Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #1106 üzenetére
SRS-WOW az egy térhanzás immitáló 2 hangszóróra/fejhallgatóra. Viszont, mint az ilyen algoritmusok, nem működik minden zenével ugyanúgy. A középmagas hangok adják a legtöbbet a térérzethez a sztereó hangban is. Mikor nagyon erősre teszed a hatást, akkor azért rontja el a közepeket, mert azokat manipulálja a térhatás eléréséhez.
Nekem viszont működik, és kicsit tényleg teresebb, koncertesebb hangot eredményez. Ha nagyon erősre teszek, akkor pedig nekem is teljesen hazavágja a közép hangokat.
De mint már korábban is említettem hozzáállásom: azt hallgasd, amit a művész játszik neked... ahhoz meg nem kellenek az effektek
A leírás pontosságától meg ne lépődj meg nagyon. Egyrészt a firmware változások után sem hiszem, hogy frissítik, így ha változott valamit a kezelés, azt nem követi a leírás. (Így lehet, hogy pl M6-nál a leírás alapján nem tudod lapozni a szövegeket... vélhetőleg eleinte úgy volt, ahogy írják) Illetőleg közel sem írnak le mindent benne. (M6-nál pl hosszú enter funkció)
Bibby-nek:
Időközben én is rájöttem már, hogy lehet lapozni
Egész véletlenül. Nem tudom, hogy, mert nem szoktam minden össze-vissza nyomkodni
Viszont az is feltűnt, hogy ha visszafelé lépek, akkor máshol töri az oldalakat és eléggé olyan érzés, mintha nem 1 oldalt ugrott volna.
Még korábbhoz:
Nincs a hátulján fólai, ez egész biztos. A hátlap feliratainak érzem a felületi érdességét. Fóliával ezt max domborúnak érezném, nemde?
Meghát, a fólián nem látszanak a karcolások... ezen igen, és elég gyorsan karcolódik
[Szerkesztve] -
Yooha
aktív tag
válasz
drholmes #1087 üzenetére
hát ez az, nekem csak mondta, hogy ''kellene ez-meg-az'', de nem töltötte le...
Ez egy 98SE gépen volt (nem tudom, ez számít-e)
Az otthoni, xp-s gépem már elkezdett magától update-et keresni, de aztán nem talált semmit..
Hja, és a windows update-ről letöltött egyszerűsített kínai bla-bla-t sem telepíti.
[Szerkesztve] -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #982 üzenetére
''Igazabol eloszor egy sony-t akartam venni''
Sony-ból hangfalat érdemes venni. (Persze, van sok jó terméke, de a konkurencia mellett nem állnak meg... újabb bizonyíték a márkahűzégre, hogy mégis veszik, minta a cukrot).
A Sony 2 ''hangfalat'' (talán most már hármat is akár) csinált eddig. A Pascal-t és az X-plode-ot. Mindekettő elég gagyin szól a konkurensekhez képest és ráadásul többszörösébe kerülnek.
Nem ezért érdemes tőlük hangfalat venni. Hanem épp mert az összes többi hangfalat másokkal gyártatják. Pl annak idején (mostanában már nem látom) voltak szép sárga membrános hanfalaik. Azokat pl B&W gyártotta (megrendelésre, és ugye nem akarta lejáratni magát, így jó minőségben), éshát nem hiszem, hogy aki már hallott B&W-t az leszólná a hangját (se tudna szebben szóló hangfalat mondani nála). Az én régi Sony hangfalamat valahol Németországban csinálták. Ebből viszont az látszik, hogy még a német precizitás és minőség sem elég erős ahhoz, hogy engem hosszú távon kibírjon.
Igaz, ott a másik német gyártó (Magnat), akinek a hangfala 3 év után kezdte beadni a kulcsot (csak nem fogadtam el tőle). Ennél még a Sony-m is tovább bírta. -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #979 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy szutykot vegyél. Olyan márkákról van szó, amik évek óta a piacon vannak... és ha olyan ócska lenne, akkor senki sem venné meg, még ha olcsó sem.
És valljuk be, egy évvel ezelőtt még nem igazán volt ember, aki tudta, mi az a Meizu.
1 héttel ezelőttig én sem tudtam.
Akkor most a több éves múltú a gagyi, vagy az amit alig 1 éve ismernek (és alig néhány ember valójában)?
Amolyan költői kérdésnek...
Meg elég sokan meglepődnének, ha megtudnák, hogy mit hol gyártanak.
Pl ezért nem veszek Duracell elemeket (se más ilyesmit), mert pl a Tesco Gazdaságos ''sz*rokat'' negyed annyiért megkapom. És érdekes, ha megnézem a dobozkája hátulját... nicsak... azt is ugyanúgy Belgiumban gyártják. Gondolom nem minden második faluban van elemgyár Belgiumban.. vagyis minden bizonnyal a Duracell gyártja, csak másik matrica kerül rá.
Így van ez kb mindennel. Plazma TV-t is kismillióan ''gyártanak'', pedig magát a plazma megjelenítőt összesen 3 cég állít elő a világon, a többiek tőlük veszik és rakják rá a saját dobozukat.
De természetesen, ez nem jelenti azt, hogy rosszul választanál.Mondhatnám, hogy
egyél tehén sz*rt, százmilliárt légy nem tévedhet
Ha te rosszul döntesz a Meizu mellett, akkor mi is... az meg nem valószínű, hogy létezne ez a fórum, ha mindenkinek csalódás lett volna
Ha megvan a kütyü, számolj be a tapasztalataidról -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
drholmes #967 üzenetére
Ha csak radiozni, s zenet akarok hallgatni, van lenyeges kulonbseg az ME s az E5 kozott.
Ha csak erre kell, akkor vélhetőleg teljsen mind1, melyiket veszed. De akkor a helyedben még ennyit sem költenék rá, mert vannak fele ennyiért is lejátszók, amik annyit tudnak, ami neked kell.
A Meizu-t a többi gyártóval összemérve nekem az tűnt fel, hogy jobb áron, sokkal több szolgáltatást nyújtanak.
Ha nincs szükséged mindenféle csillivilli hanzgásmódosító (mert nem javító) funkcióra, sokcsatornás equalizer-re, hosszú lejátszási időre (E5 - 50óra, ME - 17óra) és számtalan kényelmi funkcióra (nagy kijelző, könnyű kezelés, vonalbement, időzíthető felvétel E5-nél) akkor teljesen felesleges még ennyit is ráköltened, és akkor számodra valóban nincs különbség az ME és E5 között.
Hangtechnikailag teljesen egyformának tűnik a kettő, de menj el, hallgasd meg és amelyik jobban tetszik, azt vedd meg.
Ha teheted, vigyél saját fülest, mert a gyáriak vélhetőleg nem egyformák a 2 típusnál, ami nagyban befolyásolja a hangjukat (vélehetőleg a drágább javára). -
kippkopp
csendes tag
válasz
drholmes #967 üzenetére
Figyelemre méltó különbség lehet:
Az ME AAA-s elemmel vagy akksival működik, ez rövidebb üzemidőt biztosít, mint az E5 AA-s ceruzája. Cserébe az egész lejátszó is kisebb.
Az E5-höz jár pici távirányító, amelyet eddig használhatónak ítélek (bár ez is megszokást igényel).
Az ME kis joystick-kal vezérelhető, az E5 tárcsával. Ahogy elnéztem erről is megoszlanak a vélemények, melyszerint:
- a tárcsát nehéz a nadrágod zsebében turkálva csavargatni;
- a joy letörhet (ilyennel se találkoztam még), vagy legalábbis kiáll, ami nyomja a seggedet, ha pl. farzsebben strapálva használod;
- a távirányító megoldás lehet.
Az ME-nek 4soros a kijelzője, a másiknak 6. Ez nem tudom érdekel-e valakit, ellenben az ME ''kikeverhető 1000 színű LCD világítás''-a biztos tetszik a csajoknak, vagy jobbhíján parasztvakításra alkalmas.
Döntsd el mi fontos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest