GUI interface and sliding touch keypads.
- 2.4 inch 260,000 color QVGA 320x240 TFT-LCD screen.
- 512MB/1GB/2GB flash memory capacity optional. (4 GB under development)
- 10mm thickness super-slim and stylish Design
- Integrated with features of music player, photo viewer, movie player, FM
radio, voice recorder, games, study center, USB disk, USB host (OTG), etc.
- Supports MP3, MP2, WMA, OGG audio files.
- SRS2.0 sound effect, user-defined EQ, adjustable bass boost.
- FM radio with FM EQ and FM recording.
- Text viewer.
- Photo Album + Slide Show: BMP, JPG, GIF formats.
- Movie player: Supports AVI video files.
- Game and Calculator.
- Optional External AAA Battery Case.
- Alarm with Real-time Clock.
- USB 2.0 ultra fast data transfer.
- Support Microsoft MTP.
- Up to 20 hrs of continuous playback with built-in chargeable Li-ion battery.
- Software Upgradeable.
Jó csemegézést -
rumos14
nagyúr
ezt láttátok? [link]
elég komolynak tűnik. -
lorcsi
veterán
MEizu me
ezt néztem ki, de félek kicsit hogy a joy kilazulhat e?
szerintetek?
tapasztalatok?
[Szerkesztve] -
Matt-OPT
aktív tag
Az Infopatikának hol van az üzlete?
-
lorcsi
veterán
tapasztalatok?
[link]
512-ben egész jó lenne, qurva sokat tud -
Gordiann
őstag
-
1egal
tag
Sziasztok!
X6-osom van,most fedeztem fel 1 kis problemát.
Line-s felvételnél kicsit recsegve vesz fel ,probáltam sz.gépről,direkt tvről ua....
Cseréltem a zsinorokat, de sajnos maradt.
Nálatok minden ok??? -
Charlie61
csendes tag
válasz
InThaBox #529 üzenetére
Szevasztok.
Tegnap véletlenül akadtam erre a fórumra, a készülékem kora alapján én is indíthattam volna.
Nekem már múlt év szeptembere óta van egy 1 G-ás X6-os lejátszóm. Az Infopatikából vettem anno. A bal oldali fülesben bizonyos frekvencián zizegés, rezonancia volt hallható, visszaküldtem, postafordultával kaptam egy másikat. Pirospont a hozzáállásukhoz.
Az egyedüli hiba? amit ennyi idő alatt tapasztaltam, ha bekapcsolom a folyamatos lejátszást az összes mappára, és később amikor cserélődnek a zenék, azokat már nem veszi bele. Újra be kell állítani. Szerintem ez természetes.
Amit itt többen is írtak, a hosszabb mixekről, nálam nem jelentkezik. (Ahol kikapcsolom, onnan folytatja, a gyorstekerés is valóban gyorstekerés, a VBR számoknál szintén rendesen működik.)
Az enyémben a fw. 5.105 , ha nincs gond, miért is kell frissíteni? Mennyiben tud többet pl. a 6.002?
A hangja nekem jobban tetszik, mint amiket akkoriban, illetve azóta próbáltam.
(Creative, Samsung, Iriver ...)
Ez szerintem annak is köszönhető, hogy a hozzá adott füles vagy Sennheiser MX 300, vagy nagyon jól sikerült klón. Van egy MX 400-as fülesem, ezzel összehasonlítva, nem sok a minőségbeli különbség.
InThaBox
Ha még garis, és nem azért romlott el, mert elszakítottad a vezetéket, vagy egyéb látható sérülés nélküli hiba, akkor szerintem gariba cserélik. -
Shad0w
senior tag
válasz
InThaBox #531 üzenetére
Ennek a fülesnek a tokozása pont ugyanolyan, mint a seinheiser, a technikai adatok is pontosan megegyeznek. Csak azér mondtam, hogy sztm ugyanaz, és senheiser-t meg bárhol betudsz szerezni.
(meg mintha infopatikan az ME-nél írják is, hogy senheiser füles, és mivel többi tipusnal is ugyanazvan gondoltam akkor a többi is senheiser) -
InThaBox
csendes tag
hi all
Van egy Meizu X6-om, 512 MB és meg vagyok vele elégedve, a fülhallgatója pedig embertelen jó.
A baj az, hogy elromlott. Meghalt az egyik füle. Nem tudjátok, hol lehet Meizu PT650 fülest kapni?
Köszi -
Macilaci457
őstag
Srácok, és mi a helyzet az X6-ossal? Meizu címen mindenki csak az E5-ről ír....
-
Amethist
csendes tag
Kedves ithomas!
Ahelyett, hogy dezinformálod az embereket, javaslom a következő linkek megtekintését:
[link]
[link]
[link]
Remélem legalább a tölthető elemek gyártóinak hiszel, ha már nekem nem (csak 1991 óta használok naponta tölthető elemeket).
Egyébként a NiMH aksikat akkor érdemes havonta újratölteni (és nem ''formázni''), ha nincsenek használva, ugyanis álltukban is vesztenek a kapacitásukból napi kb. 1%-ot.
Ilyen fogalom, hogy ''formázás'' nem létezik tölthető elemekkel kapcsolatban, és ilyenre a töltők sem képesek (mivel nem létezik). A drágább töltőknél a kisütés funkció is csak a kadmiumos akkukhoz kell(het). -
ithomas
őstag
válasz
Timcsike #517 üzenetére
LI -ion akksit nem szükséges formázni!
Nem lesz tőle baja,de előnye sem származik belőle!Bármikor rá lehet tölteni,viszont teljesen lemeriteni tilos!Erről az esetek 99%-ban maga a fogyasztó eszköz is gondoskodik,éppen ezért már akkor üresnek mutatja a Li Ion akksit,amikor még 20-30% kraft van benne!
Mobiloknál pl már régóta így működik a dolog... -
ithomas
őstag
Abban biztos lehetsz,hogy hangzás szempontjából semmivel sem lesz rosszabb a Meizu!
Itt(és máshol is )már többen írták hogy nekik a Meizu hangja még sokkal jobban bejött mint az IAudioé!
Ezeket olyan emberek írták,akik tényleg ki is próbálták mind a kettőt,és nem csak azt hajtogatják hogy az IAudio mindent ver stb....és még életükben nem hallottak pl Meizut..!
Meg most olvasom az IAudio topicban hogy számváltásnál meg pause módban halk sistergés hallható...hát erre nem mondok semmit...maradjunk annyiban hogy a Meizunál ilyen probléma sincsen!
Ezekután szerintem aszerint dönts,hogy melyik a szimptaikusabb szolgáltatások,design,és anyagminőség terén..
Üdv. -
Abound
csendes tag
Melyiket vegyem? Meizu E5 vagy iAudio5 (az infopatikában leárazták)? Én inkább a Meizu felé húzok, főleg az 50 óra lejátszás miatt...
Nekem itthon van egy iAudio5-ösöm, és remekül szól. Valakinek esetleg van tapasztalata a két lejátszó hangminősége között? -
Shad0w
senior tag
válasz
Amethist #515 üzenetére
öö, hát izé...
Éppen most építek egy akkutöltőt, ami mind3 tipushoz jó, és biza a Ni-Mh-est is nemárt havonta formázni, és igen, rálehet tölteni.
Abba, hogy AAA méretűbe 1500mAh-ás, csak most gondoltam bele...
És miután feltöltötte cseptöltéssel megy, ami a (mittomen milyen) kristályokat rendezi homogénebben (vagymi...)
De lehethogycsak én néztem rossz helyen. -
-
Timcsike
csendes tag
válasz
Macilaci457 #513 üzenetére
ööö...fogalmam sincs milyen töltő, 4-5 akksit lehet vele 1xre tölteni, a töltöttségi szintet is mutatja.
-
Amethist
csendes tag
Először is: az ME-be AAA-s mikroceruza-akksi való, amiből tudtommal 950mAh a legnagyobb kapacitás jelenleg. Akkor hogy lehet valakinek 1500mAh-s otthon. Talán inkább 150-es (régről) és akkor a 2-3 óra üzemidő még sok is.
Másodszor: tévhit, hogy a NiMh akkukat formázni kell. Egyszerűen csak fel kell tölteni az első használatba vétel előtt, és ''betárazni''. A memóriaeffektus is csak NiCd akkuknál létezik, a NiMh aksikra bármikor rá lehet tölteni, nem szükséges őket teljesen lemeríteni.
A mai töltők szinte minedegyike automatikusan lekapcsol, ha feltöltötte az akkut, úgyhogy hiába is dugnád vissza, pár perc után megint lekapcsolna. Egyébként nem sok esélye van annak, hogy az ember pont olyan töltőt talál, ami az akkuk kapacitásának 10%-val tölt, és nem is érdemes ilyet keresni. A mai töltők jellemzően 20-400%-os töltéskapacitással rendelkeznek.
A NiMh akkukkal kapcsolatban referenciaként szolgálhat az Energizer honlapja.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz
Timcsike #511 üzenetére
Akkor nemártana megformázni azokat az akksikat, vagy esetleg újakra cserélni.
(csak ha nemtudnád a formázás: teljesen le kell meríteni majd 150 mA-es (az akksi kapacitásának 10%-val) töltőárammal legalább 16 órán át tölteni (18-20 a biztos sztm...), és ezt még kétszer el kell végezni.)
Ja és Ni-Mh akksi esetén javallott a 16 óra töltés úgymint Ni-Cd-nál. Ha viszont Li-ion akksi akkor nemszabad formázni (asszem).
ui.: csak megakartam spórolni még1 hozzászólást.. -
Kszönöm, igy már könnyebb volt. A Paint-al csináltam egy 128x64-es mezőt, beírtam a
nevem és elmentettem BMP-be. A szerkesztővel megnyitottam és ott be lehet tölteni és
elmenti egy User fájlba. Ezt beraktam ahogy mondtad és bekapcsolás után már kiírta a nevem. Csak az a baj, hogy elöbb kiírja az eredeti Meizu logot és csak utána az enyém,
de ez is haladás. Szerintem egy régi Nokia logo szerkesztővel lehetne ábrát is csinálni
akinek van kipróbálhatná. -
PoLizei
aktív tag
A logót User.log-nak kell elnevezni, ill. a szerkesztő biztos így nevezi el, és a gyökérkönyvtárba kell elhelyezni a mappák (és az FM.ini) mellé. Itt is találsz egy csomó logót [link]. (Az editor szerintem kicsit macerás ahhoz, hogy úgyis csak bekapcsoláskor nézhetem a művemet.)
A zenéket egy Music nevű mappába kell tenni, de ha jól emléxem, a player létrehozza ezt.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
Kedves Lalee, üdvözöllek a klubban
1. Amikor a számoknál böngészel akkor a könyvtárra ha rámész lesz olyan, hogy Play, ha erre nyomsz akkor azt a könyvtárat fogja lejátszani és a play mode-nal is a folder lesz bepipalva.
2. A Dictionary az vmilyen szótár amihez kéne vmilyen fájl...erről másvalaki biztos többet tud.
3. Ez bonyolult és már elfelejtettem... de amúgyis csak a bekapcsolásnál látszik.
4. Van egy fm.ini fájl azt lehet szerkeszteni. Példának idebiggyesztem az enyémet ebből könnyedén rájössz:
[FM]
CH01=08860,Tenkes Rádió
CH02=09060,Rádió 1
CH03=09590,Sláger Rádió
CH04=10550,Danubius
Ha vmi hülyeséget írtam akkor javítson ki vki -
Helló! Én ma vettem meg az E5-öst az E.digitalban. A dobozban minden benne volt.
A 6.001-s FW volt rajta, frissítettem a 6.002-re, minden oké.Egy pár dolog még nem világos
pl.: a menüben Play Mode-Boundary-All-Folder-Favorite.Most az All-ra van állítva, de
hiába teszem a Folder-ra azt írja ki, hogy ''no music file'' holott van vagy 6 album rajta.
A másik : a menüben van egy olyan pont hogy Dictionary az mire jó? A logo szerkesztővel
hogy lehet feltölteni a saját logot? Az egyik tesztelésben azt olvastam, hogy a rádióállomások nevét be lehet írni valahogy.Ezekre a kérdésekre szeretnék választ a
hozzáértőktől. Előre is köszönöm: Lalee -
Macilaci457
őstag
Még mondanék valamit, aztán én is befejezem.
A 14 óra télleg elég, és én többnyire a városban vagyok, mondjuk 90%-ban az évben.
Viszont nyáron utazgatás, és van amikor 2 hétre elmegyek táborozni, stb. Olyankor is szeretek néha este zenéz hallgatni, ha napkozben nem is. Ez aggaszt, hogy azokon a napokon amikor távol vagyok, nézhetem a lemerült 30-40ezer forintos lejátszót a zsebemben, amibe nem tudok energiát (elemet) rakni.
Jó kérdés, hogy a fennmaradó 90%-ra, amikor meg állandóan számítógép előtt ülök, miért nem jó a beépített akksi. Talán csak a praktikusság, örökéletűség.
(ceruzaelem mindíg lesz) -
Shad0w
senior tag
itthomas, nyilván nem az E5 50 órás üzemidejére gondoltam hanem az ME 17 órájára, ami napi 3-4 (csakmer én enyit szoktam) óra hallgatás mellett lemerül 4 nap alatt.
És teljesen igazad van, hogy felesleges vitatkozni mindenkinek mások az igényei és a szokásai.
Részemről itt a vége. -
ithomas
őstag
Szerintem felesleges vitatkozni ezen a beépitett VS cserélhető akksi témán!
Ha nem lett volna pár 2300 és 2500 mAh-ás akksim akkor biztos beépitett akkuval vettem volna,de mivel volt,így eszem ágában sem volt a beépitettel járó kompromisszumokat bevállalni.
Egy E5-el napi 2-3 óra használat mellett 2-3 hétig bírja a lejátszó.ha lemerülsz cserélheted!
Nekem ne mondja senki hogy ennél kényelmesebb az hogy 2-3 naponta töltögetni keljen,aztán azt is vagy elfelejted vagy nem...és akkor bizony nincs mit hallgatni,ami kellemetlen...
Ellenben akinek nincsenek AA akksiai, meg töltője, az ha spórolni akar akkor nyílván az X6 mellett dönt. -
Shad0w
senior tag
válasz
Macilaci457 #500 üzenetére
Hát izé...
Mintha a 14 több, mint kétszerese lenne a 6-nak. És gyanítom, hogy ekkora rohangálásra előre számít az ember
[Szerkesztve] -
deepeler
csendes tag
Ala, ezt Neked kell eldöntened. Mekem E5 van, és a választásnál sokat nyomott a latba a hosszú üzemidő ill. a cserélhető aksi (valóban nem csüngenek USB-k minden faágon...). Mindenkinek más a fontos. Az biztos, bármelyiket is választod, nem fogsz csalódni. Legalábbis minőségileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- Magisk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest