Új hozzászólás Aktív témák
-
DUB Inc.
aktív tag
Egy ilyen rendszerre, megfelelő körültekintéssel kivitelezve jó választás a hőszivattyú, én a levegő-víz hőszivattyút ajánlanám. Megfelelő méretezés és elhelyezés esetén nem lesz zavaró a hangja, de zajtalannak nem mondanám, oda kell a helyének kiválasztására, tájolásra figyelni. Elég tud lenni nagy hidegben is (ugye a megfelelő telepítés, méretezés...), de a mostani gépek zömében van kiegészítő fűtés (cekász
), ha mégsem lenne elég. Nekem nincs a hőszivattyúmban és ilyen hidegekben nem is lenne rá szükség.
Karbantartásról nem tudok nyilatkozni, mert használt monoblokkot vettem és én tartom karban. Újban is olcsóbb a karbantartása egy monoblokknak. Egyébként egy baromi nagy lehúzás az egész, mert szinte semmivel sem több meló, mint egy átlag klíma kültérit rendbe tartani.
Én nem vennék csúcs kategóriájú (tehát jó drága) hőszivattyút, mert bár némileg finomabb gépek, talán takarékosabbak is, de sajna ha probléma van velük, akkor nagyon zsebbe kell nyúlni, lásd a sok Zubadan kompresszor problémát.
A padlófűtés nem igazán dugul el, de mindenképpen érdemes átmostani, mielőtt hőszivattyút kötsz rá. Tartós dolog...
Napelem+villanykazán: Nagyon sokat fogyaszt egy villanykazán, jól mondta az előző gazda. Persze megfelelő túlméretezéssel (és csak szaldóban) megoldható.
A helyedben a fűtési rendszerre is rákötném a napkollektort. Nekem is ez lesz a következő fejlesztésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest